Új hozzászólás Aktív témák

• BlueAthlon

senior tag

válasz MC Pite #16853 üzenetére

Ja, hogy 300-as FSB-vel nem megy mindig a cold boot elsőre ! VIA ! Hány reset gombod is kopott el ebben ? :DDD :DDD :DDD

*-*-*

4 modullal ? 4x2 ? Én szigorúan kettővel játszottam idáig (2x4), elképzelhetőnek tartom hogy a 4 modult már nehezen viseli a szerencsétlen memvezérlője.

Asrock FM2A85 Extreme-4M volt a lap anno 1.80-as biossal..

NB 1,4V volt, mivel a NB / GPU domain együtt kapja a feszt mindig ( nem kell bedőlni azon biosoknak, ahol külön állíthatónak látod a kettőt, egyszerűen a kettő közül a magasabbra állitott értéket fogja alkalmazni ), és ennyi kellett az 1169-es IGP-hez.

Vizzel hűtve még ebben a relative normális de nem túltervezett tápellátású lapban egyszer se jött elő a throttling jelensége a 6800K-nál. 5800K-val ellentétben sziklaszilárdan tartotta az irt órajeleket , dadogásnak nyoma sem volt kombinált szopatásra sem.

Értsd : linpack + crysis egyszerre. Elődje ( 5800K ) egy ilyentől csuklott össze-vissza, bármit is állítottam a BIOS-ban. Csak a trinity control interface nevű kis progival lehetet szoftveresen kikapcsolni az amd master power mode opciót, hogy végre abbahagyja. Bár az 5800K még nem volt sehogy sem stabil 2400-as rammal IGP használata esetén. 6800K-val már ez nem volt probléma.

Új hozzászólás Aktív témák