- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Mitől lehet az, hogy nézek kodi alatt sima egyszerű 1080p-s fimet (feltekeredve 2) és időközönként megreccen /megugrik a kép egymásodpercre aztán megy tovább. -
anfer
csendes tag
Sziasztok!
4K stick egy plazma TV re van kötve, amiből optikai kábellel csatlakozik a hang egy régi Sony DD 5.1 erősítőre. Így azonban csak sztereó hang van.
Sajnálnék megválni az erősítőtől, ezért kérdezem, hogy tudtok-e valami megoldást amivel a stickről leszedhetnék DD 5.1 hangot.
HDMI Audio Extractorral már próbálkoztam, de nem vált be.
Köszi -
csenzi2
tag
válasz
Sanyi.mTs #5193 üzenetére
Szerintem megvan a hiba oka! Remélem nem kiabálom el, de most tízből tízszer jó a LAN kapcsolat. Olyan USB tápkábelt használtam, ami nem csak a tápot viszi át, hanem az adat szálak is aktívak, és mivel ez egy "Y" kábel szerencsétlen LAN adaptter nem tudta most a TV-vel, vagy a stick-el kommunikáljon. Most bármilyen 5V adapterrel megy, és régi USB 2.0 port is elég a betápnak. Köszönöm, jó segítség volt a táp irány, és nem a beállításokkal bajlódni!
-
csenzi2
tag
vettem egy ilyen USB LAN adaptert, de hidegindítás után a stick legtöbbször nem ismeri fel. Ki kell húznom az USB aljzatból, visszadug és akkor már működik. Elég macera! Próbáltam manuális hálózati beállítást, fix IP cimmel, de nem segített. Lehet még valamit állítani?
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
#82860288 #5185 üzenetére
Addig viszont lehet a telefonra letöltött firestick remote apk-al vezérelni.
-
atiska007
senior tag
-
atiska007
senior tag
válasz
tomigonzo #5173 üzenetére
Az a helyzet, hogy ami fent van:
Official Netflix, Disney+ és Emby app, amit saját store-ból telepítettem,
illetve HBO Go, amit APKmirror-ról szedtem le.
Semmi mással nincs "szemetelve".
Szerintem ennyivel mennie kellene tökéletesen.
Eddig nem is volt problémám semmivel, csak most a Netflix elkezdett sz@rakodni.
Ami azért dedikált Netflix gomb megléte mellett igencsak aggasztó és idegesítő.Este azért legyalulom, megnézem javul-e a helyzet.
Köszi a tippeket -
spiky03
veterán
Tegnap próbáltam befrissíteni a KODI-t egy újabb verzióra, viszont a telepítésnél kiírta, hogy nincs elég helyem.
Megnéztem és tényleg nem volt csak pár 100 mega.Töröltem a cash-t az össze proginál, így lett pár plusz mega.
Hogy tudok jobban takarítani?
Netflix, HBO MAX, Amazon PRime, Disney+, KODI ezeket használom mondhatn napi szinten.
Van még NBA, meg NFL pass is de azokba kb azóta nem léptem be, amióta feltettem. -
tomigonzo
aktív tag
válasz
atiska007 #5168 üzenetére
csak egy megjegyzes ismet: amikrol itt sokan beszelnek, azoknak az appoknak a fele teljesen felesleges, meg mindenfele varialgatas, hogyan aktival-deaktivalnak bizonyos funkciokat nem biztos, hogy a stick stabil mukodeset eredmenyezi, sot, ez egy android alapokon nyugvo rendszer, minden elonyevel (3rd party app telepitesen kivul en mas elonyet mondjuk en nem latok) es termeszetesen minden hatranyaval, ami meg akkor is eleg fenyegeto ha az amazonnal alapjaig hereltek ki az egyebkent tokeletesnek messze nem nevezheto alaprendszert, szoval ha van idod, tarold le a sticket, es epitsd fel ujra, eloszor csak az alap es szamodra fontosabb appokkal, kozben nezz ra mi mukodik es mi nem, aztan ha minden mukodik akkor nem kell rogton minden updatet azonnal felpakolni es kiprobalni ha nem akarsz egy mukodo rendszert osszeboritani, a hibak jelentos resze igy es ilyenkor kerul a rendszerbe, persze aki 'beta teszternek' all ne csodalkozzon ha .... ;D (ui: nem tudom nalad mik vannak telepitve a fent leirtak csak egy lehetoseg, gondolat amiket az elmult 8 evben tapasztaltam Fire tv hasznalatkor
-
spiky03
veterán
Nem tudom olyannal találkozott-e valaki az HBO MAX-nál, hogy film lejátszás közben bejön egy fekete ablak, ami figyelmeztet, hogy nem jó a halózati sebessége/minősége?
Viszont a film az meg a fekete ablak alatt megy tovább, és az ablak is eltűnik pár mp múlva.
Tegnap ilyet tapasztaltam, amikor néztem az Uncharted-et. Ha jól emlékszem kb 5x jött elő ez a figyelmeztetés az egész film alatt.
LAN adapterrel van összekötve a stick.Más találkozott esetleg ilyennel?
Korábban nem volt ilyen, pedig itt néztük végig a Sárkányok házát is meg pl a múltkor az Elveszett várost vagy mi volt a neve annak a Sandra Bullockos filmenk
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
atiska007 #5168 üzenetére
Mint írtam nálam semmi gond vele, sose volt még ilyen hiba, vagy hibakód.
Amit tegnap írtam az nem ez a probléma.
Mondjuk én általában kodiból nézem, mert azt jobban be lehet állítani. De a családban a nők csak simán az appból, és ők se panaszkodtak még sosem.. Egyik itthoni sticken sem..Persze elszigetelt probléma lehet nálad, meg a linken is.
Mint ahogy az se derült ki, nálam miért nem vált automatán a nf app egyik sticken se, pedig pár usernél vált frekit.
De mivel a kodiban igen, sőt ott jobban be tudom állítani így nem is zavar..A nők a családban meg azt se tudják mi az a frekvencia, nekik úgy jó ahogy van..
-
atiska007
senior tag
válasz
tomigonzo #5166 üzenetére
Itt nem a 4k-ról van szó, hanem hogy egyszerűen a neflix elszáll hibakóddal folyamatosan.
Elszáll a netlfix stick-en, újraindít, ismét elszáll.
Átlépek TV appjára, folytatás ugyanazt a részt, megy.
20 perc múlva vissza stick netflix appjára, elszáll. újraindít, elszáll.
Vissza TV-re és ott marad és végig jó.Nem tudom, hogy ez netflix app hiba, vagy a stick-en bacctak el valamit az utolsó update-el, mindenesetre az tuti, hogy (kb) ugyanakkor a tv appja nem produkálja a hibát .
workaroundként majd kipróbálok egy régebbi netflix appot apkmirror-ról
-
tomigonzo
aktív tag
válasz
atiska007 #5161 üzenetére
a Netflix approl en mar regeltem itt parszor, feleslegesen (errol is
)
a gyari appok kommunikalnak a szerverrel es szerver leterheltseg fuggvenyeben osztjak vissza a streamet a felhasznalonak (nalunk egy pentek-szombat este es durvan eszreveheto), szoval ez hogy most spec a fires sick appja nem megy 4kban (egyaltalan) az egyaltlan nem meglepo, vagy a szerver oldalon tiltottak, vagy csak valami aprosagot elcsesztek a kodban, leirasod alapjan (hogy HDR tiltassal megis mukodik) az utobbira lehet gyanakodni, majd megoldjak, viszont a netflix donti el akkor is hogy te mikor nezel 4kt -
atiska007
senior tag
Találtam pár problémás esetet, mások is panaszkodtak, náluk a stick display menüjében való HDR kikapcsolása oldotta meg a problémát (egyelőre)...
-
laszvi
csendes tag
válasz
bala6120 #5141 üzenetére
Mit jelent az, hogy helyi fájlok?
Be van állítva a Stick-en a frame rate swithcing és Kodiban is? Én így nem tapasztalok problémát LAN adapterrel hálózatról (NFS share). UHD HDR Bluray Remux is megy akadásmentesen, ami ugye elég nagybitrátás és 24 fps.Dolby Vision tartalmakkal egyébként kinek mi a tapasztalata?
Nálam HBO max. app-pal és Kodival is gyengébbek a színek a Stick-en, mint az LG CX TV saját HBO Max app-jával/médialejátszójával. -
lorcsi
veterán
vegyes infókat találok a neten az Amazon Fire TV Stick 4K Max tudja az airplay-t vagy nem ?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Csak egy kérdésem lenne. Ha szeretnék venni majd egy új firesticket amihet OTG kábelt is megveszem és a gigabit lan-t. A kérdésem lényege, hogy USB3-as hubot kell vennem vagy elég az usb 2.0-ás hub?
-
spiky03
veterán
Apple tv+ használ itt valaki?
Tényleg nem lehet csak hallássérült magyar feliratot választani?
Meg volt, hogy pár mondat nem volt lefordítvavagy ez csak nálam volt így?
2 filmet is megnéztem és mind a kettőben volt ilyen rész (Finch, Greyhound)Valamint az jól láttam, hogy az Amazon Primeba nem tudok más felhasználóval belépni, mint pl telón az appba? Csak úgy, ha az amazon honlapon is azzal lépek be? Meg csinálok egy resetet?
Mert kiakartak próbálni haver useret, ha már megszivattam magam a bankkártya váltásánál.
-
bala6120
senior tag
Látom volt pár panasz, nekem is van.
24 Hz-es anyagoknál random módon akadozik a kép, hang streaming, helyi fájlok lejátszásakor. Kodi, Vimu alatt is. Kodi mindenféle verzióját kipróbáltam, de gyűrű által ajánlott Maven Kodit használom. Csináltam gyári visszaállítást is, nem szűnt meg a probléma.
4K Max, Philips 56OLED706, 50PUS7303, LG 43UM7450.
Apple TV 4K 2021 használatakor nincs probléma. -
ttamas
tag
válasz
Csabi1984 #5122 üzenetére
Semmit nem kell be kapcsolni, csak a stick taviranyitojan nyomd meg a hazikot, 1x v. 2. ez feleleszti a sticket, az a tvt, az pedig arcon keresztul a soundbart.
Kikapcsolni pedig a stick taviranyitojaval a tvt kell csak, az arcon keresztul lekapcsolja a soundbart, a stick meg elmegy sleepbe vagy azonnal, vagy hamarosan. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok ez a kábel jó lehet firestickhez
2.1-es HDMi? A dolby Vision az valóban egy HDR szabvány? -
törölt tag
Ha már panaszkodunk, nekem 2 napja bekapcsoláskor statikus fehér zajt dobott a gép.
-
atiska007
senior tag
-
atiska007
senior tag
Valaki tapasztalt mostanában Netflix anomáliákat?
Nekem folyamatosan leáll a lejátszás.
Próbáltam már cache törlés, Netflix app reinstall, egyik sem segített.
Ilyenkor átkapcsolok a TV netflix appjára és tökéletesen működik.Mi a francot csináljak még vele?
-
Pityu89
senior tag
Ha pufferel, megáll a kodi, akkor megoldás lehet az advancedsettings.xml fájl létrehozása..
Hogyan tusom betenni a .kodi mappa alá? Nálam xfile managerrel rejtett a mappa. -
Csabi1984
addikt
Szia
Tehát tegyük fel csak a Tv-t kapcsolom beés megnyomom a home gombot akkor beindul a stick is? Azt kitapasztaltam, hogy ha megnyomom a firestick bekapcs gombját akkor beindul a tv és az erősítő. Csak nem tudtam mit csináljak ha Tv-t kapcsoltam be előbb mert mondjuk néztem egy TV csatornát és utána akarom elindítani a sticket
-
Bubukain
senior tag
válasz
oroszlan12 #5117 üzenetére
milyen stick?
Android v7 verziótól támogatott (fireOS 6) -
oroszlan12
tag
Sziasztok! Már párszor próbáltam kérdezni, h Direct one alkalmazás vki nem tudja az okát miért nem megy a Sticken. Nem értem mi kellhet neki, feltelepül lehet is regisztrálni az eszközt a Direct one appban de utána kilép.
Nem ért vki vmilyen formában az Androidod appokhoz? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Firestick CEC beállításban van olyan, hogy TV-t bekapcsolhassa de ha kikapcsolom a Firesticket akkor a Tv-t ne állítsa le.
Néha az is érdekes, hogy bekapcsolom a TV-t (nem tudom, hogy a stick elindul-e vele) de megnyomom a bekapcsot a sticken és a tv kikapcsol.
Lehet, hogy eleve elindul a stick a tv power gombnyomásra? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Vannak olyan sorozatok, filmek amelyek 30hz felett mennek. Egyáltalán szükségem van 4K60hz-es HDMI toldóra
?
-
tsilver
aktív tag
válasz
SalBorgese #5107 üzenetére
nálam is volt 83-as, a webes felületen ki/be jelentkeztem és utána jó lett a firetv-n is
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Nekem a hivatalos, amazon storebol letöltött van, 2.13.0-rc3-as, okt.24.-i verzió, és tökéletesen megy.
-
mikrofon
veterán
válasz
Nekem volt hasonló: [link]
-
FingR86
őstag
válasz
nézz szét itt van e frissebb mint nálad [link]
-
SalBorgese
csendes tag
Disney+ Sticken "Error Code 83"-at ír ki. Leszedtem az appot, feltettem újra, de semmi se változott. PCről, mobilról elérem a profilom. Jött új verzió, de még nem letölthető hivatalosan, vagy mi történt? Amikor múlt héten utoljára néztem az Andort, még jó volt. Ha van új verzió, linkelnétek?
-
Mano66
senior tag
Bocsánat. Rosszat linkeltem. Ez a jó. [Gembird USB AM Gigabit Network Adapter With 3-port USB 3.0 Hub]
-
laszvi
csendes tag
Az y kábel önmagában nem volt elég a TP-LINK LAN adapterhez, kellett elé egy USB HUB. HUB-nak egy egyszerű passzív, régi darab is megfelelt.
A valódi okát nem tudom, többen gyanakszanak a Stick tápállatására, viszont több hálózati adaptert is próbáltam, 5V-osat is, de az nem segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest