Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Az összefoglaló átolvasása után arra a döntésre jutottam, hogy Netflix-hez és NAS-ról (SMB, NFS) történő lejátszáshoz is jó az Amazon Fire Tv 4K Max.
Írjátok, hogy más a német és a nemzetközi verzió, de nem leltem mag a konkrét különbségeket. Ez melyik verzió?
Mailboxon keresztül rendelném az általatok javasoltak alapján.
(Tényleg az hogy működik? Előre fel kell tölteni vagy a konkrét csomag beérkeztekor megírják, hogy a továbbküldésnek mennyi a konkrét költsége és elég csak akkor?)Előre is köszi!
-
Fifi
őstag
Már látom, hogy ez a német verzió, ezen alsó gombokon Disney+ és Amazon music van.
A nemzetközin az alsó két gomb meg Apps és Internet.A gombokon túl van még eltérés (pl nem lehet angolra váltani a német verzión lévő rendszert), ami megéri a ~10eFt felárat?
-
Fifi
őstag
Sajnos nem tudom előre a csomag méretet, mert több minden is lett rendelve egyszerre és az amazonon erre vonatkozó információt nem látok.
A kalkulátorba saccolva szerintem nálam is 12,76€ lesz (max 2kg és 50x50x50 cm dobozzal számolva).Gondolom, ha a mailboxde-hez megérkezik, akkor kapok értesítést, és a továbbküldéskor kiírják a konkrét összeget, melyet azonnal ki tudok fizetni bankkártyával.
-
-
Fifi
őstag
Nem biztos. Nálam nemrég 1 rendelés 3 csomag volt.
-
Fifi
őstag
Amióta megjött a 4K Max az Amazonról nem volt túl sok időm, így csak beüzemeltem a lányom TV-jéhez (wifi beállít, amazon account megadva) és ő használja netflix, amazon prime, youtube stb., pedig rendeltem akkor OTG kábelt és LAN adaptert is és az egész lakásban ki van építve a gigabites LAN, mert "régivágású" vagyok
Tegnap panaszkodott, hogy szaggat a gyári böngészőben (Amazon Silk) nézett focimeccs a https://m4sport.hu/elo oldalon.
Gondoltam az itt olvasottak alapján elért a wifi megbízhatatlansága, be kell izzítanom a megvásárolt eszközöket:
- Gembird USB AM Gigabit Network Adapter With 3-port USB 3.0 Hub Grey A-AMU3-LAN-01
- Gembird A-OTG-AFBM-04 USB OTG AF + Micro BF to Micro BM cable 0,15m BlackEkkor jött a meglepetés, hogy a 4K max nem látta a LAN adaptert.
Mivel korábban itt olvastam és az összefoglalóban, hogy feszültségproblémák miatt kellhet USB hub kipróbáltam, de nálam nem hozott eredményt.
Nálam kettő lehetséges megoldás lett:
1. Vagy raktam a LAN adapter elé egy ilyen USB Y kábelt:
2. Vagy az Amazon 4K max gyári tápját lecseréltem egy Blitzwolf-ra:Én a 2. megoldás mellett döntöttem.
Persze ezzel az Amazon Silk böngészőben nézett https://m4sport.hu/elo oldalon lévő stream továbbra is szaggatott, tehát nem a hálózati sebességgel, hanem a böngészővel, illetve az abban megnyitott oldallal volt a gond.
Mivel alapból más böngészőt nem tudtam a store-ból telepíteni, időm és kedvem meg nem volt már külső apk-t telepíteni, ezért kipróbáltam egy másik oldalt, ami kevésbé erőforrás igényes. Ez pedig a https://onlinestream.live/m4-sport/videoplayer/5903-1 lett, ahonnan folyamatos a stream a Silkben is.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz trance89 #5246 üzenetére
Igen, de ennek felára van, mely több díjtételből adódik össze: Kondíciók itt.
1. A csomagok egy csomagba történő összerakásának (konszolidálásának) van egy egyszeri éves díja: 14,5 €
2. Majd minden összecsomagolásnál meg kell venni egy dobozt, amibe összerakják : 0,29-4,35€
3. Minden egyes csomag után, mely az összerakott csomagba kerül felszámítanak kezelési költséget: 1,77-14,12€
4. Az összerakott doboz elküldésénél felszámított postadíj, ami itt számolható ki előre.Szerk: Még valami, ami fontos. Az éves konszolidációs díjat (14,5 €) nem a feltöltött egyenlegedből fogja levonni, így azt ne tölts fel előre, azt külön kell fizetni!
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
~1 hónapja üzemeltem be lányomnak a 4K Max-ot.
Összes "mókolás" annyi volt, hogy
1. LAN adapter csatoltam hozzá
2. a developer menü-t engedélyeztem és adbLink segítségével a Maven Kodi-t telepítettem
3. Amazon store-ból a vimu player megvettem, Disney+, Netflix, Prime video-t beállítottamLányom ezekből csak a Netflixet és a Disney+-t használta, valamint a böngészőben egy stream oldalt nézett.
Tegnap este a stick magától resetelődött, visszaállt a gyári alapbeállításokra, mintha most vettük volna ki a dobozból.
Ez megszokott dolog vagy kezdjek aggódni, hogy garanciáztatnom kell?
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Szeretnék majd még egy 4K max-ot, ha akcióba lesz (ha láttok szóljatok ), de gondoltam előre megveszem a LAN-os dolgokat. Véletlenül USB C-s LAN hub-ot vettem, de az alábbi szett működik az eredeti Amazonos töltőadapterrel:
- 3m Micro USB Cable
- Gembird USB OTG AF átalakító kábel micro BM + micro BF ,0.15 m (A-OTG-AFBM-04)
- Gembird USB Type-C 3 portos USB3.1 HUB +1 Port Gigabit LAN (A-CMU3-LAN-01)
- USB 3.0 Type C Male to USB 3.1 Female ConverterViszont azt vettem észre, hogy ezt a LAN adaptert is, mint a sima USB-s változatot (A-AMU3-LAN-01), nem minden bootolás után látja a 4K Max.
Próbáltam teljes áramtalanítást vagy csak restartot, de nem láttam összefüggést, hogy melyik segít rajta. Viszont, ha már működik, akkor stabil a sima kikapcsolással (stick sleepbe küldése) nem változtat ezen.
Más is tapasztalt ilyet?
-
Fifi
őstag
Amazon-nál nincs olyan lehetőség, hogy küldjön értesítőt, ha akció van vagy a 4K max ára csökken? Nem lelek ilyet
-
Fifi
őstag
"A firestick csak a logót (négyzetes) fogja mutatni a bannert nem."
Ezt én is tapasztaltam. Nincs is lehetőség arra, hogy az általad linkelt kodi-hoz a banner-t lecseréljük?
-
Fifi
őstag
Google nekem is ezt mondta, hogy csak az Amazon App Store-ban lévő programoknál működik, de gondoltam rákérdezek, hátha van mégis valami mód erre vagy csak rosszul kerestem.
Nincs véletlenül itt amazon developer accounttal rendelkező, aki egy ilyen shortcut app-ot a kedvünkért feltenne?
-
Fifi
őstag
Én is tervezem még egy 4K max beszerzését.
Viszont ez az ár egy hazai vételhez képest még nem elég kedvező. -
Fifi
őstag
Mi is jártunk így, azóta nem történt ilyen. Kop-kop.
-
Fifi
őstag
válasz FingR86 #6195 üzenetére
Az olcsóbb a német verzió, azt ingyen szállítják ki, de csak Németországba és Ausztriába. Ezt a mailboxde igénybevételevel lehet hozzánk kiszállítatni cirka 14€-ért.
A drágább a nemzetközi változat, ezt hozzánk is kiszállítja az amazon.
A két változatnál a távirányító gombjaiban van különbség csak.
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Mivel lányom nagy megelégedéssel használja egy ideje a 4K Max-ot, ezért berendeltem még egyet + a Pro távirányítót. Most döbbentem rá, hogy anno a lányomnak "refurbished" készüléket rendeltem anno, mert az csak egy barna dobozban jött, igaz minden tartozék fóliázva, mostanáig azt hittem, hogy teljesen új volt.
Nem is ezért írok, hanem azért, mert lányom a Netflix-et és a Disney+ használja és nem panaszkodott a frekvenciaváltás hiányára. Kérdésemre azt mondta, hogy nem tapasztal „ricegés-akadozás-megtorpanás"-t, de én még nem ellenőriztem nála.
Az új eszköz viszont érintett és nem bírom beállítani, hogy hotkey-re lehessen manuálisan választani, csak a refreshrate appban fixre tudom állítani és nem jövök rá, hol rontom el.
Az összefoglaló és az AVS fórum leírása megvolt.
A 2db app feltelepítve:
Accessibility szolgáltatás fut és engedély megadva:
A refreshrate appban a Netflix alkalmazáshoz ezt állítottam be:
Így a Startup frekvenciával indul, de menet közben átállítani nem tudom.
Az adb parancs hiba nélkül lefutott:
fifi@blackbook:~$ adb connect 172.20.1.138
already connected to 172.20.1.138:5555
fifi@blackbook:~$ adb shell appops set mobi.bytearray.refreshrate SYSTEM_ALERT_WINDOW allow
fifi@blackbook:~$ adb disconnect
disconnected everything
Mit rontok el vagy mit értek félre?
-
Fifi
őstag
Oh én láma
Ez alapján megvan, hogy mit értettem félre.A Refresh Rate app-ban nem a Netflix appra vonatkozó beállításoknál kell a shortcutot beállítani, hanem a Remote control settings-ben a OSD shortcut-nál.
Most már csak azt érdekelne, hogy honnan fogom tudni, hogy melyik filmnek mi lesz a helyes frekvencia érték, amit be kell állítanom manuálisan Netflix és Disney+ esetén? Vagy ezeken minden 23.976fps?
-
Fifi
őstag
-
Fifi
őstag
válasz #48613632 #6473 üzenetére
Összefoglalóban a Developer Tools App-ra keress.
-
Fifi
őstag
Én eddig natív alkalmazásokként használtam a Disney+, Netflixet, Prime stb. és soha nem foglalkoztam vele, hogy ezeket miért lenne jobb Kodi alól használni. Mik ennek az előnyei?
Viszont többször gond volt már, hogy sorozatnál a felirat olvashatatlan volt pl. Disney+ esetében (világos háttér és fehér betűk) és ennek megváltoztatására nem láttam lehetőséget az alkalmazásban. Így felvetődött bennem, ha Kodi alól kiegészítőként használnám, akkor a feliratkezelést a Kodival tudnám állítani Disney+ esetében?
Ha igen, akkor ezek jók lesznek nekem?Kodit inkább csak NFS-ről történő lejátszásra használom, így egyáltalán nem vagyok képben ezek működéséről. Egyszer lányomnál 4K max-án az MSREPO-ból az M4 sportcsatorna nézését oldottam meg, de ezen túlmenően semmit.
-
Fifi
őstag
Huh srácok, ez így nagyon jó! Köszönöm!
A felület így kicsit fapados szerintem a natív apphoz képest, de kárpótolnak a beállítási lehetőségek (felirat, skippelhető intro stb.)
Itt hagyom hátha valakinek kell:
Netflix kiegészítő telepítési leírás Kodihoz
Disney+ kiegészítő telepítési leírás Kodihoz -
Fifi
őstag
Én ugyanígy jártam a Gembird A-AMU3-LAN-01-vel.
Amikor beüzemeltem működött, így ki is kapcsoltam a wifi-t a 4K sticken.Egyszer csak szól a lányom, hogy nincs internet. Nem látta a stick a LAN adapter. Cseréltem töltő adaptert, Y-kábelt, tettem elé HUB-ot. Volt amikor látta a 4K max, volt amikor nem, kiszámíthatatlan volt.
Aztán lecseréltem ennek a C-s változatára és az alábbi kombó már több példányban is tökéletes, 100%-osan működik a FireTv stick gyári töltőjével is:
1.) Gembird USB Type-C 3 portos USB HUB + Gigabit LAN (A-CMU3-LAN-01)
Gyártó, Shop
2.) Gembird USB OTG AF átalakító kábel (A-OTG-AFBM-04)
Gyártó, Shop
3.) USB 3.0 Type C Male to USB 3.1 Female Connector
Shop
Szerk:
Persze számítógéppel azóta is tökéletes ez a USB-A-s LAN adapter ...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest