Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-10-27 22:49:06

LOGOUT.hu

A topic lényege, amire való:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42251) g.killer válasza Fandango (#42249) üzenetére


g.killer
aktív tag

Nem tudom én is néztem, hogy dől-e valszeg a hegyek jobbra csökkennek ez okozhatja.. a belógón is dilemmáztam azért hagytam meg mert alatta ott a part is és így gondoltam keretbe foglalja a tavat és így nincs manipulálva... ;)

[ Szerkesztve ]

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

(#42252) looser válasza randras_83 (#42250) üzenetére


looser
addikt

Szeretnék lakásszerte híres lenni! :))

Rohadt sokat kattintgattam a hajóról és ezt éreztem leginkább magával ragadónak. Szeretem ezt a gépet, a kis kompakt után megváltás volt. Egy ismerős Canon tükörreflexesét is élveztem, csak baromi nehéz volt meg nagyobb is, mint ez a kis Nikon bridge. 60e-nél húztam meg a határt, ebbe belefért volna egy régebbi, használt tökrös gép.
Beszórom majd a többi kedvencem is, hátha valakinek valamelyik örömet okoz, mert akkor ez nekem is öröm :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42253) randras_83 válasza looser (#42252) üzenetére


randras_83
addikt

Azért a kép szórással csak óvatosan, nem biztos hogy a családi albumba beferő, turista fotók itt is megálláják a helyüket. :) Igazából szinte "mindegy" mivel ha neked és a családnak örömet okoz. :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#42254) looser válasza randras_83 (#42253) üzenetére


looser
addikt

Kérlek, ne vedd el a kedvem, annyira szeretem magam is nézegetni a ti fotóitokat már hosszú ideje. Nyilván nem összehasonlíthatóak a képeim egy képzett, évek óta fotózó még magát csak amatőrnek tartó fotóséval sem, de ennek a topicnak "Kezdő" vagyis "amatőr" fotósok képei a címe, ebbe még belefér, nem? :R

szerk.: esetleg kellene egy "kattintgatok a vakvilágba, hátha egyszer bejön" topic és abba majd betesszük mi, ultra-koca fotósok a remekműveinket :-))

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42255) aldebaran válasza looser (#42254) üzenetére


aldebaran
őstag

De egyébként végre egy madaras kép, amin nem háttal van a madár. Ami ide felkerül madaras képek 80% hátulról van fényképezve a madár és agyon dicsérik meg ilyen-olyan vágásokat javasolnak. Ez legalább szemből van. Én 16:9-et javasolnék, és a csuszkákkal is játszhatnál, kontraszt emelés, színek... hátha jobb lesz. :)

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#42256) randras_83 válasza looser (#42254) üzenetére


randras_83
addikt

Nem akarom elvenni a kedved, távol álljon tőlem. Olvasd át az összefoglalót, természetesen, ha van olyan képed amit arra érdemesnek tartasz, hogy megoszd itt a fórumon, szívesen várjuk. Arra próbáltam csak felhívni a figyelmed, hogy ne ess abba a hibába, hogy elkezded tolni ide a képeket és túl sok negatív kritikát kapjál a "nem megfelelő színvonalú" képek miatt. Szóval hajrá. :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#42257) bigsee


bigsee
addikt

rotor:

[ Szerkesztve ]

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#42258) looser


looser
addikt

(#42255) aldebaran: köszönöm szépen, van még 1-2 :-)

(#42256) randras_83: elolvastam, nem lélekápolásra van, szóval visszafogom magam :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42259) Muerte68 válasza aldebaran (#42255) üzenetére


Muerte68
addikt

attól hogy szemben van még nem jó :U

looser kompózíció élesség,nagyon középen van biztos lessz jobb-elsőnek nem olyan rossz gép gyenge :K
bigsee jó érdekes ötlet :K

Wa2x_ kicsit nekem tompa a zöld amúgy jó

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#42260) Wa2x_


Wa2x_
veterán

az első nyári/őszi - a belógó szál direkt, az elszáradtat véletlen

[link]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#42261) looser


looser
addikt

Madarak:

Ennyi az egész, nem lesz több, üdv mindenkinek :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42262) Muerte68 válasza looser (#42261) üzenetére


Muerte68
addikt

Nem rosszak fókusz hibák élesség gondok vannak a géphez képest jók :U
2-3 életlen a 2-esnél mögé ment a fókusz.

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#42263) r.levente75 válasza Wa2x_ (#42260) üzenetére


r.levente75
addikt

Egy kis tereprendezés szerintem nem nagy bűn, én a két zöld fűszálat kiszedtem volna előtte balra, és a gombán lévő barnát is. Nagyon jó hangulatú kép, gratulálok. :C

(#42264) aldebaran válasza looser (#42261) üzenetére


aldebaran
őstag

Látom, nem jutott el hozzád, amit írtam, de sebaj. Egyszer majd megérted. :( Ezek szörnyűek.

(#42259) ferq68 : egy árva betűvel sem írtam, hogy jó, leírtam, hogy mivel lehetne jobb. De mind1 :(((

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#42265) looser válasza aldebaran (#42264) üzenetére


looser
addikt

A vörösbegy nagy kedvencem, olyan édes :-)

A többit inkább tankönyvi, amolyan wikipedia-s képnek tudom elképzelni; semmi extra, bemutatja a cikk, előadás tárgyát. Tudod városi gyerek vagyok, amikor vidéken járok (vagy a fentebbi képeken Horvátország és Írország), akkor a flóra és fauna minden megtestesülése csodásnak hat, feltehetőleg ebből táplálkozik az elégedettség érzésem a képek iránt.

Abban kérhetnék segítséget akár Tőled, akár más hozzáértőtől, hogy javítsa fel és ossza meg vagy küldje vissza valamelyik képet úgy, ahogy érzi, hogy azzal a legtöbbet lehetne kihozni belőle? Örömmel megosztanám (mondjuk zippelve data.hu-n) az eredeti, vágás és fényerő/kontraszt/színtelítettség alkalmazása nélküli képeket. Nagyon hálás lennék érte :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42266) catroot


catroot
veterán

Ha már madarak:

[link]

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#42267) r.levente75 válasza catroot (#42266) üzenetére


r.levente75
addikt

Szerintem ne add el a szettedet.

(#42268) catroot válasza r.levente75 (#42267) üzenetére


catroot
veterán

Nem könnyíted meg a dolgomat! :( :DDD

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#42269) anaqer


anaqer
veterán

[ Szerkesztve ]

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#42270) randras_83 válasza catroot (#42266) üzenetére


randras_83
addikt

Szerintem se....bár a Tokinára fáj a fogam nagyon, de majd veszek máshol :)
Jók :R

https://www.flickr.com/randras83/

(#42271) torzo válasza bigsee (#42257) üzenetére


torzo
Ármester

Nem nagy durranás, de teccik. :)

looser kolléga!

Hagyd abba kérlek! Ezek minősíthetetlenül gyenge képek. Olvasgass. A múltkor már ajánlottam itt valakinek David Prakel könyveit. Tedd meg, hogy elolvasod őket és akkor megkíméled magad egy csomó kellemetlen hozzászólástól.

Meg minket is az ilyen képektől.

És ne vedd rossz néven, de ez a kezdő topic nem az a kezdő, amibe minden belefér.

[ Szerkesztve ]

(#42272) looser válasza torzo (#42271) üzenetére


looser
addikt

Szia!

Eszemben sincs rossz néven venni, a lelkesedésem mindenesetre nem töri le :-) A Wimmer-féle könyv az egyetlen, amit olvastam, igaz, az sem ma volt. A gépem valamelyest behatárol, ezt tudom, ez az ára a kényelemnek; ha túrázok sem húzza nagyon a nyakam (fél kiló), gyorsan üzemkész a masina, ez cél volt vásárláskor a megfelelő képminőség mellé (egy 20e Ft-os Lumix kompaktot váltott). Nekem örömet okoztak, mind az elkészítés, mind a képek nézegetése, ezért gondoltam, hogy szűk környezetemben is megosztom (1x éve használom a PH-t), hátha másnak is tetszik és válthatunk róluk pár szót. Ez felül lett teljesítve :-))
Itt a Fotózz.hu-n 1-2 kép egész jó osztályzatot kapott, ez megnyugtató, hogy ezzel a géppel is készülhet mások által értékelhető fotó. Ilyen gyönyörűséget pedig nem tudom, mikor fogok tudni készíteni. Azt ne gondold, hogy nem értem a kritikát, ránézek a saját képeimre és erre a csodaszép gyurgyalagra, üvölt a különbség. Ettől függetlenül gondoltam belefér ide is. Ahogy azt sem értem, hogy az itt szereplő jónak mondott képek miért nem felelnek meg a haladó topic "követelményeinek", nem lehet, hogy csak a user bátortalan ott megosztani? :-)
Szerinted érdemes lehet egy olyan topic, ahova mindenki eszközfüggetlenül beteheti a kedvenc saját fotóit? Egy olyan, amibe a neki és esetleg másnak is tetsző, "örömkattintgatás" során létrejött képeket lehet megosztani? Biztosan lennének gyöngyszemek, mert olyan nincs, hogy valami senkinek sem tetszik :-)

Üdv & minden jót!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42273) grigo


grigo
őstag

looser: Nem. ne hagyd abba. Ha szereted ezt a fotózás dolgot ne hagyd abba. Ha kikapcsol és örömödet leled benne akkor csináld és szarj le minden véleményt! A saját meghajtód sok mindent elbír és majd idővel alakul úgyis. Amit ma top képnek gondolsz 2 év múlva már csak mosolyogsz rajta. Viszont ne dobj el olyan dolgot amit szeretsz, csak azért mert nem vagy benne profi. Egy dologra vigyázz, a publikálásra.
Tanuld meg a géped, készség szinten, minden apró gombot, hagyd el az automatát, kényszerítsd rá magad, erőltesd. Tanuld meg átverni az automata értékeit.
Ja és még valami, itt a profi topic halott, viszont kezdőben publikál mindenki és nem kezdőknek, kezdő képeket, nem is azt várják el hogy a kezdő kezdő legyen. Tanácsot nem mindig kapsz, ellenben oktatni és oltani fognak az tuti. Úgyhogy fotózz ezerrel ha szereted, a publikálással óvatosan mert elkedvetleníthet. Keress könyvet ami szimpi, olvasd el benne a komponálást, a technikai dolgokat, aztán vedd a géped a használati utasítással és lapozd egyszerre mindkettőt, ülj le egy asztalhoz egy doboz gyufával ha kell és csináld meg amiket ott leírnak. Kínszenvedés, nekem is az volt, elolvastam egy mondatot, aztán rákerestem a jelentésére, de abban megint olyan szavak voltak amit nem értette így mire egy mondatot megfejtettem addig több mondatot kellett kikódolnom. 2-3 hónap ment így el, viszont utána soha nem voltam automatára szorulva. Szerezz be egy állványt, kezdetben szerintem keress statikus témát madarak helyett.
De bármit is csinálsz, azt gondold át, hogy nem másoknak vetted a gépedet hanem magadnak, ha te nem leled örömöd benne akkor annyi az egésznek. Ne hagyd abba, csináld és ne hallgass senkire (rám sem :) ) de publikálásnál vedd figyelembe, hogy hosszú évek végigfotózásával egyenes arányban nő az arc is és sokan kevésbé kedvesen fognak reagálni.
Egy tipp még a végére: nézd meg Vond képeit. Bridge géppel olyanokat csinál, hogy besz.rok, szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon jó trükkjei vannak a technika kompenzálására.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#42274) torzo válasza looser (#42272) üzenetére


torzo
Ármester

Hello kolléga!

Örülök, hogy nem sértődtél be. Persze, hogy ne hagyd abba fotózást! Csak egyelőre fogd vissza magad a publikálással! Amit grigo írt, abban sok igazság van.
Egyébként az a gyönyörű gyurgyalag, amit belinkeltél, no, az ezer sebből vérzik. Szerintem.

Igen. Ez nem kezdő topic. Bár mostanában hihetetlenül sz@r képek is bekerültek ide.
És igen, a haladó meg totál halott. Ott hagyománnyá vált, hogy azonnal oltanak, ha nem tartozol a "nagyfiúk" közé.

Szóval a lényeg! Olvasd el David Prakel négy könyvét! Utána másképpen látsz majd mindent.

Hajrá és üdv. !

p.s. A fotozz.hu képeidből tényleg tetszik néhány. A 4.5 felettiek ide is elférnének. Meg az a szitakötő is nagyon király!

[ Szerkesztve ]

(#42275) looser válasza grigo (#42273) üzenetére


looser
addikt

Szia!

Nagyon köszönöm a lelkesítő szavaid, ez rengeteget segít! Szégyellem, de a bevezetőt is azután olvastam el, hogy felhívták rá a figyelmem. Amolyan vállonveregetésre számítottam, olyan "lesz ez még jobb", "jó a téma, de nem hoztál ki belőle mindent (eg. semmit)", de a "karó, leülni" is tud segíteni, csak míg az első kettő olyan Waldorfos, a másik inkább poroszos. Mindkettőből lehet tanulni, ez nem kétséges :-)))
A "két év múlva visszanézek és mosolygok" nagyon jó szemléltető, nem egy dologgal így voltam.
No, de ami feltűnt, hogy pl. a sirálynál az egész kép semleges, nem tűnik ki, a színek ugyanolyanok, a víz ugyanolyan életlen, mint a madár maga. A kacsákat, hogy körbevágtam teljesen, olyan, mintha vagy nem lenne érdekes a körülötte lévő rész, vagy valami belógó dolgot, oda nem illő "izét", hibát szeretne az ember korrigálni, eltüntetni. Nagyon szép, amikor a kép tárgya éles, a háttér pedig teljesen elmosódott; ilyet sportfotónál is láttam, ezt hogyan lehet megvalósítani?
Gondolom a fotózásban is úgy lehet, ahogyan Robin Williams elmondja a Holt Költők Társaságában a versírással kapcsolatban: mindegy, hogy mi a téma, macska, szerelem, időjárás, a lényeg, hogy tudjunk újat mutatni. Na, ettől még jó messze vagyok... Inkább dokumentálok; Írországban, Máltán és Horvátországban jártam az elmúlt években, mindenhol 1000+ képet lőttem, ezek igazából csak nekem és a családnak jelentenek valamit, ha visszanézzük, mert látjuk, merre jártunk. Mint egy saját Google street view :-)) Na szóval ezeket nézegetve gondoltam, hogy ide beteszem azokat a képeket, amelyeket jobbnak érzek, nem személyes, ahol volt idő megállni és elképzelni, milyen lehet majd mondjuk egy személyes kedvencek gyűjteményben. Hát nagyjából ennyi, köszönöm a bátorítást, neked is és mindenkinek, igyekszem tanulni, a fotózás fantasztikus dolog.

(#42274) torzo: köszönöm szépen neked is! A gyurgyalaggal mi a baj egyébként?

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42276) randras_83


randras_83
addikt

Kérek némi kritikát erre.

https://www.flickr.com/randras83/

(#42277) Saccco válasza randras_83 (#42276) üzenetére


Saccco
nagyúr

Engem egy dolog zavar, körülötte nem szép homogén fehér a háttér. A testtartás milyenségét, majd megmondja valaki, aki ért hozzá. :D

(#42278) randras_83:
Kicsit olyan, mintha a tágabb környezetében direkt ki lenne fehérítve, mellette meg hát maradt. :D

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#42278) randras_83 válasza Saccco (#42277) üzenetére


randras_83
addikt

fűrészporos tapetta rulez :DDD

https://www.flickr.com/randras83/

(#42279) catroot válasza randras_83 (#42270) üzenetére


catroot
veterán

Köszi!

Első olyan próbálkozásom volt, aminél vittem már állványt is magammal. :)

Ejj, pedig fejben már tervezgetem is, hogy majd mi lenne a Nikon utódja... egyelőre lehet Sony A7 lesz.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#42280) randras_83 válasza Saccco (#42277) üzenetére


randras_83
addikt

Meg kell néznem a nyerset, de nem rémlik, hogy hegesztettem volna a hátteret. Lehet a NIK Collection miatt.

https://www.flickr.com/randras83/

(#42281) marcitp válasza randras_83 (#42276) üzenetére


marcitp
őstag

sztem nem lenne ez rossz, a tesstartást nem tudom véleményezni :D , a tapéta nekem is zavaró, ha valami csini csajszi lenne a képen megmondom őszintén, jobban tetszene... :DDD
Ez a beállítás olyan, hogy a modelltől lenne szép szerintem. A fények tetszenek, a tapéta körülötted annyira nem. Kár, hogy nem homogén.

https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

(#42282) randras_83 válasza marcitp (#42281) üzenetére


randras_83
addikt

Szóval röviden sz@r, mert ronda vagyok :DDD
Éppen tudok magam mögé homogén hátteret varázsolni :)

Próbáltam falhoz állítani a kolleganőt aki jelen volt, de nem vállalta :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/randras83/

(#42283) marcitp válasza randras_83 (#42282) üzenetére


marcitp
őstag

Jaj, cica :DDD , nehogy magadra vedd... :DDD
Sztem technikailag a háttértől (fűrészpor) eltekintve jó lenne. De a kifejezés, testtartás olyan semmitmondó, bár nem tudom, mit szerettél volna a képpel.

https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

(#42284) randras_83 válasza marcitp (#42283) üzenetére


randras_83
addikt

Dehogy veszem, ez jön le a képről, hogy ezeket felveszem? :DDD
Ez amolyan kit érdekel, egyszerűen #kurvamutatósvagyok kép, amolyan bandisztikus, de ez már nem része a mély szakmaiságnak. :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#42285) marcitp válasza randras_83 (#42284) üzenetére


marcitp
őstag

Akkor itt egy marcisztikus :DDD
Az utolsó dallam

https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

(#42286) Muerte68 válasza marcitp (#42285) üzenetére


Muerte68
addikt

ez már megint jó :U :C

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#42287) halagabor válasza marcitp (#42285) üzenetére


halagabor
tag

Ezt flickr-re is fel kéne rakni, hogy csillagozhassam ;)

https://www.flickr.com/photos/halagabor/ https://www.instagram.com/halagabor/

(#42288) marcitp válasza halagabor (#42287) üzenetére


marcitp
őstag

Nem mondod :B
Kitettem, és köszönöm a véleményeket! :)

https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/

(#42289) randras_83 válasza marcitp (#42285) üzenetére


randras_83
addikt

Tényleg jó :)

https://www.flickr.com/randras83/

(#42290) ati3x


ati3x
senior tag

Tegnap repülőnap volt Linköpingben.

Hoztam pár képet:

Semmi extra, csak próbálgattam a second hanben vásárolt 300/5.5-ös tokina objektívet adapterezve. Alapvetően elégedett vagyok az eredménnyel, mert kb 2000 ft volt az obi átszámolva. 5.5 ön teljesen nyitva elég lágy, és CA-s a képe de 8-ra és 11-re lerekeszelve egész korrekt. "kicsit" nehéz, ha a natív MFT obikhoz hasonlítjuk, meg ugye ekvivalens 600mm, ezzel azért nem volt egyszerű mozgó célpontokra vadászni! :) A másik dolog, hogy néha eltekeredett a fókusz, mert a végtelen egy kicsit az ütközés előtt volt. ÉS ugye a fókuszgyűrűnál a súly miatt eléggé bele kell kapaszkodni. Másrészt EM5-ön nincs manuál fókusz segítség...

(#42291) ati3x válasza ati3x (#42290) üzenetére


ati3x
senior tag

Ja, és a képek ahogy kiestek a gépből. Se vágás, se utómunka. még crop se, csak leméretezés 1600*1200-re

(#42292) randras_83 válasza ati3x (#42290) üzenetére


randras_83
addikt

Engem megvettél, de csak mert imádom ezeket a dögöket. :C :DD

https://www.flickr.com/randras83/

(#42293) Muerte68 válasza ati3x (#42290) üzenetére


Muerte68
addikt

jók főleg manuál obival-kár a kétfedelűk szárny végéért :C

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#42294) ati3x válasza Muerte68 (#42293) üzenetére


ati3x
senior tag

ittmár tényleg centiken múlt... :)

Itt pedig az összes kép, amit úgy ahogy jónak találtam. De még nyersek, feldolgozás nélkül. Ami kipotyogott a vázból.. Kicsit problémás volt az ellenfény, szinte mindig nappal szemben kellett fotózni, és ezek a régi manuálok nem arról híresek, hogy jól tűri ezt a szitut. De alapvetően elégedett vagyok az eredménnyel. Ha ár-teljesítményt arányt nézünk.. :)

[ Szerkesztve ]

(#42295) Muerte68 válasza ati3x (#42294) üzenetére


Muerte68
addikt

megnéztem a másik topicban a teljes felhozatalt :K nekem tetszik de eléggé repülő fun vagyok :DDD
Az objektívvel amivel lőtted több mint jó :R

az első 404

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#42296) bigsee


bigsee
addikt

Egy keretes?

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#42297) grigo válasza looser (#42275) üzenetére


grigo
őstag

Én vállon veregetlek, mert elindultál egy úton. Nyilván van lemaradásod, de nagyon gyorsan fel lehet zárkózni ám. (én a Scott Kelby könyveket ajánlom, nekem sokat segített rendbe tenni magamat).
Azt pedig nem mondtam, hogy baromi nehéz témát választottál ám. Amit te sportfotónál látsz, hogy gyors mozgást szépen megörökíteni, az 2-3 millió forintot azonnal benyelne. Sokszor pedig amiket képet látsz (akár itt is) jó pár réteget jelent, külön kidolgozva, és olyanféle trükkökkel amiket úgy kell begyakorolni.
Szerintem ne sportfotókat és profi kidolgozott képeket tűzz ki most magad elé. Oda-vissza tanuld be a gépet, hogy tényleg készség szinten gondolkodás nélkül tudj bármit állítani rajta. Tud, hogy mikor exponálsz alá, mikor égeted ki, melyik jobb a te gépeden visszahozni. Nézegesd a kompókat először statikus témákon. Legalább is nekem így volt könnyebb. De tuti recept semmire nincs. Én hiába mondok neked bármit, ha neked más dolog tetszik ebben a fotózás nevű pénznyelőben :) Viszont a géped megtanulását nem tudod kihagyni az biztos. De szerintem érdemes kifaggatnod a bridge gépeket használókat a trükkökről.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#42298) Lassú Víz válasza looser (#42275) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nem feltétlenül kell mindig újat mondani. A tanulási folyamatnak egyáltalán nem elhanyagolható része, amikor egy képet kielemzel, és megpróbálod te is elkészíteni. Lesz, amihez jobb gépre lesz szükséged, és lesz, amihez csak elszántságra.
Ne nézd le az emlékképeket, az egyik legfontosabb dolog. Senki nem fogja a számodra fontos embereket megörökíteni, hacsak meg nem fizeted.

Ami a madaras képeidet illeti, az látszik rajtuk, hogy annyi energiát sem fektettél bele, hogy leguggolj. Pedig a jó kép ott kezdődik, hogy megkeresed a legjobb látószöget.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#42299) grigo válasza Lassú Víz (#42298) üzenetére


grigo
őstag

És a látószög minősége egyenesen arányos annak kényelmetlenségével, mivel általában az mutat jól amit nem onnan fotózol le ahonnan szokványosan látható. Pl gyereket, virágot ha felülről fotózol akkor "lapos" lesz a fotó (többnyire) de ha lemész akkor olyan szögből mutatod ami már kevésbé megszokott. Apróság de fontos lehet, és nem kell egy kályhacső a gépedre 2.8-as fényerővel.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#42300) g.killer válasza grigo (#42299) üzenetére


g.killer
aktív tag

Mintha Scott Kelby-t olvasnám. ;] ;)

"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.