- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
citkar
addikt
Van lehetőség egy vagy több évvel bővíteni (legalábbis gondolom azokra is ugyanígy érvényes), érdemes több helyen megérdeklődni, nekem valahol egy évre 70 ezer körül kértek, máshol bő 50-t, de két év megvolt 100 alatt kicsivel (másfél éve).
Az érdekelne közvetlen a Dell-nél, pl az UK oldalon is lehet bővíteni?
Próbáltam utánaolvasni, úgy értelmeztem, hogy lehet, de elakadtam, ha olcsóbb meggondolandó legközelebb.[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
Arra emlékszel, hogy "Certified Refurbished" vagy "Scratch and Dent" jelölése volt?
Ahogy nézem két külön kategóriába sorolják. Refurbished gépet én is vettem, azzal elégedett vagyok. Gondolom a Scratch and Dent is ugyanolyan garanciális feltételekkel rendelkezik, ebben az esetben lehet megéri, illetve, ha jól értettem, végül is ha gáz, visszaküldheti az ember. -
citkar
addikt
válasz
KillHates #392 üzenetére
Nem hasznaltam MSDN wint, egyszetűbb,ha visszaklonozom a regi particiokat.
Majd megnezem vajon win10-t le tudnek e tolteni.De egy regi vga drivert tettem fel, azota nem volt kekhalal.
Nem ismertem a Dell sajat outletes webshopjat, nem talaltam hirtelen az ilyen kulserelmi nyomok ellenere garancia van rajuk, mint a mezei refurbished gepekre?
[ Szerkesztve ]
-
-
Gyanítom, hogy a Win7 support-ot megszüntette erre a modellre a Dell.
Majd a Driver Genius próbaverziójával ki tudod gyomláltatni a drivereket egy mappába és utána az MSDN-ről tölts le egy ugyanolyan verziójú Windows7-et, amit fel tudsz telepíteni és azt feldriverezni. De gondolom az ilyesmi nem okoz gondot.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
citkar
addikt
Az elmúlt napokban volt néhány kék halál a windows alatt.
Teszteltem pár hardware-t de nem találtam hibát, gondoltam megérett a rendszer egy újratelepítéshez.
Felmentem a Dell oldalára s gondoltam letöltöm, korábban olvastam van rá lehetőség (még nem próbáltam eddig). Viszont ez fogadott: Recovery image not available for your Service Tag.
Pedig jogtiszta windows van fenn most is. A korábbi HDD-ről leklónoztam minden partíciót is, így ha vissza tudnám azt tenni, de egyszerűbb lenne egy USB-ről feltelepíteni.
Valakinek van ötlete miért nem tudom onnan letölteni, vagy nem minden Alienware esetében elérhető ez a szolgáltatás? -
válasz
madstunt #383 üzenetére
Semmi, az egy nagyon jól sikerült gép. A slim kijelző miatt szokott lenni inhomogén bevilágítási probléma ami miatt dünnyögnek a fórumokon, meg még olyat hallottam, hogy a tápdugó melegszik de ez szerintem az előzőleg kitárgyalt problémára vezethető vissza!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
válasz
madstunt #382 üzenetére
Igen, érinti. Ott is a FoxConn a csatlakozó beszállítója. A JTS dugója a jobb, ami szerkezetileg egyezik az eredetivel, de a kábelekre krimpelt fém hüvely nagyobb felületen érintkezik az alaplap tüskéivel, így kisebb az esélye annak, hogy melegedjen.
De az ami igazán meghatározza a problémát: a Quick Charge opció lemerült akkunál és valami 100-130W-os GPU együttes áramfelvétele. Mivel a gyorstöltés impulzus jellegű ezért nem terheli folyamatosan a tápegységet, így annak a védelme nem fog "leoldani" hanem szépen felpumpálja a csatlakozóban az érintkezőket 200-300 fokosra amit a kábelezés szépen eloszlat a műanyag szigetelésén ami összeolvad. (mert réz a kábel és jól vezeti a hőt)
A baj úgy előzhető meg (garancia vesztés nélkül), hogy otthon szétszedi a gépet az ember és külön-külön összefonja a kábeleket a színek szerint és valami hőálló anyaggal szigeteli.Ha technikai segítség kell ebben, keress meg privátban, vagy csörgess meg!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Sajnos ez a slim kijelző átka
Egy hangyafingnyi nyomástól is már foltosodik, mert nincsen fém kerete, hanem csak össze vannak ragasztva a rétegei. Próbáld meg garanciában kicseréltetni.
Nekem is a jobb alsó sarka gyalázatosan foltos...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
tibce1
csendes tag
Helló Srácok! Lenne egy újabb problémám, ugyanis a laptop kijelzőjének az alján megjelent egy fehér/sárga folt. Úgy hogy nem érte semmi féle ütés, nyomás stb. csak annyi még lehajtottam a kijelzőt. A képen látható hogy milyen. Kérdés: Szerintetek ezzel mit lehet csinálni, ha lehet egyáltalán, vagy visszaküldeni garival és vagy kicserélik vagy nem?
-
tibce1
csendes tag
Azt esetleg tudja valaki, hogyha csinálok egy windows clean installt, azzal bukom-e a garanciát vagy nem?
-
Érdemes lenne jelezni nekik.
Ami a lényeg: a tápcsatlakozót kell nézni! Ha az "original" van, akkor kell kérni a cserét, ha már a JTS akkor ők sem tudnak jobbat adni. Addig is a Quick Charge funkciót érdemes kikapcsolni a BIOS-ban!
-
Szerintem azok a notik lesznek érintettek amelyek 240W és nagyobb tápegységgel szereltek.
A Dell-re ne várjatok, lapítanak mint a sz@r a fűben... Tegnap már feldobtam nekik a témát, zaklattam az ír HQ-t is de még arra sem méltattak, hogy elhajtsanak.
-
Pocok256
veterán
válasz
KillHates #365 üzenetére
Azért pillanatig se higgyük azt, hogy az a 13 as olyan keveset eszik ha épp úgy gondolja az 1060 akkor bizony hwinfo és másik megerősítése mellett is azt tapasztalom, hogy 85 wattot bekajál e mellé pedig az éhes 4 magos 45 wattos proci is bekajol
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Ilyen fincsi a sült power kábel:
Jobbra az eredeti gyári, balra a gyári de már erősebb verzió. Persze az is elég, de ott nincsen összefonva az összes kábel, így kisebb az esély, hogy a ID kábelbe beleszalad a 19V
-
tibce1
csendes tag
válasz
KillHates #360 üzenetére
Köszi! Hát megnézzük, de van alatta 4 ventis hűtőpad, az volt az első dolgom hogy vettem hozzá
Redditen pl. azt írják hogy az Alienware Support Center (azt hiszem ez a neve) buggos, és attól fagy, majd kiderül. Ha továbbra is csinálja, akkor irány vissza garival és cseréljék amit kell!
-
Vedd fel telefonnal videóra érdemes kimentened valahová és úgy keresd meg a Dell szervizt.
Esetleg érdemes a HWinfo-val egy kicsit tuningolnod a hűtésén (a default HW info-s beállítások jók, mert desktophoz vannak) és úgy kipróbálnod. Hálás még a gép, ha használsz alatta hűtőpadot is külön.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Sziasztok!
Megszakítjuk adásunkat! 2016-os modell M15 R3 R4 és M17 R3 R4 tulajdonosok :
Nagyon úgy néz ki, hogy típushibás az összes M17 R3 R4 mert égnek el a belső tápkábelek.
Néha még tetőzi az is a gondot, hogy a 19V és a táp azonosító kábel ég össze és tönkre teszi a komplett tápáramkört és töltőáramkört!
Egyenlőre nyomjuk a Dell-t, hogy ezt kezelje típushibaként és tegyen közzé visszahívást minden gépre (ha garos, ha nem) mert tűzveszélyesek így a notebookok.
Egész hétvégén beszéltem az angolokkal náluk is már jó pár gépet vittek vissza hozzájuk. Egyenlőre az van, hogyha garanciális, akkor cseréli a Dell a belső kábelt, de utána már nem és a nagyobb probléma, hogy ugyanolyanra cseréli, tehát egy esti LAN party és megint elfüstöl a gép. Szerencsére a tápok lekapcsolnak időben, de ha valaki összefűz két 170 vagy 200W-os tápot vagy vesz a gépéhez egy 340W-osat akkor elkerülhetetlen lesz egy nagyobb baleset.[ Szerkesztve ]
-
tibce1
csendes tag
Helló Srácok! Lenne egy kis problémám. Van egy 17 R4 típusú gépem, és néha játék közben random lefagy a gép. Ilyenkor ugye nem reagál semmire, csak a monitor kezd el néha villogni (vibrálni). Reseteltem a Windowst, de így is fellépett a hiba játék közben. Esetleg valakinek valami tipp hogy mi lehet a baj? Szoftveres hiba lehet, vagy esetleg hardveres? Mit javasoltok? Ja és gép kb. 1 hónapos. Előre is köszönöm!
-
adam0010
csendes tag
Sziasztok .
Budapest vagy környékén tudtok ajánlani aki érte alienware m18x r1-hez?
Köszi előre is a segítséget.
Telefon: +36306983977 e-mail : adam001010@gmail.com
-
Fücsök007
őstag
Nos végre elérhető lesz Dell-es egybegéphez MXM3-as mobil RX 580 AMD-s kártya hamarosan,
így jó lenne tudni mennyire lesz kompatibilis a régebbi Alienware notikkal egy ilyen kártya moddolás után.
-
Fücsök007
őstag
válasz
bandras54 #352 üzenetére
Majd én.
AW Amplifier vs Thunderbolt 3 linus videó. -
Látom, nem nagyon pörög a topic... ;(
-
Fücsök007
őstag
Alienware M17X R4 GTX 1070 mod.
Ez még nem az újabb, szabvány méretű kártyával készült.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Ha kizárólag filmnézés közben jön a fagyás,akkor valami az Intel HD driver körül,vagy valami kodek hiánya,vagy megléte okozhatja.Legrosszabb esetben az előfordulhat hogy a prociban a grafikus vezérlő haldoklik,vagy hibás.Volt már olyanra precedens,azt egy csere procival gyorsan ki lehetne deríteni.
Szerk.: hülye vagyok...Egyszerűen csak át kell váltanod FN+GFX (F5 vagy F6) a dedikált kártyára és már le is tudod tesztelni hogy letiltott IGP-vel fagy-e.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Akkor marad a részegségenkénti teszt csak furmark fél órán át csak prime95 fél órán át. Ha így is jó akkor érdemes lenen újratenni a rendszert, semmilyen plusz progit feltenni csak a windowst hagyni az alap driverekkel és úgy megnézni kifagy e.
-
ONEFREE
aktív tag
Teljes diagnosztika volt.40 perces.. és semmi..
Result: Passed
Good news, no errors were found during the diagnostic scan. Please scroll down to review your diagnostic results and suggestions for improving the performance of your system.
See full scan results.
Diagnostics Completed
Hardware
Battery
Bluetooth Device
Camera
CMOS
CPU
Hard Drive
HD Audio Controller
HID
Hub
Memory
Network Card
Network Card
PCI Bus
PCI Express
PCI Bridge
PCI Bridge
PCI Bridge
PCI Bridge
Hard Drive
Hard Drive
System Board
USB Composite
USB Composite
USB Composite
USB Composite
Video Card
Video Card
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Ha ez a helyzet akkor bármi lehet, kb szisztematikusan ki kell zárni ilyenkor mindent. HDD teszt cpu teszt gpu teszt. Linux boot cd n teszt. Majd windows újratelepítés. Ha ezek után is fent áll a probléma akkor kijelenthető a hardveres hiba. Ebben az esetben pedig szerviz, gari ami játszik.
Első körben epsa diagnosztikát futtasd le ha az talál hibát akkor királyság tuti hardveres probléma.
[ Szerkesztve ]
-
ONEFREE
aktív tag
Sziasztok! Újra én szeretnék kérni egy kis segítséget. Fagy a gépem. AW17R2 és nem hőmérséklet a gond csak vlc megy. CPU 49,gpu 48 fokos.Random fagy. A memóriát teszteltem majd 4 óráig. Spec mem teszel. Semmi gond. Mi a véleményetek?
-
-
Zolix64
tag
válasz
Pocok256 #332 üzenetére
Szia, én ugye egy ultrabookról váltottam (XPS 13), amin a hűtés már attól meg akart őrülni, ha meló mellett elindítottam egy twitch streamet. Ilyen terhelés alatt hangtalan az AW, max buildeléskor kicsit felpörög, de mivel bika a proci, az előtt végez mielőtt komolyabban melegedni kezdene. (kb 3x gyorsabban buildelek alapjáraton + terheléstől függően akár 10x gyorsabban is
)
Ha a teszteket nézzük, akkor FurMark alatt szépen megjött a hangja, de számomra még akkor sem volt zavaró. (Annyit hozzá kell tennem, hogy fejhallgatót használok, szinte egész nap.)UplayID: Z0lix
-
redbulz
tag
Nagyon piszkálja az agyam egy AW 14 hirdetés, mert csak 400EUR-ért hirdetik, viszont ennek megfelelően nem tökéletes állapotban. Azt írja kontaktos a dvd és 15 perces az akku. Létezhet, hogy az alaplap miatt kontaktos? Mert akkor ennyiért sem éri meg.
"Windows 8.1 preinstalled, charger, of course
Defects: Battery only holds about 15min and DVD drive has a wobble contact - therefore the low price
I7-4700MQ
8GB RAM
Nvidia GeForce GT 750M
Intel HD Graphics 4600
500GB Samsung SSHD
Panasonic UJ8C7 DVD-RW drive
Full HD 14 '' display
Private sale - therefore no guarantee, warranty or return" -
Pocok256
veterán
-
Pocok256
veterán
válasz
Pocok256 #325 üzenetére
Na elhoztam a gépet a humansofttol és mi lett
Bekapcsoltam ott persze megnéztem minden jó. Majd most használnám és azt veszem észre, hogy nem tölt
Az alaplapi kábelt nem dugták rá Xd így hiába dugom rá a töltőt nem vesz fel áramot
Jaj csak én lehetek ilyen szerencsétlen
(nagyon röhögök ezen már
)
Ettől független humansoft jól dolgozott mert konkrétan 2 nap alatt elhárították a hibát és teljesen korrektek voltak
[ Szerkesztve ]
-
-
Pocok256
veterán
Na közben szerviz szerint alaplapi vga volt a rossz szóval tippem szerint kukázzák az egész belsejét (ugyebár csak vga t nem lehet cserélni
). Ha mákom lesz héten megkapom a gépet
-
Muerte
addikt
válasz
buek1967 #321 üzenetére
Warning: Do not turn off your Laptop or disconnect from your power source while updating the BIOS or you may harm your Laptop. During the update, your computer will restart and you will briefly see a black screen.
bios file Installation (via Win Zip) with bios.exe File for Dell Alienware 17 R3 Laptop Bios update .EXE
Dell Alienware 17 R3 Laptop Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS Download
1.Click Dell Alienware 17 R3 System BIOS Download from below link to download the Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS setup file.
2.When the bios File Download window opens, click Save the file to disk and click OK.
3.From the file Save In: field, click the down arrow then click to
select Desktop and click Save. The bios file will download to your desktop.
4.After the bios file, Download Complete window appears, click Close. The setup file
icon will be on your desktop.Install
1.Double-click the new icon on the desktop mark Dell Alienware 17 R3 Laptop Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS.EXE.
2.The Self-Extracting window appears and prompts you to extract or
unzip to C: DELLDRIVERS create a folder and name it as bios folder. open this path to access application setup3.After finishing the Dell Alienware 17 R3 Laptop Dell Alienware 15R2 17R3 System BIOS extraction, if the self Extractor
window is still open, close it.
4.browse for C: DELLDRIVERS bios folder.
5.open the folder inside audio driver folder
6.run the setup to began the installation
7.Follow the on-screen installation instructions finish .Ha ez alapján sem megy,akkor valami hiba a verziószám körül lehet.
[ Szerkesztve ]
-
buek1967
tag
17 R3: nem sikerül biost frissíteni. A gép a Delltől letöltött, januári biost tartalmazó exe indítása után kikapcsol, majd nem történik semmi. Mi lehet a gond?
Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
Pocok256
veterán
Ott akkor durva gpu throttling lehetett
Vagy nem tudom még Liquid metal mellett is jobban melegszik fánk teszt alatt
Mindenesetre ha a szervizesek is úgy akarják akkor héten megkapom én is aztán mehetnek a tesztek itt is1060 van a te gépedbe is ugye ?
[ Szerkesztve ]
-
Zolix64
tag
Jogos, a V-sync nem volt kikapcsolva. Nem fogom tudni kipróbálni, már nincs annyi szabad hely egyik partíción sem, hogy ráférjen a játék (kb végeztem a migrálással). De fél óra fánkozás 70 fokra tudta felhevíteni a vga-t, szóval abszolút elégedett vagyok a hűtéssel
.
UplayID: Z0lix
-
Pocok256
veterán
Multiba nézd, ne single -be, és mindent maxra állíts (természetesen full hd). Nálam mostani géppel (asus rog g751) konkrétan megzabálja i7 4710HQ t pedig nem gyenge CPU. 80%-100% os terhelést kap játék közben.
Ja igen ahogy Muerte75 mondja V sync természetesen off és fps lmit is kikapcs. Bf 1 nél jobban optimalizált és gép gyilkosabb játékot lehetetlen találni egyelőre. Nagyon megküldi a technikát
[ Szerkesztve ]
-
-
Zolix64
tag
válasz
deadcode82 #311 üzenetére
Picit kicsúsztak a 3 hétből, de még belefért. Még mindig csak másolom át a cuccaimat, egy picit megnyúztam FurMarkkal, idáig csak a procit. A CPU burner kb 30 percig futott, úgy 81 fok volt a max az egyik magon (73 fok volt ekkor a leghűvösebb mag, persze közben futott a másolás is), alapjáraton 50 fog körül ingadoznak. Nekem idáig ezek a hőmérsékletek abszolút megfelelnek, ha végzett a másolás (ami eltart egy ideig, sok projekt, rengeteg apró fájllal) majd táncoltatok szőrös fánkokat
.
[ Szerkesztve ]
-
Zolix64
tag
Kérem szépen ma megérkezett a "kis" jövevény
(majd lövök képeket).
Első benyomások:
- a külső gyönyörű
- nagyon masszív (mint egy szikla, simán meg tudom védeni magam vele, ha úgy hozza a sors) és a méretéhez képest jó súlyos is
- a képernyő az valami csoda, a fekete tényleg fekete (az XPS 13 IGZO képernyője után is érezni a különbséget), majd kiderül mennyire lesz probléma a beégés (programozóként elég statikus a tartalom, amivel dolgozok)
- idáig semmi hiba nem jelentkezett (kop-kop)UplayID: Z0lix
-
Pocok256
veterán
Jelentem gép leadva a humansoftnál minden gördülékenyen és korrektül ment kb 5 perc alatt le lett zavarva minden. Lecsekkolták dell honlapon a warranty staust aztán kész is
Elmondtam mi a baj leírták és mindenki mehetett a dolgáraNagyon profi volt reméljük a folytatás is ilyen lesz
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy júli környékén meglátogatom a rokonokat az államokban. Gondoltam kihasználom a lehetőséget és hozok magamnak egy ufós gépet az új szériából. Mivel jól megvagyok a jelenlegivel és csak az alkalmat használnám ki, arra gondoltam, hogy ha valaki a nyárra időzíti a gép vásárlást akkor átpasszolnám neki a lehetőséget. (Elképzelhető, hogy az uncsiöcsi hazajön szeptemberben és akkor majd ő hozza az enyémet). Tudom, hogy a gari honosítás nem zökkenőmentes, de ha valakinek ez nem okoz problémát akkor nem kell annyira mélyre nyúlnia a zsebébe mintha itthon vásárolná.
Elnézést az OFF-ért. -
Zolix64
tag
válasz
deadcode82 #302 üzenetére
Tegnap írtam nekik, csak annyit tudtak mondani, hogy a héten várható, de még pontos dátumot nem tudott mondani, majd jelentkeznek. Egyre nehezebb a várakozás
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Router gondok
- Revolut
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Tea
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ASUS ROG Strix G513QM - 15,6"FHD IPS 300Hz - Ryzen 9 5900HX - 16GB - 1TB - RTX 3060 6GB - Win11
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest