- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #198 üzenetére
Na ja csak i7 sima FULL hd panel nem választható én meg oled el nem mernék venni laptopot, egyelőre.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #196 üzenetére
Senki nem szállít kell egy közbülső ember.
-
Pocok256
veterán
Ma reggel kaptam sms -t, hogy shipped lett a story szóval cca. jövőhét szerdára itt lesz nálam a gép
-
deadcode82
csendes tag
Akkor most már biztos, hogy Magyarországon jelenleg nem lehet hozzájutni AW 13 R3-hoz hivatalos forrásból, akkor más lehetőség híján maradni fog a német AW oldalról való rendelés.
-
Muerte
addikt
Csak a prémium kategóriára szokták adni.Már most én sem tudom mi a pontos neve,amikor én érintett voltam 5 évig akkor még NBD-nek (next business day) hívták,és kijöttek házhoz vagy bárhova a megrendelt alkatrésszel.Ezen kívül akkor még world warranty status is élt,volt hogy panelt kértem az egyik R2-be és Mexikóból küldték mert az a tipus már csak ott volt raktáron a garancia lejárta előtt nem sokkal és ezt ők látták a központi adatbázisban.A kijelző 2 napon belül a gépben volt, repülővel hozták,(összesen 3 nap telt el a hibabejelentést követően),és nem győztek elnézést kérni hogy csúsztak egy napot.Na de ez 4 évvel ezelőtt volt,ma már nem ilyen készségesek ahogy hallom...
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Kérdést, nem állítást írtam. S nem, alienware géped még nem gariztattam, Dellt már igen, s rendre postát küldtek érte, onsite sose volt opció - lehet csak kérnem kellett volna, de sehol nem említették. Aztán az is lehet, hogy nem minden gépre van onsite garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Volt már Dell vagy AW géped? Gariztattad is? Ne haragudj de olyan butaságokat hordasz itt össze-vissza hogy hajjaj
Már leírtam 2x, : Tök ugyanaz a gari él rá mint a világ bármely szegletében!!! ha NBD onsite akkor házhoz jönnek,pontosabban oda jönnek ahova ÉN MONDOM! ha történetesen nyaralok a Bahamákon és beszarik a gép,akkor felhívom a supportot és ők két napon belül kötelesek a gépet OTT a helyszínen megjavítani.
Másik pofon egyszerű gariztatás lehetőség hogy bármelyik hazai dell szervízbe beviheti "leadni" a hibás gépet és ha kész akkor kiviszik vagy besétál érte. -
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #187 üzenetére
Ezesetben végképp nem szóltam
Várjuk a véleményt majd!
(#188) Muerte75 Azaz itthon is él onsite garancia, amikor bejelnted a hibát s másnap kijön otthonodba a szerelő a cserealkatrészekkel s rendbe teszi a géped? kétlem, szeritnem itthon postát küldenek érte...
A gari 5 évre meg akkor hirtelen nem 20k lenne, hanem 4-800 euro
De 13as esetében lényegtelen ez sajnos, mint kiderült[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Itthon is ugyanazt a garanciális szolgáltatást kapja,mint bárhol a világon miután honosította a gépét.Az meg csak egy formaság,az előző tulaj neve kell (talán cím is) meg ha nagyon kétes gépről van szó akkor kérhetnek számlát vagy másolatot.Első,második tulajos gépnél nem szoktak ezzel vergődni.
A gar kiterjesztést meg 100-200€ / év szinten szokták mérni,géptől föggően. -
Pocok256
veterán
Laptopszalon asztoriának írtam konkrétan spyduck közben járt és ő kapta az infot, hogy nem tudnak szerezni nagyker nem tud behozni.
Nem vagyok őrült és saját magam pénzének ellensége hidd el minden létező dolgot megpróbáltam. Ma Magyarországon hivatalos forrásból áfá -val NEM lehet beszerezni az általam megvásárolt gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #182 üzenetére
Írtam anno hogy a laptopszalon astoria tud pl így gépet
(sima laptopszalonnak írsz ők nem, de ha az astoriának akkor igen. Ezt egyébként a hivatalos alienware hungary mondta anno facebookon, mikor érdeklődtem náluk, s valóban tudnak beszerezni!
(#183) Muerte75 Igen, itthon is él a garija, de nem fognak kijönni hozzá szerelők mint kint, ami ott nagy plusz. Cserébe kint 1 év jár amit pénzért hosszabbíttathat, itthon meg alapból 3, ami 5 évig kiterjeszthető, ha évente 1x 5kért kb elviszi karbantartásra. Azért a +4 év gari gondolom nem olcsó pénz garikiterjesztésben...
A horror pénz meg áfa nélkül dekára ugyanannyi ha nem olcsóbb mintha kint vette volna...[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Így akartam én is számtalan levelet írtam számtalan boltnak köztük laptopszalonnak a magyar dell képviseltnek és mindenkinek akinek csak tudtam, hogy nem érdekel az ára csak magyar áfás számlával magyar garival ezt az 1 gépet hozzák be nekem. A válasz az volt, minden egyes helyről, hogy NEM.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #180 üzenetére
Mondjuk én inkább venném hazai boltban, ahol 3 év a gari rá (+2 ha évente elviszed hozzájuk karbantartásra), míg kint csak 1 (onsite opcióval, azaz házhoz jön a szerelő, de azt nem hiszem h magyarországra kiküldenének egyet londonból
)
Ha van egy ismerősödnek cége, vagy bárki aki áfaképes, s azt visszaigényled, gyk. olcsóbban megkapod itthon mint a kinti. Persze ha ez nem járható út, akkor az a 200k vagy mennyi difi valóban megérheti a 4 évvel kevesebb garit...
Egyébként grat a géphez!
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #179 üzenetére
dell.co.uk
Ezt a verziót csak gyorsabb ramokkal
Plusz itthon majd várja még egy 512 es ssd.
Viszont ami vicces az emailbe szereplő order status magyarországi ip ról nem tudod chekolni mert rossz helyre dob
Mondjuk nekem mindegy is mert londoni ismerősöm veszi át és intézi ezt a részét
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #174 üzenetére
2 napja vettem pont egy aw 13 R3 at elvileg jövőhéten megérkezik. Ha esetleg kíváncsi lennél egy személyes tapasztalatra.
-
adam0010
csendes tag
Sziasztok,
alienware m18x r1 a tipusa legfrissebb a5 biosa
Volna egy kis problémám.
esta porton keresztül össze van kötve egy dokkolóval a hdd ,de nem történik semmi.külső tápos, a dokkoló müködik másik gépnél.
Valakinek valami ötlet?
Telefon: +36306983977 e-mail : adam001010@gmail.com
-
Madwe
nagyúr
válasz
deadcode82 #174 üzenetére
Ja ez jó, én a 15öst néztem s ott csak 6.genesek vannak valamiért
-
Madwe
nagyúr
válasz
deadcode82 #169 üzenetére
Azért arra figyelj, h a németeknél én pl csak skylake-es konfigokat találtam, nem kabyseket, s skylakenél elég sok hűtési, kijelző probléma volt, ami kabynél is előfordulhat, de jóval ritkább!
-
Muerte
addikt
válasz
deadcode82 #169 üzenetére
EU-ból nyugodtan rendelhetsz akárhonnan,ha számlával tudod igazolni a vételt akkor nincs akadálya a honosításnak és a gariztatásnak,ha sor kerülne rá.
-
Muerte
addikt
Teljesen megértem az álláspontodat,mivel téged átb.sztak,de ezt AW-nél nem tudják eljátszani
régebben sem tudták volna,de főleg 1-2 éve a Dell piszkosul beszigorított gari téren,tehát most 1000% hogy ilyen témával Radium szintű bolt nem tud játszadozni.Annyi a lényeg hogy vásárláskor mindent le kell ellenőrizni a ST alapján,az mindent "elmond" a gépről:hol gyártották,mikor,kinek adták el és hol,milyen gari érvényes rá és hova szól,milyen felszereltséggel adták ki a forgalomba (vga,proci,ram,ssd,lcd,+minden szirszar) ha refurb azt is ki kell írniuk,ha alkatrészt cseréltek benne azt is elmondja a support azonnal,szóval AW-t venni abszolút kockázatmentes,ha valaki veszi az 5 perc fáradtságot és lekérdezi az adatokat.
Én eleve itthon és eleve új AW-t sosem vennék, de ez más téma -
Madwe
nagyúr
Mi egy 600ezres samsungot vettünk tőlük 2 éve, s szürkeimport volt, refurb ráadásul 2 év gari ellenére. Többszöri egyeztetés után, h magyar billes s nem matricázott, matricázva jött ki. (magánszemélyekre vonatkozó netes visszatérítési gari cégekre nem vonatkozik)
No és nem is gariztatták le, folyamat tereltek. De ez nagyon off, mindenki azt csinál a pénzével amit akar, ha valakinek megér 800ezres tételnél az, h 60ezerrel olcsóbb legyen a gép, de lehet kétes eredetű, azzal nincs baj, de azért nem árt tisztában lenni a úttal. Az meg h a boltban milyen portálok vannak s miket terelnek amikor bent van az ember az külön megérne egy misét...
És még ha full legal magyar lenne (ilyen árral kizárt) vagy szürkeimport, akkor se mindegy, h hogyan állnak a garihoz, mivel az r3as szériának rohadt sok qc gondja volt, ezért fontos szvsz a biztos gariztatás.
S igen, 1070es r3at árulnak, de kabyset lehet legális úton venni, hivatalos forgalmazótól is, közel azonos áron. Nem mellesleg a kabysben AW kicserélte a szar paddinget a hátésnél, ami az egyenetlen core hőfokokat kb teljesen megoldotta, azaz kaby elötti procinál gyk. biztos h végig kell járni a throttlingol gariztassuk pasztázzuk hajlítsuk meg a kart és cseréljük ki a padding problémakört.
Javaslom fusd át a 15r3 13r3 és 17r4 topikokat, még most is rengeteg hibás gép kerül ki, ha ezek után is jó ötlet szerinted egy kétes helyről venni, ahol lehet h normális de lehet h nem garit kapsz...
Arról nem is beszélve h iszonyat készlethiány van alkatrészekből is awnál, főleg a 6000es szériához, mert túl sok volt a gyári hibás, fentebbi fórumokon is írjk, h hónapokat kell várni. Azt tiszta, eredeti, legal helyeknél, nyilván szürkeimport sokkal hamarabb elintézi, mert ők eleve komolyan veszik a garit
Nyugodtan lehet radium meg xoomstore-ból venni milliós nagyságrendben dolgokat, nem az én pénzem.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Most komolyan olyan topikot linkelsz ahol utoljára 2012-ben említették a Radium nevét? Nem tűnt fel hogy azóta cirka 5 év eltelt?
Tisztázzuk a dolgokat:nyilván a bolt "megéri a pénzét",ez tiszta sor,de az dobja rám az első követ aki a helyükben nem keresne lehetséges "kiskapukat".Jómagam 20 éve vállalkozó vagyok más területen,de egyet mondhatok neked,jelenleg Magyarországon 1 azaz egy db teljesen makulátlanul tiszta kisvállalkozás sincs,mivel ha az lenne,2-3 éven belül csődöt kellene jelentenie.Ez egy matematikai tény,nincs mit vitázni rajta.
Mindezektől függetlenül régebben sok probléma volt a Radiummal és DP-mel is,de ez mára már nem jellemző,főleg mióta a fogyasztókat elég komoly törvények védik.Itt olvass rá légyszives,a 400+e Ft-os Asus gépekből senkit nem vertek át semmivel pl.:[link]
Különösen ajánlom figyelmedbe matteo_szg HSZ-t aki az Asusnál dolgozik és nem egy szervizes munkakört lát el,hanem kissé magasabb pozíciót
A Dell-re visszakanyarodva,már az elején bukod az egész refurbished sztorit,mivel refurb gépekre nem adnak legtöbb esetben garanciát.Ha adnak az max 1 év és kizárólag arra a területre szól és csakis oda! ahol a feljavítást elvégezték,lásd UK refurb gépet csak ott tudsz gariztatni és helyi vásárlásnak kell lennie.Ha te itthonról megvásárolod pl.ebayen keresztül,azt megteheted de gari nuku.Szóval nem gondolnám hogy egy Radium szintű bolt,már 1070-es vga-val szerelt refurb gépeket árulna...Ha minden vágyuk ez volna,akkor sem tudnának hozzáférni
Az más kérdés hogy szlovák vagy lengyel vagy román úton-módon hogy manipulálnak(ha manipulálnak!),az az ő dolguk.Amíg neked vagy nekem vagy bárkinek RENDES hivatalos számlát ad,addig nincs miről beszélni.A gépet kb. 3 perc alatt le lehet ellenőrizni a ST alapján.Ott az ingyenes zöld szám,a support pillanatok alatt megmond a gépről MINDENT! Érted? Nincs zsákbamacska,nincs kockázat,mert ha netán át akarnak vágni valamivel akkor azt 3 percen belül Te megtudod ha akarod![ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Ezt még alá kell támasztani?
De hiszen mindenki odavan értük!
Igen, 1 gépet szereztünk onnan cégnek, felmatricázott billentyűzettel, 16gb helyett 12gb rammal, utánjárás után visszaadták a különbözetet. PErsze fél éven belül kiderült h egy refurbished gép volt, memória s alaplap gondokkal, de folyamat elhajtottak garancia intézésekor. Nyilván egy közel milliós gépet tőlük ajánlott megvenni.Az meg külön vicces, h azzal jössz, h a szürkeimportos hely olcsóbb, mint a legális. Persze hogy az, ezt nem vitattam,, de ha egy milliós tételnél az a 10% számít, amiért garanciát is leszarod (egyik helyen nem igazi gari s 2 év, másik helyen rendes gari 3 év ami bővíthető 4re)...
Ez főleg annak fényében jó döntés, hogy a 15r3, 17r4 gyári hibás, hűtés, lightbleed stb gondokkal küzd gyakran, azaz könnyű kifogni a rosszat.
-
Muerte
addikt
"Szürke importos gépeket árulnak érdekes garanciával. Ráadásul refurbished lesz pl az aw is, ami még skylake, ami tele volt gyári hibákkal, ergo elég nagy eséllyel hibás lenne amit megveszel, gariztatni meg nem nagyon tudnád..."
Ezek így egy kissé merész kijelentések szerintem... Valamivel esetleg bizonyítani is tudod ezen állításokat?
Én 1-2 éve vásároltam a sokat szidott boltokból,Digiprime és Rádium (Asus és Dell gépet) és semmi gond nem volt sem a gépekkel,sem a garanciával kapcsolatban,első lépésben azokat ellenőriztem le.
Egy Dell gép vásárlásakor eleve azonnal ki lehet mindent deríteni a service tag-ből,szóval nincs igazából semmi rizikó benne.
Lehet hogy a Laptopszalon a hivatalos forgalmazó,de az meg biztos hogy AW tekintetében ott fog a legvastagabban a ceruza sok-sok éve már..Íme egy példa : [link] vs [link] -
Madwe
nagyúr
válasz
deadcode82 #161 üzenetére
Szürke importos gépeket árulnak érdekes garanciával. Ráadásul refurbished lesz pl az aw is, ami még skylake, ami tele volt gyári hibákkal, ergo elég nagy eséllyel hibás lenne amit megveszel, gariztatni meg nem nagyon tudnád...
Írj rá a laptopszalon astoria-ra (ne a központira, az astoria-ra) ok pl a hivatalos forgalmazói itthon, hiába nincs kint honlapjukon, hetekben tudnak már kaby lakees árlista adni jó esetben...[ Szerkesztve ]
-
Laszmen
aktív tag
Hirdetnek itt egy alienware M17X gépet cirka 94k-ért, az alábbi specifikációval:
.A billentyűzet világítás nem megy.
Q9000 quad core CPU
9400 és gtx260 videó
8GB RAM 500as normál hdd
Akku 2oràs kb vagy kicsit több normàl hasznàlatnàl
Nebula red szinü
A kijelző nem full hd.
Kb ennyi..1éve vettem , filmet néztem rajta külföldön
Jàtékrol infom nincsMegéri a pénzt érte?
-
fuze
őstag
Valahol pesten van kint üzletben 15r3? Megnézegetném.
adms.hu | UI Designer
-
sestertius
őstag
Üdv! M15x-el kapcsolatban... hogyan tudom meg tutira, hogy a képernyő vagy a vga halt meg a gépben? Semmi kép, külső monitorra kapcsolva sem /nem csak a D-SUB-ot próbáltam/, illetve pár perc üzemidő után a proci hűtés felől érezhető a melegebb levegő, de a vga felől egyáltalán nem... Ezek a tapasztalható jelenségek. Előre is köszönet a segítő válaszokért!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Pocok256
veterán
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #153 üzenetére
14es méretben már ott vannak a razer blade-ek (persze nemhogy itthon de usaban se könnyű beszerezni) nomeg a gigabyte aero 14, bár a pascal széria még csak most jelenik meg, itthon annyira azt se forgalmazzák, meg anyagminőségben nem tetszik nekem. Mondjuk a blade se, mert az meg túl vékony, s alulmérik a hwket benne h ne legyen thermal throttle...
Egyébként a paszta minősége mindenhol szar, még gamer notebookoknál is, a különbség az, h az alienware-eknél ha csak nincs szerencséd az AW lottón kötelező egy 100-150mv-os alulfeszelés meg újrapasztázás... De olyankor a 6820-ast akár 4ghzen is röhögve 70 fok közelében tudja tartani - ahogy illenék is neki
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #152 üzenetére
Sajnos dellnél kell mindegyikhez fogpasztát adnak magam sem értem sőt egyik tesztelő sem érti, hogy lehetnek ennyire autisták, de úgy vagyok vele ez legyen a legnagyobb bajom sajnos 13 as méretben tényleges i7 et 1060 al nem nagyon kapni.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #148 üzenetére
R3 sem melegszik, ha újra van pasztázva és hagyod szellőzni az alját
Ha meg metal liquiddel van pasztázva akkor 70 fok fölé képtelen menni kb.
-
adam0010
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, valakinek nincs véletlenül egy eredeti alienwares windows 7 vagy win 8 (recovery esetleg)?
[ Szerkesztve ]
Telefon: +36306983977 e-mail : adam001010@gmail.com
-
Pocok256
veterán
válasz
deadcode82 #146 üzenetére
Gamer gépbe 2 magos procit alapból nem tennék de na .. sok játéknak egyszerűen kell a 4 fizikai mag.
-
Muerte
addikt
-
Pocok256
veterán
-
[ Szerkesztve ]
-
Gengi
senior tag
válasz
Pocok256 #139 üzenetére
Egyik kollégám vet egy 13 R2-t. Pont hó elején rendelte mikor a font még 345-volt...
Nyomkodtam a gépet és mind meglepődtünk, hogy azért ennél sem a legjobb a kaszni minősége. (Véleményem szerint a kijelző sem a legerősebb...)
PSN:Mak1wara "A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"
-
Pocok256
veterán
Hmm az elképzelhető, hogy alienware 13 r3 nál is létezik ilyen super performance hütési mód és emaitt lehet ekkora difi a mért eredmények között ?
Többi alienware be van ilyen ? Mert valahol említik de nem teljesen tisztán tudom kivenni.
-
Pocok256
veterán
15 ről nem sok jót ovlastam a tpoikjában :/ Meg maradjunk a 13 nál még midnig aorus vs alienware 13 as nálam a fő kérdés de csodálatos módon egyiknél sincs normális noteicsekkes teszt
Aorusnál talán jobb a hűtés viszont a kaszni minőségét mindenki kritizálja, hogy nagyon nyegle és rossz az összeszerelés. Plusz nincs amplifier.
Aleinware nél meg most nagyon magasnak látom a hőfokokat és eszméletlen eltérő értékeket látok van akinél nem megy még stressz test alatt sem 70 fok fölé valakinél meg alapbol 90 fokot reacheli..[ Szerkesztve ]
-
Akkor ezt értsem úgy, hogy ha veszek egy Precision M7710-et Core i7-6820HQ procival, és AMD FirePro W7170M with 4GB GDDR5 VGA-val akkor első körben érdemes a VGA-t, és a procit is újrapasztázni Thermal Grizzly Conductonaut-al?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Madwe
nagyúr
válasz
Pocok256 #129 üzenetére
Gsyncel játszanak gondolom, az kb 10%ot lenyel a teljesítményből sajnos (+ akkuidőt is megfelezi) személy szerint notebookot nem választanék gsync panellel, hiszen amugy se 13/5 colon fogok játszani hanem a külső monitoron ami már legyen is gsynces...
Nomeg kérdés milyen cpuval nézték, i5ös azért gyenge, lehet nem a 6700hq volt benne? az is sokat számít, főleg blizz játékainál amik ált. cpu igényesebbek.
A 60fpsnél meg lehet vsync-el futtatta?
A cpu 100 fokig nem throttlingol, a gpu sem, elvileg...
Mondjuk én 980m után 1070re váltanék, ott kb tényleg az asztali 1070 szintjén van (10%) míg a 1060 az olyan 30% lassabb az asztalihoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Én meg közben nézem a teszteket alienware 13 r3 as gépről és felkerült jó pár Overwatch gameplay. Az érdekes benne, hogy egyes gameplayekbe 65 -70 fokos gpu cpu játszik itt 80-100 fps átlag van míg másoknál 78-85 fokos cpu gpu páros játszik itt meg 60 fps és társai vannak. Mindezek mellett a mostani gépem 980m el ugyanolyan beállítások mellett 90-110 fps átlagot ér el. Na most az elképzelhető, hoyg a gpu már 80 foknál throttlingol és olyan szemérmetlenül sokat vesz vissza hogy a 1060 lassabb lenne így mint egy 980m ? Mert minden tesztben azt látom, hogy bő 20% előnye van, de gampelayekből meg egyetlen egy alkalommal nem láttam, hogy így lenne. Vagy pedig amit eddig is sejtettem, hoyg az asus gépemnek anynira aggressziv a turbo órajele ugyani még 85 foknál is cseszik visszavenni a max turbot, hogy emiatt tetemes előnyre tesz szert.
-
-
Madwe
nagyúr
válasz
bandras54 #122 üzenetére
Mégegy javaslat: a sok bloatware vackot amit alapból felraknak rá, töröld le nyugodtan
Persze ha 1-2re valóban szükséged van az maradjon, de légy kíméletlen a számodra szükségtelenekkel, mondjuk alienware-eknél nem vészes. Sőt igazából clean install majd 1-2 neked kellő dolog feltevése a legjobb igazából, ha van időd
Pl a killer appja tiszta bug, célszerű letörölni s az eszközillesztőt is, majd a killer oldaláról leszedve újrarakni pl az illesztőt.
-
Muerte
addikt
válasz
bandras54 #120 üzenetére
Szia!
Ezt az akksi kímélősdit nyugodtan felejtsd el
nekem 4 éves (gépben most néztem meg) 14% az elhasználódás mértéke.A legtöbb Dellben normális a töltő elektronika,ergó mindegy hogy kiveszed vagy sem,arról használod vagy sem,majd "ő" tudja mikor és mennyit töltsön rá.Én soha nem vettem ki a gépből,neked sem ajánlom,mert hirtelen áramszünetkor,vagy netán túlfeszkor nagyon-nagyon jól jöhet ha benne van.Adott esetben ez megmentheti a lapot,vga-t,ssd-t vagy is vinyót akár.Ha új a gép akkor az első évben célszerű ránézni havonta Aida64-ben (energiagazdálkodásnál) hogy nem romlik-e rohamosan az akksi állapota,mert ritkán előfordulnak selejtes darabok,és az akksira csak 1 év gari van ha jól tudom.
-
bandras54
aktív tag
Sziasztok!
Meg volt az első közös napunk az új családtaggal.
Annyi kérdésem lenne első körben, hogy még nem igazán igazodom ki a szoftvereiben. Van az előre telepítettek között olyan amivel az aksit tudom kímélni? Gondolok itt arra, hogy ne 100-ra töltse ha csatlakoztatva van a hálózathoz, hanem az egészségesebb 60% körül tartsa.
Köszönet előre is
-
Pocok256
veterán
Na infok csak hogy meglegyen. Alienware 13 r3
Reddit teszt
Plusz egy manus letesztelte a gépet, úgy hogy ujrapasztázta pont grizzlyvel (az van nálam is raktáron vagy fél kiloval otthon)
Nála nagyon durván jó eredmények születtek:
KlikkSzóval tanuság maga a gép jó, de a pasztázás szokásosan borzasztó az alienwarenél is
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Nagyon úgy néz ki hogy december januárban beszerzek egyet, eddig látott tesztek alapján nagyon jó hőfokokat hoz szóval én bizakodó vagyok. Amúgy német shopba mintha lehetett volna venni valami 650k ért.
Mindenesetre minden infomorzsat nagyon köszönnék erről
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Igen, már van róla topic pl itt de azt is ügyesen kell, s lehet közben pont h árt neki az ember. A kedvencem, h volt valaki, aki egy lapkát szerelt be a kettő közé, s úgy ért el tökéletes eredményt (ilyen lapkákat ezer éve amd lapokhoz használtak emberek asztali gépeknél
De azért ilyenekkel mókolni egy 800.000+os gépnél kicsit röhelyes
[ Szerkesztve ]
-
-
Madwe
nagyúr
Az a baj, h nem csak a pasztával van a gond, hanem a 3 pontos rögzítésével is, ami miatt nem egyenletes felületen hűt. Így pl a core 2-3 80fokra melegszik max, de a 0-1 pedig 95re. Ez pasztával pl lehet lemegy 70re és 85re, de normális rögzítés esetén mindegyiknél 70 körül lenne (újrapasztázás nélkül meg 80).
-
Madwe
nagyúr
Sajnos letettünk az idei beszerzésről, mert 4-5 hét a szállítás, ami nem is baj, csakhogy! Nem tudom mennyire követtétek, de a 15r3 és 17r4 iszonyat hűtési gondokkal küszködik (100+C a cpu, valamint 10-15C lehet a különbség a magok között) ami leginkább a 3 csavaros hűtőcső rögzítése miatt lehet, mert így egyenetlenül adja le a hőt.
De van remény, csak várni kell...[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
Sajnos letettünk az idei beszerzésről, mert 4-5 hét a szállítás, ami nem is baj, csakhogy! Nem tudom mennyire követtétek, de a 15r3 és 17r4 iszonyat hűtési gondokkal küszködik (100+C a cpu, valamint 10-15C lehet a különbség a magok között) ami leginkább a 3 csavaros hűtőcső rögzítése miatt lehet, mert így egyenetlenül adja le a hőt.
De van remény, csak várni kell...
[link][ Szerkesztve ]
-
ludi85
tag
Nem rég vettem Alienware-t es egy olyan kerdesem lenne, hogy a GeForce driver frissiteseket hol talalom? Az asztali gépemben is GeForce van, de ott a GeForce Experience szoftverben latom az aktualis frissiteseket. Alienware laptopra is ra lehet ezt tenni, vagy van a dell-nek erre valami progija?
Mindenhol jó fiatalon, Kivéve a ravatalon!
-
Fücsök007
őstag
válasz
Tommi000001 #103 üzenetére
Nem lehet, mert nvidia chipset-es a gép. Ha intel északi híd lenne benne, akkor a gtx 980m-ig menne benne minden, persze csak moddolt ini fájl mellett.
-
Tommi000001
aktív tag
Itt van megtörve nálam a töltő vezetéke.Hibajelenség : Feladatkezelőben a cpu használat felugrik 90-100% ra
Ha kicsit jobbra hajlítom ,akkor egyből elkezdi tölteni.Sokan azt írják forumokon ,hogy a laptopban lévő töltőaljzat a rossz,de nálam nem az a gond.
Remélem tudtam segíteni.Más....
M17x R1 en valakinak sikerült már nagyobb vga életrekelteni??Gondolok itt 560m tól felfelé.
[ Szerkesztve ]
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
bandras54
aktív tag
válasz
deadcode82 #99 üzenetére
A csatlakozó átalakító is jó megoldás lehet.
-
Muerte
addikt
válasz
deadcode82 #99 üzenetére
Elég egyszerűen a kábelt cserélni,az asztali PC tápkábele tökéletesen megfelel,párszáz ft-ért kapható,vagy a fentebbi képen látható falidugós megoldás is választható,kinek mi a szimpatikusabb alapon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Politika
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Stargate-szerű programot akar Európának az OpenAI és Altman
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ASUS ROG Strix G513QM - 15,6"FHD IPS 300Hz - Ryzen 9 5900HX - 16GB - 1TB - RTX 3060 6GB - Win11
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest