- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csataálca
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem még a géppel kapcsolatban.
Úgy vettem észre (képek alapján), hogy ennek a gépnek m17x r4 rgb-s a világítása.
A kérdésem az lenne, hogy ezt hogy tudom állítani? Jelenleg fixen kéken világít minden.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
alces
tag
Gratulálunk, használd egészséggel!
A proci energiagazdálkodását vedd vissza, ne turbózzon feleslegesen ,elég a 3 ghz. Hogy mennyire kell, azt nem tudom, régen elég volt 99%-ra, de az újabb win10eknél volt hogy 86% kellett visszahúzni. Ezzel sokat javulhat. Nem tudom volt e pasztázva, de nekem anno Kryonaut lett feltéve, az jó volt. Az egyik legjobban szerelhető gép, de ha nem mered megcsinálni vannak profik.
Akkor üdv a klubban!! Mostantól nem szabadulsz az idegenek fogságából![ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Meg vettem a gépet.
Már most nagyon bele vagyok szerelmesedve.
Iszonyat jó gép!
Az nv driver kicsit feladta a leckét, de végül az is megoldódott!Az tény hogy jelenleg egy kicsit forró fejű a "kicsike", ha minden jól megy össze jön bele egy 3632qm, azt hiszem azzal hangtalanul is el lessz ez a gép, és annak a teljesítménye is elegendő nekem.
A vga-t meg folyamatosan monitorozom ha valami újabb gpu gyepáló játékot futtatnék majd rajta.
De csináltam is egy kereső hirdetést gtx 1060 mxm terén, ha összejön bele majd egy akkor azt azért még lecserélem benne.
Mert nyilván a tápnak se mindegy hogy 55w-al kevesebbet eszik e a gép vagy nem.A gtx1060 cseréhez mi kell?
Kell rá a főzött bios?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
citkar
addikt
Nem akarok a kiszemelt gép ellen beszélni, de néha jó ajánlatok vannak 200-250 ezer körül 1660Ti VGA-val (ujracsomagolt, vagy más miatt akciós, egy Lenovot vettünk nemrég, de utána láttam egy Dellt is). Nem kimondott gamer gép, a hűtése biztos közelébe se ér az Alienware -nek, de szerintem neked megfelelhetnek, ezek új, 3 év garis gépek. Amúgy érdemes nézni Alienware gépeket hardverapron, csak jönnek újak néha, én 4-5 éve az i7 3700, talán 760m VGA-val el se tudtam adni. Most is azért várok a cserével, mert még elég a 7700/1060 gép, de szemezgetek újabbal, viszont macerás árában eladni. Kérdéses, hogy megfizetik-e, na meg sajnalnam az oled kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Ejj de jó, hogy ezekben még semmi + szolgáltatás nincs.
Se alulfeszelés, se fps korlát.
Na mindegy akkor majd plusz programokkal meg lesz oldva átmenetileg.
Hosszú távon úgy is cserélni szeretném az említett gtx970-re, vagy 1060-ra.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Köszönöm az infót!
A hűtőpados srácra rá is írtam, amúgy is terveztem volna alá egy hűtőpadot valamikor!Úgy tudom nv-nél driverből is le lehet korlátolni játékonként az fps számot.
Azt hiszem van valami silent mód talán?
A nevét nem tudom pontosan, ezt kell bekapcsolni a kontroll panelben, aztán a driver-en belül az adott játék exe-ját kell kitallózni, és alatta egy beállítási sávban lehet beállítani utána a kívánt fps-t.
Ez is működhet nem?Szerk:
Találtam egy videót az nv beállításról, amire gondoltam: Whisper mode.Igen, a procit én is így gondoltam, kértem a srácot, hogy tegyen rá egy aida 64-et.
Ezzel szeretném majd ott helyben letesztelni hogy mennyire stabil jelenleg a cucc.
De előtte minden féle képp kikapcsolnám a turbót a windows energia gazdálkodási résznél.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Ha 980M marad,akkor a gép alá kell egy Notepal U3,az alapkellék,(láttam egyet az aprón 5k-ért) és ahogyan Alces írta minden játéknál szigorúan a v-sync bekapcsolása hogy max 60FPS-ed legyen és a kártya csak malmozzon 40-50% kihasználtságon.Ha régi a játék és nincs v-sync opció benne akkor D3D Overrider progi megoldja.Ha MSI AB/ Riva tunerben maximalizálod le az FPS-t, ott is le lehet max 60-ra,de nem lesz szinkron és töredezett lesz a kép sok játékban.Mindig legyen kimonitorozva a GPU/CPU hőfok,ha látod hogy 80 és felette mászkál,akkor lépni kell valamit,mert az már degradálja a cuccot.Igazából a 3940XM-et is le lehet butítani,BIOS-ban Overclock OFF, windows energiagazdálkodásban pedig a maximális proc.teljesítmányt vedd le 80%-kra vagy bármennyire a 100-ról.Már 99%-knál is annyit csinál a win10 hogy elveszi a TURBOT,magyarul csak a 4x alapórajelen(nemtom fejből már) fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
alces
tag
Ha ezekkel játszol, akkor felesleges is komolyabb kártya. A beüzemelés amúgy is nehézkes lenne. Ha megy rendesen a 980m, akkor folyamatos monitorozás mellett olyan beállításokat kell használni, hogy ne melegedjen. Ezek a címek max. beállításokkal is bőven elfutnak. 60 fps felé úgysem kell menni (annyit tud a kijelző), a vsync bekapcs és öröm a köbön.
A Cyberpunkot és az Eternalt is 980m-el toltam ki, nekem a jákélmény számít, kompromisszumokkal pedig használható gpu az, csak oda kell rá figyelni. Ha erre telik, akkor erre telik, azzal kell főzni ami van.
A Kepler gpuk már régóta nem támogatottak, tán az utsó driver 421.xx volt. Kíváncsi vagyok a Maxwelleket mikor veszi ki az nVidia. Az igaz, hogy egy 970m ebben az idegenben lenne a legjobb, az nem melegedne, van benne tuningpotenciál ha szeretnéd, és ki lehet használni maximálisan a kártyát, plusz nem vágja haza az alaplapot, mxm foglalatot stb. -
Pöttön
őstag
Sajnos nincs már meg neki, azt külön eladta már.
Játékok terén régi játékokat nyüstölnék zömében.
Pl.: Bf Bad Company 2, Wow stb... Ezekkel szerintem az intel igp-is elbirkóznaAz újabb címek amikkel tennék egy próbát, az a Diablo 2 resurrected, meg a Doom Eternal.
Más nem igazán érdekel.
(A nagyon új címek nem érdekelnek pc-n, max konzolon).
Szóval ez a 2 cím az igazán mérvadó számomra.
Minden más játékom régebbi ezeknél, és kisebb gépigényű.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Rákerestem a hirdetésre,meg van még a gazdájának a gyári 7970M-je is.Az konkrétan erősebb egy GTX 770M-től.Arról nem beszélve hogy Kepler GPU-khoz ha jól tudom már megszünt a driver támogatás nVidia részéről (de ez nem biztos,nem nagyon van időm követni már egy ideje az eseményeket) Az AMD kártyával a driver mókolás kellemetlenségeit sem kellene elszenvedned mert az nV driver nem adja be könnyen a derekát ha nem gyári kártya van a gépben.Bár van viszonylag egyszerű megoldás is rá.Ez mind annak a függvénye milyen játékokkal szeretnél játszani,régebbieket elvisz egy 7970M is, a maiakhoz meg már az 1060 is necces lesz lassan LOW-on is.
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a részlet gazdag infót!
Azért kérdeztem, mert most van aprón egy Zotac gtx1070 mxm egész jó áron.
Meg találtam még egy gtx770m-et, teljesítményre lehet még ez is elég lenne nekem.
Csak ez még régebbi, mint a 980m.Alces: Köszönöm neked is!
-
alces
tag
Muerte megelőzött a részletekkel. Ha véletlenül úgy jött le, hogy a 1070m kártya milyen jó ebbe a gépbe, azt inkább vedd érdekességképp, hogy egy ilyen idős gépet a modderközösség mennyire tud még tuningolni. Ezek a dolgok inkább a powerusereknek jó, aki mellett ott van másik 5 Alien amit használhat, nem pedig az az egy amit napi szinten nyúz.
Muerte javaslatára próbálj 1060-at keríteni, az a legbiztonságosabb minden tekintetben, és még bő 20%-al leszel a 980m felett teljesítményben.
Sajnos megszűntették a notebookrewiew fórumát, ahol ezek után tudtál érdeklődni, nézelődni, talán a techinferno oldalon még találsz infót.
Ha úgy látod, hogy jó, akkor vedd meg, de azért hogy sokáig menjen, akkor vigyázni is kell rá, hogy még sokáig kiszolgáljon. Nekem is ilyen Alien volt az első a cégtól, imádni fogod.
Ami érthetetlen, és nekünk magyaroknak szomorú hír, hogy mostanság értékelődnek fel ezek a régi Alienek külföldön, az okát nem tudom. Olyan szinten mentek fel az alkatrészek árai, hogy ihaj, az árfolyamot ne is nézzük.
Szóval sok szerencsét és üdv a klubban!! -
Muerte
addikt
Nem.Abszolút nem.Egyrészt az R4-be csak egyfajta kínai mxm fér bele,vagy talán még a Zotac mxm-je ami ITX gépbe volt rakva gyárilag(de az sem biztos),másrészt ugyanott vagy hogy 115-125W.Raktam be 1070-et valamikor pár éve M18x-be,semmivel nem tudott jobb teljesítményt nyújtani mint az 1060 75W-ból.Pontosan azért mert annyira le kellett vennem neki a feszt és az órajeleket hogy viszonylag stabilan működjön. Ezekben a gépekben az mxm csatolónak olyan max 100W ami gyárilag jó.A lap tápellátása is arra van belőve.
Volt itt nálam nem egy R4 régen amikben 880M volt és már azzal sem voltak stabilak,ledobálták random az órajeleket,pont azért mert 100W felett jártunk.Voltak akkor még unlock vbios-jaim amivel kicsit tudtam rajtuk javítani,de nem lett tökéletes egyik sem.Ideig-óráig stabil maradt aztán jöttek a random órajel droppok.980M detto ez a kategória.1070 szintén.
Abba a gépbe ami való: 7970M/680M/780/970M/1060.
Az sem elhanyaglható szempont hogy ha Pascal kártyában gondolkozol,a vga hűtőt is lehet hozzá kell alakítani,mert a hátsó kondik nem mindegy hogyan helyezkednek el.
1070-nel úgy lehet csak éltképes ha leveszed az órajeleket max 1400MHz környékére 0,8Volt környékén.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Köszönöm a figyelmeztetést!
De úgy vagyok vele, hogy nem sok esély van rá, hogy szembe jöjjön velem aprón még egy ilyen gép.
Ahogy mondtad orosz rulett, ezt én is így gondolom. Viszont egy teljesen gyári felszereltségű gép is tönkre tud menni, úgy ahogyan a gyárból most ki jött friss ropogós laptopokból is van selejtes. Az ember nincs bebiztosítva, bármi bármikor elromolhat. (Nyilván az újnál ott van a garancia, ami valamennyi biztonság érzetet ad a tulajnak)
Jelenleg is egy 10+ éves laptop-ot használok, ennél is volt valamennyi lutri.
Persze a rizikó faktor minden gépnél más, ennél nagyobb, mint egy vadi új gépnél, ez tény.Én egy könnyen szervizelhető, fcpga foglalatos, mxm3-as gépet szeretnék, ez pedig teljesen megfelel a leírtaknak. Pláne, hogy még a bios-a is nyitható.
A hdmi bemenet számomra plusz pont, mert van konzolom is, amihez kapóra tud jönni ez az opció.
Nem hiába emeltem ki a 2 fenti szempontot, a bga forrasztott laptopokat nagy ívben kerülöm. Szerintem az az igazi hazárd játék.Szóval azt tervezem, elmegyek megnézem, tüzetesen átnézem, letesztelem, és ha mindent rendben találok elhozom.
Aztán a procit gpu-t cserélem valami kevésbé melegedőre.
ÉS ha mákom van vele sok sok évig használom teljes megelégedéssel.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
A 980M-et nem lehet alulfeszelni,Pascaltól felfelé lehet MSI AB-ben.
Őszintén mondom neked, egy ilyen 10 éves gép vásárlása már orosz rulett kategória.
Nem tudod hány gazdája volt,mit kapott,mennyit mókolták,mennyit kínozták.
Én amikor vettem az enyém ismerőstől vettem első kézből és működik még,de az évek során nem egy megdöglött R3-R4-gyel találkoztam már,kretén Tomi meg mégtöbbel..
Ha kifogsz egy olyat amiben nagyon jól sikerült lap van,bármeddig működhet,de ez pont fordítva is lehet hogy nálad akár 1 hónapon belül fog elhalálozni.Lapcsere megoldja,de az már nem kevés plusz költség,illetve már nagyon vadászni kell ezekhez a gépekhez a normális alkatrészeket. -
Pöttön
őstag
A kék halálózó gép idő közben elkelt.
A napokban elmegyek, megnézem személyesen ezt a gtx980-as m17x R4-et.
Aztán lehet el is hozom.
Nagyon megtetszett ez a gép, kinézetre is illetve szerelhetőség terén is.A 980m-et azt nem lehet alul feszelni, hogy ne legyen annyira kazán?
Ha akár teljesítmény csökkentés árán el lehetne érni azt hogy ne zabáljon olyan sokat, és ne melegedjen, nekem az is jó lenne.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
Értem, köszönöm szépen az infót!
Van egy másik gép is, ugyan ez a típus, gyári felszereltséggel, ami időnként kékhalálozik rendszerindításnál.
(no bootloader világoskék háttérnél).
Ennek akkor ezek szerint a sata vezérlője lenne a rossz?Visszatérve a 3940XM/gtx980-asra, ha cserélném benne a procit, vga-t az általad említettekre akkor az is jó lehetne hosszú távon?
A kérdés akkor inkább az, hogy mennyit ment a laptop ezekkel az alkatrészekkel nem?
Csak mert azon agyalok, hogy ezt a két alkatrészt elég jó áron el lehet passzolni aprón.
3630qm -as procit kapásból tudnék bele rakni. (mert van nekem elfekvőben)Aztán max nem játszanék rajta komolyabb játékokkal addig amíg nem találnék bele másik vga-t.
Gondolom mxm vga nélkül is lehet átmenetileg használni nem?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Szia!
Itt válaszolok a privátban jött kérdéseidre,hátha mást is érint későbbiekben a dolog.
Alcesnek teljesen igaza van.Az R4 procihűtője gyárilag gyenge,a 3940xm-et nem tudja kordában tartani.A 980m meg megint csak sok,nem csak a gyári hűtőnek,hanem a 125W az MXM csatolónak is nagyon necces hosszútávon.
Az a gép örök élet meg egy nap tud lenni egy 3820/3840QM-mel és egy GTX970M vagy pedig GTX1060-nal amik 70-75W-ból el vannak.Utóbbihoz unlocked bios kell mert csak optimus módban működik,illetve ha a panel 3D 120Hz-es akkor alapból működnie kell,mindenféle mókolás nélkül.Az R4 (is) ha ilyen "nagyfogyasztók" vannak benne,nyáron túlhevíti a PCH chipet a lapon és kékhalál hegyeket tudnak produkálni mert a sata controller elszáll.
Szóval,ha adott ez a konfiguráció hogy 3940XM és GTX980M és úgy eladó csak azokkal a hardverekkel,én nem venném meg a helyedben.Vannak trükkök,mókolások,gányolások amikkel tudunk rajta javítani, kretén a PCH chipet is meg tudja oldani,de akkor is SOK lesz hőben annak a gépnek a 125W+55W ezáltal ha napi szinten tervezel vele játszani,akkor én túl hosszú élettartamot nem jósolnák neki.Eleve ugye egy 2012-es gépről beszélünk,nekem is van egy 2012-es M18xR2 1060/3920XM-mel,köszöni szépen jól van , 24/7 működik 10 éve,de még ebbe se raknák 125W-os kártyát,pedig ennek más a hűtése lényegesen.[ Szerkesztve ]
-
alces
tag
Ugyanezzel a konfiggal volt nekem is m17x R4-em. Imádtam, vannak nagy szakik, akik értenek ezekhez a gépekhez. Szerintem a világ legjobb gamerlaptopja, mivel fejleszthető, van jó sok moddolási lehetőség, szép, stb.
Teljesen felesleges a XM proci, mert semmivel sem tapasztalsz nagyobb teljesítményt, gyorsaságot. A felesleges hőtermelésről ne is beszéljünk, amivel a gyári hűtés nem bír el. Persze van fejlesztett hűtés hozzá, a gyári 3 hőcső helyett 5 van benne, de nem tudom, hogy mennyire hűti le. Inkább azon gondolkodnék, hogy minél tovább leld örömöd benne, ne vágja a meleg szét az alaplapot, hogy inkább alacsony fogyasztású cpu menjen bele, mondjuk 3632qm.
A 980m szintén egy kazán, nálam simén evett 125w-ot, 80 fok környéke tartható, de az sem egészséges. A pasztázás, takarítás nagyon fontos. Ha lehet, fel kell rakni unlockolt vBIOS-t akkor azért kordában lehet tartani. Emellett a gpu-nak is van moddolt, erősebb hűtése. A driverezés ugye egy külön móka, de ha beletanulsz, gyorsan moddolod. A poén, hogy akár 1070m is belerakható, ha van benned kalandvágy.
Ha jól emlékszem A11-ig van unlockolt BIOS, A15 a legújabb, de az csak a spectre miatt jelent újat, hogy a régi intel cpukkal szerelt gépek ne legyenek sebezhetőek. Az A11nél minden állítható, ha xm proci van, akkor lehet kissé tuningolni, de a fent említettek miatt nem ajánlatos.
Ha a 150 ezres gépen töröd a fejed, azért talán jó vétel lehet. Kretén67, és muerte fórumtársak a legnagyobb koponyák ezekkel a gépekkel kapcs., mindenképp ajánlom, hogy keresd meg őket, mindenben segítenek, én hálával tartozom nekik a segítségükért.
Remélem segítettem valamicskét. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy Alienware M17x R4 laptop vásárlásán.
A laptop kapott a jelenlegi tulajától egy kis hardveres boost-ot már.
I7 3940XM 3-3.9 GHz 55w tdp processzor
32GB ram
Nvidia GTX 980mEz teljesítményileg számomra bőven elegendő lenne, és még épphogy, de bele férne a max keretbe amit szánnék laptop-ra.
A kérdésem az lenne hogy ezeknél a régi laptopoknál is megoldható valahogy a processzor alul feszelés?
Tudtommal az ivy bridge nem támogatott, az ilyen windows-os programoknál mint pl az Intel XTU.
Ez alól az extrém szériás ivy bridge procik se kivételek?
Illetve ha az Alienware-nek van esetleg valami házon belüli megoldása erre, az se lenne rossz. Akár plusz program, vagy bios beállítás formájában.Egy kicsit tartok tőle, hogy throttlingolna.
Tudtommal ezek a gépek gyárilag I7 3630qm-el voltak szerelve, amik 2,4-3,4Ghz-ig mentek 45w tdp mellett.Legvégső esetben a windows-ba venném lentebb a cpu max órajelet, az energiagazdálkodási részen belül, a proci beállításoknál.
Ezt tudom, hogy megoldható, de ezzel a teljesítmény is csökkenne valamennyit.Meg pl ha a turbó óra jelet lentebb venném pl. 3,4ghz-re akkor nem lenne rossz, ha fesz-t is lentebb tudnám mellette venni.
-
madstunt
addikt
Kovetkezo fel evben valszeg lecserelem a jelenlegi vasam
15r2 6700HQ 980M
Mennyire erdemes veszodni hasznalt area 51m-mel? Hallottam olyan intelmet, hogy haklis a memoriamodulokra pl -
madstunt
addikt
válasz
deadcode82 #971 üzenetére
Nekem 2016-os 15 R2 van, kezdetek óta csinálja, számtalan bios update volt. Valszeg valamelyik delles fos az okozója.
Ja varj biztos is, egy ideje nem csinalja, es multkor egy masik problema miatt kiirtottam egy delles sw-t. Megnezem mi volt. -
Tiger.
nagyúr
válasz
deadcode82 #971 üzenetére
Igen. Csak nálam gyakorlatilag ez idő alatt nem lehetett használni. A saját alienware updateja okozta. Telepített programok közt volt és az volt a gyanús, hogy az napi volt, pedig én nem telepítettem semmit sem.
Leszedtem és újra indítottam utána jó volt.
Nálam mondjuk nem állt le a ventilátor.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
deadcode82
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régi Alienware 13 R2 laptopom, irodai munkára használom, a napokban merült fel a következő probléma, random időközönként felpörgeti a ventillátorokat 1-2 másodpercre, először a bal, aztán a jobb ventit, közben a rendszer is teljesen kifagy arra a pár másodpercre. Találkozott már valaki hasonló problémával?
Üdv
deadcode -
Tiger.
nagyúr
Tud valaki jó progit amivel lehet szabályozni a ventilátort?
hwinfo fagy.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, vettem elméletileg egy gyári aksit, de sok minden nem stimel, pl 69Wh kéne lennie,de csak 57720Mwh tud, agyártó neve nem Dell, hanem Sanyo. Írtam levelet nekik, kiváncsi vagyok mit reagálnak rá.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
motifator
senior tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy valaki használ AGA-t m15 vagy m17 R2 / R3 / R4 valamelyikével? Egy kis tapasztalatcserére lenne szükségem, mert nem igazán akar együttműködni az m15 R3 vele. 13 R3-al minden simán, gond nélkül megy. Ha csatlakoztatva van az AGA, a külső GPU-t érzékelve betöltés után kb. fél percig OK, aztán letiltja a windows az eszközt, rossz esetben mind a három GPU-t. Legulolsó bios a gépen, minden driver fent, már nincs ötletem.Funky + Jazz
-
Tiger.
nagyúr
Lehet állítani a billentyűzet fényerejét r14-nek?
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, Tudja valaki, hogy az aida miért nem látja a ventilátor fordulatát? R14-es gép i5 4gen és gtx 750 2gb-
-
alces
tag
válasz
sestertius #954 üzenetére
Notebook beárazás topik: [link]
A ritkaságoknál néha mellélőnek, de el lehet indulni innen -
sestertius
őstag
Üdv! Egy Alienware 17 R3 laptopot kínálnék eladásra, de nem nagyon tudom, mi az ára itt manapság... hol van megfelelő topik, ahol ennek utána kérdezhetnék?
Köszönet a segítségért!Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
tsaby76
aktív tag
A 4.8-as .net, már a legelső próbálkozásoktól kezdve fent van, a telepítési sorrendeket is betartottam, sőt kipróbáltam a downgrade-t is, mert elvileg azért makkant meg sok 15R4 és 17R5, mert a 2019 őszi nagy frissítéskor az RGB-t vezérlő ELCvezérlő flashelése nem ment végig rendesen...csak hogy ez vajon menthető-e valamilyen formában, azt lenne jó kideríteni...nyilván alaplapot azért nem fogok cserélni, hogy világítson mint egy reptéri futópálya, de azért fasza lenne na...
-
alces
tag
[link]
Neked már az 5.1. AWCC szükséges.
A Support Assist talán települ? Friss telepítés esetén hasznos lehet, mivel a drivereket figyelheted vele. Utána viszont egyből ajánlott törölni.
20H2 és 21H2 rendszer alatt nem volt bajom. Régebbire meg nem emléxem milyen akadások voltak az oprendszerrel. -
alces
tag
Az MS Net keresztrendszer frissül? Már nem emléxem pontosan, de 4.5 vagy magasabb szükséges talán. Nekem régebbi AWCC kell, még a 3.6-os, de az újabbakat is telepítettem már simán, perifériák miatt.
Ezen kívül sajnos elmondható, hogy iszonyú bugos. Simán hazavágja az energiagazdálkodási beállításokat, néhány eszközbeállítás az újraindítások során teljes alapbeállításba kerül. Nem gondoltam volna hogy a nagy dell így leszarja a júzereket. -
tsaby76
aktív tag
Sziasztok!
Olyasmiben szeretnék segítséget kérni, hogy van egy 15R4-em és sajnos nem működnek az Alien FX funkciók a gépen, csak a Caps LED képes világítani...kipróbáltam 100millió módszert a Command Center úratelepítésére, volt tiszta rendszer telepítés is, de továbbra is maradt a "not supported alienfx device" hibám.A gépet egyébként így vettem az előző tulaj szerint a 2019-es őszi Win10 frissítés környékén borult sötétségbe, de a gép minden egyéb tekintetben hibátlan, a herdverteszteken sem hasal el, tökéletesen használható, de azért ha van rá ésszerű áron megoldás, hogy újra működjön az FX rész is, nagyon örülnék ha találnék rá valamiféle megoldást.
Előre is köszi a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz
maximilian4 #948 üzenetére
A lényeg, hogy megoldódott
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #947 üzenetére
Légyszi ba@@atok pofán, mert én voltam a világtalan. Végig volt wifi, csak ki kellett volna bontani a parancsikon nézetet
.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
citkar
addikt
válasz
maximilian4 #945 üzenetére
Sajnos nincs több ötletem.
Valaki ki- majd be kapcsolta BIOS-ban a wireless dolgokat és utána rakta újra a drivereket, akkor lett jobb, de lehet véletlen csak akkor, nem tudom én se, nem tapasztaltam ilyet, nekem is 1535-ös van. Nem is fogom újra rakni a Windowst asszem -
maximilian4
addikt
Én microsoft-os drivereket nem is látok a listában. Lehet az lesz a vége, hogy ezt a killer gecit kibaszom a kukába. Veszek bele egy normális modult, vagy egy 10-est engedek az árból. Bár valószínűleg tényleg csak szoftveres, de kezd magyon felbaszni. Amúgy érdekes módon tegnap kutakodva olvastam sok helyen, hogy sok dell-es, aw-es szív ezzel a kártyával. Tegnap 3-ig próbáltam megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
citkar
addikt
válasz
maximilian4 #942 üzenetére
Ezt találtam, hátha segít.
"I searched for absolute AGES for a fix for this. Finally found it, you’re going to want to go into the drivers of the 1535 and manually change it to any listed version of the driver. I know you’ve already solved your problem but hopefully this helps others in the future.
Edit: Step by step: First you’ll want to open up device manager, then select Network adapters. Then double click on your 1535, you might see two adapters labeled as 1535s, so when you double click make sure to read the device status text that’s show at the bottom of the double click pop up. Once you’ve located the component with the error you’ll need to click on the drivers tab on the top section of the double click pop up, then click update driver, select browse my computer, then select let me pick from the list of available drivers, I chose the Microsoft drivers but either will fix the issue. Hope this helps!"Mennyiért vinnék egyébként, OLED paneles vagy IPS?
-
maximilian4
addikt
Sziasztok! Kéne egy kis segítség. Az alany egy 13r3. Mivel eladó sorba került újraraktam a windowst. Mindenből a legfrissebbet raktam rá. A hibajelenség az, hogy nem látja a wifi hálózatokat azóta. Eleve olyan opció sincs hogy wifi, nincs az az ikon amivel ki-be tudom kapcsolni, mintha felszívódott volna. A művelet előtt tökéletesen működött a gép, soha nem csinált ilyet, ezért gondolom, hogy szoftveres gond lehet. Killer 1535 van benne. A hálózati adaptereknél nem is mutatja a rendszer, viszont az eszközkezelőben igen. Egy sárga figyelmeztetőjel van mellette, 10-es hibakód. Már mindennel próbálkoztam. Újraraktam a windowst, letöröltem az illesztőprogramot, újraraktam, találtam a dell oldalán is leírást, mert elvileg ez mást is érintett, de nem sikerült még megcsinálni.
Maxi
-
válasz
KillHates #939 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy Alienware 17 R4-es laptop.
"1435 Killer Wifi" van benne és egyszerűen Wifin keresztül nem hozza azt a sebességet ami elvárható lenne.
500 Mb-os net van, egy régebbi Lenovo laptop 150 Mb-et tud 2 szobával arrébb.Az Alienware ezt tudta:
30 mb 2 méterre a routertől...Átállítottam 5G-ről 2.4 Ghz-re na itt volt javulás, már tudja a 90 Mb-ot.
Az "Energiagazdálkodásban" beállítottam, hogy hálózatról és akksiról is maximum teljesítményt hozza a Wifi. Ez sem hozott javulást.
Legújabb Drivereket telepítettem Driver Boosterrel, utána a Dell gyári szoftverével.Mi lehet a gondja?
Windows 10 Home.
[ Szerkesztve ]
Anno a legnagyobb Pokémon fanatikus és gyűjtő!
-
-
Tiger.
nagyúr
Értem, azthittem mindegyiket lehet, amúgy 2 ssd gondolom akkor lehet ha az egyik nem 2.5-os.
Mindegyik klipsch hangszórót tartalmaz? 2.1 vagy 2.0?
-
citkar
addikt
Nekem a gyári értékek vannak (szerintem) a jelenlegin, de a mostani előtt hasonlót használtam, mint amit linkeltél (csak i7-es proci volt benne és 765M-es VGA). Szerettem, jó volt, nem volt érdemi panaszom rá. Kb 4 évig használtam, majd miután továbbadtam még pár évre rá szóba került a gép, működött rendben (az akku talán már addigra keveset bírt).
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok. Milyenek ezek az alienware laptopok? Tényleg túl húzott cpuk vannak benne? Szemezek ezzel, szerintetek?
[link]Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
válasz
feco0073 #926 üzenetére
Nagyon ritka esetben előfordulhat, hogy ESD probléma lép fel.
Vagy a HDD interposer kábelt sikerült rosszul visszadugni és a sata-n keresztül visszament az 5V a PCH-ba.
El kellene juttatni egy szervizeshez, mert kismillió baja lehet még a fentiekben kívül.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
alces
tag
Ha már vapor chamber a hűtések királynője , régebbi gépek esetén érdemes beruházni ilyenre, vagy csak pénzkidobás?
AW 18 esetén: [link]
Ennél ugye a sima hűtés negyedébe kerülne, mint a kici kínai verzió. -
Balázzs
senior tag
Fújd ki sűrített levegővel, ha poros koszos az segíthet átmenetileg.
Hogy lásd, ténylegesen mivel is van gond, érdemes a gép hőmérsékletét monitorozó progit feltenni (aida, hwinfo stb.) és látni fogod, hogy tényleg magasak-e a hőfokok. Ha rég volt takarítva és pasztázva akkor tuti ráfér, évente ajánlott is megcsinálni egyszer. -
citkar
addikt
Üdv!
Tudtok ajánlani Budapesten valakit, vagy üzletet ahol kitisztitjak, ujrapasztazzak a gépet? Még él rá gyártói garancia, ha ez számít. -
madstunt
addikt
Na amúgy bennem teljesen az élt, hogy régebben a dell üfsz-nél kellett gari hosszabbítást intézni, és kb 50 ezernél megállt.
Na nekem 3 év onsite premiumom volt eddig, ami áprilisban fog lejárni
AW15R2 6700HQ GTX980MA dell a helyi erőkhöz irányított, ők meg a delltől kértek rá árajánlatot
1 év hosszabbítás 130+áfa, 2 év 199+áfa
kösz nem[ Szerkesztve ]
-
Balázzs
senior tag
válasz
Danubius L #916 üzenetére
Koszi, ezt jo tudni, amikor rendeltem nem volt vilagos, de megerte. Mar volt egy alaplacsere is.
-
-
Balázzs
senior tag
-
válasz
nagyonjjo #912 üzenetére
Nekem van fiókom, de amikor be akartam jelentkezni, akkor meg kidob, hogy nem érvényes email cím. Regisztrálni meg persze nem enged, mert ott már azt mondja meglévő email a rendszerben.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyonjjo
tag
Valaki regisztált már dell oldalon?
Állandóan sír az oldal,hogy nem elég jó a jelszó.Pedig már minden volt:spec karakter,nagy betű szám,többször is.
Most meg sír,hogy túl nagy a forgalom,azért nem regisztrálhatok... -
citkar
addikt
-
buek1967
tag
Most lesz aktuális, hogy tegyek a 17 r3 mellé egy jobbfajta monitort. Mit ajánlanátok? Érdemes 2k felbontásra menni? Lenne értelme a 144hznek? (Nyilván nem játékonál.) Vagy a max egy jó fhd? Ti mit használtok?
Siemens SX1-el kezdtem 2005-ben
-
citkar
addikt
válasz
KillHates #903 üzenetére
Tegnap csörgött egy szervizes, hogy megérkezett az alkatrész (mint kiderül alaplap), hogy tudjuk megoldani a szerelést. Korábban felajánlottam, hogy beviszem, ha ez gyorsít a dolgon és azt mondta, hogy ah ez megoldható, akkor ma vigyem be reggel, majd megvárhatom a javítást. Bevittem, ugyan reggel még nem volt bent az érintett kolléga, de otthagytam és ma kb negyed egykor csörgött, hogy készen van. Kis kellemetlenségtől eltekintve rendben ment minden.
-
Balázzs
senior tag
Tobii-s face logon megint nem megy pár napja, tuti megint a valami win update a ludas
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ASUS ROG Strix G513QM - 15,6"FHD IPS 300Hz - Ryzen 9 5900HX - 16GB - 1TB - RTX 3060 6GB - Win11
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest