Új hozzászólás Aktív témák
-
khirill
aktív tag
válasz
#02260224 #1172 üzenetére
köszönöm a válaszod...
rengeteget okultam belőle... az általad ajánlottat megrendeltem, megfogadom a tanácsaidat a kence-ficézés területén is a jövőben... ugyanis..
mikor feltettem a kérdést, azt gondoltam, h jobban pörög a topik (vagy lehet én fagyasztottam csak be) és - mondhatni - krízis helyzetem és a türelmetlenségem lévén megoldottam úgy, h gyönyörűen letiszítottam és egy - jól kiszámított - pötty gombócra rányomtam a hűtőt...
(jól frekventált helyen lakom így a helyi "pc szaküzlet"-ben a kínálat legdrágább pasztát vásároltam meg)
a kiszámított pötty egy MX4-es, amiről olvastam jót-rosszat, hideget-meleget... őrül viták, őrült fórumokon... ennek az MX4-nek egyháza van... de örökké fennálló "hater club" is alakult ellene... szerintem a harcok a két tábor között már szedtek halálos áldozatokat... ezért én értékítéletem az, h tervezem kicsit bővíteni a gépem 2 hónap múlva és addig ez csak egy ideiglenes megoldás lett... (az vígasztal csak, h még így is messze igényesebb mint amilyen volt)
u.i.: kérem keressen meg ha valakinek van bármi cucca, ami upgrade lehetne az aw-m számára és úgy is gondolja felkínálja azt eladásra... köszönöm...
(ha szükséges hozzá küldök bővebb specifikációt)[ Szerkesztve ]
ratabyzou
-
törölt tag
válasz
khirill #1171 üzenetére
Gondolom ezt a videót nézted [link]
Maradjunk a pasztáknál, szépen egyenletesen, vékony rétegben érdemes felvinni [link] (Lásd alsó kép).
Szerintem ennél jobb nincs [link] , viszont ezt csak itt lehet kapni Magyarországon normális áron. Ez viszonylag egy sűrű paszta.
Ha valami olyasmit szeretnél, ami szintén nagyon jó, de mindenhol kapható, akkor ezt ajánlom:
Cooler Master CryoFuze
Cooler Master CryoFuze VIOLET (Teszt)Felesleges többet költeni Thermal Grizzlyre (Kryonaut Extreme) vagy külföldről várni a PTM7950-et, nem lesz jobb, sőt..
Az még a kérdés, hogy a különböző egyéb alkatrészeken lévő thermal pad milyen állapotban van a hűtőn. De ha azt cserélni szeretnéd, előtte szét kell szedni, lemérni és utána megrendelni, mert számít a vastagság!
-
khirill
aktív tag
sziasztok!
egy area-51m r1-et (i7-9700/rtx2070) nyüstölök nagy elégedettséggel, amit szeretnék "újrapasztázni" és az volna a tiszteletteljes kérdésem felétek, h melyik pasztát ajánljátok? melyik tutorialt esetleg? ugyanis halvány emlékeim szerint anno nem volt mindegy, h milyen procira, milyen pasztát, milyen vastagon, milyen alakban, stb...
...és bár néztem/olvastam jónéhány "tutorialt"... de kicsit összezavart, mert:
- valaki a hagyományos fecskendős pasztát ajánlotta gombóckaként
- valaki a hagyományos fecskendős pasztát ajánlotta vastagon kence-ficézve
- valaki egy tégelyből valami csillogós gyurmaszart kent szét a procikon absztrakt ábrázolásban... és ő ezt ajánlotta...
- valaki meg valami lapkát ajánlott... ha jól vettem ki thermal grizzly carbon...
válaszaitokat előre is köszönöm!ratabyzou
-
citkar
addikt
Az USA-ból vettem egy laptopot. Régen hasonló esetben honosítottam valahogy a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban. Nem tudja valaki, szükséges még mindig ez az ügyintézés?
-
Csupati
őstag
Igen van az a fajta illetve tudsz venni hozzá az Alienware X14 tápot ami ugyan így 240W csak kb fele/harmad ekkora ebayen, kicsit húzós ára van neki.
Másikat kell venned igen a 180W os nagyon karcsú lesz.
Esetleg Killhates kollégát kérdezd meg van e tápja ami eladó.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
citkar
addikt
válasz
Csupati #1166 üzenetére
180 W-os tápom van most. A kiszemelt pedig Alienware m15 Ryzen Edition R7, 240W-os tápot ír hozzá a gyártó. Aprón találtam eredeti tápot, asszem ez a legolcsóbb.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Lassan lecserélem a korábbi gépem. Két táppal használtam, ne kelljen otthon mindig kihúzogatni a konnektorból, de az újabbhoz nagyobb szükséges, így beszereznék egy pluszt újra. Valaki tud ajánlani webshopot, ahol jó áron kapni megfelelő tápot? A kiszemeltnek 240 W-os a gyári tápja, gondolom nem javasolt kisebbel használni.[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Szintén ajánlom nekem is ő csinálta.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Csupati
őstag
válasz
olahmate1991 #1158 üzenetére
Szia , ajánlom Malák kollégát innen Hardveraprorol. Ő csinál billentyűzet magyarítást, leveszi a billentyű kupakot és azt gravírozza ha jol tudom.
[ Szerkesztve ]
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
olahmate1991
tag
Sziasztok!
Van egy Dell alienware m18 2023-as laptopom. A billentyuzet US kiosztasu. Tudtok valami megoldast a magyaritasra? Keressek egy billentyuzet cseres ceget aki kicsereli vagy siman matricazzam fel? Nekem a matrica tokeletes lenne, vagy valami szilikonos billentyuzetvedo es arra matricazni esetleg.
Valakinek valami tanacs?
Koszi
Udv*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Csupati #1155 üzenetére
Nekem azt csinálja, hogy ha pl kikapcsolod csak egy ideig tölti úgy, olyan mintha maxra töltötte volna de nem, mert mikor bejon a rendszer akkor kezdi tölteni. Ez miért van?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
citkar
addikt
Leszedtem a hátlapot, de ott nem láttam durva eltérést, bár az akkut közvetlen még nem láttam.
Viszont most bekapcsolva, nem azt írja, hogy pl 67% van hátra, hanem, hogy 45 perc múlva lesz feltöltve (eddig nem írta, hogy mikor lesz feltöltve).
Figyelem majd, változik-e valami, kiderítek-e valamit. -
citkar
addikt
Azt vetem észre a laptopomnál, hogy hiába van folyamatosan töltőre kötve, nem tölti fel az akkumulátort. Napról napra csökken a töltöttségi szint, most pl 67%, napok alatt ért le100%-ról, úgy hogy végig hálózaton van a gép, amit érzékel (ha kihúzom eltűnik jel, ha visszadugom ismét ott van, naponta néhány órát használtam a gépet). Ezt a gyári töltőt használom évek óta. Van ötlete valakinek miért nem tölti, hardware hiba esetleg?
-
válasz
KillHates #1143 üzenetére
Lécci' lécci'
Aztán kiderül, de fosok, én sem szeretem a szűk gatyákatechterion:
Akkor azt kihagyom, marad a vindi.Amúgy vatta új ramokat küldött a g.skill, jóváhagyták az RMA request-et. Tiszta bódottá'
[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
echterion
nagyúr
Olyat ne vegyél, amin rávasalt műanyag borítás, ilyen műbőrszerű valami van, nekem a messenger bag-emről az kezdett el hámlani kb. egy év után úgy, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hányszor vettem elő. Dobhattam ki a harmincvalahányezer forintos tatyót, mert olyan hányadékul nézett ki...
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
válasz
KillHates #1141 üzenetére
Jaja, arról hallottam én is, hogy az a része eléggé szeret kopni :/
Na, majd elválik, de kell néznem egyet, mert ez a 18as nehezen fér már bele az XPS tatyóba
Köszi!A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
-
Kellene egy jó hátitatyó...
Vindicator, vagy Horizon?
Előbbiről tudom, hogy anyaghasználat helyenként kívánnivalót hagy maga után, utóbbiról viszont semmi infóm nincs.
Valakinek esetleg infója, hogy melyiket érdemesebb megvenni?A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gondoltam beszámolok az m17x R4-be való 3 hőcsöves cpu hűtőről.
Vettem 1-et ebay ről.
Az aw17-esembe szerettem volna eredetileg, de véletlen az r4-be valót küldték.
Aztán ha már így alakult, beszereltem az r4-be.
3632qm van a gépben, és még ennél a procinál is hozott átlag 5-10c-t...
10 perc stressz teszt alatt max 64C-s a proci...
Az eredeti 2 hőcsövessel ez felment 74C-re.
Win alatt 45- 55c (asszem mostmár ez se fog megfőni).A gyári csavarjainak a rugói viszont olyan rohadt kemények, hogy alig bírtam meghúzni velük a bordát, ezért inkább leszedtem az eredeti hűtésnek a csavarjait és azzal fixáltam.
Egyébként tisztességes iparos munka! Full úgy néz ki mint ha gyári lenne.Illetve felavattam a k5 pro pasztát is.
A p3000-es vga-n minden melegedő alkatrészt ezzel kentem be, a gpu-ra mx4 ment, illetve ahol nagyon nagynak gondoltam a távot oda raktam pluszba ezt a hővezető lapkát is.
És ez is hozott átlag 7-8C-t.
Gpu átlag 50-60C közt megy a hot spot pedig 60-70C közt 100% terhelés mellett.
Meg vagyok elégedve ezzel is, bár nem tudom, hogy a használat során mennyire fog "megkövülni". Ha olyan mint ami a ps3 vram-jain van gyárilag akkor egy kicsit tartok tőle..
Anno szedtem le ps3 fat-nek az ihs-ét és hát meg kellett vele küzdeni rendesen.
Remélem itt nem gyógyul majd rá a kártyára ennyire a borda..
1-2 évig mostmár nem akarok hozzá nyúlni, majd még kap egy akku-t meg az ssd-t lecserélem egy 1tb-os ra aztán ez a gép kész.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
echterion
nagyúr
válasz
Genius007 #1136 üzenetére
Szívesen.
Az fps esés az más dolog lesz, vagy szoftveres bug, vagy amit Attis is írt, hardveresen kell hozzányúlni, de iziben, míg le nem ég a vrm-ed.
De egyet még kipróbálnék a helyedben: IGP-vel futtatva azt a játékot hozza-e ugyanezt az esést? Nyilván, ehhez valamelyest lentebb kell állítani a részletességet, hogy meglegyen a kellő számú fps, de az a játék egy kaputelefonon is elketyeg, így viszont ki lehetne szűrni, hogy vga vagy proci (esetleg más szoftver) oldalon van a hiba és lehetne továbblépni a megoldáskeresésben.*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
Tiger.
nagyúr
-
Genius007
őstag
@echterion Szuper vagy, sikerült most már engedi állítani, köszönöm.
Ui.: Bár a random hirtelen fps lecsökkenést (3-4másodperces aztán minden rendben) nem oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Genius007
őstag
@KillHates
Na Bios update rész megoldva, csak win alól a 22h2-őt nem szereti.
(elvileg javitották az új updatebe, de ahogy látom szarul, viszont biosból sikerült flashelni az újra).A problémát viszont nem oldotta meg. Az oprendszert még nem, de azon kívül mindent újrahúztam, alienware cuccok, conmand center, driverek, stb, de ugyan azt csinálja, ráadásul rájöttem, hogy ...
1) Az elmúlt pár hónapban a tuningot sem engedte valamiért, valami errort dobott rá (töltők jók mert a tuning rész látható és látszólag engedné)
2) Command Centerbe minden működne látszólag, de az Overclock és a Thermal rész alul csak karikázik folyamatosan, és egy deka hőfokot nem ír ki.
Van erre esetleg valami ötleted?
Ha az a baja amit mondtál (még így is) és elviszem hozzád (mint utoljára a pasztázáskor) ki megtudnád csinálni esetleg?
[ Szerkesztve ]
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
válasz
Genius007 #1131 üzenetére
Hali!
Első körben húzd újra az oprendszert egy tiszta telepítéssel.
Ha ez sem segít, akkor a régi 2080 DGFF-en az egyik VRM nem ér hozzá a hűtéshez. Ez tipushibája az R1-nek. Ezt orvosolni kell, mert szeret ebbe beledögleni a gép. Anno az enyém is így ment tönkre.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek.
Van egy Alienware Area 51M kis gépem (9900k, RTX 2080, stb).
Eddig szuperül működött, viszont most valamiért kicsit elkezdett laggolni,
Pl: Játék közben néha le esik az fps pár másodpercre (csgo) aztán megy minden rendesen, de néha azon kivül is hajszál laggok előfordulnak.
Az alienware command centerbe a háttérbe ilyen kis pöttyös effekt megy alapjáraton, eddig tökéletesen ment, most az is szaggat ...
Driverek rendben vannak, viszont Biost nem tudok updatelni valamiért, annó tökéletesen ment mert updateltem már, de a legújjabbat nem tudom feltenni, mert vagy letöltöm, elindítom, és semmi nem történik, vagy ha a support assistból csinálom, akkor letölti, telepitené, de sikertelen.Más is tapasztalt ilyesmit esetleg ezzel a fajtával mostanában vagy csak nálam valami nem kóser?
Lassan egy éve használom már ezt a készüléket, és tökéletes volt mindig, és sanszos hogy most sem hardwarees baja van, hanem softwarees.Előre is köszönöm mindenkinek!
-
Csupati
őstag
válasz
Csaby2021 #1129 üzenetére
Szívesen! Elfelejtettem mögé rakni
M15x --> i7 920mx cpu és gtx 9xx széria a max upgrade
M17x r2- r3 , ott is mx cpu , es gtx 6-7xx a max
M17x r4 i7 3940xm a cpu és gtx 10xx a max upgrade
17 haswell i7 4940mx és 10xx széria a max
M18x szériához nincs tapasztalat, de hasonló lesz az upgrade lehetőség a 17" os verzió cpu azonos gépeihez.
Quadro rtx mxm működhet a pascal (10xx) kártyákat támogató gépekkel, de a lefogatás és heatsink problémás lehet.
Mxm es gép még a dell precision széria, de az m4700 m4800 15.6" (előbbi 3.gen cpu , utóbbi 4.gen cpu) ott csak a kicsi mxm3.0a kártya megy bele amik gyengék.[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz
Csaby2021 #1127 üzenetére
M15x 1.gen intel cpu , M17x széria 2-3-4.gen intel cpu, m18x 2-3.gen intel cpu, 17 4.gen intel cpu , 18 4.gen intel cpu.
Ezek mxm kártyások, a 13-14" az bga nem cserélhető, esetleg AGA megoldás jöhetne szóba desktop vga rakható a gép mellé.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
-
Csaby2021
tag
sziasztok csak azt szeretném megkérdezni hogy létezik e olyan Alienwware gép amibe a videókártyát ki lehet cserélni ?
-
válasz
KillHates #1121 üzenetére
Köszi, ez jól esett
Csupati:
Jaja, egész jól ketyeg. Amúgy megcsinálta a mérést megint, ugyanúgy 4k +-50 pont a timespy, és a vga-ra dob annyit, proci kb 100-al kevesebb.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
3 csöves MXM hűtés, 3 csöves CPU hűtés, nVME PCI-e adapter, pacek ramok!
A nyál összefutott a számban!!
Nagy respect, hogy így életben tartod az oldtimer vasat! Jó látni, hogy meg van becsülve és időt-pénzt nem sajnálva ilyen szép!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Zeref
csendes tag
Hát igen jó az az oled, de próbálom kicsit olcsóbban kifogni, 80.000 alatt jó lenne megállni vele. Nyilván mindenki azt akarja, hogy minél olcsóbban, minél jobbat, én csak annyit hogy ne legyen baj vele, mert sajna nem értek annyira hozzá, hogy javítgassam (régebbi játékokra szeretném, 2010 előttire)
Most ahogy látom nincs olyan amire rámennék, marad az hogy naponta frissítgetem, hátha valaki feltesz valami királyat
Eredetileg m11-et akartam, de az olyan ritka, hogy még ebayen is 1-2 olyan van ami használható. -
Csupati
őstag
-
Zeref
csendes tag
válasz
Csupati #1107 üzenetére
Szia! Igen ezeket már én is néztem, a jófogásossal az a baj, hogy érintős, ezért ugye drágább is, nekem nem lenne szükségem arra a funkcióra, a másikat is néztem, púpos zsanér kicsit megijeszt, nem tudom hogy az javítható-e vagy sem.
Pár hete volt fent egy pár noti, arra le is csaptak hamar.
Az egyik ez a gép volt : https://hardverapro.hu/apro/dell_alienware_m14x_gamer_laptop_elado/hsz_1-50.html
A másik pedig egy m13 volt ha jól emlékszem 40.-ért ,nem volt sokáig hirdetve az seSzerinted az a púpos zsanér javítható lenne? Mert árban nem rossz szerintem a gép.
-
Zeref
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek van eladó régebbi fajta Alienware laptopja? M11x,13 a fő amit keresek, de esetleg még 14 is játszana
-
-
Csupati
őstag
Inkább dobj hozzá egy 40 est és ezt vedd meg [link] , és figyeld lessz e itt vagy marketplacen Graphics amplifier , vagy adj fel hirdetést hogy keresel AGA-t . Sokkal jobban jársz majd vele , kb 5% ot vesztes az AGA-n a desktop vga-val , van benne táp a vga -hoz. RTX 20xx ig megy benne a 2 slotos kártya (blower javasolt az kifujja az házbol a meleget) Vagy RX 5700XT simán rakható bele amd részéről (én is ezt használom). És kapsz mellé még 4 usb-t az AGA-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AliExpress tapasztalatok
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Óvodások homokozója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Dell laptop
- Lenovo 135W "kocka végű" 20V, 6,75A töltő + tápkábel
- Új HP 16 Spectre 2in1 OLED Touch 4K+ i7-1360P 12mag 32GB 2TB SSD Intel Arc A370M 4GB Win11 Garancia
- Új MSI GF63 Thin 15 FHD IPS i7-12650H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 2050 4GB Wi-Fi6 Win11 Garancia
- Acer Aspire 7 Intel Core i5-7300HQ 16GB DDR4 GTX 1050 Ti 4GB Windows 11 gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest