Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rana97
újonc
válasz trebrona #29375 üzenetére
Clocwork mod recovery-vel csináltam, nem a TWRP-vel.
wipe data/factory reset aztán wipe cache és a dalvik cache, aztán telepítem a romot és gappst. Az én meglátásom szerint minden rendeltetés szerűen történik, de valamit nyilván elrontottam, ha mégsem jóhttps://drive.google.com/drive/folders/0ByTcWznGhxjvOGNyY3I5Z1ZsSW8 Ezeket használtam a telepítés során
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
válasz trebrona #29349 üzenetére
Köszönöm!
Megvan, működik.
Nem sokat használtam az JB, az appok itt még simán mehetnek át a mSD-re?
Kell valamit hokusz-pokuszolni - Apps2SD vagy ilyesmi?(Nagyon nem vagyok hozzászokva ehez a "hatalmas", nincs 1GB szabad ROM állapothoz!)
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
regener
veterán
válasz trebrona #29324 üzenetére
A driver linkek halottak, de neten találtam hozzá drivert, felis ismerte viszont network hibával megszakadt az OTU és megint nem látja a gép de bekapcsolt a bootscreenig aksi ki-be után ahogy irta a progi. Már nem vagyok otthon de este próbálkozom még.
A telefon ha nincs gépte dugva be sem kapcsol, kivéve mikor a fentebb leírt módon látta a gép és utána lehúztam. Töltőre dugva bootlopol megint, előtte ezt se csinálta hanem semmit.
Totál béna vagyok androidhoz amúgy, szóval ez nehéz szülés lesz ha a bekapcs gombot nem érzi..
-
Matada2.3
veterán
válasz trebrona #29287 üzenetére
Rá is nyomtam, a bat. file-ra és waitng for device-t ír..
Amúgy a gyári recovery-ben nem tudok semmit se kiválasztani, nem reagál a power gomb.Már látom mit kéne tennem, megpróbálom.A gyárban csináltam egy gyors wipe-ot és most sikerült annyira életre kelteni a gépet, hogy tölt gépről. Ha feltöltöttem, akkor megpróbálok valamilyen recovery-t bootolni gépről, onnan pedig megy rá a batyu féle GB.
[ Szerkesztve ]
Finn the human
-
Atrasko
tag
válasz trebrona #29219 üzenetére
Ezt olvastam Fakirr1 "OT995 Közép haladó (?)" című írásában:
" .... válasz az, hogy a hivatalosan ICS-re frissített telefonokon csak custom GB rom megy hibátlanul,a gyári nem!..."
Feltételezem, egy custom ICS telepítése után vissza lehet térni a mentett gyári GB-re. Legalábbis nagyon remélem.A scrolling bug leírásod érthető, OK.
Még esetleg arra gyanakszom, hogy nem a ROM menüjében, hanem a böngészőben történő scrollozáskor nem stimmel valami.[ Szerkesztve ]
-
Atrasko
tag
válasz trebrona #29214 üzenetére
Trebrona!
Még egyszer köszönöm a hasznos linkeket. Köszönet a szerzőknek is!
Milestone2, Fakirr1, bagyusz
Már csináltam is két CWM mentést a gyári ROM-ról. Nagyon bejött nekem ez a fastboot-on keresztül elindított recovery. Tök jó, hogy így nem kell a gyári recovery-t feltétlenül felülírni.
A GB 2.3.6 gyári ROM-ról a CWM_5.5.0.4_machfix-2012.06.09-cel csináltam a mentést.Kipróbálnám a Mokee 4.3_2004.03.01_CM10.2 BENETNATH féle ROM-ot. Ehhez lenne néhány kérdésem.
1. Ha jól olvastam a CM alapú ROM-okat a cwm_cocktail_cyanogenmod_20121019 recoveryvel kell feltenni, de találtam több különböző CWM 6-os verziót is. Melyik a megbízható, stabil verzió?
2. Van-e erről a Mokee 4.3 ROM-ról valakinek tapasztalata, esetleg néhány screenshot?
3. Az Alcatel One Touch 995 tudja-e az OTG-t?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
-
petya220
senior tag
-
stampedli
tag
válasz trebrona #28637 üzenetére
Üdv!
Végigcsináltam a leírás alatt, és még mindig nem látják egymást a laptoppal.
- A telón legfrissebb CM11 van (11-20140811-H1N1), de nem érzi az USB csatlakozást, csak tölt, USB debugging ki/bekapcstól függetlenül.
- A gépen az eszközöknél csak OT-995 storage device látszik (device functions: D:\, Linux File - CD gadget, USB mass storage device)
- Az eszközkezelőben a portable devices-nél csak D:\ láthatóRengeteget kerestem a kommentek között, próbáltam különböző USB portokban, másik kábellel is, de semmi.
Mi lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trebrona #28656 üzenetére
Bagyusz féle cwm-et passzolom,akkor már nem volt 995-öm. A machfixes viszont tuti,hogy nem. Most a lányomnak van egy,de ott is a machfixeset használtam a H1N1 GB felrakásához. A kisasszony ugyanis játszik a telefonon
Bach: fel és azzal jobban is jársz szerintem,mint a gyári ICS-el.
[ Szerkesztve ]
-
eldrah
aktív tag
válasz trebrona #28564 üzenetére
Szép napot!
Na sikerült kipróbálnom, ezeket amiket leírtál, de valamiért elfelejti a beállításokat..megvolt az újraindítgatás is, de mégis...:S Pedig aztán van modul bőven lehet válogatni
Bagyusz mester!
Ha már erre tévedtél
A jónéhány hozzászóllással ezelőtti kérdésemre esetleg nincs ötleted? Bluetooth összeférhetetlenségre? Hogy több eszközt ismerjen fel a teló? -
Zaja2
senior tag
válasz trebrona #28392 üzenetére
Semmi hatas. Kiprobaltam par ilyen LED szabalyzo programot,de egyik se kapcsolta ki.
Toltorol lehuzva kikapcsol a led vagy 2mp.-re aztan ujra folyamatosan vilagit. Hardware...hardware...hardware,,,
Es ez amugy is statusbar szinket hivatott valtoztatni,ugy latom.
De nekem az allapotjelzo led a hibas,ami beepitett,es nem szoftveres.
Ezt egy file-ban ki lehet kapcsolni egy egyszeru 0-1 paranccsal. De nem tudom melyik a file.
Root van,terminal parancs kellene hozza sztem.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
d1991d
csendes tag
válasz trebrona #28180 üzenetére
Megpróbáltam, ezzel nem fut le a recovery. Egyébként az összefoglalóban belinkeltet használom, avval elindul. az sd kártyát sem mountolja fel.
Szerk.: Amit szerkesztés után linkeltél, lefut, köszi szépen a türelmet és a segítséget! Egy utolsó kérdés: Ha felakarok rakni egy új romot, akkor csak lefuttatom a recoveryt és restoreban betöltöm a .img fájlt?
[ Szerkesztve ]
-
Szabónagymer
aktív tag
válasz trebrona #28078 üzenetére
Egyenlőre a face zavar a legkevésbbé! Ez a nem feléledés bosszant nagyon, mert így a fő funkciója hibás, a telefonálás. Így nagyon eladni sem tudom, mert elég kopott a keret is, és még hibás is...
Most csak megpróbálok más ROM-okat.
A fő előzmény az, hogy érintő plexi töréssel szervízben volt, és kiderült alaplap hibás is volt, mert teszten megbukott kamera hibával. Nem tudom hogy a viharba, mert én két évig használtam, és biztos lőttem vele vagy ezer képet. De ott nem működött... Mindegy...
Az előző alaplapot nem tudtam frissíteni hivatalos T-mobilis ICS-re, ezt mikor visszakaptam, rögtön lefrissítettem. Lehet nem kellett volna, mert hibás... De mostmár kezd felmerülni bennem a hardver hiba is... -
-
Pityu62
tag
válasz trebrona #27115 üzenetére
OKÉ_OKÉ- . Meg van már a nyavalyás! Szereztem rádiót is és műxik,,,jobban mint a miuiban.
Szoknom kell még a cm-et de már össze áll.
Na így már meg van a 100% Olyan a gps benne mint az álom, 1 perc alatt elindúl.Kamera is elég jó az eddig megszokotthoz képest.Majd meglátjuk az aksi mit tud ,,,Gratula a romért.
Szép napot nektek. -
pakardo
tag
válasz trebrona #26915 üzenetére
Első benyomás,hiba üzenet hiba üzenet hátán Wiper App alk sajnos le ált fogad de elötte sim hálózati kódot követel " mégse " gombbal el tünik bill zár után nem mindig ébred csak a billenytyük világitanak,most épen 5 ötödik újra indítás után is ki irja azt a wiper app hibát nem enged semmit csinálni aksi-ki be és kezdődik minden előröl a magyarítás jól sikerült azért köszke !! még próbálkozok 1-2 dolgot vele,nem tudom a fotót fel töltetni mert ki fagyott az egész
Üdv : pakardo
-
Pityu62
tag
válasz trebrona #26895 üzenetére
Köszönöm!!
Ha oda jutok megnézem azt is,,,,,, most előbb a leg alap dolgokat teszttelem!A kép a hibás készülékről készült(kamera nincs) Ha ezen megy a rádió meg a gps rendesen akkor felteszem a jó telefonra is majd akkor kiderűl milyen képet készít a miui Én tudom,hogy sokkal jobbat mint más,,,ezt már próbáltam csak másik miui val sok memó fogyott és fagyott.Na ezzel eddig nem,,lehet nincs értelme belepiszkálni?????Vagy ha valamit javítani akarunk akkor nem kell átírni hozzá az egész rendszert!!!!Csak azt ami a hibás!!!!!
Ez a legfőbb hiba sztem a romolásban hogy azonnal bele mindenbe azt túrás fúrás,,,,,menjünk csak lépésről lépésre és ne változtassunk semmit amíg nem áll meg!!!!De ez csak az én meglátásom,,és nem akarok ezzel megbántani senkit sem!!!!!!!!
Szóval miután a főcímben szerepel a miui így gondolom ezzel is foglalkozzunk.Üdv István -
-
x1port
addikt
válasz trebrona #22696 üzenetére
Szerintem meg nem mert nem tudja.
Például ez a kit kat-es téma a play áruházban úgy van "hirdetve",hogy teljesen átlátszó a status bar.
Mint az igazinál is..de ezen a készüléken alkalmazva semmi.. csak az ikonokat fehéríti ki.Szóval téma ide vagy oda ez nem működőképes dolog.
Na mindegy ez van.. -
-
ORCA58
addikt
válasz trebrona #21169 üzenetére
Köszi az ötletet. Bár nem tárolok adatot SIM kártyán , volt egy kitöltetlen személyes adatok a cimjegyzékben. mikor kitöröltem már ment rendesen. Utána kitöltöttem, akkor is jó maradt.
Viszont ha USB-vel csatlakozik a PC-hez és le van választva az SD a telóról, akkor nem szólal meg a telefon híváskor. Az ICS esetén a hangokat át lehetett rakni a system könyvtárba a teló memóriájába, így ez nem fordulhatott elő. A CM10.1 esetében ha átrakom, látja ugyan, de nem szólal meg. Erre van megoldás ?
shadowlizard kérdésére a válasz engem is érdekel. A teló hibát jelez 10.1 és 10.2 esetén is!
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
válasz trebrona #18648 üzenetére
Mi is a GOVERNOR?
Nem szakmaiag próbálom megközelíteni, inkább közérthetően, annak van értelme...A governor határozza meg, hogy a processzorod milyen MHz értékeket használ és milyen ugrásszélességekkel. Meghatározza mikor dolgozzon a CPU teljes kapacitással és mikor kerüljön minimálértékre. Ugye a teljesítményhez arra lenne szükség, hogy minél több időt töltsön maximálértéken, az akkumulátor pedig azt szeretné, hogy minél kevesebbet. A kettő közötti aktuális utat határozza meg a governor.LEGINKÁBB HASZNÁLT GOVERNOROK:
ONDEMAND (újabban ONDEMANDX)
Ez a governor arra törekszik, hogy amikor feladat érkezik a lehető leggyorsabban elérje a felhasználó által beállított maximum MHz értéket és minél lassabban hagyja el azt. Ebből következőleg kiváló gyorsaságot biztosít, az akkumulátor időre viszont az egyik legrosszabb hatású. Azoknak ajánlott, akiknek nem számít az akku élettartam, de amikor használja a készüléket teljesítményben a maximumot akarja. Az OndemandX már egy kicsit módosított változat. Kikapcsolt képernyőnél nem engedi a maximum freqvenciát, csak max. 500MHz-et. És akkubarátabban ugrál a frekqvenciák között, mint az Ondemand. Mindkét governor a SIO I/O ütemezővel működik együtt leghatékonyabban.
PERFORMANCE
A nevében is benne van minden. Első a teljesítmény! Amikor csak teheti maximális freqvencián hagyja a processzort. Minden feladatot maximum üzemmódban végez, még ha arra nem is lenne szükség. Készítőja alapgondolata az volt, hogy ha maximális sebességgel engedi elvégezni a feladatot, akkor az hamarabb véget ér és hamarabb engedi vissza alacsony fogyasztású állapotba. (A magánvéleményem, hogy a mai készülékek igen ritkán vannak feladat nélkül) Akkugyilkos governor.
POWERSAVE
Ennek is a nevében van minden. A felhasználó által beállított minimum freqvencián tartja a processzort szinte állandóan. Végtelen hosszú akku időket lehetne elérni vele, ha működne vele akadásmentesen a készülék. Nos aki csak és kizárólag telefonálásra használja okostelefonját, annak tökéletes.
CONSERVATIVE
Az alapötlet az, hogy csak akkor engedélyezi a maximális teljesítményt, ha sok feladat fut be egyszerre. Azaz minél kevesebb a feladat annál kisebb freqvenciánt fut, minél több process érkezik, annál jobban megközelíti a beállított maximál értéket a CPU. Ebből következőleg elég szaggatott teljesítményre képes, de barátian bánik az akkumulátorral. Úgy is szokták csúfolni, hogy egy lassú Ondemand.
INTERACTIVE (újabban INTERACTIVEX)
Hasonlóan az Ondemandhoz az Interactive is dinamikusan lépked a freqvenciák között a felhasználó által küldött feladatokhoz mérten. Ennyi a hasonlóság. Az Interactive lényegesen rugalmasabb. Jobb a teljesítménye, mégsem fogyaszt több akkumulátort. Nem tartja állandóan maximumon az órajelet, csak akkor mikor feladat érkezik. Abból a feltételezésből indul ki, hogy ha bekapcsolod a képernyőt, feladatot is fogsz adni. Azonnal felnyomja a maximumra az órajelet, majd egy időzítő figyeli, hogy történik-e valami és ez alapján dönt, hogy fokozatosan leengedi a freqvenciát, vagy sem. Az InertactiveX-et Imoseyon fejlesztette, még jobb egyensúlyra törekedett az akkumulátor és a teljesítmény között. Kikapcsolt képernyőnél a lehető legalacsonyabban tartja a CPU órajelét.
SMARTASS (utána SMARTASSv2, újabban SMARTASSh3)
Az Interactive alapján készült. Teljesítmény képessége a régi MINMAX-hoz hasonlítható. Az Interactive governorból pedig a tétlenség alatti működési formát vette alapvetésnek. Az új ötlet, amit hozott pedig az volt, hogy bármekkorára is van állítva a minimum freqvencia, teljesen felesleges, hogy tétlen állapotban 325MHz-nél magasabb legyen. Mivel Smartasst már egyik telefon sem használ menjünk tovább a SmartassV2-re, amit Erasmux fejlesztett tovább. Az ő ötlete az "ideális freqvencia". Felfelé eléggé erősen ragaszkodik ezekhez az órajelekhez. Alapjáraton két fő freq-je van az ébrenléti (bekapcsolt képernyő) és az alvási (kikapcsolt képernyő). Célja gyorsan elérni az ideálisnak ítélt freqvenciákat. Mottója: a SmartassV2 governor egyensúly a teljesítmény és a jó akkumulátoridő között.
Immár ez is elavulttá vált, az új kernelekben elérhető a SmartassH3. SmartassV2 paraméterekkel hangolt H3ROS, hatékonyabban kezeli az órajelet, nem emeli túl magasra ha nincs rá szükség, így ez esetleg vezethet jobb akkumulátoros üzemidőhöz.BAZILIANVAX
A SmartassV2 változata, agresszívebb órajel ugrásokkal, ettől jobb a teljesítménye, de akkumulátorzabáló.
LIONHEART (újabban LIONHEARTX)
Conservative-ből kiinduló governor. Tulajdonképpen csak a freq ugrások és a mintavételezési freq változott. Ettől jobb teljesítmény értek el, de gyengült az akkuhasználati idő. A LionheartX pedig a régi Smartass-ból kiinduló vezérlő. Ugyanúgy a freqvenciatáblákat változtatták meg, ettől gyorsabb lett és nem foglalkoztak az akkuidő rövidülésével.
INTELLIDEMAND
Intelligens Ondemand, amit egy Faux nevű fejlesztő készített....Ha készülékünk nagyon elfoglalt (játékok, GPS, benchmark) akkor Ondemandként viselkedik. Ha mérsékelten foglalt vagy üresjátaban van az Ondemandtól eltérő skálát használ, browsing módba kerül, ami azt jelenti, hogy az Ondemand aktuális értékénél egy lépéssel lejjebb veszi a frqvenciát, hogy kímélje az akksit.
HOTPLUG
Csak többmagos processzoroknál működik, ugyanis az az alapelve, hogy nincs mindig szükség két mag használatára, ezért minden feladatnál mérlegel és a segéd(másod)processzort csak akkor engedi bekapcsolódni, ha arra szükség van. Minden feladatnál meghatároz egy cél freqvenciát, majd az órajeltáblázatból az ehhez legközelebb esőt választja ki. Teljesítménye a közepesnél jobb, nyilván nem maximális, de az akkumulátorral nagyon jól bánik.
LUZACTIVE
Interactive kombinálva Smartass-sal. Megvariált freqvencialépcső jellemző rá. Samrtass-hoz hasonlóan az alvásprofil be van építve.
HYPER
Agresszív, okos, optimalizált, és smooth. OndemandX-ből gondolták tovább. A Deep Sleepből való visszatérésen fejlesztettek.
A KEVÉSBÉ HASZNÁLT (VAGY MÁR NEM LÉTEZŐ) GOVERNOROK:
USERSPACE
MINMAX
SCARY
LAGFREE
SMOOTHASS
SAVAGEDZEN
LAZY
WHEATLEY
ABYSSPLUG
BADASS
KTONNSERVATIVE
ASSWAX
SLEEPY
ZEN
SANJOSE
Mi is az I/O SCHEDULER (ÜTEMEZŐ)?
Multitasking operációs rendszereknél kötelező meghatározni, hogy a feladatok milyen sorrendben, milyen prioritások szerint legyenek végrehajtva. Az I/O ütemező határozza ezt meg, kiosztja, hogy melyik processz részesül előnyben, és ha több feladat fut egyszerre melyik mennyi "szeletet" foglalhat el a CPU-ból és a RAM-ból. Illetve ez határozza meg, hogy a nyitó és záró alkalmazások, milyen gyorsan és mennyi ideig tartsanak nyitva és zárjanak... Az I/O scheduler felelős még, hogy minél kevesebb legyen a keresési idő a lemezen.
Anticipatory
Simple
CFQ
Deadline
Noop
Row
VR
BFQ
Sio...hát ezekről részletesen, majd később :-)
Nekem megjelenik, de lehet azért, mert még nem zártam le, nem fejezztem be, és csak nekem látható...
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
kgymac
őstag
válasz trebrona #18507 üzenetére
@bigiboy00001:
Úgy emlékszem xp sp3-at emlegettél, de win7 alatt is hasonló. Mivel nálam kb. 3 hete történt, így valószínűleg nem mindent idézek pontosan.Dugd rá a gépre a telcsit, majd usb háttértár, usb háttértár csatlakoztatása.
Eszközkezelőbe belép, usb vezérlők alatt eltávolít:
usb kompozit eszköz (nálam 9025, eszköz tulajdonságok/részletekben hw azonosító: usb\vid_05c6&pid_9025&....)
és ugyanott qualcomm vagy ALCATEL HS-USB Android Modem vagy HS_USB Android Diag (comxx, nálam com26 volt, hw azon: usb\vid_05c6&pid_9025&....majd jobb klikk a fa legfelső elemén (ami a számítógéped neve), hw változások keresése, és már ismeri is fel a telcsi cuccait CM10.1 alatt (usb vezérlők alatt usb-háttértár és lemezmeghajtók alatt linux file-cd gadget usb device). A win majd még kioszt egy betűt a háttértárnak és már használhatod is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Politika
- Windows 10
- Star Trek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
Állásajánlatok