Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
rien
senior tag
nálam kiemelt/szellőző tetővel 30 fölé csúszott a hőmérséklet
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
oké akkor végleg lemondok róluk egyenlőre
nRu3: nekem sajna nincs külső szűrős tapasztalatom de spyduck nem rég adott egy kis ismertetőt az övéről, esetleg nézd meg
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
nRu3
addikt
Tanácsot tudnátok adni mivel szürnétek egy 300l akit? jelenleg 2db belső szüröm van hydor r20 amiben van szivacs és aktiv szén, az utobbi években valahogy nem foglakoztam és a viz tisztának tünt, de mostanában hogy aktivaban ránézek az akváriumra valahogy nem tetszik. Tisztának tiszta de valahogy mégsem olyan amienek szeretném, vagy csak én vagyok tul finyás, külső szürökel pedig hadi lábon álok mert még olyan nem volt és lővésem sincs hozzá.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
nRu3
addikt
válasz SzalaiG #4785 üzenetére
Nos igen mivel ezek a halak töbnyire pont olyan méretü és formály táplálékot szoktak enne, Sokáig nézegetem én is anno ezeket a garnélákat amig nem voltam tisztába a méretükel, de miután leirták a hatalmas méretét és látam én is , a vitorlások, gurámik diszkoszok könyedén elfogyasztanák jó izűen.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
rien
senior tag
válasz SzalaiG #4787 üzenetére
Jaj nem, ha Te is így gondolod, hogy sanszos, hogy gond lehet akkor inkább nem Nem bírom nézni...a kicsi aki meg jóideje nem üzemel, nem is tudnám hova menteni őket. Inkább várok akkor...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SzalaiG #4781 üzenetére
Az.
Étkezési zselatin. Olyan lesz a cucc, mint a torta teteje. Egyszerűsítve. Bonyolultabban egy kolloid rendszer jön létre, amelyben a cukor oldat gyakorlatilag benne van, de mégis egy szilárdnak kinéző rendszer, és az élesztőgombák nehezebben jutnak át rajta, lassabban tudják fermentálni az összes glükózt, így egyenletesebb a CO2 felszabadulás.Icewolf || kósza ||
-
rien
senior tag
válasz SzalaiG #4785 üzenetére
Én is ettől félek, pedig jó lenne egy pár darab
A lazacok csipkedik a pandákat is, nem szoktak le teljesen róluk
Sőt lazac (ez copy/paste nem rég írtam máshol):
Találtam két kis csigát...
a bedobás után a következő történt:
- a vitorlás a vízbeérkezés után azonnal levadászta az egyiket, kétszer megforgatta a szájában és kiköpte
- elkapta egy neon, egyszer megforgatta a szájában és kiköpte
- az alsó szintet elkapta egy lazac. Meredt szemekkel néztem, hogy jaj köpje már ki, de nem köpte ki, megette.[/]----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
Remélem nálam is beválik majd
SzalaiG: gratu még valaki írta korábban mikor sajnáltam, hogy nálam nem jön össze semmiféle természetes szaporulat, hogy addig örüljek míg nem szaporodnak a guppyk mert ha beindulnak akkor dugig lesz a medence egykettőre
A garnélákat milyen halakkal tartjátok? Én is szeretnék, de nem tudom, hogy bántanák/csipkednék-e őket a vitorlások, a lazacok esetleg a mollyk?
A többi halam: kolibri, neon, anci, pandaharcsa, sziámi algaevő.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Dzsolo
senior tag
Nálam nem szaporodik semmi sajna bár az én garnijaim még fiatalok
-
SzalaiG
addikt
Lett megint egy csomó guppym és már megint van sok kis garnélám.
Lassan kevés lesz a hely...
-
őstag
Fél liter vízbe egy tasak zselatin por, ezt felmelegíteni, oldani benne sok cukrot, betölteni egy kólásüvegbe. Ha megköt, akkor egy kis cukros-vízzel kevert 1/5 - 1/4-ed csomag élesztő.
Nekem ez 1 hónapig ment egyenletesen utántöltés nélkül.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz SzalaiG #4777 üzenetére
Nem igazán találok róla neten De itt olvasható róla közte: [link] 100ft os cucc!De több fórumon is dicsérték "növénytápsó (makro- és mikroelemeket tartalmazó tápoldat akváriumi növények részére) múltnap akartam venni növényeknek valamit! Azt 1000 valahányszázér volt. Meg ez a neptun 120ft-ért!1x2hete ír a dobozán!
[ Szerkesztve ]
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
rien
senior tag
válasz zsoltinnó #4775 üzenetére
Szerintem akkor nem volt jó az adagod vagy esetleg eresztett valahol.
Az élesztő mennyisége az erősséget, a bubik számát befolyásolja; a cukor mennyisége meg, hogy mennyire lesz tartós a működés.
Nekem ment két hétig is, de ha láttam, hogy csökken a bubik száma indítottam is az újat, nem vártam meg míg teljesen elfogy.Én ajánlás alapján Easy Carbo-t tervezek helyette.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
megint ikraztak az ancik. viszont mivel vannak most szumatraiak is az akvariumban, vedenie kell a himnek az ikrakat. siman rajuk cuppan a szajaval nagyon vicces. eddig mindig csak azt lattam, hogy ott van az ikrak mellett es hajtja rajuk a vizet. most meg szajbaveszi az egesz bolcsodet.
atraktam oket a vasfaval egyutt egy kisebb akvariuszba, de a him ugyanigy vigyaz rajuk tovabbra is. sot, a vasfat sem engedte el az atrakas idejere. jo apa, csak kicsit oreg mar. felek lassan vege... -
rien
senior tag
válasz SzalaiG #4770 üzenetére
Én úgy tudom algásodást okozhat.
......................Nekem fonalalgám volt nem is kevés, vízcserekor végig kellett kézzel húzgálnom minden növényt, hogy szedjem le róluk. Tetra AlguMint vettem, de hiába öntöttem be, semmit nem használt. Mióta kivettem a CO2-t megszünt az algásodás (kopp-kopp).
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
válasz zsoltinnó #4765 üzenetére
Én házi (cukros+élesztős) CO2-t használtam. Nem rég álltam le róla.
Valahol olvastam, hogy a nem egyenletes CO2 szint inkább árt mint használ. Nálam ez történt. Algásodott az aki...gondolom ettől mert mióta kivettem nincs algásodásom.
Az is igaz, hogy elég nagy változás történt mert pár hónapja költözött az aki. Ablak és radiátor elé került (tudom nem jó, de muszáj volt).
Bár az ablak alatt van teljesen, közvetlenül nap nem éri de mégiscsak erősebb a fény mint az eddigi megvilágítatlan sarokban ahol volt. Télen mi lesz még nem tudom, lehet költözik megint még van egy helyNövénytápozásban eddig Tetra-t használtam viszont váltani fogok ezen ajánlás alapján Green Aqua-ra
-
zsoltinnó
aktív tag
Valaki bugyboréktat co2-el?Vagy tápoldattal nyomtatja a növényeket?
-
SzalaiG
addikt
Betiltják:
-
SzalaiG
addikt
Eltűnt reggelre egy sziámi algaevőm....
Van vagy húsz garnélám gondolom elpucolták.
-
rien
senior tag
-
-
rien
senior tag
igen meg lehet nyalogatni az üvegről is
szapora faj ez a tornyos tegnap megint láttam egy pár mm-es példányt (biztos van több is )sasa311: a kemény víz tünetmentes elhullást okoz vagy azért valami gyengülés vagy valami észlelhető? Jól mondja Tbs nálam tényleg nagyon kemény a víz
Több neon nem hullott azóta hál'Isten. Ma jó alaposan megnéztem őket és semmit nem látok rajtuk. Amit észrevettem az az, hogy a három hímből ami volt nekem egy maradt >>> két hím volt az áldozat.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
sasa311
veterán
válasz spyduck #4754 üzenetére
A neonhal az egyik leghoszabb kort megélő akváriumi hal, 8-10 év az átlagos élethossza.
Csak az akvaristák 95%-ánál az egy évet is ritkán éli meg, mert érzékeny a kemény vízre (aka magyar csapvíz) és a PH valamint hőm. ingadozásokra.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
rien
senior tag
A hétvége termése: két neon mínusz
Nem értem. Semmi bajuk nincs látványra. Esznek, úsznak, szép a színük, semmi furcsa viselkedés, jó erőben vannak. Egy eltűnt péntek estére, nem is találtam meg. Ma egy tetem volt az aljzaton.
Ha a kolibrik vagy a mollyk hullottak volna el betudnám a koruknak, de a neonok Tippem sincs mi történt.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
zsoltinnó
aktív tag
Ha esetleg valakinek kellenek Szumátrai díszmárna 6db és fekete tetra 7db Szívesen elajándékozom valakinek! Tolna megyében de Székesfehérvárra is szoktam járni!
-
rien
senior tag
válasz sasa311 #4745 üzenetére
Szerintem is büszkék lehetnek rájuk. Remélem egyszer nekem is megadatik majd egy tengeri, hihetetlen csodák ezek az élőlények, jó lehet bennük gyönyörködni. Ahová járok vásárolni ott is van egy tengeri akvárium mindig megállok előtte és jól megnézem
Az akidat akkor benéztem privátba azért küldöm melyikre gondoltam, hogy a tiéd
Szépek a halacskák, csodaszép színekben pompáznak
-
Dzsolo
senior tag
-
sasa311
veterán
Ez most a megújult honlapunk, nekem még nincsen fenn itt képem, mert épp szét van szedve a korallos akváriumom.
Pont ma vettem új halakat a halas akváriumba, majd azokról teszek fel fotókat, csak ma még eléggé félénkek voltak.
A többi kép az a tagok akváriuma (de még egyenlőre nagyon kevesen töltöttek fel képeket). Egytől egyig büszke lehet rá az összes tulajdonos szerintem.
-
DirtyFREE
tag
válasz Yushchenko #4742 üzenetére
Csak mert érdekelne,hogy az ottani akvarisztikai
üzletekben vannak-e különleges halak
amik esetleg csak az országra jellemzőek[ Szerkesztve ]
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
rien
senior tag
válasz sasa311 #4738 üzenetére
Korábban linkeltél képet az akváriumodról, nem tudom jól emlékszem-e de szerintem az egyik galériában a tiéd is ott van
Ha jól gondolom, hogy az a te akváriumod az összes kép ami abban a galériában van hozzád tartozik?----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz sasa311 #4738 üzenetére
Hát ez tényleg sajnálatos De legalább így már nem lesz akkora csalódás, hogy azt várom hogy jaj de szép lesz és valójában mégsem. Bár én laikus vagyok a tengeri akvarisztikában lehet nem fogom látni amit te látnál.
A galériában lévő képeket megnéztem, gyönyörű szépekYushchenko:
[ Szerkesztve ]
-
DirtyFREE
tag
Sajnálatos & igen igazat kell,hogy adjak neked...
Ez Magyarország hozzá nemértő emberek ülnek
olyan posztokon,amihez semmi közük.
A profit az élőlények rovására megy!
Yushchenko Üdv köreinkben!
Megkérdezhetem hol élsz most?"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
sasa311
veterán
Igen, meg is voltam hívva a megnyitóünnepségre, csak nem mentem el más elfoglaltságom miatt....
Nyíregyháza is sajnos olyan lett, mint a legtöbb dolog itthon: Kiadták a munkát egy csókos, de hozzánemértőnek jópénzért, ezek után meg nem alkalmaztak senkit, aki értene a fenntartásához.
Hétvégén látta a család, mikor arra járt. Azt mondták szörnyű állapotban van (persze ők féligmeddig "hozzáértő" szemmel nézik, nem laikusként, úgy biztos izgalmas...).
Belső információkból tudom, hogy a szűrése nagyon gyenge a víztömeghez és a telepített állatmennyiséghez és az ottdolgozók nem megfelelően szakképzettek a tengeri élővilággal való munkához. Sajnos.
Kár érte, pedig rengeteg pénzt öltek bele és legalább vidéken is lett volna a tropikáriumhoz hasonló látványosság (bár a tropikárium is rettenetesen le van pukkanva sajnos )
A tengeri akváriumoknak így kéne kinéznie, pláne egy olyan helyen, ahol elvileg főállású emberek napi 8-10 órában gondozzák, nem otthoni akváriumok...
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
válasz Yushchenko #4735 üzenetére
Nagyon profi
Én a nyíregyházi ócenáriumot szeretném megnézni hamarosan Látta már valaki?
-
Yushchenko
őstag
válasz SzalaiG #4734 üzenetére
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Bár a képek nem adják vissza, de nagyon rossz körülmények között voltak tartva az állatok. Egyértelműen nem ért meg 40kn/fő-t. Viszont a macskacápákat meg lehetett simogatni
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
válasz Yushchenko #4733 üzenetére
Képeket!!!
Ha lehet ritkaságokat és színeseket!!!!
Előre is köszi! -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Egész eddig read-only üzemmódban voltam, és ha hiszitek ha nem, végigolvastam az egész topicot egy hét alatt Régen nekem is volt akváriumom, aztán a cicám nekiugrott... Jelenleg pedig sajnos nem tudok akváriumot csinálni ott, ahol lakom, de ahogy hazamegyek 1-2 év múlva megcsinálom.
Ma voltam az Umagi akváriumba egyébként, és nagyon sok szép halat láttam, de hihetetlen rossz körülmények között, nagyon gyengén berendezett (mondhatnám inkább üresnek), és kicsi akváriumokban. Anno jártam a Poreči akváriumba, az egész okés volt, de ez... nem tudom hányan láttátok. Viszont simogattam cápát xD Ha érdekelnek képek szívesen feltöltök.
További sok sikert a hobbitokhoz, és a topichoz!Üdv. Yush
-
Dzsolo
senior tag
válasz zsoltinnó #4731 üzenetére
Igazábol még nincs meg a teljes összképem az biztos hogy háttér nem lesz mert idővel iszonyat csunyává válik, de alapvetően egy növényes aki lesz. az alja fekete bazalt 1-2mm-es (sajna nem elég ami van abból is vennem kell) jövöhét vasárnap megyek az Aquaflorisba növényekért szerintem szépek a növények és olcsóak, ha megjön a világitás akkor majd szerdán felöntöm vizzel ha nem akkor csak 2-3hét múlva.
Esetleg ha érdekel it van a régi akim képe meg a az ujak egy része is de az oldalt még csak most kezdtem csinálgatni mert a régit törölte az extra[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
válasz spyduck #4725 üzenetére
szerintem ha darakoros vagy ne vegyél halat bele mert kidobott pénz és kezelés után ne felejts el nagy mennyiségben vizet cserélni. Tegnap vettem egy csigaevő csigát sajna a jávaival behoztam a csigákat a nano akimba
Most tudok szerezni olyan vörös RC ket hogy hihetetlen gondoltam beinditok nekik egy akit mire elhotzom őket már legyen benen kaja tegnap elkezdtem ráfaragni az akira a tolótető sínt ekkor láttam, hogy sajna el repedt az egyik oldali üveg (rosszul táriltam) esetleg ha valakinek lenni kis 10L akija feleslegbe megvenném[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
válasz spyduck #4719 üzenetére
Aha, értem. A karantén medencét én se mindig alkalmazom, sőt inkább nem
21 neon az már szép lehet nekem 8 neonom van, de jó lenne 15-re megemelni a létszámot de perpill max. 3-4 darabot tudnék hozni nincs több hely.
-
spyduck
nagyúr
Szerintem a 2db aymonierirtől jött a darakór. Mondta a nagykeres is, h esélyes mert volt régebben mindenféle fertőzés abban az akváriumban. Csak is magamat okolhatom....
Amúgy meghalt mind a 2db azt viszont nem tudom, h maga a betegség vagy a totális algahiány vitte el őket -
rien
senior tag
válasz Mercutio_ #4711 üzenetére
Ja-ja
Brian_RL: sajnálom egy pár éve többünknek a guppik voltak a meleg áldozatai, akármit is állítanak róluk, hogy strapabíróak szerintem nem azok.
Guppik: Nem tudom ki mikor volt a Fővárosi Állat- és Növénykertben? Én nem olyan rég és az akvarisztikai részleg az iszonyat volt Volt egy guppis medence tömve guppikkal, nézni nem bírtam annyian voltak benne túlzsúfoltan, fasza uszonyrothadással a nagyrészük. Félhomályban voltak, de inkább sötétnek mondanám, iszonyat mély medencék lóf.sz megvilágítással Növényzet nulla, volt egy szerencsétlen csuka egy pár száz literes medencében...jaj de sajnáltam, azt se tudta, hogy bújjon a pár szál növényzet alá Nekem szörnyű volt az egész részleget látni olyan szinten voltak sötétek a medencék, hogy a fenéklakókat alig lehetett észrevenni.spyduck: örülök, hogy lettek túlélő neonok is amúgy új neonokat vettél vagy másfajta hal hozta be a darakórt? Azért kérdezem mert én is szeretném a neon állományt bővíteni, de mostmár belémjött a frász és nagyon félek a darakórtól, nem szeretném megtapasztalni milyen is.
Amúgy én pont a sima neonokat preferálom a vörösökkel szemben nálam már a sokadik eset, hogy az árral szemben úszok de sokkal talpraesettebbnek tartom a sima neonokat. Én a vörösekkel kezdtem de sokkal jobban bejönnek a simák, holott 25-27 fokon tartom őket ami nem épp a legoptimálisabb nekik, de nagyon jól elvannak[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
Sajnálom az elhulló neonokat.
Nálam viszont folyamatos a "termelés": 2-3 hetente 1-2 kolibrihalacska éli túl a vadvizet. Ma futottam össze a tizenegyedikkel. (4db-ra csökkent létszámról indult a szaporodás.)
Ha elérem a 15-ös létszámot, kénytelen leszek eladogatni őket...
-
spyduck
nagyúr
Már csak 7 db van a 19 neonból. Most már azon a véleményen vagyok, h az összes kipurcan
Kellet nekem néhány db ùj halat vennem.... -
rien
senior tag
válasz spyduck #4702 üzenetére
Hát akkor szerencséd van szerintem, van minek örülni is legalább
Úgy emlékszem még nagyon az elejéről mikor olvasgattam a halbetegségekről, hogy felismerjem egyáltalán, hogy beteg egy hal meg milyen betegségeik vannak nem egy esetben olvastam, hogy a darakór vitte az egész halállományt----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest