Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz zsoltinnó #4356 üzenetére
Mekkora az akvárium? Mekkora a szűrő teljesítménye (l/óra), és mennyin megy most (le kell mérni).
Tippre túl kicsi a szűrő az akváriumhoz, vagy túl kicsi teljesítményre van téve, ha állítható.SzalaiG: a szar az mechanikai szennyeződés. A biológiai szűrőnek nem az a feladata, hogy azt lebontsa. A mechanikai dolga, hogy összeszedje.
Icewolf || kósza ||
-
spyduck
nagyúr
válasz zsoltinnó #4374 üzenetére
vasfa + anubias
mave13:Az én eddig tapasztalataim szerint a főzés csak picit javít a dolgon. 4-ből 2 vasfát főzhettem akármivel és akármeddig ugyan úgy színezték a vizet. Jelenleg 2db van benne, az egyik egyáltalán nem ereszti a színét a másik pedig egy kicsit.
szerk: A növények úgy beindultak mint az állta. Pár hét múlva csinálok összehasonlító képeket. Pl.: a valiznéria 7 felé nőtt valamint az anubias háta mögött lévő növény felnőtt a víz tetejéig.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz zsoltinnó #4437 üzenetére
Ami képeket feltettem (#4378), azok is 112l-es akváriumomról vannak.
Ez olyan átmeneti kategória, én még kisebb halakat tettem bele, kivétel egy öreg Anci, meg egy Thorocatum, ami nagyobbra nől.
Igazából, ha megnézed, a kisebb kategóriába tartozó Black mollyk is elég hangsúlyosak. Úgyhogy én 5-6cm-nél nagyobbra növő halakat nem tennék bele. Enyémben van guppy, vörös neon, xifo, sziámi algázó (még kicsi), meg Corydoras.Aljaztból én a folyami sódert ajánlom. Vagy, esetleg bazaltot. Ha nem sügeres akváriumot akarsz, akkor célszerű a folyami sódert kicsit kisavazni sósavval. Márvány aljzatokat kerüld. Mennyi a vízkeménység felétek?
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
őstag
válasz zsoltinnó #4442 üzenetére
Stendahl hal?
Olvass utána, hogy mit szeret, és kit tűr meg maga mellett!
Kisebb akváriumban agresszív tud lenni, és a fajtársaival sem jön ki jól mindig. Területvédő hal.Ebbe a medencébe szerintem erős határeset, bár ilyen halam még sosem volt.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz zsoltinnó #4444 üzenetére
18cm!Szép nagyra meg nő! Úgymond olyan aksira gondoltam amibe kb:6db "magányosabb" farkas is elvan!Nem olyanra ahogy általában pl:10db neon 6db emilyen 8db amolyan!Hanem valami egyedibbet!Remélem érted!?Sok hal nem kell nekem bele!
[ Szerkesztve ]
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
spyduck
nagyúr
válasz zsoltinnó #4472 üzenetére
Elég jól néz ki! Tudom ízlések és pofonok de nekem volt sügeres, diszkoszhalas és most ilyen növényes-garnélás-neonhalas akváriumom de a legjobb és legérdekesebb a diszkoszhalas volt csak rengeteg nyűg volt vele. A mostani is szeretem de a sügeres egyszerűen nem kötött le.
Érdekes, h ennyi kő van benne, nem tudom, h csinálhatták meg
-
Eagl3
veterán
válasz zsoltinnó #4472 üzenetére
Én szó szerint rajongok a sügérekért , már el is terveztem a leendő aksimat, de sajnos hely hiánnyal küszködöm így nem tudom mikor foghatok bele az aksi építésébe...
Nekem azok a sügéres aksik tetszenek, amiknek az alján ilyen nagyon apró szemcsés világos színű talaj van és lapos kövekből van felépítve a háttér. Ehhez hasonló: [link]Sügéres aksiban szerintem fontos, hogy kicsit el legyenek különítve egymástól a különféle fajok, meglegyen mindenek a kis magán szférája. Bár ehhez elég nagy aksi kell és nem túl sok hal... amit linkeltél szép, de valahogy nem látok benne "rendszert". Mármint a halak részéről...
-
Motion_Blur
félisten
válasz zsoltinnó #4494 üzenetére
Az tök alap, hogy szumátrait és guppit nem szabad együtt tartani, csak nagy akváriumban, ami tele van növénnyel és búvóhellyel. Pontosabban olyan halakkal nem szabad együtt tartani a szumikat, aminek fátyolos úszói vannak.
Anno én is elkövettem ezt a hibát, de nem tudtam ennyire poénra venni, hogy 4 hal lemészárolja a teljes guppi hímfalkát
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
rien
senior tag
válasz zsoltinnó #4517 üzenetére
Nem tudom mi történt.
Tudom milyen a huszonegynehány fokos víz de tegnap tényleg szokatlanul hideg volt a víz de lehet csak én voltam meleg. A fűtőt meg már három vagy négy hete vettem ki.Az lemaradt, hogy az anubias nanának sincs baja.
Hát bízom benne, hogy valaki tud majd segíteni
#4516-hoz kiegészítés A Nem látszik a képen valójában mennyi volt belőle de vége lett mindnek ezt a fenti képre értettem, az aponogetifoliáról linkelt kép nem az én akimból van.
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
-
Brian_RL
aktív tag
válasz zsoltinnó #4538 üzenetére
Köszi a tanácsokat!
Egyke a drágám. Szerezzek neki társat? Volt amugy, csak kíváncsi volt és beszívta a szűrő
Pár napja figyeltem fel rá hogy agresszívebb. Eddig is elhajtotta azt a halat amelyik a közelében volt, de nem volt vészes. Akkor megpróbálom az élő kaját, és hozok tesómtól csigát, mert nála meg kiírthatatlan -
Brian_RL
aktív tag
válasz zsoltinnó #4550 üzenetére
Én az etetésre gondoltam. Nemrég mostam ki az akit, és elég gyorsan besárgult. Kijavítom magam, mert nem zavaros, hanem sárgás a víz. Unokatesóm és a halas is aztmondta hogy a kaja színezi meg a vizet, de van egy ilyen csoda kristály, ami ezt állítólag megszűnteti. Reggelre ugyanolyan lett, mint a tabi előtt volt - sárgás Nemértem én ezt, de azért még reménykedek
-
DirtyFREE
tag
válasz zsoltinnó #4558 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a következő leírást!
VÍZIBOLHA TENYÉSZTÉSE
(Az "oltványt" bármilyen kisebb kiterjedésű vízben megtalálod a szabadban.
Hazaviszel egy keveset aztán mehet is a tenyészet )
Sok sikert![ Szerkesztve ]
"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
-
Dzsolo
senior tag
válasz zsoltinnó #4567 üzenetére
Szia,
nem tudom milyen növényed van de a gyökérről nem sok hajt ki szerintem Én eddig 4 félével találkoztam (hirtelen ennyi jutott az eszembe
1 letörsz 1 szálat a növényvől és elülteted
2 a növény ugy szaporodik, hogy megindul egy hajtás azon uj virág nő na ha azt letöröd akkor ott az uj növény bár ilyenkor célszerű várni mert sokkal hamarabb nő rá még több mint mire ujra elkezd hajtani.
3 hosszanti irányba kettétöröd a növényt külön ülteted és megerősödnek majd ujra stb...
4. simán tépsz egy kis levéldarabot és ugy szaporodikesetleg egy kép róla?
[ Szerkesztve ]
-
DirtyFREE
tag
válasz zsoltinnó #4572 üzenetére
Osztom mave véleményét!
Szerintem se lehetséges,bár egy próbát megér!
Ha,már itt tartunk egy kis érdekesség:
Itt van ez a szobanövény nevezetesen Scindapsus aureus
Ezt a növényt trópusi mivoltából adódóan az akvárium díszítésére is használhatjuk!
Sajnos a világításom nem engedi meg,hogy kipróbáljam pedig a szobám tele van ilyen növénnyel"A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni" by AS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest