- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Régi Gépterem: II.386
- A KOReader ebook olvasó program
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-XadAnuX+
őstag
300 literes akváriumhoz milyen szűrőt tudnátok ajánlani, valami nagyteljesítményű érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
frame>24 #3392 üzenetére
Nem tudom mennyire látszik a képen, de a többihez képest fel van püffedve.
Az elkülönítőbe került, abban a kis üvegben van amiben a Betta volt ameddig nem kapott egy kis akváriumot amit betettem az irodámba. Az elején még nagyon le volt törve szegény, de azt hiszem az a fűtő amit betettem neki jót tett mert azóta sokkal boldogabbnak tűnik, nem az aljzaton pihenget, hanem úszkál ( már amennyire lehet egy 20x20x30-as helyen).
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
frame>24
addikt
válasz
BioNiCMaN #3390 üzenetére
Pedig már épp örültem, hogy megfontoltad eme halacska beszerzését.
A hal viselkedése légszomjra utal, talán kopoltyúférgesség?
Csak tipp, nagyon sokat felejtettem betegségekből akvarizálós korszakomból...szerk.: állítólag a hasvízkór is okoz borzolt pikkelyeket + légszomjat..
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
BioNiCMaN
addikt
Úgy tűnik, mintha az egyik ramirezi beteg lenne...
Ez mi lehet?
-
-XadAnuX+
őstag
Kb egy 300 literes akváriumot, mennyiért lehetne kihozni? Csak magát az akváriumot.
-
Mercutio_
félisten
Te se ennél csipszet, ha előtted egy bélszin
Csigák már fogyóban?
Víz hőfok jó nekik, más hal nem hajtotta őket?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tbs
addikt
Hogy tudnám rávenni a Botiákat, hogy csigán kívül mást is egyenek..? Némileg egyoldalúan táplálkoznak 3 hete... Csipszeket/tablettákat meg sem szagolják, 1-1 földetérő lemezest be-be kapnak, de nem túl lelkesek.
És a nap 90%-ában a barlagjukban kucorognak...
Már azon gondolkodok, hogy szétszedem...
-
RedWing
aktív tag
-
rien
senior tag
Húú baszki
részvétem. Kajájuk esetleg nem romolhatott meg?
RedWing: nekem a hatalmas mollymat legalább is a neonokhoz mérten secc-perc alatt eltüntették az ancik (kettő van). Be is írtam a topikba amikor történt, pedig kifejlett molly volt kitett 5-6 neont méretre, előtte nemsokkal három kisebb tűnt el nyomtalanul.
hoby36: Köszi! Hozok akkor még egy adagot belőle és megpróbálom így, mert nagyon tetszik a növényke és sajnálom nagyon, hogy oda van.
[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
kp78
addikt
Új dolog nem került bele semmi, vízminőséget nem néztem, de nem értem mitől borulhatott volna fel ennyire.
Na mindegy, marad a reinstall.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
RedWing
aktív tag
Nálam nem lehetett a szűrő... Még azok sem férnek át a rácson, ráadásul átnéztem annó mindent, teljesen kipakoltam az akit+aljzat porszívózás+szűrőtisztítás/szétszedés és semmi! Egy pici, apró tetem darabot sem találtam...
Már eszembe jutott, hogy esetleg az Anci megette a tetemeket, de 1 hét alatt annyit???
Saját testsúlyának többszörösét???
Nem raktál be mostanában új halat/növényt? Hátha azzal került be valami...
Vízminőséget nézted?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
kp78
addikt
válasz
RedWing #3373 üzenetére
Neontetemeket én sem, bár mivel azok nem túl nagy testűek, lehet, hogy a szűrő áldozatává váltak, és ott szépen oszlásnak indultak. A a víz felszínén lebegő lazacok hasát, meg farokúszóját meg elég jól kikezdték / leették a még élő halak
Nem tudom, mindenesetre kíváncsi leszek, ma este mi fogad otthon„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
RedWing
aktív tag
-
kp78
addikt
Apokalipszis van az aksimban
Egyik napról a másikra eltűnt 3 neon, majd onnantól minden nap 1-2 haltetemet kellett kiszednem. (lazac, xifó, zebra dánió)
Már csak 1 neon, 1 törpe harcsa, egy xifó lány, meg 1 dánió maradt, de szerintem napok kérdése és ők sem lesznek, mert nem úgy tűnik, hogy kicsattannának az egészségtől.
Azt hiszem teljesen újra építem az egész aksit, ha ez bekövetkezik, mindent jól átmosva, kifőzve.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-XadAnuX+
őstag
Sziasztok,
Valaki megtudná mondani, hogy ezt a halfajtát honnan tudnám beszerezni?:
Belonesox belizanus - Rabló fogasponty [link]Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv!
-
rien
senior tag
Vettem ilyen növényt
a neve Hemianthus micranthemoides.
Nagyon jól mutatott az akiban, ezer huf volt, szép dús volt, kókusz rostra volt ültetve. Másfél hét alatt bezabálták a halak, csigák csak a kókuszrost maradt
Pedig nagyon jól nézett ki, nem tudom, hogy lehetne megtartani ha vennék mégegyet
Még soha semmilyen növényt nem ettek meg, csak a hínárféléket tördelték el az ancik, nem is tartok semmilyen hínárfélét.[ Szerkesztve ]
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
BioNiCMaN
addikt
Akkor az enyém meg magához nyúlt.
Ma vettem még 5 db Kakadú törpesügért, de még picikék.
-
Eagl3
veterán
válasz
Paarthurnax #3367 üzenetére
Nekem az első nem épített, pedig egy nőstény volt mellette végig. Utánna vettem még egy hímet, az magában építette, a másik meglátta és az is elkezdte építeni.
Lehet buzik.
-
Paarthurnax
senior tag
Egy hetre hagytam magara a frissen szuletett kis bettakat es mar csak egy van eletben. Pedig mondtam a haveromnak hogyan kell etetni a halakat meg a betta baby-ket, de valami ezek szerint nem volt jo. Talan tul hideg volt vagy nem jol adagolta a tapot, nem tudom.
Ha a sracok ujra fujjak majd a buborekokat akkor megprobalom megint.
Amikor szulettek feltettem par videot YouTube-ra, akit erdekel itt megtalalja: [link]
Egy par kepet meg felraktam Facebook albumra: [link]
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Mercutio_
félisten
Csinosak vagy csíkosak?
Nálam szerintem valami kis akvárium + 1 Betta összeállítás leszkérdés, hogy mekkora méretű akvárum és milyen lélegeztető/tisztító berendezés lenne ehhez megfelelő? (Nem akarok sokat költeni rá, de azt se akarom, hogy szenvedjen a kis uszonyos, tehát az elvárható minimumot meg akarom neki adni, ha belefér a költségvetésbe, ha nem, akkor meg elnapolom a dolgot, és inkább veszek valami fotós cucot
)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
BioNiCMaN #3357 üzenetére
Mondjátok, hogy babonás vagyok, de a 13 neon mellé vettem még nyolcat.
Illetve, most már van egy Corydoras Nanus-om is ( sajna ez az egy volt a boltban ).
A marha Betta nem kicsit hajtja a sügéreket...
Elbújuk a növények közé, vagy a kis "barlangba" megvárja ameddig odamegy valamelyik Ramirezi, és akkor előront, mint egy hülye kifeszített a kopoltyúfedőkkel(?).
[ Szerkesztve ]
-
rien
senior tag
válasz
sasa311 #3355 üzenetére
tök jó
bár 25 cm......elég randa jószág lehet
És értem....hát fasza. Nem tudom mióta lehetnek az akváriumban de még sose láttam őket feltételezve, hogy nem egyedül van/volt. A növények szépen nőnek, aljat is szép pedig még nem szedtem ki az indítás óta.......remélem igazad lesz, hogy nem ártalmasak.
Leépítés alatt áll az aki, teljesen újat akarok, de masszívan strapabírók a halaknem akarnak fogyni
én meg nem avatkozok be.....kivárom míg elfogynak és akkor teljes újraindítás lesz, saját készítésű háttér, saját készítésű tető, bepróbálom a homokot aljzatnak....
-
sasa311
veterán
Simán lehet akármilyen talajlakó féreg is. Általában nem okoznak gondot.
Bekerülhetett hallal, de leginkább növénnyel.
Nekem a tengeri akváriumomba van egy, kb 25 cm hosszú, barna és ha megijeszted kéken világít
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
rien
senior tag
válasz
BioNiCMaN #3353 üzenetére
De az is kérdés, hogy mi lehet? Meg az, hogy hogy került bele az akváriumba?
Élőkajával nem etetek (csak fagyasztottal és szárítottal) durván két éve lett indítva az akvárium. Hosszú idők óta nem került bele semmi új (illetve egy növény ilyen fűféle, de gyökere se volt, átmostam mielőtt beraktam).
Világos az aljzat én még soha nem láttam tekergőzni rajta ilyen állatot, gondolom az aljaztban él, és ahogy kihúztam pár növényt, ő is kikerült.
Rákerestem a piócára hát itt erre hasonlított, de mindenhol vékony volt, mint ennek a farka.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
tbs
addikt
Múlt héten bekerült az utolsó halkupac a medencébe: 5db Öves Díszcsík. Ritkán látni őket, de már ástak egy öklömnyi barlangot 2 szikla közé/alá. Etetésre sem bújnak elő, de az apróbb csigák mennyisége mintha csökkenne...
Lámpaoltás után randalíroznak, olyankor látni őket csak... Remélem felbátorodnak azért, mert igen csinosak..!
-
rien
senior tag
Reggel egy kis tereprendezést tartottam, egy-két növényt szétültettem, gyökerüket kisebbre vettem, meg egy-két levelet ami nem volt túl szép kiszedtem.
A selejtet a bútor szélére raktam. Jöttem kis zsacsival, hogy beleszedem a szemetet..... meg is tettem és a bútoron a szemét alatt ott tekergőzött egy földigilisztára emlékeztető valami+ hányós smiley
Tökre olyan volt mint egy földigiliszta csak sokkal vékonyabb kb. 2-3 mm átmérőjű és kb. 5-6 cm hosszú lehetett, és nem voltak gyűrűi (legalább is nem láttam) de ugyanúgy tekergőzött. Nem sokat élt mert kb. megláttam azonnal ütöttemutána gondolkodtam lekellett volna fényképezni, hogy könnyebb legyen beazonosítani.
Volt már valakinek ilyen? Mi lehet ez, meg hogy....áááááá, nagyon undorító.
Gondolom nem egyedül vanMit csináljak?
-
BioNiCMaN
addikt
Ugye? Még nem mertem sügérekbe beruházni, meg asszonynak egyik sem tetszett hiába magyaráztam, hogy ezek még fiatalok...
De a Sziámi az kellett neki...
Inkább úgy nézett ki, hogy a 3 vitorlás tesztelte a Sziámi ( Asszony már adott neki nevet: Sziamiaú ) ingerküszöbét.
Ne menjünk bele, de a garnéla valamiért a Sebastian nevet kapta a keresztségben.
Mondjuk ezen a képen nem látszódik sem Sziamiaú sem Sebastian, mert elbújt mindkét marha a növények közé ( jobb oldalt lenn ).
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
-
Andie
őstag
Kollegák!
Jövö szombaton átköltözünk Gazdagrétről Budakalászra. Ez cirka 15 km, és jó 1 óra autóval. Kis fejtörést okoz az akvárium...
3 éve, mikor ide költöztünk a XI. kerből (kb 3 km, 15 perc), akkoris volt 3 pusztulásom, mire kipakoltam / elmostam / átvittem / bepakoltam a cuccost.
Előre félek, hogy ez a tortúra, mivel lesz vagy fél nap mire újra megszokott környezetükbe kerülnek, elpusztitja mindet.
Van valami jó 5letetek a költöztetésre?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Eagl3
veterán
Vettem egy új nőstényt, egész meggyőzően néz ki, kicsit még hízlalom.
Ezt a nyomorultat meg viszem vissza a boltba mindjárt szerintem. -
Eagl3
veterán
válasz
RedWing #3337 üzenetére
Nah, vettem még egy nőstényt (elvileg...)
Csíkos volt, nagy hasa volt összetettem a hímmel, a hím meg jól megketgette nyomorultat.
Utánna betettem a már ismret "nőstényt" akit szintén jól megkergetett, erre becsíkosodott...Nemtudom mi van ezzel, lehet, hogy meleg.
Mindenesetre egyelőre egymás mellett vannak két aksiban, így látják egymást. A két "nőstény" együtt van, a hím külön. -
-
Eagl3
veterán
tudja valaki, hogy tudom megállapítani, hogy ivar érettek -e sziámi harcos hímem ill. nőstényem?
-
BioNiCMaN
addikt
A jó hír, hogy nem tudok számolni és a 13 konkrétan 14, ezen kívül jó hírem nincs, hacsak az nem, hogy nem pusztult el egy sem reggel óta...
Vízminőséget még nem néztem, aszonta a halacskás tegyek sót a vízbe ( 1 teáskanál / 10 liter ), ezt most csinálom...
-
RedWing
aktív tag
"Amúgy azok nem olyan agresszívek mint a normál sügérek?"
Nekem is van 4 törpe sügérem, de eddig nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Nagyon békésen megvannak. Sőt, néha a 4 szumival együtt úszkálnak!
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
RedWing
aktív tag
válasz
BioNiCMaN #3323 üzenetére
Sorry, akkor félreértettelek! Azt hittem az a probléma, hogy beszívja...
Egyébként így már nem biztos, hogy stressz miatt hullanak. Ennyire azért nem szabadna... Nekem a 25 neonból (15 vörös+10 fekete) csak 1 példány pusztult el a telepítés után...
Vízminőséget nézted (mérted)?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
RedWing #3322 üzenetére
Szerintem a szívó ággal nincs probléma, mert el tudnak onnan úszkálni a halacskák. A harisnya meg a szívóerőn úgyesm segítene, beszívni meg nem tudja, konkrétan ahogy én látom csak az elhalálozottakat ( tehát magatehetetlen ) testeket húza oda, mintha szűrni való matéria lenne.
Tegnap 17.40 körül telepítettem őket, tehát a 2-3 nap még odébb van. Ha kapnak kaját akkor elő jönnek és esznek a vízfelszínről.
-
RedWing
aktív tag
válasz
BioNiCMaN #3316 üzenetére
Akkor valami nem tetszik nekik... Nem szabadna így kinézniük (legalábbis telepítés után 2-3 nappal tuti nem).
Másik problem: esetleg ha harisnyát (vagy valami hasonlót) húznál rá?
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
RedWing
aktív tag
válasz
Psytróger #3312 üzenetére
EHEIM-et ajánlanám. Nekem is olyan van, csak 2012-es. Nem tudnék rossz tulajdonságot mondani róla. (bár a hang ugye szubjektív, mindenkinek más a hangos, de engem egyáltalán nem zavar).
-
törölt tag
válasz
sasa311 #3315 üzenetére
akosf: "Az esővíz tulajdonképpen ugyanaz mint a desztillált víz. Vagyis a német keménységi foka nulla ( nincs oldott ásványi anyag benne ). Ez eltér a legtöbb hal eredeti élőhelyének értékétől, így biztos hogy nem a legjobb. Valószínűleg stresszeli őket valamilyen mértékben. De ettől még mindig lehet, hogy jobb mint a csapvíz. Részleges cserénél én ez utóbbit használtam mindenféle hókusz-pókusz nélkül."
sasa311: "Ez egyáltalán nem igaz!"
Utánolvastam a dolognak, hogy kicsit felfrissítsem a memóriámat.
desztillált víz: pH: ~7, nk: 0
ioncserélt víz: pH: 6-8, nk: <1
esővíz: pH: 5-6,5, nk: 3-4
csapvíz: pH: 6-7, nk: 15-25Ezek alapján az esővíz közelebb áll a desztillált vízhez mint a csapvízhez. Tény hogy tartalmaz különféle oldott anyagokat. De ennek csökkentésére az a módszer épp alkalmas amit leírtál.
Másfelől "természetes" irányból közelítve sehol sem élnek az esővízben halak, az egészen másra lett "kitaláva". Ezért biztos hogy nem természetes közege egyik halnak sem, vagyis valamilyen mértékben tényleg stresszelheti őket.
Harmadszor a természetes élőhelyek nk értéke valahol a csapvíz és az esővíz között van, így valóban előfordulhat hogy az esővíz jobb mint a csapvíz, illetve fordítva. A kérdéses halfajtól függően...
Negyedszer, csak jobban emlékszem hogy cseréltem vizet az akváriumban.
sasa311: "Ez egyáltalán nem igaz!"
Vagyis, a második mondatom tényleg nem volt helytálló. Az eső víz nk értéke valóban nem 0. Csak alacsony.
[ Szerkesztve ]
-
sasa311
veterán
válasz
#95904256 #3313 üzenetére
Ez egyáltalán nem igaz!
A desztillált víz = H2O
6.8-7-0 közötti a PH-ja és oldott oxigénen és CO2-őn kívül nemigen van benne más.Az esővízbe rengeteg szennyeződés kerül (főleg nagyvárosokban és rövid esők alatt), leginkább kéndioxid (kénsav) formájában, de rengeteg más alsólégköri szennyezőanyag (gyárfüstből, szmogból, stb) is van benne.
Az friss esővíz PH-ja ezért alacsony.Esővíz amúgy lágyvizes halaknak egyik legjobb víz. 2 dologra kell figyelni:
- Belvárosban / szennyezett területen csak 1 óránál hoszabb eső után kezd el gyűjteni
- Eresz amin lefolyik dzsuvás / madárszaros, esetleg fém az nem tesz jót a halaknakVidéken vagy hosszú eső után érdemes viszont gyűjteni, teljesen jó. Neonok, diszkoszok, vitorlások imádják a lágyvizet.
Akár 90-10 esővíz-csapvíz formációban is lehet használni.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
törölt tag
Az esővíz tulajdonképpen ugyanaz mint a desztillált víz. Vagyis a német keménységi foka nulla ( nincs oldott ásványi anyag benne ). Ez eltér a legtöbb hal eredeti élőhelyének értékétől, így biztos hogy nem a legjobb. Valószínűleg stresszeli őket valamilyen mértékben. De ettől még mindig lehet, hogy jobb mint a csapvíz. Részleges cserénél én ez utóbbit használtam mindenféle hókusz-pókusz nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Psytróger
tag
Üdv!
Egy egyszerű kérdés a belső-szűrő témakörből...
Aquael FAN-2, vagy EHEIM Pickup 2010? + Miért az, és miért nem a másik?
Előre is köszönöm a segítségeteket! Egyébként egy teknősös akváriumba kerül a cucc, kb. 60-70 liter vízhez...>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
rien
senior tag
válasz
BioNiCMaN #3310 üzenetére
Szegénykék
Sajnálom. Reméljük a többiek masszívabbak.
Ha jól néztem vissza a topikból 6 napja töltötted fel az akit, lehet kellett volna még várni?
Aki ott alul úszik neki sincs valami nagy színe, nagyon hóka....de lehet a kép csal.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
-
rien
senior tag
Na megvan:
Tök buli, el is kezdetem gondolkodni, jó lenne egy ilyen is
itt lesz a többi is.
-
rien
senior tag
Szerintem itt van a legtöbb halcskáról leírás.
Eagl3: passz, de valahol olvastam, hogy jó lenne csak a szennyezettsége / esetleges savassága miatt baj is lehet belőle
Biztos szép, tetszenek nekem is nagyon a sziámikÁáá nem találok egy odalt akarnék linkelni ilyen nekik való szettet, tök jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Zin
őstag
Koszonom a valaszokat mindenkitol!
Tudnatok linkelni olyan aoldalakat ahol vannak ragadozo halak?Mert akkor kinezem melyiket vegyem majd meg az akvariumba░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
-
rien
senior tag
Én nem szoktam forralni.
25 litert szoktam cserélni, az úgy hosszadalmas lenne, de biztos hasznos.
Írták többen a topikban, hogy átlevegőztetik és azt se szoktam......minimum egy éjszakát áll kiengedve a víz, de ezt mostanában felemeltem 3-4 napra.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bohlnorbi károsultjai
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest