- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
jegenye77 #16099 üzenetére
Nekem ilyen van csak nagyobb. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Viszont te majdnem 1watt/liternél lennél. /úgy tudom az az optimális a növényesnél/
Bár ezt távol áll tőlem de ehhez nem kell már CO2 és brutál szűrés?Ledesnél világításnál lumnen/litert szoktak számolni.50-60 lumen /literrel szoktak növényes medencét csinálni,CO2Vel 40lumen / liter CO" nélkül.
Pont ma olvastam ezt. -
jegenye77
addikt
[link]50 literes növényes fölé jó választás lenne?
Kell a dupla cső , hogy megfelelő legyen a világítás.Vagy mit ajánlotok?
Ledes esetleg?Ott, hogy kell számolni a watt/litert? -
jegenye77
addikt
válasz
bringasisti #16095 üzenetére
Szűrőt nem akartam cserélni csak a töltetet.Max 50-60 literes lesz az új medence.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #16096 üzenetére
Gardimama?
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #16094 üzenetére
Engem az dühít ha paráználkodnak sügéreim és akkor épp rossz passzban van és zargatja őket.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #16093 üzenetére
Nálam csak a sárga halakat szokta zargatni. De mivel hosszú a medence lerázzák könnyen. Érdekes, hogy a sügerekhez nem ajánlják külön ezeket a halakat.
Simán mehetne az ajánlásba,ez megvédi magát. Nálam csak egy van,de elég is! -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #16092 üzenetére
Nem vagyunk haverok. Mindig a halakat hajkurászta, rá akart tapadni az oldalukra úgyhogy egy idő után könnyes búcsúval elváltunk
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #16090 üzenetére
Pedig ha beszabadulna egy ilyen csőbe a moszat evő márnám /aymonieri/ 3 perc alatt elintézné. Ez a biofilm réteg a kedvence.
-
jegenye77
addikt
Már biztos, hogy cserélem ezt a medencét és a lámpát is.
Jó volt kezdésnek és, hogy gyűjtsek némi tapasztalatot. -
jegenye77
addikt
válasz
bringasisti #16086 üzenetére
Mindig fényesre van pucolva de egy hónap se telik el és újra ilyen.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #16086 üzenetére
És szerintem pont ott éri még a medence világítása is Nálam is ilyen szokott lenni,viszont maga a cső tiszta
-
claire78
senior tag
válasz
Silentfrog #16082 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Beüzemeltem, szépen teszi a dolgát. Egyenlőre meghagytam a belsőt is, amíg beáll a külső szűrő. Holnap jön a matrix trop, az megy akkor a labdacsok helyére. Később szeretnék purigent is, azt meg az aktív szén helyére, ugye? Vagy a legfelülre a vatta fölé? -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
claire78 #16081 üzenetére
Ha egy új akvárium amit most üzemeltél be akkor ne vedd ki az aktív szenet. Ha már régi a medence akkor nem kell szén.
Tehát az alsó rekesz az jó. utána berakod a szivacsos rekeszt. A biolabdák helyére megy a trop majd a perlon vatta és az aktív szén.
/az összes rekesz ugyan olyan méretű / -
claire78
senior tag
válasz
Silentfrog #16076 üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16078 üzenetére
Köszi, akkor marad a másfél rekesz trop, tetejére a vékony perlon.
Kezd beállni, már tiszta a víz, és rajottem, a vasfa színezett. Kivettem, aztatom még. Köszi -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
havri1 #16077 üzenetére
2 liter trop szerintem ne fér bele egy rekeszbe. Nekem 3 liter siporax van kettőbe.
Akkor csináld úgy, hogy egy tálcában kerámiagyűrű utána egy tálcában 2 szivacs, majd a trop és végül perlon.Ha nagyon vastagon rakod a perlon vattát akkor 2 hét múlva már jelentősen visszaesik a vízmozgatásod ,ha koszolódik.
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog #16076 üzenetére
Perlon csak egy vékony réteg, abból vegyek többet akkor? Mert ha nem kell, akkor van egy üres rekesz.
-
havri1
félisten
Nekem, hogyan kéne beletenni a szűrőbe a matrix trop-ot?
2l belefér egy tálcába? (tetra 1200).
Most ha jól emlékszem így van alulról felfelé:Kerámia
Műanyag golyók
Fekete szivacsok
És szivacs-aktív szén, perlon (itt az aktív szén már kint, szal ez majdnem üres) -
tzimash
őstag
válasz
turbulencia8 #16072 üzenetére
Oké, ma kipróbálom, köszi. Jól gondolom, hogy a levekek hólyagosodása is emiatt lehet?
-
jegenye77
addikt
válasz
Silentfrog #16071 üzenetére
Perlon-ra gondoltam legfelülre és arra a purigen.
Azt nem is néztem, hogy a két tálca közé belehetne -e rakni egy szivacsot.Mikor szétszedem megnézem. -
jegenye77
addikt
Alul sera siporax,felette eheim substrat pro és legfelül a gyári filter és purigen jó összeállitás lenne?
-
tzimash
őstag
válasz
turbulencia8 #16065 üzenetére
Ok, köszi, mégis mennyit öntsek bele egy nap?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Silentfrog #16066 üzenetére
-
Silentfrog
Topikgazda
A Greenaqua-nak van egy Eheim szűrő ajánló táblázata.
Nincs valakinek elmentve ez a táblázat? Nem találom... -
claire78
senior tag
Kérdés: Lily ki- befolyókat hogyan érdemes elhelyezni?
-
claire78
senior tag
válasz
bringasisti #16057 üzenetére
Az abc-nél ki lehet választani -mint minden más normális webáruháznál-, hogy hogyan szeretnél fizetni. Van utánvét, utalás két féle.
-
claire78
senior tag
válasz
Silentfrog #16021 üzenetére
Na ecsetalgám úgy néz ki eltűnt, viszont van helyette ilyen szürkés színű, elég hosszúra megnövő "ecsetalga"..
-
claire78
senior tag
válasz
havri1 #16016 üzenetére
Rendeltem végülis egy liter Matrix Trop-ot. Elég furán működik a webáruház a tropical-on..megrendeltem, de nem lehet kiválasztani hogyan szeretnék fizetni és milyen módon venném át az árut..
Az abczoo-nál viszont kb. 9-kor átutaltam az összeget, holnap elméletileg már itt a cucc. -
tzimash
őstag
5. napja megy az aksi néhány növénnyel, kicsit habzik a felszín, meg tele van a medence úszó foszlányokkal. Ez normális ilyenkor? Amúgy a víz tiszta ezt leszámítva és rossz szaga sincs.
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #16050 üzenetére
A 100 litereseket 440 / ó Eheim szűri úgy hogy hemzsegnek a halak. Nyilván ha sok a növény akkor a vízminőség kicsit romlik. Mikor a szűrő vasárlás előtt rákérdez valaki hogy mit vegyen jobban ki kell hangsúlyoznunk az emelőmagasság fontosságát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest