Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kugyu21
senior tag
Ezt az adapter-dolgot jó lenne tisztázni, mert a pixinfo oldalán olvasottak alapján először én azt hittem olyan adapterek vannak hozzá, amelyikkel a C-t, D-t is lehet tölteni. Késöbb azonban javították a cikket, hogy ezek olyan adapterek, amibe az IPC-ben tölthető AA-t bele lehet tenni és annak a méretét növeli meg a C-re, illetve D-re.[link]
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz nyelvstudio #3100 üzenetére
Persze, hogy nem tölti fel egyiket sem, mivel az előlapjára írt táblázatból is kiderül, hogy ez nem egy automata töltő: AA-méretű cellába mindössze 1820, C-be és D-be pedig 3080mAh töltést visz be. 2,3Ah-s ceruza és 9Ah-s góliát ezeknél kicsit többet igényelne .
Mod. #3101: Igaz, pedig a fotók alapján gondolhattam volna. Mondjuk a linkelt Conrad-os oldal külön töltőáramot említ baby-hez.. Egyébként az IPC-1 is csak legfeljebb 3Ah-s kapacitású cellákat kezel a manualja szerint.[ Szerkesztve ]
-
kugyu21
senior tag
válasz nyelvstudio #3100 üzenetére
Szerintem az IPC-1L tudását még csak meg sem közelítik azok a töltők amelyekkel C és D is tölthető, és még elérhető áron vannak.
Én az IPC mellé a nagyobb méretűek töltéséhez megtartottam egy, a tiédhez hasonló, de szintén Voltcraftos (az IPC-t ez gyártja) töltőt.
Abban a tiédhez képest egy kisütő gomb és funkció is van és annak a leírásában az szerepel, hogy a góliát töltését dupla ciklussal kell tölteni, vagyis amikor lejárt az első ciklus akkor ki kell venni az aksit a töltőből, nyomni egy kisütést az üres töltőre és újra visszatenni az aksit egy újabb körre.
Úgy látom a tiéden ilyen gomb nincs, de a leírását olvasd el még egyszer hátha a tiéd is ad valami megoldást a nagyobb kapacitású egyedek teljes töltésére.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz kugyu21 #3101 üzenetére
persze!
tölteni csak AA-t vagy AAA-t lehet az IPC-1-el, az adapterek valóban csak arra valók, h AA akkut C vagy D fajtát fogadó eszközben is lehessen használnipersze emiatt fölösleges a drágább töltőt venni, mert fillérekért lehet ilyet kapni, D változathoz is, vagy utóbbihoz akár 2xAA-t is
-
kugyu21
senior tag
válasz Degeczi #3104 üzenetére
Igen, de az elöbb citált pixinfós linkben, az első képnégyes alatti szövegrészben, ahol az IPC-1 és IPC-1L közötti különbséget tárgyalja, még a javítás is jól látható, hogy eredetileg C és D töltésére szolgáló adapterről ír és csak késöbb javították és magyarázták meg.
Előszőr én az eredeti változatot olvastam, csak késöbb mikor valaki itt a fórumon a "muff"-adapterekről írt akkor újra elővettem a cikket és meglepődve láttam, hogy már javították azt.[ Szerkesztve ]
-
San398
őstag
Ma vettem egy másik IPC-1L töltőt öcsémnek a Conradban. Megkérdeztem az eladót nincs e most az akciós töltőből amihez 4db akkut is adnak. Azt mondta már nem is lesz ilyen akciós töltőjük többet!
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
nagyúr
Azért mondta, hogy ne halogasd a vásárlást, és ne használd ki a későbbi akciós lehetőséget.
Nem a rosszindulat beszél belőlem, hanem a tapasztalat.Rendeltem februárban 2 IPC-1L töltőt meg 8db eneloopot. Egy hét után mondták, hogy nincs töltő, küldik az eneloopokat. Mondtam nem kell akkor semmi. Március végén felhívnak, hogy kellenek-e még a töltkő meg az eneloopok? A késés miat pedig elengedik a postaköltséget. Mondtam rendben, küldhetik. Másnap ránézek a conrad honlapjára, erre mit látok, minden IPC-1L-hez 4db akkut adnak.
Tehát én buktam 8db akkut, ők meg csak a posta költséget."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nyelvstudio
csendes tag
válasz kugyu21 #3103 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat.
Áthidaló megoldásként eszembe jutott, hogy "Mekkmester" módjára az ipc-1 (az erősebb) kivezetéseihez hozzákötném a C, illetve D akkuimat.
Mivel ez:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZSV0hCT1pXdEZkdz09&pid=Vkd4U1JrMXJOVVZYVkVKUFVrVkZPUT09tud 1800 mAh-val is tölteni, talán elég lesz a 9000-es D cellákhoz.
Van értelme ilyen "hozzádrótozással" próbálkozni? Működik az ilyesmi az akkutöltők világában?
Van valami maximum érték, ami fölé már nem tölt?
-
San398
őstag
válasz nyelvstudio #3108 üzenetére
Egy lehetséges megoldás: [link]
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
Degeczi
nagyúr
válasz nyelvstudio #3108 üzenetére
a hőmérőt hogyan vezetnéd ki?
IPC-1L-nél még hagyján, az nem tölt olyan erősen, de 1.8A esetén már igencsak illene figyelni a hőmérsékletet -
lajo
senior tag
Sziasztok!
Korábban nagyon korrekt felvilágosítást kaptam általánosan az akkumulátorokról. Ezt most is szeretném megköszönni. Eneloopot akartam venni, de ebayről már késő lenne, a szállítási idő miatt, ami itthon kapható, az pedig nem működik 110v hálózaton. Az edigital-t kétszer hívtam, szerintük se a varta, sem a sanyo nem működik ott. Az egyik legalább utána nézett és utána mondta, hogyhát a "forma átalakítójuk nincs...", a másik rávágta. Az akkutrade-s nő sem hallott még ilyenről. Ezt én nem nagyon akarom elhinni. Csak én érzem úgy, hogy nagyon nincsenek képben? Most vegyem meg a MM-ban?
Valaki akinek [link] ilyen vagy [link] van Magyarországról ránézne nekem, hogy akkor mi is az igazság? Valakinek van ötlete?
-
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Panasonic Infinium Ni-MH 2100mAh ceruzaakkuhoz keresek töltőt. A témában úgyszólván teljesen járatlan vagyok, de nincs kedvem tönkretenni valami gagyi töltővel.
Mi az ajánlott kategória?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
San398
őstag
válasz Kazimír #3118 üzenetére
Itt ebben a témában sokan ezt az IPC-1L töltőt használják, használjuk. Ahogy kugyu21 írta messze ez a legjobb választás ár, használhatóság arányban.Merem ajánlani mindenkinek, neked is!
-
betyarr
veterán
üdv!
nem vagyok egy nagy szakértő,úgyhogy szeretnék tanácsot kérni: gondolkodom a két (ipc-1 és ipc-1L) között.megéri venni a drágábbat?tud annyival többet?
illetve azt olvastam hogy ~180 perc alatt tölt az ipc-1L és ~70 perc alatt a az ipc-1.a gyorsabb töltés nem árt az akkuknak?köszi előre is!
-
nagyúr
válasz betyarr #3125 üzenetére
Ezzel a töltővel nem, de ha visszavenné egyszer, akkor legközelebb már kisebb töltést érdemes kiválasztani.
Nekem a gyors töltés, sokkal gyorsabb lemerülést eredményezett.
Csak végszükség esetén alkalmaznám.LSD akkuknál, lehet eredményesebb a gyors töltés.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
TeeJay
félisten
válasz betyarr #3123 üzenetére
IPC-1L max 700mA-al tud tölteni az mire nem elég?
egy Sanyo Eneloop fel van töltve kb. 3óra alatt (kisütéssel persze több)
szerintem ettől gyorsabb töltés nem kell az akkunak mert így fog sokáig tartani
sőt van mikor bőven ráérek akkor 500mA-t küldök neki mert nem sokkal tart tovább viszont úgy aztán még csak nem is melegednek ezek a cuccok tehát kíméletes programMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
phr3ak
csendes tag
Sziasztok! Ma vettem egy Voltcraft IPC-1L -t. Nem vagyok tőle elájulva. Felsorolom mik nem tetszenek, kiváncsi lennék tudtok-e töltőt amivel nem lennének ilyen problémák.
- kevés a töltőáram választási lehetőség. örülnék neki, ha 50-250mA között max 50mA-es lépésekben lehetne kiválasztani a töltőáramot.
- a kisütőáram mindíg a töltőáram fele.
- frissítés üzemmód* végén nem látható az utolsó kisütés alatt mért kapacitás, tehát nem lehet tudni mennyire jó az akksi.*frissítés üzemmód = kisütés-töltés ismétlése, amig az egyes kisütések alatt mért kapacitás növekszik, tehát javul az akku állapota
-
phr3ak
csendes tag
megj: sajnos itt a legkisebb töltőáram 200mA és a következő fokozat az már 500mA.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
nagyon rég teszteltem vele egy gagyi készletet, de megesküdnék rá, h a végén bár persze "full"-t írt minden cellánál, a display nyomogatásával megnézhető volt, melyik mennyit tudott - különben azt sem tudtam volna eldönteni, melyik kuka
végigvártad a ciklust? akár több nap is lehet
-
And
veterán
De bizony, refresh-nél is kiírja. Amúgy ez már kitárgyalt kérdéskör ([link], [link]), tudjuk, hogy a leírás több nyelven is az ellenkezőjét állítja. Vagyis azt, hogy az utolsó betöltött kapacitást mutatja, közben pedig az utolsó kisütöttet. Erről egyébként elég egyszerű meggyőződni. Az pedig való igaz, hogy hiányzik 1-2 töltőáramérték 200 mA alatt (pl. kisebb kapacitású AAA-cellákhoz), de az 50 mA-es lépcsőket kissé túlzásnak érzem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Milyen akksid van, hogy 200mAh alatti töltőáramra van szüksége? A többi töltőm a AAA-t 300mAh küldi meg, ha neked, olyan pici akksid van (450mAh kapacitású), akkor az ha melegedne, úgy emlékszem, akkor visszaveszi a töltés erősségét.
Csepptöltés szerintem nem a leghatékonyabb megoldása az akksik töltésének."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
And
veterán
Én konkrétan a 100mA-t hiányolom, de ez egyéni szoc probléma . Ennél kevesebb legfeljebb a 15 éves, 500mAh-s NiCd-ceruzáimhoz kellene, de nem hinném, hogy még működnének..
#3137: Az, hogy 'visszavesz', sajnos nem igaz. Megállítja, aztán kész, ha visszahűlt, akkor meg talán folytatja. De ez nem túl jó módszer, a megállított töltést már valószínűleg cseszhetjük, ha csak nem épp a vége közelében történt a túlmelegedés.
Mod. #3138: Az 550-es AAA valószínűleg azért nem túl korszerű, mai darab. A mostaniak 800..1000mAh körül vannak, azoknak meg a 100mA lenne a C/10.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
1. 200mAh a kíméletes-, 500mAh gyors-, és a 700mAh a nagy kapacitású akkumulátorok gyorstöltésére.
2. A kisütő áram, teljesen ésszerűen a fele a töltőáramnak (lásd az előző pontot)
3. Nem igaz, az akku 0,9V feszültségig merítve kinyerhető kapacitását mutatja, a frissítés üzemmód végén.
[ Szerkesztve ]
-
phr3ak
csendes tag
Érdekes módon a 2. és 4. cellahelyeken frissítés módban kisütés alatt nem számol a mAh pedig ennek kellene felfele mennie, kiváncsi leszek mi lesz, a többi cellahelyen nem tapasztaltam ezt. A kisütések órák óta mennek és a kisütőáram is megvan...
-
And
veterán
Ha nem számol kisütés alatt, akkor valószínűleg az adott cella már túlvan az első teljes kisütésen. Ugyanis frissítés közben csak az első kisütési ciklus (amellyel indítasz) során számolja felfelé a mAh-kat, utána mindig a sorban utolsó teljes kisütött kapacitást láthatod, akárcsak a program végén.
-
Degeczi
nagyúr
csak a táblázatot rontották el a leírásban
az IPC-1 használati utasításában jól szerepel
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Vettem a digit gépemhez 4db 2500mAh-s Energizer NiHM akksit. Ugyebár teljesen üresek még. Kérdésem az lenne, hogy kell ezeket úgymond formázni (mint a telefonakksikat anno), vagy csak annyi a menete, hogy feltöltöm, berakom és használom?
Elég komoly Energizer töltőm van hozzá, szal' nem valami hulladékkal nyomatom...
Ezelőtt sikerült elrontanom egy ilyen csomagot úgy, hogy össze-vissza raktam bele a gépbe, meg is adták magukat. Az újakat összejelöltem (2-2-t), és így párban fogom őket tölteni illetve használni.
Ezen kívül van velük valami teendőm, hogy lehetőleg sokáig bírják?
Köszi!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
nagyúr
válasz csabyka666 #3146 üzenetére
Amit mostanában lehet kapni Energizer NiHM akksit, azok tapasztalatom szerint hulladékok. A tescos akksik is jobbak náluk.
Rontani már nem tudsz rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
San398
őstag
válasz csabyka666 #3146 üzenetére
Sajnos igaz, hogy az Energizer akkuk nem éppen a megbízhatók közé tartoznak manapság. Aki most akar venni annak inkább valamilyen LSD akkut ajánlgatok pl. Eneloop, Varta Ready2Use stb.
Egy linket tudnál adni vagy egy típust erről az "Elég komoly Energizer" töltőről? Kíváncsi vagyok rá!
A gyorstöltést szerintem ne erőltesd, hacsak nem életbevágóan fontos képek készítése a tét.(szerintem a túl nagy árammal való töltést nem hálálják meg az akkuk) Mindíg süsd ki az akkukat mielőtt tölteni kezded .Vigyázni kell a mélykisüléssel mert nem szeretik az akkuk.(álltalában 0,9V körülire szokták a töltők kisütni az akkukat)[ Szerkesztve ]
-
Ádyka
őstag
Azért új korukban használhatóak valamennyire. Egy ideig. Aztán jönnek a kompromisszumok.
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest