Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
pimmi
senior tag
Sziasztok, egy ilyen töltöt készülök venni ceruzaakkukhoz, 2500 pénz.
MW 8168szerintetek jó ez, azt irják hogy procivezérelt.
Most egy időkapcsolós varta ilyen tojásalaku töltőm van, ezt szeretném lecserélni egy "okosabbra"
-
Degeczi
nagyúr
azt írták (a környékemen nincs Interspar, amúgy ennyit tényleg megért volna) ez a kombó volt 1990
-
Luigi26
tag
Nem épp töltő,de a Digimax akkukról milyen tapasztalatotok van?
-
peti_s
addikt
Érdekes ez a topic, most találtam rá, de eddig akkor úgy tűnik nekem elég nagy szerencsém volt. Van GP 2100 mAh-s, 4 éve vettem, rengeteget használtam, és hibátlan, fényképezőgéppel 300 képet vakuval még mindig lehet készíteni. ( Panasonic DMC-LS80 ). Van a régebbi típusú 1700 mAh-s Sanyo-ból, szintén nagyon jók. De lenne egy kérdésem is, mivel elemes topicot nem nagyon találtam. Ilyen töltőm van, remélem megfelel ezen elemek töltésére.
-
bvpeti
csendes tag
Tegnap vettem egy Voltcraft IPC-1L töltőt. Viszont teszt üzemmódnál egyszerűen elkezd mindenféle adatokat mutatni a kijelző, mitnha meghülyült volna. Refresh módot próbáltam ki először és 3 óra után itt is ugyanazt csinálta. Mst akkor ez rossz vagy én vagyok béna vagy ez így van jól.
Segítsetek légyszíves!
Kösszencs -
And
veterán
Az áramgenerátorok állandósága és pontossága két külön kategória. Egy automata töltőnél a folyamat végét detektáló algoritmusok okán inkább az előbbi lényeges, a beállított áram pontossága csak a bevitt vagy kisütött töltésmennyiségek meghatározásánál számít. Egyébként egy áramgenerátort stabilra (nagyon konstans áramúra) megcsinálni nem akkora művészet, mint sokan gondolnák. Abszolút pontosra már annál inkább, hiszen utóbbi művelet pontos mérést és / vagy alkatrészválogatást jelent. Ráasádul, mint korábban esett róla szó, az IPC töltők nem folyamatos DC-áramot generálnak, hanem impulzusokkal dolgoznak mind töltéskor, mind kisütéskor. Tehát valójában egyetlen (csúcs-) áramértéket állítanak elő pl. töltési üzemben, a meghatározott töltőáramot pedig a pulzusok kitöltési tényezőjének vezérlésével (PWM-mel) állítják be. Ezért könnyen lehet (feltéve, hogy a töltőimpulzusok csúcsértéke tényleg stabil), hogy a kijelzett áramérték enyhe eltérését a névlegestől valójában nem a generátor instabilitása, hanem a visszamérés pontatlansága okozza. Az árammérés referenciáját adó, cellánként eredően tizedohm nagyságrendű soros ellenállások sem annyira pontosak, hogy precíz mérést lehessen azokra alapozni.
-
daveboy25
csendes tag
Üdv!
Van nekem egy UNiROSS töltőm és ehhez voltak 2100mAh-es akkumulátorok.
És azt szeretném kérdezni, hogy ez a töltő jó lesz-e az eneloophoz vagy inkább az a töltő, ami ehhez az akkumulátorhoz van?
Előre is köszönöm. -
San398
őstag
Igen tapasztalatból! 2db is van a családban és nem bántam meg, hogy rááldoztam a pénzt! Mindenképp ezt ajánlom és a témában visszaolvasva is láthatod, hogy sokan használják ezt a akku töltőt, karbantartót. Az akkuid meg fogják hálálni!
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Akkut szeretnék venni külső vakuhoz. Visszaolvastam egy jópár hsz-t és láttam, hogy nagyon dícséritek az Eneloop-ot. Ebből mindössze egy féle létezik, a 2000mAh-os.(?) A kérdésem annyi, hogy ettől alkalmasabb van-e külső vakuhoz? Mert ugye a vakut nem mindig használja az ember, viszonylag kevesebbet mint magát a gépet. Erre IS alkalmasnak írtátok az eneloop-ot, hisz megtartja az energiát, stb... Ugylátszik akkor ez is valamelyest tévhit, mint a gépeknél a megapixel, hogy minél nagyobb annál jobb...
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
Degeczi
nagyúr
válasz SpongyaBob #3223 üzenetére
pont ezért a legjobb választás az Eneloop egy átlagos vakufelhasználónak!
én is azt szeretem, h akár hónapok múltán előszedve is a vakut, még simán több száz kép is lőhető...a hagyományos, nagyobb kapacitású, ám ugyanakkor nagy önkisülésű akkuk csak akkor érik meg, ha annyit használod őket, h pár héten belül amúgyis tölteni kellene
tehát egy profinak persze az lehet a jó a választás, de otthonra nemigen
(nyilván nem véletlen, h minden alacsony önkisülésű akkumárka 2 Ah környékén maradt, feltehetően itt ad optimális kompromisszumot a technológia)
-
TeeJay
félisten
válasz SpongyaBob #3225 üzenetére
IPC1L + Sanyo Eneloop + Nikon SB900 = 500villantás egy fotózás alkalmával, de hónapokkal később még szintén ennyit vígan elbírt
vettem 2 garnitúra Eneloop-ot (2x4AA) de még annyit sose tudtam vakuzni hogy az egyik garnitúrát cserélnem kelljen a másikra LOLMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
válasz SpongyaBob #3227 üzenetére
Igen, pedig csak 2000mAh-ás.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
SpongyaBob
veterán
válasz Dluinet #3228 üzenetére
Csak mert olvasataim alapján minimum 2600-as akkukat ajánlanak vakuba. Ennek rendje és módja szerint vettem 4db HQ 2700-as akkut. Mondanom sem kell, hogy semeddig se bírja ha nem használom mondjuk egy hétig. Mondjuk nem a gyári töltője van, de gyanítom nem emiatt.
-
nagyúr
válasz SpongyaBob #3230 üzenetére
Nem minden a mAh, az sem mindegy, hogy a ráírt kapacitásból, mennyit tud leadni még 1,2V felett.
Az Eneloop azt hiszem kb 1800mAh ad le még 1,2V felett, aztán gyorsan leesik 0,9V-ra"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Degeczi
nagyúr
válasz SpongyaBob #3230 üzenetére
hülyeség!
mégegyszer: a 2600-as és hasonló akkuk alig néhány éve léteznek - előtte nem lehetett volna vakukat használni?másrészt a noname akkukon nagyon gyakran csak "optikai tuning" a ráírt nagy kapacitás
-
San398
őstag
válasz SpongyaBob #3225 üzenetére
Jó választás, dícséretes döntés!
-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
-
z0d1AK
nagyúr
Helló!
4 darab 2650mAh-es Duracell aksim van. Melyik töltőt ajánlanátok a következő kettő közül?
Panasonic BQ-355E v. Sanyo NC-MQN04E| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Metalwarrior
tag
Sziasztok!
Töltőt szeretnék venni, ez ügyben kérném a tanácsotokat.
Ezeket néztem ki:
GP akkutöltő PB27(Quick III) 4+2 x2500mAh AA 3315Ft
Hama akkutöltő Delta Solid gyorstöltő (autós töltő is) + 4x2600mAh AA 4680Ft
Esetleg valami más ebben az árkategóriában.Digitális fényképezőgéphez kellene.
-
kircipeti
senior tag
Udv!
A Conradbol vettem ket eve egy IPC1 toltot. Sajnos az egyik gombja (Mode) bemondta az unalmast, igy visszavittem, mert meg eppen garis volt. Ma hivtak, hogy ilyet mar nem tudnak hozni tud valaki alternativat Conradbol?
Esetleg meg visszakerhetem az arat is es akkor hatha mashol talalok IPC1-est. -
kircipeti
senior tag
válasz andrasferenc #3242 üzenetére
Na, ez franko. Most nezem en is. Irok nekik, hogy ne genyozzanak es adjanak egy ujat.
Raadasul ennyiert vettem en is.
[ Szerkesztve ]
-
San398
őstag
Ez szép! Amellett, hogy drágák még szívóznak is!
-
kircipeti
senior tag
Talan rendezodik a dolog. Anno 2 eve 15990Ft+1000Ft postakoltsegert vettem a toltot, most pedig csak maga a tolto 16990Ft. Igy ra kell fizetnem 1000Ft-ot az ujra, viszont kihozzak ingyen.
Ez gyakorlatilag nem termekcsere, hanem levasarlas. Mindegy, nincs idegzetem 1000Ft-on huzni az agyukat.
-
590227
aktív tag
Július 18-tól, 3 999 ft a Tronic töltő a Lidl-ben.Intelligens.Még, csak az újságban elérhető.
-
590227
aktív tag
Lemaradt:4db AA 2500mAh,és 4db AAA 900 mAh=899 ft/csomag
-
SpongyaBob
veterán
Üdv Mindenki!
Most érkezett meg az IPC-1L akkutöltőm
Az eneloop akkukat pedig már megvettem hozzá
Viszont van még egy garnitúra akkum, amin van egy kis töltöttség és szeretném kisütni, de fogalmam sincs hogy kell. Miként járjak el?Köszönöm!
-
And
veterán
válasz SpongyaBob #3249 üzenetére
Először is figyelmesen olvasd át a hozzá kapott használati utasítást. Aztán kisütés (discharge) programot indíts el az akkukra. Azt vedd figyelembe, hogy az IPC minden programot - így a kisütésit is - töltéssel fejez be, mivel a pakk lemerítése önmagában nem lehet cél. A töltés előtti kisütés kondícionál: megakadályozza a cellák memóriaeffektusának kialakulását, ill. visszafordítja ezt a hatást, ha már kialakult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest