Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
válasz
Tataniko
üzenetére
Úgy látszik egyelőre Te nem veszed figyelembe, amit a moderátor mondott, és én is jeleztem.
Most figyelmeztetlek utoljára, ne OFF-old tovább a topicot, a moderációval kapcsolatos reklamálásnak a helye a ''Jogos moderálás'' topic [link]
Ha további problémád van ott jelezd, és szívesen válaszolok. -
parandroid
félisten
válasz
Tataniko
üzenetére
Moderátorként a fórum nyilvános részének tisztán tartása a feladatom. A privát üzenetekhez semmi közöm (közünk), az olyan, mintha azt kérnéd, hogy azért figyelmeztessek valakit, mert emailben minősíthetetlen hangnemben beszél rólad. Természetesen mint magánember alapvetően elítélem a trágárságot és a személyeskedést, és nem tartom helyesnek azt, ha privát üzenetben valaki ilyesmikkel fejezi ki magát, moderátorként azonban semmi közöm ahhoz, hogy a magánlevelezését ki milyen stílusban folytatja, amíg tartja magát a fórum nyilvános részén az alapelvekhez.
Az említett poszttal az általam korábban két pontban összefoglaltakhoz viszont már moderátori hatáskörbe tartoznak. Az alapelvek szerint privátot nem teszünk közzé, illetve az idézőjel bezárása után is volt trágárság és személyeskedés bőven.
A továbbiakban pedig szeretnélek megkérni, hogy a moderációval kapcsolatos észrevételeket ide: [link] írd, ez már egyáltalán nem egy szakmai topikba tartozik.
p -
parandroid
félisten
válasz
Tataniko
üzenetére
Kizárást nem lehet kérni. Ha nem szeretnél fórumozni, nem teszed.
Bocsánatot nem kérek, mert nincs miért. Az alapelvek betartására kértelek, és ezt el is várom tőled - és mindenki mástól is.
Chili7-tel a nézeteltéréseidet rendezd el magánúton, ennek a fórumon nincs helye.
p -
parandroid
félisten
válasz
Tataniko
üzenetére
Két dolog, amiért most figyelmeztetést kapsz:
1. A privát azért privát, mert nem a nagyközönségnek szánják, hanem csak neked, ezért közlése a küldő beleegyezése nélkül nemhogy nem ildomos, de ezen a fórumon tilos.
2. Nem érdekel, hogy privátban, magánlevelezésben, vagy otthon a kis családja körében milyen szavakat használ, de itt, nyilvánosan nem tűrjük a trágárságot és a személyeskedést. Magánban (privát, email, telefon, személyes találkozás) úgy rendezitek le az esetleges nézeteltéréseiteket, ahogyan csak szeretnétek, ahhoz semmi közünk.
Kérem a fentiek tudomásulvételét, és ennek megfelelő magatartást a fórumhoz.
p -
Lagler
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Tataniko!
Nekem ezek a programok futnak:
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070128/futo_programok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
[/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
nézd meg légyszi mi az ami abszolute felesleges lehet és nyugodtan kiiktathatom. köszi -
gabor88
tag
-
Bull Boss
őstag
válasz
Tataniko
üzenetére
Ez teljességgel igy van ahogy mondod, csak lassan már nem sok értelme lesz a laptopnak, mert ha játszani akarsz, azt olyan helyen, ahol nincs stabil helye a gépnek ott nem nagyon lehet, ha meg van asztal akkor már inkább asztali... Bár én kolis vagyok ahol nem igazán lehet Asztali géped... de ez a megoldás talán sokak számára megváltás lehet

-
lastknight
csendes tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Helló!
Sajna eléggé régi a tv, ntsc-s meg nincs a közelben. Erre az esetre nincs valami megoldás? A regeditben is megnéztem, de nem találtam ilyen bejegyzést. Pedig jó lenne egy ilyen lehetőség, mert akkor lehetne dvd-t nézni nem csak a kijelzőn.
Én az s-video kivezeést használnám ha sikerülne. Van control panel, de nincs olyan lehetőség, ahol át lehetne állítani az ntsc-t. -
ChME
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Most elképzelem magam annak a tizenéves kis pöcsnek, akinek nézel. Nehezen megy, de megpróbálom.
Igazság? Azt mondod, az az igazság, amit annak kinevezel? Ne röhögtess. Megint elhangzott egy olyan mondat, ami rossz indoklás volt (azaz: azért vett 533-s memóriát, mert a 667-s nem lett volna jó a gépébe), mivel nem igaz. Ezt nem én nevezem igazságnak, mert ha berakott volna egy 667-s RAM-t a laptopjába, akkor ment volna. Tehát nem kell kitalálni, ha már az élet megcáfol.
Mellesleg nem vagyok a kitalálósdi híve. Mérnökök tervezték, akik értenek hozzá. Mellesleg jól is keresnek, de mindegy. Ők tudják, hogy működik. Arra pedig, hogy miért ne próbálkozzunk ''igazságok'' készítésével, csak idézni tudok: ne találjuk fel újra a spanyol viaszt.
Nem, hiába mondod, szoktam tévedni. Csak én be is ismerem. Először rendesen kérdeztem rá a srácnál, mire alapozza a kijelentését. Erre nem épp jámbor módon válaszolt. Utána már én sem. Egy ilyen neves fórumon akkor csodálkoznék, ha nem lenne senki, aki kijavítaná a rosszul fogalmazott vagy gondolt dolgokat. Ez szerintem azért fontos, hogy aki olvassa, mert tanulni szeretne, abban ne pontatlan dolgok maradjanak meg.
Ja, ha már az én elemzésem megy, még egy gondolat, minek a fényében ténykedem általában a neten:
Non mihi, non tibi, sed nobis.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sera26
aktív tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Ezt a fényerő szabályozással kapcsolatos hibát már én is észrevettem,de nem gondoltam volna hogy a 2.4-es bios miatt van. Mondjuk hülye voltam, mert amikor megvettem a notit, rögtön felpakoltam az új biost és meg se néztem,hogy esetleg jó-e a régi
.
De figyi már...ezek télleg ennyire balfaszok?Csinálnak egy új biost ami elvileg ugye arra szolgál hogy a hibákat javítsák, erre csinálnak helyette újabb bajokat. Gondolom erre meg majd hamarson kijön egy újabb bios,ami ezt megoldja és stb....Áhhhhh
Télleg,amúgy milyen gyakran adják ki az új biosokat,esetleg olyat ami meg oldja minden problémát és nem csinál újakat?
Lényeg a lényeg, nemtom mit csináljak, tegyem vissza a régit vagy éljek együtt a fényerőszabályaozás hibájával, addig amíg nem jön az újabb kiadás? Amúgy a régi biost simán visszaengedi tenni?Nem fog pampogni hogy ez régebbi mint a meglévő? -
snoopafella
csendes tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Tataniko, az eddigiek alapján asszem igencsak benne vagy a PC-s dolgokban

A 3103-as teszt se volt semmi, meg hogy miként lehet szétkapni darabokra a notit..
Tudom írtál már ezekről, de a fele még mindíg kínai... szóval röviden össze tudnád foglalni, hogyan lehet szoftveresen minél többet kihozni ebből a 3103nwlmi csodából?
De csak amolyan láma szinten, hogy én is megértsem
)
Előre is köcce!
Snoopafella (nagyon újonc
-
manitu666
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Szeva! Szeretnék veled vitatkozni egy kicsit erről a dologról, mert nekem más tapasztalatom van + szertnék egy érdekes dolgot (és remélem hasznos is) a töbiekel megosztani. Szóval, mivel először vagyok laptop tulaj, így az akku megfelelő formázása és használata miatt felhívtam az usanotit, ahol az ürge azt javasolta, hogy havonta egyszer merítsem le teljesen. Ennek az ideje ma jött el. Megtettem és meglepődtem, ugyanis a laptop kb 5 hetes, és az everest már az első héten 1%-os akku elhasználódást írt ki, majd 3 hét múlva már 3% volt. Az újratöltés után ez az érték újra 1%lett
, így bejött a koma javaslata (azt mondta, hogy neki már 1,5 éve így megy az akksi formában tartása). Javasolom ezáltal én is mindenkinek ezt a fajta ápolást, ez szerintem nem nagy dolog. lehet érvelni velem vagy ellenem... + kíváncsi vagyok arra, hogy akinek már nagyon elhasználódott az akksija (20-30% körül) és megcsinálja egyszer vagy kétszer ezt a lemerítem-feltöltöm dolgot, mást ír-e ki az everest?! Remélem valaki leteszetli ezt az én kedvemést Thx -
cock
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Ezt írtad:
''más operácós rendszereken nem is müködik megfelelelően, csak ha drivert irtak hozzá.''
A Linux pedig más oprendszer (mint a Win), és én a tapipad görgető gombjait (nem a billentyűzetet) bírtam működésre úgy, hogy hozzáadtam 4-5 sort a xorg.conf-hoz, és nincs fent semmiféle driver. -
Berzerker
csendes tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Csaó!
Kösz az infot, elsőre elég körülményesnek tűnik!
1 kis bajom van csak ezzel, hogy ugye 30%osan tárolom és netán hirtelenjében kell az aksis üzemmód, akkor cumó van, mert max fél órányi kraft marad benne, ami ugye elég gyatra. Azzal gondolom nem csinálok túl nagy sz@rt, hogy maxon teszem el... Ha esetleg igen akkor megcáfoltok!
A leírásból vettem amúgy, hogy ebben az esetben nagyobb az önkisütési tényező.
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
válasz
Tataniko
üzenetére
pl mi templomban mindig hálózatról nyomatnánk a notit akkor célszerű néha akksiról is nyomatni majd?
szóval úgyértem hogyha mindig hálózatról megy a noti akkor mindig tölti az akksikat?
mert gondolom akkor néha nem árt kimeríteni az akksit és újra feltölteni vagy valami ilyen. -
vert!g0
csendes tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Szerintem is elég hihetetlen ez az egész... Amúgy legjobb tudomásom szerint az akksiban nincs semmiféle speciális titkos elektronika. Egyszerűen ennyi az élettartalma, mivel a telepek elhasználódnak. Az az 1000 feltöltés meg szinte minden akksinál így van. Pl: a tölthető ceruzaelemekben sem hinném, hogy különféle elektronikák számolnák a töltéseket.
De a többi különleges megoldásod is elég hihetetlennek tűnik nekem. Főleg ezek az olajkádas dolgok, meg a széttört LCD esete stb... Ha nem indiszkrét a kérdés te mit dolozol vagy tanulsz, hogy ennyire értessz ezekhez a dolgokhoz ? -
dannynet
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Igazad van, én emlékeztem rosszul.
Az Anandtech szerint a 2 pixelfutószalag mellett 2 vertex-egység is helyet kapott az XPress 200 grafikus chipben:
,,With only two pixel pipes, the Radeon Xpress integrated graphics core can render up to two pixels per clock, with the ability of applying one texture operation per pixel per clock. Compared to Intel's Graphics Media Accelerator 900 (the integrated graphics core of the 915G chipset), ATI is actually at a disadvantage here, with the GMA 900 capable of rendering 4 pixels per clock. Where the Radeon Xpress integrated graphics pulls ahead in the specs is in its two hardware vertex engines. Intel's GMA 900 features no hardware vertex acceleration and instead, depends on the host CPU to handle all vertex operations.'' -
Nikk
senior tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Hát nagyon egyet kell, hogy értsek...
És köszike...
Amúgy nagyon elküldtem őket melegebb éghajlatra, és ami vicces volt, hogy utána ők nem küldtek el a francba, hanem tök rendesen mondta, hogy pffffff... Na akkor most megpróbálnak keresni nekem egy TÉNYLEG működő darabot... -
-
cock
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Andris, a 4. ponttal kapcsolatban tanácsolnám hogy tegyél egy üllőt a proci alá, mert mikor rávágsz a kalapáccsal általában nyomot hagy a proci alatt, csak azért mondom hogy nehogy felsértsd vele az asztalt, vag a padlót. Ja és húzz szemüveget, nehogy a szemedbe repüljenek a procidarabkák. Velem már nagyon sokszor előfordult, és csak meg akarlak kímálni ettől.
-
cock
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Hopp! Na én is fél napig most a BIOS-ban nyomkodtam a billentyűket, mindenféle kombinációt kipróbáltam hogy visszafejtsem/felnyissam/feltörjem. Tök izgalmas, tudjátok pont olyan mint a Mortal Kombatban felfedezni valami új kombót vagy kivégzést. Nagyon nagy türelem kell hozzá de végül megtaláltam: BIOS-ba be kell lépni és fejen állva kell beírni hogy Alohomora, majd utána 2-őt tapsolni, és szezám tárulj, visszafejtettük a BIOS-t.
Aki nem tudná: Az alohamora a Harry Potterben a zárakat felnyitó varázsige, nagyon találó volt az Acer-től hogy ezt találták ki.
-
ChME
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Nem tom melyik a jobb, hogy azt hiszed felnőtt vagy, vagy hogy innentől semmilyen kérdésemre nem reagálsz gőg nélkül, s beszólva.
Végülis engem nem tudsz meggyőzni (nem mutattál fel semmit az általam vitatott kérdésekben), a többiekre meg akkor ráhagyom, hogy mit hisznek, mit nem. -
-
ChME
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Nem vitatkozol, mert nincs mivel. Elejétől olvastam, s régebb óta ezen topicot, mint te, szóval nincs miért visszaolvasnom. Láttam a képeket, mit bizonyít? Semmit, még mindig nem csak 7 giga az L2 sebessége procin belül, az tuti.
Ha észrevetted volna, csak olyanokra reagáltam, ahol szerintem egyáltalán nem korrekt, amit előadsz. S mint mindig, nem téged támadtalak (ahogy te viszont engem a köpködéssel meg azzal, hogy ''hazugnak neveztelek''), hanem amit leírtál. Érdekes módon ezekre nulla reakciód volt, pedig ha annyira magabiztos vagy, semmibe sem telne olyan dolgokat közölni, amik engem is meggyőznek. Nem vagyok a stupid user kategória.
Döntöttem. Tudni akarom mire alapozol, amikor bizonyos dolgokat állítasz. De ha akarod, én is írhatok ilyen kedves szavakat: most az zavar, hogy megkérdőjeleztem a meséid? -
ityam
őstag
válasz
Tataniko
üzenetére
hat en sem hiszem hogy sikerul.... ez egy kulon tervezett chip es nem egy butitott valtozat, de aztan lehet hogy rosszul tudom ,de egy lezeresen elvagott plusz pipe part azt nem fogsz tudni ujra osszekotni, ha meg csak szoftveres lenne akkor mar midnenhol le lenne irva hogy hogy kell.
-
ChME
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Erős fény mellett?? Láttál te már északi hidat? Tokozva, vagy kiveszed belőle? Mellesleg mivel akarsz szilícium lapkát átvilágítani? Szerinted látni fogsz rajta bármit is? 90 meg 60 nanométeres (direkt írtam ki) csíkszélességnél? Még ha 100-200 is, mivel ''csak'' északi híd, akkor sem fogsz...
És most már forrást követelek, hogy szerinted egy direkt északi hídba áttervezett X300 mag esetén miért raknának be +2 pipeline-t, hogy utána kikössék... Értelme nem sok.
A másik megoldásra... S kiforrasztod az északi hidat? Láttad már élőben? Mert felületszerelt alkatrészeket nem simán forrasztanak ám...
Jó, akkor várom az alapokat... ATi datasheetek, elvégzett modok, bármi, amit linkelni tudsz.
Még néhány gondolat, most nem keresgélem ki, hányadik üzenetekre:
Nálad az L2 sávszéle 7 giga? Érdekes, FSB-n keresztül majdnem ennyit lehet elérni... Szerintem jó lesz az 20 körül is, asztalim régi Athlon XP-jénél a cache->memory másolás 15000 mega/s körül indul, nagyon nagy blokkok esetén persze jelentősen visszaesik. Szóval hol is mérted pontosan azt a 7-t? -
ChME
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Elhangzottak dolgok, amikre reagáltam. Minimum egy választ igen elvárnék, mivel a nyílt átnézés az üzim felett azt jelenti, hogy igazam volt a dolgok valóságtartalmával... Nekem ez is megfelel, bár nem túl etikus viselkedés. Persze meggyőzhető vagyok, de ahhoz legalább próbálkozni kell.
Tranzisztorszámra meg... Ez így elég gyenge. Nagyon gyenge. Sok tranzisztorból is lehet rosszat alkotni, ahogy a gigaherzek sem minden, a millió vagy milliárd tranzisztorok sem. Támogatott utasításkészletek tényleg fontos, de általában elég egyforma a dolog (AMD mindig csak késve valósíthatja meg az Inteles újdonságokat -> késés), szóval hatalmas különbséget nem mindig jelent. -
ityam
őstag
válasz
Tataniko
üzenetére
jah tenyleg. koszi.
amit regebben neztem notit annak az icje pont nem volt felsorolva a clockgennek.de ezt jo hogy ismeri. es ami tetszik meg hogy fixen marad a pci orajele.
egyenlore 2100Mhz en probaltam ki a procit. a ram az mar igy is 600 on meg amit szerintem nem biztos hogy jo tovabb feszegetni leven hogy csak 533 as.
3dmark 2001 ben az alap 4000 pontbol sikerul 5300 at varazsolni, a proci es vga huzasaval.
nem rossz de lehetne jobb is. -
vert!g0
csendes tag
-
vert!g0
csendes tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Nagyon érdekes dolgok vannak abban amiket leírtál, de...
Ha az ember vesz egy notebookot 200 ezer forintért ( x1100-al szereltek kb. ebben a kategóriában vannak). Ha igaz az amit írtál, hogy 'csak' össze kell kötni egy-két lábat és jobb VGA-d lesz vagy épp miben mit hol kell állítani a tuninghoz, akkor sem éri meg szerintem.
Elsődlegesen, mert a notebook nem tuningra való eggyáltalán. A gyártók sem hülyék legalábbis gondolom én. Magyarán mindent úgy próbálnak kihozni, hogy minnél olcsóbb legyen néhol ez sajnos a minőség romlására is megy, de van ahol ezt sikerül jelentősebb romlás nélkül kivitelezni. Azt akarom mondani, hogy szerintem egy notiban az áramkörök, alkatrészek stb... arra az adott sebességre/frekvenciára/feszültségre vannak kikísérletezve ahol még működnek viszonylag stabilan és 'épp' nem égnek el. Szóval nem hinném hogy érdemes lenne több száz ezer forintot kockáztatni pár MHz-ért vagy épp FPS-ért. Mert ha belekontárkodsz és valami nem jól sül el aminek szerintem igen nagy az esélye akkor a garancia repül...
Szóval szerintem a notiban nem érdemes ilyenekkel 'játszani' egyszerűen nem hinném hogy megéri. Ha erősebb procit/VGA-t vagy épp memóriára van szükséged akkor megveszed a másik 10-20-30... ezer forintal drágábbat. Ekkora összegnél szerintem nem érdemes machinálni ilyenekkel főleg, hogy ha gyárilag veszed meg akkor arra garancia is van és az a rendszer úgy lett kiépítve. Legfőképp pedig szerintem a notiknál figyelembe kell venni a hőmérsékleti tényezőt mivel itt nagyon minimális a hely és nem igazán van kihasználatlan hűtő teljesítmény.
Szerintem az ilyen noti babrálást és tuningot nem nagyon kellene forcírozni, aki akarja csinálja az ő baja, de szerény véleményem szerint nem éri meg.
Sorry az offért -
ChME
tag
válasz
Tataniko
üzenetére
Akkor kezdjük...
Az X1300/X1600 az X, az X1100 meg a vevők pongyolasága, igazából Xpress 1100, s alaplap chipkészlet.
Szóval innentől kezdve már igencsak vicces a dolog, pláne, hogy itt nem arról van szó, hogy a selejt X1300 chipek kerülnének a chipkészletbe, hanem direkt oda terveztek bele egy X300 magot. Innentől kezdve nem hiszem, hogy bármi ''át lenne vágva'', arról nem is beszélve, hogy tudtommal a RS48xM az az ATi Xpress 200M, ami messze nem azonos az Xpress 1100-zal. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14 (Intel Core I5 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó kifogástalan műszaki állapotban!
- HP OMEN 17 // RTX 3070 Ti // i7-12700H // 16GB RAM // 1TB SSD
- Villámgyors 11.gen Core I7 Lenovo T14 S gen2 32Gb DDR4 rammal és 512 Gb SSD-vel eladó!
- Garanciális // dobozos // MSI KATANA 15 B13V // i7-13620H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070
- Újszerű ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (4K Intel Core I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.