Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tataniko
tag
válasz
gabor88
üzenetére
Ha már egyszer beboot-olt a gép, akkor a chili7 féle megoldás az járható.............de ha tökéletes munkát akarunk, akkor mást kell tenni:
Mikor először bekapcsoljuk a gépet, akkor feljön egy menü, ahonnan kilehet választani, h melyik xp-ét teszük fel, stb................Ez az Acer notebook speciális indítása, ami csak egyszer, és egyetlen egyszer jelenik meg, az első bekapcsoláskor............................én ezt mentettem el természetesen............méghozzá úgy, hogy nem engedtem a gépet elindulni, hanem rákötöttem egy külső usb-és vincsensztert, és egy windowspe boot cd-vel elinditottam a gépet. Ott a következőket találtam:
1. PQSERVICE - 4.9 giga -fat32 0B - 1.2 giga foglalt
2. ACEROS - 54 giga - fat32 0C
3. ACERDATA - 54 giga - fat32 0C - 8.1 giga foglalt
4 ACER_SERVIC - 494 mega - fat32 0C Aktiv - 120 mega foglalt
Első bekapcsoláskor a 4 particiót huzza meg a gép, ahol egy cd iso fájl van, és arról bootol tovább. Majd mikor bejött a program, akkor kiválaszthatjuk a vindows nyelvét, majd törli magát örökre, és meghagyja a másik három particiót, de azzal a különbséggel, hogy
1. PQSERVICE - fat32 12
vagyis rejtett particióvá változik. Ha valamikor a későbbiekben aktiváljuk a d2d recoveryt, akkor az Acer speciális bootsector programja érzékeli ezt, és rejtettről vagyis 12 -ről 0B aktivra változtatja a PQSERVICE particiót, így onna elindul a boot, és az Acer programja onnan ujra rakja a windowst az ACEROS-re, törölve mindent onnan, de az Acerdata-hoz nem nyúl..
Ezért a PowerQuest Disk Image programmal lementettem a 120 gigás Acer particiókat a külső vincseszterre, ami kb 8 giga lett így, és külön elmentettem a mbr-ot 0-tól 63 sectorig(64szer 512byte), mivel köztudott, h az Acer speciális boot sector programot használ, a d2d recovery miatt.
Ezek után engedtem csak, hogy elinduljon magátol a notebook. Kb 2 és fél óra alatt rakta fel magát, átvariálva a partició táblákat, ahogy írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 eladó!
- Acer 15.6",FullHD,core i3 8145U(4x3,9Ghz)MX230 2/4GB DDR5VGA,8-20GB RAM,SSD,szép állapot,Win.11
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,Magyar vil.bill,8-16GBDDR5 RAM,512SSD
- Victus fb3804no 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest