- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci868
csendes tag
válasz
kovaripeti #31169 üzenetére
nincs 6. pont ??? ... a windows rejtelmei
....
CD ről bootoljon kell a boot menű F12 de mint írtad az se ment szóval be kell lépni a biosba...
én csak azt tudom tanácsolni, hogy csavarhúzó elő vedd le a hátulját húzd le a vinyót vagy ssd -t így nem lesz rendszer és lesz időd nyomkodni az F2-t vagy a del-t ,ha bent vagy a biosban a boot sorrendet megváltoztatod ,hogy az usb vagy a dvd legyen az első és ha nem volt bekapcsolva az F12 gyors menű akkor azt kapcsold be oszt utána vissza dugod a vinyót .....ez is lehet egy út
...persze ha már másnak nincsen jobb ötlete ..... -
buci868
csendes tag
válasz
kovaripeti #31164 üzenetére
szeva , szerintem próbálkozz ebből az irányból :
pl így : https://www.asus.com/hu/support/faq/1008329
vagy : https://www.youtube.com/watch?v=QGiG1oljjZI
így tuti be fog lépni a biosba ....
remélem segítettem .... -
Apaxp
senior tag
válasz
kovaripeti #31160 üzenetére
Most már csak egy kérdés: a billentyűzeten jó az F2 gomb?
Nálam úgy működik hogy amint megnyomtam a bekapcsoló gombot abban a pillanatban elkezdem nyomkodni az F2 gombot is (morzézok vele) addig míg be nem jön a bios(uefi).Próbáld meg hogy bekapcsolt gépnél nyomd a kikapcs gombot folyamatosan kb 2 percig. Ne foglalkozz azzal hogy már fekete minden csak nyomd. Utána amit feljebb leírtam morze.
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
kovaripeti #31158 üzenetére
EGY-SZE-RŰ-EN-NEM-JÓÓÓÓÓÓ SEM-MI-VEL!!!!! Akármit mondtok ötletet, nem indul a boot menü.
Van még ötlet? -
Sanya
nagyúr
válasz
kovaripeti #31158 üzenetére
A funkció sor, ha windowsban vagy, akkor f gombokként, vagy hozzárendelt funkcióként működik? Pl hamgerő. Ha igen, akkor fn+ f2-vel beléphet.
-
Sanya
nagyúr
válasz
kovaripeti #31154 üzenetére
Jajj, a hosszan nyomott bekapcsológomb is leállít.
-
Apaxp
senior tag
válasz
Nincs véletlenül az alján egy reset gomb? Az energia gazdálkodási lehetőség beállításaiban körülnéztél?
Hibernálás ki van kapcsolva? Parancs sorba beírni powercfg -h off és enter. -
Szkipi
tag
válasz
Nekem E5-575g van és Fn + F2 gombbal jön be a bios, próbáld meg hátha...
-
KubanitoS
veterán
válasz
kovaripeti #31152 üzenetére
Na és ha úgy indítod el a géped, hogy nyomva tartod az F2-t a bekapcsolás pillanatában? Video
szerk:
Ilyet találtam még:
Are you able to load windows?
I am assuming you are running windows 8. If you are, you can open up cmos through windows.
Here's how
1. Bring up the charms bar and open settings
2. Open Change PC Settings
3. Open General and scroll down until you see Advanced Startup
4. Click Restart Now and let it do its magic.At the Choose an option screen, select Troubleshoot
Click Advanced Options and then UEFI Firmware Settings, which will then restart into cmos. -
KubanitoS
veterán
válasz
kovaripeti #31145 üzenetére
Nem nyomkodni kell, hanem lenyomva tartani...
-
sowi
őstag
válasz
felejtsd el, itt mar nincs rendszervisszaallito gomb, mint a win7es gepeknel, csak a gyari mentesbol tudod visszarakni, gondolom megcsinaltad, mikor ott pattogott a jobb also sarokban a kezdeteknel?
-
Sanya
nagyúr
válasz
akkor vedd ki belőle az akksit, majd miközben megy a gép, húzd ki a tápegységet. Akkor biztosan indul a boot, nem pedig az elbaszott hibernálás ( ugyanis windows 8.1 és 10 ha leállítod, nem áll le, hanem csak hibernálja a gépet. így nem fogsz tudni belépni a biosba)
-
Sanya
nagyúr
válasz
kovaripeti #31143 üzenetére
úgy állítsd le, hogy shift-et nyomod miközben ráklikkelsz a leállításra. AKkor le is áll.
-
KubanitoS
veterán
válasz
kovaripeti #31141 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy elindítod a gépet, megvárod, hogy betöltsön a windows és felálljon a rendszer. Ezután indítsd újra a gépet a start menüből. Amikor elsötétül a kép, akkor nyomd le és tartsd lenyomva az F2-t a bios megjelenéséig.
-
AlexiStukov
csendes tag
válasz
kovaripeti #31139 üzenetére
Alapertelmezetten az acereknel F2 a bios F12 pedig a boot menu, hogy mirol akarsz bootolni
-
shteer
titán
válasz
kovaripeti #30825 üzenetére
Win update se talál hozza? Gyártói Support oldalon van?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
kovaripeti #30817 üzenetére
UEFI módban telepítetted? Néhány modellnél csak akkor működik a touchpad.
-
shteer
titán
válasz
kovaripeti #30820 üzenetére
64 vagy 32bit?
-
Sanya
nagyúr
válasz
kovaripeti #30820 üzenetére
Tedd fel hozzá a win 10-es drivereket. Menni fog.
-
shteer
titán
válasz
Milyen Windows-t telepítettél pontosan?
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
Közben belemerültem a Google-ba. Lehet, hogy ez a laptop csak Windows 10-ez kompatibilis???? Létezik? Nekem kell hozzá a windows 8.1 összes driver. Egy kis segítség kellene.
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
kovaripeti #30815 üzenetére
Hát én ezt nem értem. Tegnap írtam, hogy vettem egy ACER ES15 laptopot, és már a Windows telepítésnél sem a telepítés után sem működött a tuochpad. Mérgembe visszavittem a boltba, visszakértem a pénzt. Ma vettem egy ASUS X540S laptopot, és mit ad isten, ugyan az a hiba. Se telepítésnél, se windows telepítés után nincs touchpad működés. Sőt a saját driveréből talán a felét telepíti fel, a többinél failed. Valaki mondjon már valami okosságot mert már teljesen kivagyok tőle.Most fent van a windows 8.1. Drivereknem a fele failed de az nem érdekel, mert csak netre kell. De a touchpad-ot hogy keltem életre??????????????
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
kovaripeti #30813 üzenetére
Udv. Mar nem kell a valasz, visszavittem a boltba.
-
penomope
csendes tag
válasz
kovaripeti #30805 üzenetére
Átállítottam legacy-re és működik!! Szuper! Ezen is hagyjam, vagy vissza UEFI-re?
-
shteer
titán
válasz
kovaripeti #30805 üzenetére
Próbálkozz
win7-10 uefi kellene
-
shteer
titán
válasz
kovaripeti #30803 üzenetére
Boot mode uefi vagy legacy?
-
shteer
titán
válasz
kovaripeti #30801 üzenetére
Milyen telepítőt?
-
válasz
kovaripeti #27865 üzenetére
Az érdekes.
Amúgyja, nem 100% hogy minden jó mindenhez, de a legtöb esetben működik.
Általában a belső tüske átmérője szokott számítani, meg hogy kívül érintkezik-e a köpeny.
De lehet, hogy az egyik nem 2, hanem 3 érintkezős, és ha nem tud kommunikálni a géppel, nem működik.Keresni kell, ha olcsót akarsz, és van lehetőséged elmenni kipróbálni, akkor találhatsz megfelelőt.
Nekem pl. vannak Fujitsu és HP gépeim, meg volt egy asztali procis Albacomp. Az Albához van egy 20V/6A töltő, azt megtartottam
Ezeknek a töltőit lehet egymásba dugdozni, mind viszi mindet, a Fuji töltője egy átalakítóval a céges Dellt is.
Szerencsém van -
Peak
addikt
válasz
kovaripeti #27860 üzenetére
nem csak a V kell egyeznie, hanem a töltési mAh erő.
ha a töltőelektronika nem érzékeli az eredeti tápnak megfelelő erőt, akkor egyszerűen nem vesz fel töltést. -
válasz
kovaripeti #27860 üzenetére
Érintkezik a közepe vajon?
Nem lötyög a csati? Külső-belső átmérők azonosak?
Az Acer töltője biztos rossz?
A kiosztása ugyanaz?
-
Krike
aktív tag
válasz
kovaripeti #27857 üzenetére
Ezt nézd meg, vagy kérdezz tőlük. Univerzális töltőket szerintem hanyagold. Esetleg utángyártottban
-
válasz
kovaripeti #27857 üzenetére
Aspire 3050-en használ valaki Win7-et? Hogyan lehet a wifit induláskor bekapcsolni? Nem kéne, hgy mindig el kelljen húzni a kapcsolót, a gúgin meg semmi értelmes nincs.
@kovaripeti : Olyat kell, aminek
1. a bekötés és a dugómérete jó, azaz bele tudod dugni, és a csati köpenye a föld, a belseje a +. (A töltők 99%-a).
2. leadott feszültsége kb. annyi mint amennyi a gyári, illetve a terhelhetősége legalább akkora vagy nagyobb, mint a gyári. (Feszkó ha a gyári 19.5V, és rádugsz egy 20V-osat, senkit nem zavar.)
ebayről amúgy párezerért kapsz töltőt. -
Peak
addikt
válasz
kovaripeti #27346 üzenetére
nézz körül az ECCO KFTnél, lehet van bontott LCDjük, de ha épp nincs, akkor is eredeti Acer alkatrészt is kapsz.
-
Jarod1
veterán
válasz
bakker ,aranyárba mérik ezt ,22-30-40 ezer, ha tudsz addig használd külső kijelzőt.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Szia!
Több lehetősèged is van.
Csak a kijelzőt cseréled(lehet),keret és fedlap,minden marad.
Cserélsz keretet,fedlapot kijelzőt.
Kompletten cseréled szőröstől-bőröstől zsanérostól.
Ebben a sorrendben drágul is a dolog,5k-tól akár 20k-ig elmehet attól függően hol,ki csinálja,új vagy hasznàlt cuccot épìtenek be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Trollok komolyan
- Call of Duty: Black Ops 6
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Milyen NAS-t vegyek?
- PS5 és Xbox Series X/S külső SSD útmutató
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB touchscreen
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest