Hirdetés
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ankaz
tag
Sziasztok! Lenne egy frissen telepített 3830TG Aspire noti. Felraktam a gyártó oldaláról az nvidia drivert és látszik is az óra mellett az nvidia vezérlőpult az integrált intel mellett. Indítom a játékot de a vezérlőpultra mutatva nem látszik hogy használná az nvidia kártyát. Állítottam energiagazdálkodást és a vezérlőpultban is kapcsolgattam mindent. Hozzá adtam kézzel is az exe-t hogy ha ez fut akkor az nvidiát használja.
A játék egyébként The Bureau, másikkal egyenlőre nem próbáltam. -
Krike
aktív tag
Mert az Nvidia driver mellett le kell töltened, és telepíteni az Nvidia optimus megfelelő verzióját. De a TimelineX gépek nem kerültek forgalomba oprendszer nélkül, rgo nem értem, miért nem a merevlemezről telepítetted az oprendszert? Ott driverekkel együtt felmegy minden, csak le kell frissíteni utána. Ennyi
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
Holee21
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni egy olyan "problémával" kapcsolatban, hogy a meglévő notimban, ami egy Acer Travelmate 5520g, a gyári 80-as vinyót ki szeretném cserélni egy 120-as SSD-re, mert már nem bírom elviselni a vinyó által generált töltési időket. Az lenne a fő gondom, hogy nem tudom, milyen kompatibilitási problémákra kellene odafigyelni (ha vannak), illetve meg tudom-e tenni ezt könnyedén, mert nem akarok abba beleesni, hogy kinézek egy SSD-t, megveszem, itthon összerakom, de meg se mukkan. Próbáltam utánaolvasgatni neten, de nemsok infót találtam ezzel kapcsolatban.
-
canonoc
újonc
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5736Z típusú laptopom.
A kezdeti tünet az volt, hogy bekapcsolásnál megjelent az Acer logó és a Press F2..., majd ezután hirtelen elhalványult a képernyő. Olyannyira, hogy csak alig lehetett látni, mi van a kijelzőn.
Ha rácsatlakoztattam egy külső monitort, akkor azon volt kép, de az LCD-n továbbra is halványan látszott ugyanaz. Amint piszkáltam valamit az op. rendszerben (Win7) a kijelzővel kapcsolatban (elsődleges monitor beállítása, asztal kiterjesztése, stb.), felvillant 5 másodpercre az LCD-n is a monitor képe, majd vissza halványult.
Gondoltam, csak valami egyszerű baja lehet, hát elkezdtem nyomogatni az Fn+F6 és Fn+F5 gombokat és láss csodát, megmaradt a kép a kijelzőn. Mielőtt még pezsgőt bontottam volna, kikapcsoltam a gépet, majd újraindítottam. A pezsgős dugó a helyén maradt, ugyanis a tünet megismétlődött. Újabb Fn+F6 és Fn+F5, kép megmaradt, de újraindítás után ismét Acer logó aztán sötétség.
Nézelődtem különböző helyeken a neten, mi lehet a baj, és számos esetben azt találtam, hogy egy BIOS frissítés segíthet.
Hát, ezt hibáztam el! Valaki bőszen azt állította, hogy Fn+ESC gombokat lenyomva indítsam el a gépet, és majd minden rendben lesz.
Valamit biztosan rosszul csináltam, mert azóta csak a bekapcsolás működik, de semmi nem jelenik meg se a képernyőn, se a a monitoron.Kérlek benneteket, segítsetek.
Előre is köszönöm. -
Peak
addikt
válasz canonoc #27057 üzenetére
az fn esc az a legalacsonyabb szintű BIOS recovery funkciót inditja bizonyos tipusok esetén.
szervizpendriveon levő firmwaret akar olyankor betölteni a bios chipbe.
gratulálok, az ismerelten elintézte neked a mindenképpeni szervizt.
amúgy inverter problémának tűnt a leirásod eleje, párezer forintos tétel.
az fn+esc trükkel lehet, hogy az alaplapot is lenulláztad. majd a szervizben kiderül.www.ec-co.hu
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
barisj
aktív tag
Az úgy komoly,hogy sehova nem érkezik válasz 1év eltelével sem xd
Edit: Egy Acer Aspire one Happy2 N57DQ netbooknak szeretném kicserélni a kijelzőjét. Mennyibe fájna ez nekem? Milyen kijelzőt kéne vegyek?
[ Szerkesztve ]
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
canonoc
újonc
Hú-hú skacok, akkor most van bambulás!
Történt ugyanis, hogy nem hagyott nyugodni a dolog, miszerint két billentyű lenyomásával gallyra lehet vágni egy havi keresetemet, ezért elővettem a logikus gondolkodásomat (persze lehet, hogy csak szerencsém volt): a BIOS, mint olyan, nem lehet valami bonyolult dolog, gondoltam, tehát a lehető legegyszerűbb körülmények között kellene újraéleszteni. Mivel eddig Win7 alatt próbáltam BIOS-t gyógyítani a Crysis Disk programmal (ami egy flash boot-ot készített), nem értem el eredményt. Viszont XP alatt mindez sikerült és a rendszer beindult!
Tehát, visszatértem az eredeti problémához: a készülék elindul, de csak random Fn+F6 és Fn+F5 billentyűk szorgalmas nyomkodása után érem el azt, hogy megjelenjen a kép a laptop LCD kijelzőjén. Amint a megfelelő mennyiségű és sorrendű nyomkodást elintézem, megjelenik a stabil kép a kijelzőn. Viszont, ha újra indítom a gépet, megint csak külső monitorról működik a laptop. Újabb random Fn+F6 és Fn+F5 billentyű nyomkodás ismét képet eredményez az LCD-n.
Így is elképzelhető az inverter probléma? -
bagyusz
őstag
válasz canonoc #27061 üzenetére
Ha kijelzőre egy erős fényerejű eszközzel rávilágítasz akkor látod a megjelenítendő tartalmat? Ha igen akkor vagy az inverter döglődik vagy kontaktos a kijelző/alaplapi kábel.Amúgy csak most nézem, hogy nálad ez a bill kombó pont a kijelző ki/be kapcsolásért felel. (Fn+F5)
Fn+F6 meg a monitor váltásért.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Hali! Ha tudtok, segítsetek már nekem. Vettem a kölöknek egy Acer Aspire 5742G-384G75Mnkk gépet,s ilyen paraméterekkel sehol se látok a neten. Mintha nem is létező gépet vettem volna...
paraméterei: i3 380M
1X4Gb Epida DDR3 1333MHz-es ram
VGA: Ati Radeon 6370M 512MB
Toshiba 750GB HDD
Pioneer DvD-RWElőre is köszönöm.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Peak
addikt
válasz lipi67 #27064 üzenetére
Ezt nem értem
Megvetted, létezik, ott van a kezeid között.
Mi az amit nem találsz a neten?
(elég régi model, legalább 2 éve jelent meg)[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. acer aspire 5750zgm van 8gb memóval, hdd caddyvel ssdvel.
az ssd 100/ 99 es állapotban van.a sztori a következö. windows 8 at frissitettem 8.1re... onnantól fogva njöttek a gondok. nem kapcsolt ki a gép opl... odáig jutottam hogy leformáztam az ssdt teljesen, és ujrahúztam a win8 al. a probléma a következö. leállításra rányomok, és nem áll le a gép a bal odlali szélsö led világit és ennyi. mi lehet a probléma?
-
lipi67
nagyúr
csak nv vga-sat találtam. Gyereknek kellett a suli miatt, én nem hsználom, de asszem, garival táskával 90k-t megért, csak legalább egy tesztet szerettem volna olvasni róla.ennyi
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
kicsigi97
tag
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mit tud ez a laptop: Acer Aspire 5738Z
például ilyen infók érdekelnek.: Milyen játékok futnak el rajta, milyen beállításokkal? Megy-e 1080P-s film akadás nélkül rajta?
Továbbá, hogy mennyiért éri meg egy ilyet venni?
-
Krike
aktív tag
válasz kicsigi97 #27070 üzenetére
Intel HD4500, alaplapi VGA van benne (mivel nem GZ-t írtál). A flash-es, webes játékok nagyrésze elmegy rajta, esetleg a nagyon régi játékok, alacsony felbontásban. Full HD filmeket megpróbálhatod, de sok reményt szerintem ne fűzzél hozzá. Ez a gép internetezésre, office dolgokra való igazándiból, némi multimédiás képességgel.
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
WILLPOWER
újonc
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire One ZG5 notebookom, aminek teljesen betört a kijelzője és segítséget szeretnék kérni, hogyan tudnék egy újhoz hozzájutni. 8.9 col-os.
Természetesen nem ragaszkodom az újhoz, megfelel egy használt is viszont minél előbb szükségem lenne rá.
www.laptopkijelzo.com-on kaptam egy 22.000 Ft-os ajánlatot, de nem kaptam információt arról, hogy használt vagy új. Ezenfelül egy másik oldalon kaptam 19.000 Ft-os ajánlatot használt kijelzőre. Nem igazán jeleskedem gépösszeszerelésben, így nem lenne hátrány, hogyha a gépemet nekem kellene oda vinni és ők csinálnák meg a cserét.
Remélem jó helyre írtam, amennyiben nem, kérlek tereljetek a helyes útra!Will
PS: Most kaptam egy újabb ajánlatot. 15.000 Ft-ért használt kijelző, elviekben semmi baja és helyben, ingyen kicserélik. Nekem egyelőre ez felel meg a legjobban, mivel olcsó, gyors illetve Pestre feltudok utazni még ma. Természetesen, ha van jobb ajánlat akkor azt szívesen meghallgatom.
[ Szerkesztve ]
-
LaciMaci84
csendes tag
Sziasztok, lehet nem jó helyre írok de olyan valaki segítségét kérném aki foglalkozik Acer noti bontással vagy javítással. Adott egy Acer 5310, haver használta sokáig frankó volt, most adódott egy olyan helyzet, hogy sajna a noti esett és egy ló megtaposta, nem röhögni a srác lovardába dolgozik. A kijelző és a fedlap strapa de az nem is számít, az alsó a rész a lényeg, próbáltam külső monitorra kötni de nem adja a külső VGA csati a jelet, a gép megy beindul felpörög a hűtő a vinyó minden világít csak kép nincs. Arra gondoltam, hogy a Biosban alapértelmezett a noti kijelzője és mivel nem tudok belépni mert nincs kép nem tudom átállítani kérdés az, hogy van arra lehetőség, hogy valahogy átállítsam a jelet op rendszer nélkül? Vagy a lap végleg meghalt? Az igazság, hogy bontásra kerülne de az alkatrészeket ami maradt így még tesztelni sem tudom. Ha valakinek van valami ötlete kérem azt ossza meg velem.
-
benjamin93
csendes tag
sziasztok! olyan jellegű kérdésem lenne hogy van nekem egy acer aspire v3-771g laptopom. nemetorszagban vettem es a kerdesem az lenne hogy tudnek e esetleg erosebb vga-t a gepbe tenni?? jelenleg egy gt710m van benne amit egy kicsit kevesnek erzek. segitsegeteket elore is koszonom! Üdv!
-
Müszi
senior tag
válasz benjamin93 #27077 üzenetére
Helo!
Sajnos tuti, hogy nem. A költséghatékony előállítás oltárán veszett a VGA slot, tehát manapság az alaplapra integrálják a komplett videokártyát, igy az efféle bővítés csak a lap cseréjével lehetséges, ami nemigen érné meg a garanciavesztésről nem is beszélve. A komplett gépcsere lehet esetleg alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz LaciMaci84 #27076 üzenetére
Szia!
Ha minden elindult,és kép nincs,akkor valszeg a GPU halt be.
Sz.v.sz a BIOS-ban nem is kell átállítani semmit ahhoz,hogy monitoron legyen kép.
Egyszerűen rádugod,bekapcsolod,és kész.
A POST képernyő,a logó a kijelzőn jele(nne)ik meg,de a WIN betöltése után a monitoron (is)kellene képnek lenni.
Legalábbis nálam(LENOVO N 300),így van.
Annyit kéne megnézni,hogy pontosan hol van a patkónyom.
(de minek kellett neki a noti?azzal csutakolta a lovat? Vagy így tartotta számon,melyiknél volt már?esetleg filmet nézett közben?[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
NEMO1968
őstag
válasz NEMO1968 #27079 üzenetére
Kiszaladtam a szerkesztésből,bocsi.
Annyit kéne még megnézni,hogy ha lekapjátok a kijelzőt,(vagy akár csak a szalagkábelt az alaplapról),úgy ad-e képet monitorra.
Nem kizárt egy olyan zárlat,hogy letiltja az egész GPU-t.
Lehet hogy egy kijelzőcserével még menthető is akkor a masina.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
lovas001
aktív tag
Sziasztok nekem is lenne pár kérdésem adott egy acer 5742g lapos. i3-380m el és gt540m el kb 10-15 perc játék után csinál olyat a gép hogy hirtelen elkezd szaggatni a játék (mindegy mien játék pl f1 2012 Dirt2 és minden beállítás mellet akár 800X600-nál is). Gpu-z vel megnéztem hogy mi a helyzet 10-15 percik megyszépen 70-80 % on a gpu majd hirtelen leesik a teljesítménye 35% ra . hőfok nem kifejezetten hideg 75 fok körül mozog 1 szer elérte a 80 at is nem tudom hogy ez mennyire számít vészesnek . szerintetek ez lehet a probléma vagy valami más hallottam olyanról hogy a win visszaveszi a teljesítményt akár energiagazdálkodás miatt.
Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
NEMO1968
őstag
válasz lovas001 #27081 üzenetére
Szia!
Igen,valószínű hogy az a baj.
Nagyon melegszik.
Mennyi idős a gép?
Mikor volt utoljára kitakarítva?
Nem süvít olyankor nagyon a ventillátor?
Annyit nézz meg még,hogy ha kilépsz a játékból,és mondjuk 10 perc után újra elindítod,megy-e rendesen.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
lovas001
aktív tag
válasz NEMO1968 #27082 üzenetére
a gép durván 8 hónapos és még garanciálsi bőven ugyhogy a takarítás max annyi tud lenni hogy befujok neki sűritett levegővel . nagyon nem süvít még tudna jóvalta feljebb kapcsolnia ventillátor . ha bennhagyom a játékba és mondjuk megy egy 2-3 percet így szaggatva 35%-on akkor lemegy a hőfok 70 körülire és villámcsapásra ismét abbamarad felugrik a gpu 70% és megy szépen.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz lovas001 #27083 üzenetére
Pedig ez valszeg az ún. throttingolás,esetleg magvisszalassulás a magas hőfok miatt.
Mennyi volt előtte,mielőtt elkezdte ezt a bizonyos belassulást,nem nézted?
Elég egyértelműen köthető ahhoz a bizonyos 75 fokhoz.
Várj meg azért több választ is,lehet hogy nincs igazam.
Sz.v.sz ha a WIN visszavesz a teljesítményből,akkor az úgy is marad,nem kapcsolgat.
Energiagazdálkodásban állíts mindent max.-ra mondjuk a hálózati üzemmódban,és majd meglátjuk mi lesz.
A szerizt át kell kúrni ilyenkor.
Megmondod nekik,hogy belassul,kikapcsolgat magától.
Ez tipikus túlmelegedési tünet.
Így a takarítással fogják kezdeni,és a garit sem bukod .
8 hónap alatt,(attól is függ milyen helyen laksz)elég sok por összegyűlik(het)benne.[ Szerkesztve ]
-
lovas001
aktív tag
rendben köszönöm szépen egyelőre kifujom meglesem mi a helyzet hátha mutat valami változást
-
lovas001
aktív tag
kicsit kifujkáltam és csináltam log file-t gpu-z vel a legmagasabb hő 84 fok volt most a gpu nál szerintem ebből szervíz lesz méghozzá hamar
-
NEMO1968
őstag
válasz lovas001 #27086 üzenetére
Sajnos igen.
Rosszabb esetben a ventivel,ill. a vezérléssel is gondok vannak(ha ilyen hőfokon nem pörög fel mint állat) de ez úgyis ki fog derülni
A kifújás karbantartásnak jó,javításnak semmiképp nem elég és nem helyettesítheti a rendszeres(belső)portalanítást.
Azt javasolnám,(ha megengeded)hogy a szervizes takarítás,pasztázás után mondjuk havonta,2 hetente átfújod a levegővel.
Így nem kell sok belőle,sokáig elég egy palack,és kitolhatod a takarítást mondjuk évenkénti intervallumba.(én tavasszal,nyár elején szoktam csinálni(tatni).[ Szerkesztve ]
-
nemeth_balaz
csendes tag
Hali! Olvastam, hogy te is küzködtél acer touchpad görgető sávjával. Nekem is egyik pillanatról a másikra bedobta a törölközőt, leszedtem az általad említett programot és ott sem tudom beállítani. Te mit csináltál pontosan? Köszi a választ előre is! Üdv, Balázs
Németh Balázs
-
Fercsáj
csendes tag
Sziasztok!
Aspire 5750ZG notebook-nál találkozott már valaki olyan problémával, hogy csak a bal oldali csatornája szól a fejhallgató kimenetnek? Pontosabban a bal oldal szól mindkét oldalon, csak a jobbos csatornán halkabban. Ha Hangok/Lejátszás ablakban a beállításoknál tesztelem, akkor csak a bal hangszóróra klikkelés után hallatszik jelzőhang, de mindkét oldalon. Ha a jobb oldalit tesztelem, akkor nem szól semmi. Ugyanez történik, ha a balansz állítással próbálkozom. Driver újratelepítés meg volt, és nem változott semmi. Egyébként a notebook hangszórókon keresztül minden jól működik, úgy a HDMI-n keresztül is.
Köszi
[ Szerkesztve ]
"Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson
-
JhoniMitchel
tag
Helló!
Múltkor szétszedtem egy Acer 5742G notit, takarítás, pasztázás miatt és láttam, hogy az alaplapon két hangszóró kimenet van, viszont a gépbe csak egy hangszóró van. A tulaj tenni akar bele egy másikat, mert talált hozzá hangszórót, viszont nem tudja, hogy van-e benne neki hely. Esetleg tudja valaki, hogy szétszedés nélkül kideríthető-e valahogy?
-
shteer
titán
válasz JhoniMitchel #27091 üzenetére
Youtube-on nem kerestel disassembly videot?
szerintem jónak tűnik..
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
van egy Acer D270 netbook benne egy OCZ Vertex 3 SSD, és egy kép a funkciókról [link]
a gondom az hogy a folyamatos olvasásnál 210MB/s és írásnál olyan 140MB/s körüli értékeket ír ki a program, pedig az asztali gép, amiben eddig volt 480 olvasás és 400 írás körüli értékeket hozott. Valóban ennyire lenne képes ez a SATA2-es vezérlő? Kinek mi a véleménye / tapasztalata?köszi előre is!
-
kormi0312
senior tag
hmm.... mondjuk a CPU-ra nem is gondoltam (északi-déli híd képességei )
crystaldiskmark 3.0.3 seq irás/olvasás tesztjét néztem. ssd sebesség
ezek a sebességek szerintetek akkor normálisak egy D270-ben? -
kormi0312
senior tag
a venti fordulatát vagy a hőfokot lehet valahol valahogy állítani? kb 5 másodpercenként kapcsol ki és be a venti. ahogy aida szerint a kupak hőmérséklet lemegy 35fokra, lekapcsol a venti, de szinte azonnal ahogy megáll felugrik 40fokra, ahol már indul is a venti. nagyon idegesítő
-
bazsee83
tag
...
[ Szerkesztve ]
-
hektorka69
tag
Sziasztok! Lenne nekem egy Acer Aspire V3-771G notim. ebben egy gt 710-es vga van. A kérdésem az lenne hogy lehet-e ezt a karit valami erősebbre cserélni? válaszotokat előre is köszönöm. Üdv
a gép többi adata ha ez számít:
Intel i7 3632QM 2,2-3,2 Ghz with Turbo Boost
NVIDIA GeForce GT 710M 2GB
16GB DDR3 RAM
1000 GB HDD
17,3" HD+LED LCDköszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- 0 perces, BONTATLAN --- MSI Modern 14" FHD/Core i3 1215U /8GB/256 GB SSD --- 2 év garancia
- Asus Tuf Gaming FX505DV 15.6 FHD 120Hz, AMD Ryzen 7 3750H, 16GB DDR4, 512GB NVMe, RTX 2060 6GB GDDR6
- Érintőkijelzős Lenovo Thinkpad L15 Gen 2. Core i5-1135G7/8GB/512GB/ Garancia, újszerű állapot.
- HP EliteBook x360 1030 G3 - i5-i5-8350U/16GB/256SSD//13.3 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga i5-10210U/8GB/256 SSD/13.3"FHD 2in1 laptop garanciás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest