Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrys_
addikt
Épített vagy építtetett már valaki notiba utólag ujjlenyomat olvasót? 5739G-ből már csak ez hiányzik. Volt szervizben utólagos bluetooth-beszerelésen, és utána azt mondták, hogy még csak a csati sincs az alaplapon hozzá. Elvileg opcionális a szerelése, nem hinném, hogy a csati is lemaradt a lapról... service guid-t meg nem tudtam letölteni hozzá, csak fizetős oldalon találtam.
-
jasohn
tag
Sziasztok!
Van nálam egy Aspire 5670-es noti.
A problémám az, hogy feltettem rá az XP-t, szépen felmegy semmi probléma, első indítás is simán megy, majd másnap bekapcsolom és lőn világosság betölt az asztalig és ott sekép-sehang nem mozdul az egér, nem reagál a billentyűzetre, egyáltalán semmit nem csinál.
Mi lehet a probléma, légyszi segítsetek!
Köszi -
-
VSZM
tag
Hol lehet megnézni az akkumulátor elhasználódását?
Plusz van egy Acer 5738 ZG típusú laptopom amivel az a bajom, hogy szeretnék húzni a procin de BIOSból nem tudok. 1.13-as Bios verzió van rajta, a honlapról leszedtem egy 1.25-ös Bios-t de nem írják, miben nyújt többet ez a verzió. A kérdésem az lenne, hogy ezzel a Bios frissítéssel tudnék már húzni a procin? -
bigsee
addikt
Igazad lehet, és ehhez pórul kellett járnom
Egy Ubuntu telepítés szépen legyakta az MBR-t a rejtett partícióról, és ezt egészen addig nem is tudtam visszavarázsolni, amíg a partíciók (C-win, ext3+swap-ubi) el nem lettek tüntetve. Ezután jött a 3 dvd-s varázslat és ez rakta csak helyre a PQSERVICE partíciót is (amit, szégyenlem bár, de nem tudtam windows alól visszacsinyáni
), és a csont szűz rendszert rakta vissza, igazad volt. 
-
chipland
csendes tag
válasz
scott_free
üzenetére
Szia!
A két gép között teljes fejlesztésbeli különbség van.
A 4732-es az Acer olcsóbb eMachines kategóriájának házába van szerelve. (Egyébként ehhez képest egész jól néz ki)
A Timeline viszont egy tök új design, platform és technológia.
Lehet, hogy nem hurcolnád egész nap a gépet, és nem örülnél annak állandóan, hogy 8 órán át bírja az akksija, de hidd el az is élmény, hogy néhány óra munka, vagy játék után a nappaliban nem kell a töltőt keresgélned ;-)Lassúnak nem nevezném az ULV-s procit. Ha nem kemény erőforrásigényes programokat fogsz használni, hanem átlagos otthon, irodai dolgokra, netezésre, ez egy tök jó gép.
Ha meg mégis erősebb Timeline keresnél, nézd meg ezt. Nagyobb proci és dedikált VGA.
-
válasz
scott_free
üzenetére
Ja az más, kisebb kategóriában gondolkodol.
-
válasz
scott_free
üzenetére
A SU CPU-k nem zabálnak sokat de nem is valami erősek. Nekem T4400-as van, meg vagyok vele elégedve. win7 5.5-nek értékeli.
Nekem ilyen van, ez nem lenne jó? 3 óra 39 percet ment az akkuja, a 3 órát simán viszi. -
scott_free
senior tag
hali,
kinéztem 2 gépet, s tanácsra lenne szükségem, hogy vajon a drágábbik megéri-e a +30ezer forintot?
ACER Aspire 4732Z
ACER Aspire 4810TZahogy néztem, a drágábbik gépben vmivel gyengébb proci van, viszont jóval tovább bírja akksiról (bár ez a vásárlásnál nem elsődleges szempont).
minden infót és tapasztalatot megköszönök ezekről a gépekről!
-
Ed Rush
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Szia!
Sokat nem értek hozzá, de anno egy másik gépen áramellátási problémám volt, elképzelhető aká ez most is... Másik akksi, másik táppal próbáltad már?
Én először mindig az alap problémákra gondolok, majd azokat ellenőrizve, gondolkodom további lehetőségeken... Bios, boot, stb...
UI: Kövezzetek meg, ha tévedek

-
Sziasztok!
Egy ASPIRE 5520G-vel kínlódok; bekapcsolás után 1-2 másodperc után kikapcsol. Kivettem belőle mindent (CPU, RAM, ODD, HDD, WLAN, VGA, Display... magyarán a kopasz alaplap maradt), de úgy is azt csinálja. Esetleg valakinek van tapasztalata erről a problémáról?
Youtube videó
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Ed Rush
csendes tag
Helló!
És királyság!!!

Sikerült teljesen újrahúzni a gépet... Most szarakodhatok megint a sok-sok feltelepítendő egyéb progikkal...
Csináltam a folyamatról képeket, igény esetén megosztom azzal, akit érdekel.
A tény, hogy a daemon tools-t és a Commodor Internet Security-t ki kell lőni előtte...
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat és segítségeket!

-
3DFan
aktív tag
Sziasztok!
5738ZG-re feltettem a v1.25 BIOS-t, azóta kb. hat naponta megadja magát az XP (SP3, 32 bit) rajta, újratelepítés után megint csak addig megy. Előtte működött rendben, Vista-val viszont jó. Ha tudtok segítsetek, köszönettel.
Ui.: Próbaképpen visszaraktam a korábbi BIOS-t, de nem segített. -
Ed Rush
csendes tag
válasz
Ed Rush
üzenetére
No újabb fejlemény...
A második lemez írása továbbra sem megy, de legalább már sikerült létrehoznom egy kék halált a Vistanál (3 év alatt az elsőt)

Ami időközbe eszembejutott az az, hogy a D: meghajtó mérete ugye 9,76 GB és erre a meghajtóra menti át a PQSERVICES az image fájlt ami 3,8GB körül van. és elképzelhető, hogy a maradék hely kevés a folyamat folytatásához. Amit még észrevettem, hogy valami 1,5GB-s "láthatatlan" cucc befészkelte magát, ezért leformáztam a D: meghajtót és a 9,76 GB-ból csak 70MB foglalt.
Nekifeszülök még1szer...
-
Ed Rush
csendes tag
No, ismét itt...
Egy nem várt eseméyn következtében sikerült továbblépnem, ugyanis nem adtam fel a lemezre való kiírást, így újraelkezdtem. Árgus szemekkel elkezdtem az írást, ám 55%-nál megint megállt, no de most észrevettem egy villámgyorsan felugróablakot, amely abban a pillanatban el is tűnt. Ez nem volt más, mint a Comodo Internet Security program, amely "kártevőt" érzékelt:

Ezt gyorsan, ideiglenesen kikapcsoltam és lássanak csodát legközelebb, már sikerült a lemez kiírása, ám de nem teljesen. Ugyanis az első lemezt kiírta, majd visszaellenőrizte, kérte, hogy tegyembe a második lemezt az íráshoz. Betettem és ekkor jött a gebasz, mert azt mondja, hogy tegyek be egy üres lemezt. Na kérem az pedig üres, már többet is próbáltam, de semmi. Próbáltam azt is, hogy akkor DVD, helyett CD-vel próbálkozom, de a kis okoska ezt is kiszúrta, mert akkor meg arra kért, hogy rakjak be egy ugyanolyan típusú lemezt... Amire kiírtam és tovább próbálkozom, az egy Maxell DVD-R4,7GB lemez 1-16X sebességű...
Most még kipróbálom esetleg azt, hogy a lemezt, nem ellenőriztetem le vele, mert ugyanis visszaolvasatja vele az image fájlt...
-
epoch
csendes tag
SOS Segítség! Acer extensa 5635G felraktam a win7,de sajnos hiába nyomom a wifi gyorsgombot, csak egy piros x jön elő majd eltünik.A laptop alól azt írja, inteles wlan module 112BNHMW van benne. Milyen driver kell hozzá mert amit feltettem az acer oldaláról nem található meg a programok közt. Valakinek ötlete?
-
dbius
veterán
válasz
Rotor82
üzenetére
Szinte sejtettem. Olvashattad Te is a hírek között, hogy sokaknál jelentkezett win7 alatt az akksi halál probléma, de hivatalosan cáfolva van a kettő közötti összefüggés. Itt is nagyon megosztja a fórumtársakat.
Viszont nálam is amióta win7 van, azóta eszi az akksimat, ezért amikor csak lehet kiveszem a gépből. (Vista alatt egy hónap használat során 1% volt az elhasználódás mértéke, win7 alatt két hónap alatt már majdnem 8%-nál jár, és már akármit csinálok, nem megy visszább)

Én azon a véleményen vagyok, hogy igenis van valami probléma a win7 akku kezelésével. Nem lehet arra fogni, hogy rossz az akku, és csak a win7 képes ezt jól érzékelni...

-
Rotor82
aktív tag
válasz
Mozilla
üzenetére
Nekem is 2,5-3órát bírt a 7738G-m 2 hónappal ezelőttig... De azóta úgy megrogyott egyik hétről a másikra, hogy jó ha kibír 30percet és hirtelen lelövi magát...
És az óra mellett az aksi ikonja át van húzva piros "X"-el és azt írja ki hogy:"javasolt a telepcsere". Megjegyzem jó ha van kb 8hónapos a masina és szinte mindig hálózatról működött. Fogalmam sincs hogy mitől szállt így el az aksim... 
Magával a masinával semmi bajom amúgy. -
Mozilla
csendes tag
Sziasztok!
Fentebb kérdezték, hogy mennyit megy a 7740 akksiról. Tegnap kipróbáltam és egész jó eredményt mutatott.
gyakorlatilag 0 terheléssel, minimális fényerővel, mindenféle sallang kikapcsolásával 10 perc híján 3 órát ment. HD filmnézéssel szerintem kibírna 2 órát simán. Nem olyan rossz ez egy 17-es géptől, pláne úgy, hogy csak egyszer volt töltve az akksi.
Az MSI GX600-asomnak 1:45 perc volt a vége, pedig az sokkal gyengébb masina ennél..
-
Ed Rush
csendes tag
Rendicsek!
Akkor átlag júzerből kénytelen leszek átvedleni mondvacsinált szakivá...
Az agyamban már megszületett egy elképzelés, miszerint megkaparintok valahonnan egy MBR-t, majd annak segítségével hozzátudok férni a PQSERVICE-en belül a recovery-hez és onnan helyreállítom az egészet...
Mi sem egyszerűbb ennél...
Uhh... Azért előtte elmondok egy imát 
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Vadiúj 7740-es notim bal oldali hangszórója egy hét után elkezdett recsegni.
Fülhallgatóval is ugyanezt csinálja.
Mi lehet a gáz?
Drivert kéne frissítenem?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Ed Rush
csendes tag
Na várj egy picit, mert szerintem idiótán írtam le, kezdem elölről....
A PQSERVICE nem is jelenik meg ön magában, csak akkor, ha az Acer eRecovery-vel elkezdem kiírni DVD-re az újraindító lemezt, de amikor berakom az új lemezt, az Intéző ugye automatikusan megnyílik és ott látom K: meghajtóként a PQ-t. Hozzányúlni ugye nem lehet, mert az eRecovery zárolja a DVD írás közben a billentyűzetet és az egeret. Önmagában egyébként valóban nem látom, hiszen rejtett...
Remélem így érthetőbben tudtam megfogalmazni...
-
dbius
veterán
válasz
Ed Rush
üzenetére
hmmm, a pqservice partíció elvileg nem kellene megjelenjen az operációs rendszerben, rejtett partíció kellene legyen.
Ezek szerint az meg lett buherálva, vagy a partíció típusa módosítva lett és azt is vissza kellene állítani eredeti állapotába. Próbáld átböngészni a linkelt helyet.
-
Ed Rush
csendes tag
Szia!
Angoltudásom enyhén szólva hiányos, de a gugli halandzsa fordítójából, már valszeg kitudom halászni a lényeget.
Amúgy eszem bejutott egy dolog, amivel lehet, hogy az ostobaságomat fogom elárulni a Tmában, de azért felteszem a kérdést, hogy A Daemon Tools által létrehozott 4db meghajtóm nem zavarhat be olyan szinten, hogy ezért nem találja a mondjuk a PQSERVICE meghajtót az Acer eRecovery???
Mert ugye így nekem a PQ a K: meghajtóként jelent meg, amikor dvd-re írtam volna ki a dolgokat, de 54%-nál megállt még az írás előtt az előkészítési folyamatnál. Most épp arra gondolok, hogy ha eltüntetem a Daemonnal létrehozott meghajtókat, akkor a PQ-nak az F: meghajtót kell kapnia (elméletileg).
Vagy abszolút marhaságot írtam?

-
dbius
veterán
Acer Timeline tulajdonosoknak: win7 alatt beállítható, hogy a ventillátor ne pörögjön automatikusan, ha töltjük az aksit: [link]
Még nem próbáltam ki, de a leírás szerint működik!
-
Ed Rush
csendes tag
Őszintén szólva nem tudom mi lehetett rajta korábban, mert használtan vettem, eddig nem volt gondja. Most sincs, csak én állat nem igazán figyeltem és pakolgattam mindent rá, most meg belassult, de piszkosul, ezért gondoltam, h legyalulom...
Amúgy nem adtam fel és ezt találtam.
Sőt még a testdisk segítségével még valamit helyre is állítottam, de itt megint megállt a szegényes tudományom...
-
dbius
veterán
válasz
Ed Rush
üzenetére
Nem volt valamilyen boot manager vagy linux is korábban a gépen? vagy nem lett az mbr felülírva? Mert abból, hogy nem indul el alt+f10-re a d2d, úgy tűnik, hogy a vinyó bootsectora nem az eredeti.
Ugyanis acer a vinyókra saját bootsectort tesz, csak azzal képes az alt+f10 együttműködni.
googlen keresve találhatsz pár leírást, hogyan lehet visszavarázsolni az eredeti acer mbr-t, sok embernek segített már hasonló probléma esetén.
Megoldás lehet pl az is, ha valaki, akinek ugyanolyan gépe van és még eredeti az mbr, az lementi és te azt felhasználva visszaállítod

-
Ed Rush
csendes tag
válasz
bigsee
üzenetére
Sziasztok!
Csatlakozhatok hozzátok a Tmában?
Én épp egy acer Aspire 7720G-vel szívok épp, mert szándékomban áll újratelepíteni, mert 3 éve nem volt újrahúzva, amióta használtan megvettem.
A biosban engedélyezve van a D2D, de az újraindításkor mégse reagál az ALT+F10-re.

Próbáltam, hogy akkor az eRecovery-vel íratok egy DVD-t, a gyári állapot szerinti lemez készítésével de az is leáll Error code 3.
Próbálkoztam még a rendszer visszaállítása gyári állapotba funkcióval, de semmi extrát nem vettem észre, hogy változott volna.
Most azon gondolkodom, hogy egy Vista 32bit OEM-es op-t szerzek és megadom az én kódomat hozzá, ez valószínűleg működik így, nem?
Illetve volna még egy kérdésem a start -> sajátgép -> kezelés alatt látom a tároláson belül a lemezkezelésnél, hogy ott van a rejtett cucc, de lehet, hogy sérült volna és azért nem megy?
Segítséget előre is köszönöm!
-
Sziasztok!

Egy ASPIRE 5520G-vel kínlódok; bekapcsolás után 1-2 másodperc után kikapcsol. Kivettem belőle mindent (CPU, RAM, ODD, HDD, WLAN, VGA, Display... magyarán a kopasz alaplap maradt), de úgy is azt csinálja. Esetleg valakinek van tapasztalata erről a problémáról?
A segítségeteket előre is köszönöm!

-
babyface020
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne egy acer extensa 5630 laptop hogy újra raktam az xp és egy idő után nem áll le a gép ha kikapcsolom csak ha kb 5 másodpercig nyomom a kikapcsoló gombot.
lehet hogy a bios van elállítva? Ha igen tudna nekem valaki segíteni!Előre is köszi!
-
C4mp3r
addikt
Köszi! Tehát akkor, ha a driverben maximális teljesítményre állítom, akkor annak függvényében fog nőni a memória? Még annyit, hogy érdemes 64bites Win7-et beszereznem? Azt tudom, hogy a 32bites nem tudja kezelni mind a 4giga RAMot, csak érezhető lenne-e a 64bites rendszer?
-
C4mp3r
addikt
Üdv!
Beneveztem egy E725-re 4GB RAM, T4300, 500GB HDD. Bevallom kicsit tartottam tőle, hogy a Wi-Fi-vel problémák lesznek, mert olvastam itt a fórumon is, hogy többeknek driver probléma miatt nem működött. Először nem is ismerte fel a Win7, de aztán egy Inteles driver frissítés után sikerült működésre bírni. Majd kiderül mit bír, bár ettől az Inteles VGA-tól nem várok sokat. Esetleg nem tudja valaki, hogy miképpen tudnám növelni a VGA memóriájának a méretét, mert a BIOS-ban ott van ugyan a 64MB, de nem tudom módosítani?
-
smkb
őstag
-
Thom!
veterán
Aspire 5740 váltja
Aspire 5545 néven jön AMD Danube plafrommal -
smkb
őstag
válasz
mellov
üzenetére
Szia!
Nekem 5738ZG 444G32MN és 434G32MN-hez volt szerencsém. Az elsőben 4gb DDR2 és 2.1ghz T4300 volt, másodikban 4gb DDR3 és 2,2gh T4400 . Mindkettőben a HD4570 vga mellett 512mb ddr3 memó. Az általad említett az utóbbitól csak az 500gb vinyóban tér el.
Néhány adat:
3dmark06 - 1366*768 4000 pötty
Avatar 1366*768 mediumban szépen megy
Grid, Dirt2 1280*720 ban medium low jól megy (grid még egy kis AA-t is elvilsel)
Shift, ez low-ban, de ekkor már nem valami szép a grafika, és az előző kettő autóshoz képest minth alenne egy kis lag
Mass Effect 1366*768 mediumban jól megy
Venetica 1366*768-ban medium elzümmög, bár nem 30fps, de ez egyébként is eszi a vgakat, nem túl jól optimalizált
Anno 1404 1366*768 medium low , jól megy
Amiket még próbáltam CMR4, CMR5 ezek értelemszerűen fullon mennek 16:9-hez kell hekkelni a registryben, de beállítható.Akkumulátorról mkv 1080p dxva-val kerek 2 órát bír.
Összességében a 150.000 körüli árat megérték szerintem. Amennyiben viszont az általad írt ára az 5740G 333G32MN-hez közel van (pár ezer lehet a különbség, boltoktól függően) utóbbit venném. Ebben core i3-330m van, 3gb ddr3, és hd5470 (igaz dx11, de szinte tökugyanazon eredményeket produkálja mint a 4570 dx9-dx10ben dx11 funkciók kihasználására meg nem alkalmas). A core i3 bír ht-vel is így nem meglepően kb 15-20% al erősebb cpu mint a T4400, FPU-ban tán még jobban, főleg ahol kijön a 4 szál használatából adódó előny, mindeközben nem fogyaszt többet.
Ami még nagyon fontos hogy játékoknál MINDIG KAPCSOLD KI HD4570-nél a POWER PLAY engedélyezést, mert egyébként nem engedi a memóriákat 500mhz fölé pedig 800 on tudnak menni. Ez az egyszerű mozzanak +30% teljesítményt hoz!!! Ez nagyon sok HD4570 esetén így van, több gyártónál is, állítólag bios bug. Játék után persze illdomos visszakapcsolni mert ilyenkor fullon tekre a vga 680/800-on.
-
smkb
őstag
válasz
bigsee
üzenetére
" ha a d2d a Bios-ban engedélyezve van, akkor ALT+F10 bill. kombinációra a rejtett PQSERVICE partícióról újrarakja a gépet, kezdve a merevlemez formázásával-> minden eddigi dolog veszik;
- az eRecovery egy program, ergo az élő oprendszeren fut, ezzel tudsz készíteni backup dvd-t a rendszerről (a feltelepített windowsról), illetve tudsz driver lemezt tudsz készíteni;"Agyontelepített rendszerről csináltam, és ugyanazt a 3 dvd-t írta ki mint amit szűzről. Ráadásul az erecoveryből kiírt 3 dvdről pediglen visszapaoklta az aktív partícióra potosan az az állapotú anyagot ami első indításkor elindult, és ugyanúgy bekellett állítgatni mindent.
Hogy lehetséges akkor ez?
-
Mozilla
csendes tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Hello!
Szerencsére alig melegszik. Proci max 50, vga max 70 fok körül ami teljesen jó szerintem. Hangja is alig van, játék alatt feljebb kapcsol a venti, de akkor meg ugyebár elnyomja a játék hangja

-
goodboy007
senior tag
válasz
Mozilla
üzenetére
Okés, igazából csak azért kérdeztem, mert nem lenne rossz, ha kibírna 1-1,5 órás filmet, koliból hazafele a buszon.
Azt akartam még kérdezni, csak közben kiment a fejemből, hogy mennyire melegszik? Úgy értem, nem melegszik túl vagy ilyesmi?
Szobatársam öt hónapja vett szintén egy Acert, igaz egy régebbi típust és a procin passzív borda van, de valami irdatlan módon melegszik, van, hogy elkezdenek szaggatni a játékok, mikor 80 fölé megy, bár a dizájnja is más, mint ennek. Cserébe mondjuk teljesen hangtalan
. Hangja ennek mennyire zavaró, ha megy a venti? -
Mozilla
csendes tag
Sikerült megoldanom, igaz nem ezzel a link-el, de azért köszönöm a segítőkészségedet..

Ez kellett hozzá: AMT_Intel_6.0.0.1179_Win7x86x64
Üdv
-
Mozilla
csendes tag
Az ismeretlen eszköz nem a card reader
.. Esetleg más ötlet? -
Mozilla
csendes tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Hello
Akksi idejét nem tudom, mert nem próbáltam még. Nincs is benne a gépben, mivel asztaliként használom, de sztem olyan 1 óra 45 perc körül lesz.. Majd írok pontos értéket ha kipróbálom..
üdv
-
Thom!
veterán
-
sbazsi
veterán
Tud valaki helyet, ahol travelmate 6291-hez árulnak ventillátort?
És nem horror áron!
-
manó17
csendes tag
Sziasztok , nem rég vettem egy új Acer Aspire 5542G Notebook-ot.
Xp-t tettem rá, és az vele a gondom hogy a mikrofont nem tudom rajta bekapcsolni.
Valaki tudna segíteni mi lehet a gond? -
bigsee
addikt
Szerintem itt egy kis fogalomzavar van...
- ha a d2d a Bios-ban engedélyezve van, akkor ALT+F10 bill. kombinációra a rejtett PQSERVICE partícióról újrarakja a gépet, kezdve a merevlemez formázásával-> minden eddigi dolog veszik;
- az eRecovery egy program, ergo az élő oprendszeren fut, ezzel tudsz készíteni backup dvd-t a rendszerről (a feltelepített windowsról), illetve tudsz driver lemezt tudsz készíteni;
- a PQSERVICE partícióhoz csak akkor férsz hozzá, ha azt a futó oprendszer alatt láthatóvá teszed, majd lemented image-be, nem azt rakod újra a recovery dvd-kkel;Én azt ajánlom mindenkinek, hogy a feltelepített szűz oprendszerről csinálja meg a mentést, az eRecovery-vel (nálam az 3 dvd volt), gond esetén erről tudsz visszaállítani, természetesen csak akkor ha megy az oprendszer, mert az eRecovery kell hozzá, egyébként marad az ALT+F10.
-
Mozilla
csendes tag
Probléma megoldódott
De sajnos még mindig van egy ismeretlen eszkösz:"PCI egyszerű kommunikációs vezérlő"
Valaki esetleg tudja, hogy mi lenne ez?

Köszönöm
-
mellov
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok véleményt mondani erről a notiról?
ACER Aspire 5738ZG-444G50MN LX.PQ102.028
Nagyon a csúcsot veregeti nálam az ára, de ahogy nézem eléggé alkalmas játékra is.
Nem igazán ismerem az Acer laptopokat. Mennyire megbízhatóak? Sokat utazom és bírnia kéne. Mennyire melegszik? stb..... -
Mozilla
csendes tag
válasz
plaszy
üzenetére
hali
Win7 x64
Ma vettem a gépet. Volt rajta telepítve win7 home minden driverrel együtt, de jobb szeretem ha én teszem fel a rendszert úgy ahogy én szeretem. Most vadászgatom össze a netről a drivereket de a vga nem akar menni. Feltelepül a szoftver de utána mintha misem történt volna... Most töltöm az acer oldaláról az ati drivert, már csak ebben reménykedem :S Amik nekem voltak nem mentek...
Ja.. 5650-es kari van benne
-
Mozilla
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy 7740G-hez honnan szedjek le olyan vga drivert amivel működni is fog, mert eddig 3 féle ati drivert próbáltam, és egyik sem ismerte fel... :S
Köszi előre is..
-
plaszy
őstag
-
V.Szabee
tag
Sziasztok!
Vannak a csodás laptopomon különböző "plusz" billentyűk: wlan, bluetooth, egy harmadik, amire a backup manager jön be, hogy lehet ezeket átállítani?
Mert pl. bluetoothom nincs, a backup manager helyére meg találnék jobb progit is

-
plaszy
őstag
válasz
@matthew@
üzenetére
Szia!
Notebookcheck szerint 384MB-ig vesz le a rendszer memóriából, használattól függően.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Van egy acer emachine laptop a családban és a videókártyájáról szeretnék kérdezni: Intel GMA 4500M erről keresgéltem a neten h hány megás de nemtudom h mennyi? -
plaszy
őstag
válasz
BigG.(nnnnn)
üzenetére
Szia!
A Pi 3560-ast...

-
BigG.(nnnnn)
tag
Hali!
Melyiket vegyem? sürgősen kéne válasz mert ma venném meg!

1. Acer Aspire 105.000Ft
vagy
2.Fujitso Pi3560 124.000Ft
Légszíves hamar írjatok mert már ma utalnám a pénzt!!!
Üdv:G.
-
plaszy
őstag
válasz
goodboy007
üzenetére
Szia!
5650-ről itt van egy leírás, meg ha lejjebb húzod, akkor pár játék, amin tesztelve lett FPS ügyileg.
-
joe69
senior tag
válasz
goodboy007
üzenetére
a 7740es szeria 17 colos, 1600x900. az 5740es 15os, 1366x768
-
V.Szabee
tag
Lenne még egy kérdésem. Tök jó ez a rejtett partíciós egész dolog. De az lenne a kérdésem, h ha én törlöm a vinyót ahogy van, és valahonnan szerzek egy win7 telepítőt, akkor a laptophoz kapott CD kulcsal gond nélkül felrakhatom ezt a win7-et és aktiválhatom?
-
goodboy007
senior tag
Hali!
A héten tervezek venni egy ACER AS7740G-434G64MN notit.
Gyártó: ACER
Processzor: Intel Core i5
Memória: 4096MB
Merevlemez: 640GB
Optikai meghajtó: DVD-RW SUPERMULTI DL
Kijelző: 17.3
Grafikus vezérlő: ATI Radeon HD5650
Csatlakozók: LAN: 10/100/1000
Modem: Igen
Firewire: 1
Egyéb csatlakozók: HDMI
HSDPA: n.a.
Egyéb: ACR LX.PLX02.211
Felbontás: 1366 x 768 (WXGA) 16:9
Hang: Igen
Szállított szoftverek: NTI CD MAKER + NA2005
Memória típusa: DDRIII
Szín: Fekete
Ujjlenyomat-olvasó: Nem
Dokkolhatóság: USB porton
Operációs rendszer: MS Windows 7 Home Premium HU
Súly: 2.9
Akkumulátor: 6 cella
Garancia: 1év
Bluetooth: Nem
Termék azonosító: ACR LX.PLX02.211Ráadásnak veszek még hozzá Gold csomagot, hogy három év legyen a gari, meg kapok hozzá táskát és egeret is.
Kérdésem, hogy van már normális driver az említett ketyeréhez (vga) vagy még új termék révén még nagyon bugosak rajta a játékok? Asztali kártyákhoz viszonyítva mit tud a kicsike? Vágom, hogy 400 streamprocesszor van benne, de gondolom nem hozza az asztali 5650 szintjét. Vagy mégis?
Másik dolog, hogy egyes boltokban 15"6-os kijelző van feltűntetve 1366*768-as felbontással máshol pedig 17"3-as 1600*900-as felbontással. Ha a nagyobb kijelzős modellt választom, de nem natív felbontásban játszanék, nagyon torzulna a kép? Mert nem szívesen bámulnám az akadozó/laggoló képernyőt, úgyhogy ha gázos a dolog, akkor inkább a kisebbik verziót választom.
-
V.Szabee
tag
Sziasztok!
Vettem ma egy acer laptopot win7-el. Első bekapcsolásnál feltelepült a win7. Viszont van néhány extra szoftver is, McAfee, Microsoft Office 60 napos, Norton online backup azthiszem ennyi. Ezeket törölhetem, és rakhatok helyettük azt, amit akarok?
Valamint, van egy csomó acer szoftver is. Nézegettem őket, kettő miatt lenne kérdésem.
1. eRecovery
Azt tudom, hogy van egy rejtett partíció a vinyón, amiről feltelepült a vista. Ez a progi ezt a partíciót írja ki? Javasolt kiírni? Ha kiírom, törli azt a rejtett partíciót, ha nem törli, meghagyjam, vagy törölhetem és akkor lesz több helyem (bár erre nem nagyon vágyom).
Valamint, ha probléma lesz a win7-el, és újra kellene rakni, hogy tudom ezt megtenni? Akár abban az esetben is, ha teljesen behal a win és be se jön, emiatt ezt az erecoveryt se tudom elindítani. Szóval, olyankor ha nem jön be a win, hogy tudom újrarakni?
2. Backup manager
Ezzel a dokumentumokról stb tudok mentést csinálni, igaz? Ennek semmi köze az előzőhöz, igaz?Légyszi aki tud ezekről valamit, írjon. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Plusz van egy Acer 5738 ZG típusú laptopom amivel az a bajom, hogy szeretnék húzni a procin de BIOSból nem tudok. 1.13-as Bios verzió van rajta, a honlapról leszedtem egy 1.25-ös Bios-t de nem írják, miben nyújt többet ez a verzió. A kérdésem az lenne, hogy ezzel a Bios frissítéssel tudnék már húzni a procin?
Egy Ubuntu telepítés szépen legyakta az MBR-t a rejtett partícióról, és ezt egészen addig nem is tudtam visszavarázsolni, amíg a partíciók (C-win, ext3+swap-ubi) el nem lettek tüntetve. Ezután jött a 3 dvd-s varázslat és ez rakta csak helyre a PQSERVICE partíciót is (amit, szégyenlem bár, de nem tudtam windows alól visszacsinyáni
), és a csont szűz rendszert rakta vissza, igazad volt. 

És az óra mellett az aksi ikonja át van húzva piros "X"-el és azt írja ki hogy:"javasolt a telepcsere". Megjegyzem jó ha van kb 8hónapos a masina és szinte mindig hálózatról működött. Fogalmam sincs hogy mitől szállt így el az aksim...

Uhh... Azért előtte elmondok egy imát