Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrYsler
senior tag
válasz
3voodoo
üzenetére
Hmm. Ez jó kérdés.
Az Intel chipset leírása alapján az FSB-nek 533 ill. 800-asnak kellene lennie. Ha a gép manual-ját olvasom, akkor aszerint Intel Pentium M 725A (1,6GHz) a legerősebb proci, ami belemegy. Csak az a poén, hogy 400-as FSB-vel!
BIOS verziót tudsz mondani?ChrYsler
-
ChrYsler
senior tag
válasz
tommyone
üzenetére
Két szoftvert ajánlok figyelmedbe. Mindkettő a kérdőjeles, ismeretlen eszközök beazonosítására szolgál.
Unknown Devices
Unknown Device IdentifierEmellett persze "default" az Everest, amiből épp ma jelent meg a friss 5.30-as verzió!

ChrYsler
-
simongab
senior tag
sziasztok
vettem egy Aspire 6935G gépetSajnos az előző tulaj feltett rá egy windows 7 et , így egy csomó minden nem működik
(ujjlenyomat olvasó, blu-ray, tv kártya....)
Sajnos a merevlemezen lévő vista visszaállítót is letörölte

Mit tegyek, segítsetek!

Üdv
Gábor -
cellpeti
nagyúr
válasz
3voodoo
üzenetére
Valszeg igen! 400Mhz-en fognak menni,ha nem kezel nagyobbat a lapod.
Nekem esetleg lesz egy M560 cerkám a hónap közepe fele.
Procinál meg nézd meg,hogy mekkora az FSB,támogatja e a lapod. Esetleg BIOS frissítéssel tudnál e rajta segíteni?!
A szorzót is nézd meg,mert lehet belemegy,de ha a szorzót nem bírja,akkor nem fog annyin ketyegni soha a procid amennyin szeretnéd -
plaszy
őstag
Hali ismét!
A 7720G-nél nem lehet elérni valahogy, hogy a DDR2-800 MHz-es ramok ne csak 667-en menjenek? Mert BIOS-ban nincs ilyen állítási lehetőség, mint az asztaliban volt.
-
stephen
csendes tag
-
3voodoo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Acer Travelmate 2410 es gépet szeretnék kicsit felturbózni, mi a maximum proci ami elmegy benne hibátlanul(celeron M 350, 400Mhz FSB, 1,5Ghz, van jelenleg) chipset intel i915GL, néztem intel honlapján is, de nemtaláltam normális választ, az tuti hogy mobil cerka 390es elmegy benne, de valami komolyabb érdekelne.
Memóriával megint gondban vagyok, az oké hogy 2GBig kezel le a chipset, na de DDR2 es memók méghozzá 400Mhzen??? Olyat hol lehet kapni, ha veszek bele 533Mhzeset, akkor azzal menni fog csak 400Mhzen?Hozzáértő válaszokat előre is köszönöm!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
cellpeti
üzenetére
Szia! Én egy E520-asba vettem a Celeron (M575) helyett egy Dual Core T3200-ast. Szépen lekezeli a gép, és visszaveszi az órajelet meg a feszültséget tétlenség idejére. Wifivel is két óra felett van most az akkuidő. Kolléga Asus laptopba vett velem egyidőben a Celeron M530 helyett egy T2350-est, azt állítja hogy kétszer annyi azóta akkuról a készenléti ideje.
Az enyémet nem tudtam szétszedni, egyik ismerős szedte szét, teljesen szét kellett kapni, úgy lehet a procihoz hozzáférni.
Az a véleményem, ha olcsón kapsz bele procit, illetve bele tudod tenni, akkor érdemes kidobni belőle a Cerkát. Én is az ára miatt vettem az E520-ast, Vettem bele a kétmagos procit, és még egy giga ramot....Elégedett vagyok vele nagyon, atomstabil, nem melegszik, gyors.... Az ára miatt sokkal gagyibbat vártam.
-
Megnéztem az eseménynaplót:
Erős versengés folyik az asztali ablakkezelő erőforrásaiért.
Ok: A CPU erőforrásai túlterheltek.
Diagnózis: Asztalablak-kezelő válaszsebességének hirtelen csökkenése figyelhető meg.Annyira szépen van fogalmazva!

-
cellpeti
nagyúr
válasz
Csabee.
üzenetére
Hát az akksi meg a proci együtt csak 24-25k lenne.
Most meg ér talán 70k-t! Az is jó,ha valakinek ennyiért el tudom adni. 90k-t már sose kapok érte,annyiért vettem!
Én is találtam egy nagyon fasza IBM T61-et(115k),csak éppen nincs rá zsém.
Pedig az jó masina."T7300 @ 2Ghz, 1x2Gb ram, 100Gb Hdd @7200Rpm, 14" 1280x768, intel vga, wifi, bluetooth, ujjlenyomat olvasó, CDRW-DVD combo, 6 cellás akksi, 3-4 óra üzemidő. Angol XP (recovery partició), angol (UK) billentyűzet, szokásos T61 dolgok. Még 2 hónap garanciával, karcmentes, újszerű állapotban. Ajándék expressCard kártyaolvasóval."
ui.: diákhitelből élek!

-
cellpeti
nagyúr
-
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Na összefoglalnám,hogy mihez kérnék tanácsot.
Van nekem egy Acer eMachines E510es gépem.
Az akksija most bír durván 1óra 20 percet. Ha most én vennék bele egy C2D T5450est,azzal tovább bírná?1.) Illetve,ha nem veszek C2D,csak veszek bele egy 8 cellás 4800mAh akkumulátort,akkor saccra mennyit bírna?
2.) Ha veszek bele C2D is és új akksit is,akkor saccra mennyit bírna?
Illetve érdemes e egy 90k-s gépre ennyit költeni?

-
dalek
tag
Sziasztok!
Gépem ez Acer Aspire 5710G.
2 éve használom, nem volt vele semmilyen gond , kivéve a ventilátort.
Szerintem kivannak benne a csapágyak, és nagyon hangos.Mielőtt teljesen leállna, szeretném kicserélni.
Kérdésem az lenne, hogy valaki cserélte-e már, mennyire bonyolult művelet és legfőképpen milyen ventilátor kell bele.
Jól esne egy típusszám, esetleg egy beszerzési hely.
Köszi a válaszokat! -
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Nem tudtok valakit itt a PH-n aki noti akksival foglalkozik. Van/volt egy ember,utángyártott akksival foglalkozik,de nem ad garit és nekem így sok érte amit kér!

-
tommyone
csendes tag
sziasztok.érdeklödnék honnan tudnék letölteni aspire 5610z-hez pci-flash nemoria drivert??az eszköszkezelöm szerint ien is van benne.és szeretnék kicsit többet tudni erröl.talán eggy kis extra nemo a pci foglalatba?
-
cellpeti
nagyúr
Találtam valami fontosat(lehet fontos)
Ezek szerint belemenne a T5750 is?
-
tenky
csendes tag
Szerintetek a sima 5715 BIOS-a jó az 5715z-ehz? Jelenleg az 1.45-ös BIOS van fent de nem vállt be, folyamatosan megy a hűtőventilátor amit a régi BIOS-al nem csinált. Esetleg van valakinek 5715zhez 1.34-es BIOS-a?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ChrYsler
üzenetére
Ja...lehet!
Micsoda szar dolog ez. Mindegy anno erre volt pénzem. Programozásra bőven megfelel. Majd ugyis megy bele egy C2D és akkor még elég sokat lehúz nálam!Olyat hadd kérdezzek,hogy esetleg valamilyen fólia a képernyőre,hogy ne legyen ennyire tükrös,nincs véletlen? Nem létezik?
-
cellpeti
nagyúr
na cs
feltettem(vagyis fel akartam) tenni az Acer Arcade Deluxe-t,de azt dobta,ki,hogy csak Acer rendszerre települ!
-
pelikán01
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy valószínűleg alaplaphibás Aspire5101 típusú laptopom.
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek érdemes javíttatni vagy el kell adni a francba és venni egy másikat.Valaki tud esetleg megbízható szervizt ahol nem a lenyúlás a legfontosabb tevékenység?

Előre is köszönöm a válaszokat.
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Várj, segítek.
1. Lépj ki teljesen a Launch Managerből.
2. Keresd ki a "c:\Program Files\Launch Manager\" mappában a MMKEYBD.CFG fájlt, és nyisd meg a jegyzettömbben.
3. Töröld ki ezeket a sorokat:
...
Key 27 = 1,E0,24,E0,A4,F5F9,Stop
Key 28 = 1,E0,22,E0,A2,F5F8,Play/Pause
Key 29 = 1,E0,10,E0,90,F5F6,Previous
Key 30 = 1,E0,19,E0,99,F5F7,Next Track
... (a fájl végén is van még törölni való
Key #0 = 1,B3,22,1,1,F5F8,Play/Pause
Key #1 = 1,B2,24,1,1,F5F9,Stop
Key #2 = 1,B1,10,1,1,F5F6,Previous
Key #3 = 1,B0,19,1,1,F5F7,Next Track4. mentsd el és indítsd el a Lanch Managert.
Most már a többi lejátszó is használhatja a gombokat!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ChrYsler
üzenetére
Az Fn+Home és társai gombok most se működnek.
Feltettem a touchpad driverét is,és van benne egy ilyen,hogy ha a touchpad tetjén balra húzom az ujjam,akkor vissza fele lapozna,ha jobbra akkor meg előre.Ehhez ilyen touchpad kell,vagy elméletileg bármelyiken kellene működnie?
-
ChrYsler
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Quick Launch Buttons. Gondolom én.
Egyébként a szokott helyről a LaunchManager-rel próbálkozz.ChrYsler
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Ebbe tudtok nekem segíteni?

-
Free_Frag
csendes tag
válasz
plaszy
üzenetére
Szia!
Az az Acer Arcade Delux program indítógombja, legalábbis nekem azt hozza be rajta. 5720ZG-m van egyébként.
A progi maga hasonlít a Vistában megtalálható Windows Media Cener-re, videólejátszó, dvd-író (videóidat tudod kiírni vele), videóvágót tartalmaz.
Nekem alapból felment telepítéskor.
Remélem tudtam segíteni!
Free_Frag
-
plaszy
őstag
A képen bekarikáztam egy kis ikont. Ez minek a gombja? Kell valami külön alkalmazást feltenni, hogy működjön?
-
ChrYsler
senior tag
-
cellpeti
nagyúr
válasz
ChrYsler
üzenetére
Ja írtam nekik...
A válasz lényege az volt,hogy nem támogatják az alkatrészek cseréjét,mivel a hűtés nem arra szabott...+ a rizsa duma

Azért kérdem,hogy egy cerka hűtése elég lesz e egy C2D-nek?
"Sajnos erről nincs információk, mivel egyáltalán nem támogatott a
notebookokban az ilyen jellegű alkatrész cserélgetés.
Az előre elkészített hűtőrendszer, a tervezés miatt igen csak szűk
mozgástér van hagyva hardverelemek terén a notebookokban.
Ezért az Acer nem támogatja ezen beavatkozást biztonsági okokból"Ezt a választ kaptam!

-
ChrYsler
senior tag
válasz
littlerock
üzenetére
Hú, akkor ez kezd tényleg nagyon érdekes lenni!
Csökkentett módban is darálgat?
Valszeg akkor csak valami vírus vagy kártékony program lesz...ChrYsler
-
Csosza01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés:Aspire 5735Z 4 giga rammal, Win7-es 64bites op rendszer.
A rendszereszközöknél ezt irja ki:
Telepített memória (RAM): 4,00 GB (2,93 GB használható)Tud valaki errőé valamit? Esetleg hol lehet beállítani?
Előre is köszönöm
-
oris
aktív tag
Vajon a Windows 7 upgrade magyar nyelven elérhetővé fog válni? Azt írja ugyanis a jelenlegi oldal, hogy csak azonos nyelvű Vista -> W7 váltás működik.
-
cellpeti
nagyúr
Abba tudnátok segíteni,hogy nekem a Fn+Home,-PgUp,-PgDn,-End gombokkal lehetne valamilyen filmlejátszó progit vezértelni.
Ezzel minden progit lehet vajon,vagy csak a WMP?

-
littlerock
aktív tag
válasz
ChrYsler
üzenetére
A regisztrálatlan verzió szerint a HDD állapota tökéletes, nincs hibás, vagy gyenge szektor, nincs felpörgetési, és adatátviteli hiba sem..
viszont 3 perc alatt, amíg a géphez hozzá se nyúltam, olvasott 15 MB-t,és írt 60-at... a Toshibám, ilyenkor meg se nyikkan, az sokkal ritkábban dolgoztatja a merevlemezt... mellesleg abban kissebb és lassabb a memória is...
-
ChrYsler
senior tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Szerintem sokkal nagyobb is belemegy, de nem akarok hülyeséget mondani.
Inkább itt érdeklődj: ACER Magyarország
ChrYsler
-
ChrYsler
senior tag
válasz
littlerock
üzenetére
Hard Disk Sentinel-t futtattál már? Kíváncsi lennék mit ír a vinyóra...
Nekem még anno asztali gépnél volt ilyen, hogy darálgatott a vinyó sokat... mielőtt végleg meghalt.
ChrYsler
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Tudom ne legyek telhetetlen,de az Acer eMachines E510-be nem megy bele nagyobb proci,mint T5450?

-
plaszy
őstag
válasz
littlerock
üzenetére
Szia!
A háttérben futó programokat kilőtted?
Vagy tedd fel a CCleaner-t azzal kitudod szedni az automatikusan induló progikat is. -
littlerock
aktív tag
Sziasztok!
A barátnőmnek van egy Acer Aspire 5100-es laptopja...
a probléma az, hogy rengeteget dolgozik a HDD akkor is, ha hozzá se nyúlunk. sokszor kegyetlenül lelassul, a mobilnet, meg lefagy...
A Hiren boot cd-n lévő teszteket futtatva az Alalap tesztnél, az "Interrupts" tesztnél, megakad...
valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Micsoda szar dolog ez. Mindegy anno erre volt pénzem. Programozásra bőven megfelel. Majd ugyis megy bele egy C2D és akkor még elég sokat lehúz nálam!