Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Most ez szerinted mit mond, vagy bizonyít? Két sima ATA133-as vinyót hasonlítanál össze két RAID 0-ba kötött SATA2 vinyóvíl. Teljesen irreleváns.
Egyébként nem értem miért várnak egyesek csodát egy új vinyó adatátviteli szabványtól. Maga a mechanika a korlát, úgyhogy kifejleszthetnek akár egy 1TB/s átviteli sebességű szabványt is, semmivel sem fogja gyorsítani a vinyókat, csak a marketingnek lesz mivel vernie magát.
Egyébként ha a Raptoroknak elég a SATA 1 (márpedig ezek a leggyorsabb asztali piacra szánt vinyók), akkor minden jelenlegi és közeljövőbeni átlag vinyónak is bőven. -
éN79
addikt
-
törölt tag
Nem elég a kettő vagy négy RAM. Meg kell egyeznie a szervezésüknek is (ami még azonos típusú chipek esetén sem feltétlenül igaz, de ha a modulokon azonos számú és típusú chip van oldalanként akkor jó eséllyel igen).
Az alap CL értéket az SPD-k kiolvasása után határozza meg a BIOS: mindig a legnagyobbat választja. Ugyan ez igaz a többi időzítése is.
A Brand azt jelenti, hogy márkás. Tehát ide tartozik a Samsung, Hynix, Corsair, Kingston, OCZ... De csak az eredeti Samsung és Hynix.
Amiről te beszélsz az a noname RAM. Ami ha normálisan van elkészítve (itt főleg a PCB a lényeg) semmivel sem rosszabb a márkás RAM-oknál. Legfeljebb alacsonyabb a tuningpotenciálja, mivel a brand-ek válogathatnak a chipekből.
Miért halna meg a noname RAM? Nekem az egyik kb 1,5 éve megy hiba nélkül a másikkal (kb1 éves) együtt dualban (Samsung TCCC).
A Venice esetén valóban van lehetőség négy modul esetén is DDR400-ra, de 1T csak egyoldalas RAM-ok esetén garantálható. -
törölt tag
Ha normálisan volt pasztázva a proci, akkor nem lesz pasztacsere okán több mint 10°C-os eltérés! A korábbi lap egyszerűen felémért. Paszta és paszta közt nem lehet 5°C-nál nagyobb különbséget kimutatni, legfeljebb extrém tuning és teljes terhelés esetén, magasabb hőfoktartományban.
gabor907: A VGA-t igen, a procit nem.
[Szerkesztve] -
Néztem már a chipsetet magam is, nemtom miért nem lehetett valami rendes lapos kupakot kitalálni rá...
Én a Zalmihoz adott pasztát gondoltam rá. Az jó szerinted?
Jól olvasom, Te levarázsoltad az eredeti chipsethűtőt előlről? Anélkül, hogy kiszedted volna az alaplapot? Hinnye!
Ezt nem próbálom meg utánad csinálni, félnék, hogy sérül a deszka. -
Az az alaplap hőmérő, nem is a chipset ( bár valszeg közel van hozzá ).
Nekem Everest terhelve kiír kb.35 fokot. Míg a chipsetventi alá dugott hőmérőm 43 fokot mér...
Szóval ha Nálad Everest alaplap 48 fok, hát a chipset lehet 60 felé jár???
Azt írtad lecserélted az aktív hűtőt, akkor az passzívat jelent? Mi lett rátéve?
(én már vettem egy Zalmi nb47j -t, de még nincs rajta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProBook 450 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezt nem próbálom meg utánad csinálni, félnék, hogy sérül a deszka.