Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
A KN8 alapfeszen ugyebár 1,5 volt.Mennyit érdemes adni neki max?
-
válasz
(Bundás)
üzenetére
sosel láttam még ilyen c&q-t működés közben szal nem hiszem h megy

meg amikor biosban kotorászok ki is írja h ha állítok a cpu beállításokon akkor nem lesz c&q...
de így is elég halk ha passzívan megy a zalman!
elviszi húzva is passzívon..
bár múltkor az alaplap elindította a ventit..
-
(Bundás)
addikt
válasz
t_ferenc
üzenetére
RMClock nevű programmal tuning mellett is megy, felrakod, beállítod benne mekkora szorzókkal bíbelődjön, majd Energia gazdálkodás-nál vagy hol kiválasztod a programot és tádáá.
Gyári CD-t nem használtam, a legfrissebb driver-t töltöttem le. Lehet a hekkelés miatt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ktg3: nálad simán megy a CnQ tuning mellett is?
-
t_ferenc
őstag
az nvidia nf4-hez való dárjverével mennie kéne a hangnak is a lapon?
mi a teendő, ha nem megy a C'n'Q?
-
egyébként van olyan hőm hogy cpu meg h cpu dióda...
szalmelyik meddig mehet
mondjuk alapból 2700on
30/44 fok
ha letekerem a procihűtő ventit akkor egy idő után a deszka automatice visszaállítja!
ilyen 50/73 nál kb... -
Macka
veterán
KN8-hoz melyik a legjobb driver. 6.86?
-
Macka
veterán
-
(Bundás)
addikt
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Venice3000+-om, jelenleg 2600Mhz.-n. 9X290-en megy. Alaplak Abit KN8. Szóval akarom feljebb tonászni. Adtam a Ramoknak ( 2x512 Geil 2,5-3-3-6 ) 2,9 voltot, a chipsetnek 1,55-öt ( eggyel több,mint az alap ), CPU-nak 1,6-ot. 9X300-on most stabilnak tűnik ( Prime 95 20 perce stabil ). De 2800-on (9X310) kidobja a Prime.Min kéne változtatni? Próbáltam ramokat visszaosztani 300-ra,266-ra de akkor is. Cpu-nak adtam 1,66 voltot, akkor sem okés? Tippetek?
Előre is köszönöm.
-
hogy lehet beállítani a ramidőzítésnél az 5. értéket ?
asszem command rate -nek hívják..
most 3-4-3-5-?T időzítéssel megy
állítólag jóhatással van a rendszerre ha az utolsót 1re leveszem!
thx -
PPSH
őstag
hi emberek egy KN8 sli-lapban hogy menne ez a ram''RAM DDR PC3200 400MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (Chip 5ns, 2.55-2.65V, 6 Layer PCB, Blue Aluminum Heat Spreader, Dual Channel SPD, SPD: 2.5 6-3-3 2T)''?jo minosegu?

-
törölt tag
válasz
abraham007
üzenetére
X2 esetén mindenképpen fel kell rakni a Processor drivert és a Dual Core Optimizert is!
-
abraham007
csendes tag
Sziasztok
KN8 lapban hajtok egy 3200+ Venice-t és napokon belül cserélődik egy 3800+ X2-re.
A gyártó honlapján lévő 1.8-as BIOS-t már besütöttem (X2 támogatás, tesztelve OK) viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy az Athlon 64 processor drivert a WIN alól le kell-e szedni? Tudomásom szerint ez csak a C&Q-hoz kell (én ezt nem használom, igazából nem is tudom mért van fenn...) bocs ha láma kérdés volt.
Egyáltalán, van-e még valami amire a fenti váltásnál figyelni kell?
Köszönettel:abraham -
Gabesz26
senior tag
Sziasztok
lehet még kapni valahol kn8 sli-t? -
(Bundás)
addikt
Azért ezek a tesztprogramok szinte a legszélsőségesebb körülmények között nyúzzák az alkatrészeket. Lehet 3 órán keresztül nem fagy a játék, de majd dögmelegbe filmtömörítés közben kezd el fagyogatni a gép vagy miegymás, akkor kiderül, hogy csak nem stabil a gép. Ez igaz VGA-ra is, keményen izzasztja és hibázik, játék alatt lehet nem szopókázik annyira. De mindegy, rajtad áll mivel tesztelsz. Én mondjuk egyszerűbbnek látom 30 percig futtatni az OCCT-t, hogy teljesen stabil-e a gép, mint 3 óra játék után megint állígatni a feszültségeken vagy az időzítésen.

-
válasz
(Bundás)
üzenetére
stabil=játszhatok és stabil..
onnantól nem érdekel h memteszt meg orthos milyen stabil..
ez tapasztalat hha vmi nem stabil akkor nem a super pi vagy a mark fog kifagyni!
mmint ha nagyon szar a beállítás akkor az is!
de ha mondjuk 3 órá játék után nem fagy ki meg semmi akkor tuti h megy minden teszt hibátlanul!
(legalábbis eddig ezt tapasztaltam) -
válasz
(Bundás)
üzenetére
szal ok akkor nem emelek neki de tapasztalataim szerint aznforceok simán bírnak +0.2V-ot!igazából azért emeltem h kizárjam azt a hibalehetőséget h nem bírja a chipset!
szorzót azért vettem vissza mert kiszámoltam h így tudok olyan beállítást elérni h a proci 2850 és 2900között legyen a memo meg 480-490 között
szal 11*245 ön teljesen stabil ami azért nem teljesen van így!
szal játszok 3-4 órát!teljesen jó!eddig 1 7 alatt 3X kékhalálozott be ezen a beállításon!
de az a durva h sosem játék közben!2szer film közben 1szer meg csak úgy zene és explorer közben!
szal 11*245 proci alapfesz de emeltem 1.4 re is semmi különbség!
memo-szinkronban 245 3-4-3-5 ös időzítés alapfesz
4X-ht
akármelyik időzítést lejjebbveszem már nem stabil(400on 2-3-2-3 teljesen stabil!!!)
290*10 volt a fent említett beállítás proci terén(1.65V-on sem stabil)
memo 333-ra rakva 482-n megy 3-4-3-5 alapfesz
3X-ht
2900 kell nekem!herr z elvileg holnap szolgáltat új procit a célomhoz
így a ram sem lenne végletekig hajtva!
490es szinkron beállítás mellett 7438 volt a ramírás everesben és vmi 40,4 ns volt a legjobb időzítés!de azóta is csak ilyen 42-ket érek el nemtudom miért...
ennyi![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
várom a javaslatot
-
11*260on még megy!
úgy kéne belőni h a ramok 240 és 245 között menjenek és proci órajel olyan 2850 körül..
na számolok
-
rászántam magam a remleosztásra!
hol van ilyen opció?mert vag yén v agyok a hülye fogyelmetlen vagy nem de nem találom!
bki netán tudja? -
Zoza24
senior tag
valaki tud valami megoldást arra,hogy nem találom a biosban a Command Rate beállítást?
olvastam a topicot,többen panaszkodnak,de megoldást nem találtam...
-
BaKeSZ87
őstag
Samsung TCCD chip van a ramokon, ami az A-DATA Vitesta ramokon is van. Nem panaszkodott még senki, hogy túlmelegedne a ram. Nincs valami ami odafújja a meleg levegőt? Mobil rack, vagy akármi? Lehet, hogy az alaplapon melexik vmi, ami a memória környékén van. Alapfesze 2,5V a ramnak.
-
éN79
addikt
Elnézve a ramjidat nem foghatnám rájuk, hogy ''gagyik''. Az hogy melegszik, az előfordulhat, DDR 2-s memók között is vannak olyanok amik baromira melegednek, vannak amelyek kevésbé, gondolom chipen múlik.
Az időzítéseid elég szorosak, én megnézném, hogy valamennyire visszalazítva mi történne, illetve egy Memtest86-ot ráeresztenék. -
Mkill
aktív tag
Halli
Nekem is van egy kis gondom az alaplappal vagy a ''memóriával''
Alaplap Abit KN8 SLI minden alapon használva de a memória annyira felmelegedik ,hogy újra indul a gép.
Kézrátétellel is meleg pedig 2.6V-kap a memória
A memóriákra i rányitogattam egy ventilátort meg szűnt az újra indulás.
Az az utóbbi 1 hétben csinálja.
A ház elején 8cm ventilátor hátul 8cm
Mkill -
éN79
addikt
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Nem az NF4 chip érzékeli, hanem alaplap gyártótól függőn raknak bele opciók, mint az asus-nál a CPR. Ilyen opcióval rendelkező deszkáknál az elrontott tuning esetén sem kell (vagy ritkábban) a CMOS Clear-hez folyamodni. Az abit lapjaiban nincs ilyen lehetőség. De valószínüleg nem kell az elemet kivenned, elég ha pár másodpercre CMOS Reset-elsz szvsz.
-
Dj Dekko!
őstag
sorry javítom Abit Kn8 - Ultra lapról van szó...és BIOS frissítve lett... és igy is ugyan az

[Szerkesztve] -
Dj Dekko!
őstag
Hellósztok!
van egy kis érdekes problémám--- és ugy olyan idegesítő---
akkor kezdem is ... EGY ABIT KN8 Alaplapom van...és amikor tuningolom...AMD Athlon 3500+ 64Bites 512Cache (2.21Ghz 200x11Fsb) és az a problémám hogy, Felhuzom egy Stabil Órajelre...figyelek hogy minden bírja...nEm fagy BE... semmi...de amikor Áramszünetvan...van Resetelek keményen...vagy KIKAPCSOLOM (nem szabályosan csak egyből power on amikor szarakodik az XP)
ELFELEJT A GÉP Visszakapcsolni Tuning ÓRAJELEN...vagyis... áll a gép világit...minden faszán darál--- és semmi ...(nem kapcsol be a monitor csak bug a gép) de EZT MINDIG ELJÁTSZA HA emelve van az órajel...és nem rendeltetés szerint lett lekapcsolva ''
ÉS BÁRMit csinálhatoK, AKKOR se javul meg...csak ELEM ki (10 - 15 min ) elem be...
pedig azt mondták hogy az nForce4 chip készlet érzékeli az INSTABIL beállításokat...és 20 - 40 másodpercen belül visszaküldi az alapbeállítást
MOST EZ a probléma EZEKNEK a LAPOKNAK a egyedi tulajdonsága?

-
Sicilian
addikt
Én úgy lőttem be a tuningomat
, hogy először a ramokat úgy állítottam be,hogy a legnagyobb időzítést kapja meg !!!!
Utána elkezdtem a procit húzni, elértem addig amig már nem boot-olt be, akkor adtam a procinak +feszt.(ezt neked kell eldönteni meddig akarsz menni én azt mondtam ,hogy a 3700+-os sandinak léghűtéssel adok 1.55 max).
Utána elkezdtem a ramok időzítését szorosabbra venni, ott is megnéztem meddig nem fagy a gép, utána emeltem a ramok feszén, ez nálam 2.6V-ról, ment 2.7V-ra !!!
Utána elkezdtem megint az időzítést nézni, és igy már láttam mikor fagy, és akkor az volt a rendszerem tuningjának a vége !!!! Nem akartam a maximumig húzni az nem jó !!!!
Így jutottam arra, hogy 270*11(2970Mhz) megy stabilan 1.55V-al
a ramok visszaosztva 333Mhz-re 2.5-3-3-5 1t időzítéssel és 2.7V
Chipnek nem akartam feszt emelni + nem is kellett, ment anélkül is
.
Egyébként menne 275*11-n is, de nem stabilan néha fagyogat, de az sem vészes (kb 10 óra alatt fagyott kétszer !!!), de nem kell kitaposni a belét, hosszútávon nem kifizetődő, ha teljesen széthajtod
Persze vízhűtéssel nyúznám tovább !!!
-
vkinek nincs tapasztalata h kn8-ultránál kb milyen fsb-nél kell + feszt adni a chipsetnek?
-
Sicilian
addikt
miért baj az , ha cmos resetelsz !!
. Párszor úgyis lesz
. Jobb begyakorolni !!, egyébként meg csak igy tudod, majd a max-ot kihozni a cumóból !! 
Tunningnál arra figyel, amig nem emelsz feszt. addig nem tudsz elfüstölni, tönkretenni semmit, max olyan beállítást csinálsz, amivel nem boot-ol a gép és akkor cmos reset.
Az a proci eléggé jó, ha alap fesszel megy 3Ghz-t, nekem 2800 ig stabil alap feszen.
Neked akkor csak a ramokkal kéne jáccanod

-
Zoza24
senior tag
nemrégen szereztem egy ilyen lapot (kn8 ultra),3700+-os san diego procival,thermalright hr 05ös chiphűtővel...mire figyeljek a tuningnál?hogyan is kezdjek neki,hogy ne legyen egyből cmos reset?

a proci egy pretested darab,tehát egy előre letesztelt példány,1,425körül viszi a 3 ghz-et,az északi hídnak mekkora fesz kell?alapban asszem 1,5v... -
nesa
veterán
Ma elhagytam a KN8 tabort, mar csak kulso szemleloje lettem e remek lapnak

Koszonom a segitseget amit kaptam ,bar nemigen kellet
-
Zoza24
senior tag
véleményeket kérnék,hogy a kn8 ultra laphoz melyik a legjobb bios szerintetek?
-
vki tud nekem a driver cd-ről imige filet küldeni az adataimnál lévő msn címre?
-
törölt tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
Ha a két vinyóról teljesen elkülönítve is tudni akarsz bootolni, akkor igen, ki kell venned egyiket, amikor a másikra telepítesz.
-
sosperecek18
őstag
válasz
üzenetére
Értem, akkor csak ennyi lenne a probléma?
Már én ilyenekkel nem akarok foglalkozni, mert jövő héten jönnek meg a kn9-es alkatrészek, de ezen alkatrészeket meg eladom, és azért kellett megtudnom, hogy mi a baj, hogy a vevőnek eltudjam mondani, de ezek szerint csak egy ilyen kis gubanc miatt volt az egész!
Akkor ha a Kn9-es esetében is ha mindkettőre akarok telepíteni akkor az egyiket mindig vegyem ki a gépből a másikra való telepítés során?(majd vmikor, most ugyis csak amit nem használok arra megy az uj win)
-
törölt tag
válasz
sosperecek18
üzenetére
A bootsorrend és prioritás állítható. De a Te problémád nem hinném, hogy ez.
Ha jól értem mind a két vinyón van OS. Eé gyanítom, hogy a SATA-sra úgy raktad fel, hogy a PATA-s vinyót nem vetted ki. Nos, ekkor az történik, hogy a Win nem írja be az újabb vinyó mbr-jébe a Win bootmanagert. Anélkül viszont nem nem fog elindulni a Win. A 2. esetben is ez a probléma, mindig az első meghajtón keresné a bootmanagert.
A problémára a megoldás: Amikor csak a SATA-s vinyó és a DVD van a gépben, akkor Win telepítőlemez be, elindítod a Recovery Console-t (Javítókonzol) és ott kiadod a fixboot (meg kell adni a meghajtó betűjelét is) és fixmbr parancsokat. -
nesa
veterán
válasz
sosperecek18
üzenetére
En ugy csinalnam hogy eloszor beraknam a SATa hdd-t meg a dvd-t es felraknak egy XP ha ez megvan utanna rakna ra a Pata Hdd-t es ugy raknam fol a patara az xp.
Meg belehet alitani a boot sorrendet is. -
sosperecek18
őstag
Hello lenne nekem egy összetett kérdésem:
alaplapom Kn8-sli, van egy pata, egy sata hdd-m (mindkettőn xp), és egy dvd-rom!
A lényeg, hogy ha a pata meg a dvd-rom van a gépben akkor rendesen megy minden!
2. eset amikor benne van mind három, de az hdd-k közt a satás van az első helyen akkor a gép a cd-ről akar bootolni!( ha win xp cd van menne akkor tölti és utánna bejön az a menü ahol lehet választani, hogy melyik xp-t akarom indítani!
3. eset a sata hdd, és a dvd-rom van benne akkor ha nincs benne a xp cd akkor kiirja, hogy INSERT SYSTEM DISK és ennyi, ha viszont benne van akkor a 2.-ban leírt folytatódik, tehát bejön a menü.
4. eset, ha csak a SAta van benne, akkor ugyanugy INSERT SYSTEM DISK, és ennyi!
Mit kellene csinálni, hogy a satas vinyót korábban észlelje mint a dvd-romot, mert mivel satás igy az ide eszközök között, csak a 3-4-5-6 helyen áll attól függve, hogy melyik sata-ra van dugva, viszont a dvd-pedig az 1-2ben!
Valaki tud segíteni, vagy azt mondani, hogy ez mindenkinél igy van?
-
éN79
addikt
A KN8-ban NF4 , a KN8 Ultrában NF4 Ultra chip van.
Míg a sima KN8 ezek után nem támogatja a SATAII HDD-ket, a KN8 U igen.
Egyéb különbségekre itt lelhetsz: [link]
Viszont ha tuning miatt kérded, akkor feltételezem nem sok köztük, azaz mindkettő jól bírhatja szerintem. (azért feltételes mód, mert nekem KN8 SLI-m volt, azzal sem volt gond OC terén sem, ill. a topik általános véleménye is hasonló a többi lapra is). -
Macka
veterán
Az Abit KN8 és az Abit Kn8 ULTRA között mi a különbség??
-
(Bundás)
addikt
válasz
üzenetére
Rossz hűtés, házszellőzés, meleg környezet esetén normális lehet, de ezzel itt nincs rendben valami. Kupak visszahelyezésével lehet a gond, amit nem én csináltam
, de ide vonatkozik egy kérdés is az okosoknak: rekupakolás esetén mennyi rés kell a CPU-nak a levegőztetésre, mert gondolom, hogy kell néki. 
Egy tűt körbehúztam, de nem láttam rést, gondolom a nagyobb maghőmérséklet adódhat ebből, hiszen hiába hűtene a hűtő, a belső levegő hőjét nem tudja elvezetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Motoros topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ELADÓ: ASUS MAXIMUS VII Ranger LGA1150 alaplap - ritka, gyűjtői darab (+gari/számlás)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Kingston FURY Beast 1x16GB DDR4 3200MHz (KF432C16BB1/16)
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4650
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://bunda.uw.hu/pic/memtest00.jpg)

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070219/1012311482SP_A0059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
:
vagy azt az eladónak kell?
), aztán már nincs is messze az az odébb...

, de ide vonatkozik egy kérdés is az okosoknak: rekupakolás esetén mennyi rés kell a CPU-nak a levegőztetésre, mert gondolom, hogy kell néki.