- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A magyar Duke Nukem 3D
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Bios cacheable disabled vagy enabled-re rakjam ez tulajdoképpen mi?
-
Vigneau
félisten
Kissé nézelődtem, méricskéltem és egy furcsa megállapításra jutottam. A lapomon a két VGA között szépen elférne a HR-05, már ha a borda rész mérete az SLI-s hűtőre szereltével megegyezik. Az eszem megáll...

Mindez szemrevételezés alapján történt. A helyi HR-05 tulajt még nem csíptem meg.
[Szerkesztve] -
-
Az a baj, hogy nekem eddig mindkettőtökkel kudarccal végződött a biznicem.

Még majd rossz hírem keltitek... (nem arcról ismertek, hanem kudarcról)
Vigneau: Szóval műanyag pöcök..., fura nekem meg kollégáimnak is jó (ez a része is). Nem kombináltak át valamit az SLI verzió rögzítésén?
Node már mindegy, Neked SLI lesz és már ahhoz sem jó... sajnálom.
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Felbuzdultam én is, hogy na most, az 1-2-ben tuti!
Aztán nem, ugyanott, ugyanúgy fagyasztotta le a rendszeremet, azaz jelen állapotában végérvényesen feladtam.
Gondoltam meglesem az adataidnál, milyen tápod is van, de nem lettem okosabb. Mekkorát tervezel? Mert 500W körüliek ill. nemsokkal az alattiak mintha meg tudnák oldani két 7900GT fenevad etetését, vagy nem jól emlékeznék? -
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
És nemsokára jönnek a DX10-es kártyák, úgyhogy az árak az erkölcsi amortizáció hamarosan az egekbe csap. Kiváncsi leszek a majdani SLI-s tapasztalataidra.
Viszont nem tudom, hogy említettem-e, megoldódott az 1-2 slot problémája. Most ott megy, de nagyon úgy tűnt pénteken, hogy most meg csak OTT! Furi. -
éN79
addikt
Látod, így járnak a BARÁTOK. A jó szándék néha nem elég, vagy legalábbis nem úgy alakul, ahogy szívből szeretnénk. Én is így jártam veled.

Jót akartam, aztán meg nem is lett jobb neked, de az is megoldódott, Vigneau-t (
) meg nem féltem, hamar el fogja passzolni, ha valóban nem funkcionál rendesen...
Vigneau: viszont nekem meg megvan az a nagy előnyöm, hogy csigi barátunkat arcról ismerhetem. -
ToBeY
nagyúr
Na minden ok szerencsére thx a gyors helpet.Tényleg csak elég volt áram alá helyezni a gépet.Amit tudok már hogy a 237FSB nem szereti a gép viszont 220 nincs gondja.

Következő próbálkozás 227 lesz.
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
defaultban az elem feloli 2 pockon kell lennie a jumpernek.Kikapcsolod a gepet,(tapot is)atrakod a jumpert a masik oldalra (legalso es a kozepso pocok) visszakapcsolod a tapot,varsz majd ujra ki.Aztan visszarakod a jumpert az eredeti allasra.
Benne van amugy a users manualban
De hogy lasd kivel van dolgod :[link]
Ehun a folyamatabra
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Hogyan kell ezen a lapon bios resetet csinálni?Biosban túl nagyra állítottam az fsb és nem bootol be!
-
N_A_S
veterán
Üdv!
Ma vettem egy KN8-SLI lapot. Bár az SLI-t nem használom de sztem elég jó áron jutottam hozzá ezért nem hagyhattam ki. Az előző MSI és Chaintech lapomat sztem alázni fogja. Sajnos még nem tudtam beüzelmi de így külsőre nagyon tetszik. Remélem a tuningot is bírni fogja. Hnap veszek bele egy 3700+ -os Sandit...
Ha esetleg valaki elcserélné KN8-Ultra-ra (értékegyeztetéssel és kizárólag SOTES hűtéses érdekel!) vagy AN8-Ultra-ra (ráfizetéssel) az keressen meg nyugodtam privátban

-
Vigneau
félisten
válasz
BobChemistry
üzenetére
Egy teljesen réz aktív Titan VGA hűtő. Vissza is tettem rá, nem kínlódok vele, csak lötyög össze-vissza. Ráadásul két kártya esetén már nem is férne el... Olyan lapokhoz tervezték, ahol a két VGA foglalat között 1 db PCIe 1x foglalat van, nem pedig 2.
-
ToBeY
nagyúr
Mit gondoltok egy ZALMAN NBF47 lehűti ezt a lapot rendesen?
-
válasz
BobChemistry
üzenetére
Nos, akkor itt az ideje, hogy élvezd is kicsit...

Vigneau: SLI megvan, küldtem privit. -
éN79
addikt
Szia Csigi!
Nálam meg ma részben csoda történt. TV tuneremet látván a tegnapi PH!-s cikket, gondoltam visszarakom, ami meg is történt. Indítanám újra a gépet, de nem indul, csak felpörögnek a ventik, mint a kollégáknál nem is olyan rég.
után vga ki-vissza, semmi. Elkezdtem a ramokkal szórakozni. Ugyebár nálam a 3-4 slotban indult csak el a gép. Kivettem a 4-ből, elindult, visszaraktam, nem. Csak a 4-ben hagytam ramot, nem indult. Vissza háromba egy modul, már úgy se. Gondoltam ez aztán faxa.
Próba szerencse, beraktam egy modult az 1-be, indult. Mégegy a 2-be, nem, de elkezdte a hosszú sípolgatást. Megint csak 1 és ment. Aztán negyedóra szenvedés után óvatosan még egy modult beraktam a 2-be, így most az 1-2 slotokban lévő ramokkal megy.
Viszont a PCMark05 (szerintem megint a memírásnál, mert nem néztem hol járt) futása közben kb. 20 perc után kidobott egy szép kék képernyőt az IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL v. mi pontosan hibaüzenettel.
Hurrá, nem változott semmi, csak máshol vannak a ramok.
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
Nekem most épp 267-es FSB-vel megy a cpu (2400Mhz)
az asszinkronitás előnyét keresem ha van ilyen...
amúgy szinkronban elmegy kb 257-8 körül tud menni. -
válasz
BobChemistry
üzenetére
Akkor most nem derült ki, hogy a ramslot oldotta meg vagy a chipset piszka...
A lényeg, hogy megy!
HR-05 nekem már van, ez a kettő a kollégáknak lesz...
-
BobChemistry
őstag
na, a ramokat visszaraktam az 1 és 2 slotba, a chipet újrapasztáztam Arctic Silver pasztával
így most megy, FarCry és prime95 alatt stabil
a zalman hűtőt raktam vissza rá, nem akartam szenvedi a HR-05-el
minek neked 2 db belőle?
Vigneau: remélem elég lesz ez így, de lehet hogy ha bejön a meleg idő a nyáron, kénytelen leszek cserélni -
válasz
BobChemistry
üzenetére
Nekem a HR-05 -el pl. most 43 fokos, igaz FSB255 meg +0,1 Volt. Én egy hőmérőt dugtam a borda közepébe az egyik hőcső mellé...
Sztem az a 40 alatti érték jó, mennie kellene vele. Esetleg még arra gondolok, hogy a chipset ugye akkor dolgozik/melegszik mikor sokmindent kell csinálnia. És ez mondjuk pont a bootoláskor igaz lehet. Ha meg azt kibírja, utána már megy...
Ez csak egy teória...
SP2 után nForce drivereket újraraktad? -
Vigneau
félisten
válasz
BobChemistry
üzenetére
A HR-05 hatására majd én is kiváncsi leszek.

-
K9
tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
Bár más proci, más alaplapom van, de nekem is pont egy hete volt ilyen a bartonommal.
Két évig használtam 2,2ghz-n majd volt egy bios reset mert teszteltem ramokat... és ujra beállítottam a procit erre a sebességre...2óra múlva rájöttem hogy soha nem fogom már azon a sebességen járatni mert akár hogy erőlködöm 2ghz fölé nem sikerül rakni ugy hogy a gép el is indúljon. LOL
És én még nem is cseréltem egy alkatrészt sem. -
BobChemistry
őstag
a gyárival 40 fölött volt bőven, ezzel 40 alatt egy picivel (37-re emléxek)
egy digitális hőmérővel néztem
szereztem egy HR-05 is, lehet hogy este felrakom
bár nem sok kedvem van kiszedni a házból - már megint
csak win alatt indul újra, sp1 helyett most már sp2 van fent
talán ez a gond?!
-
válasz
BobChemistry
üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a Zalman passzívan nem volt elég, de az még az elődje volt a 47-es, meg FSB240...
Hőmérsékletet néztél Zalman előtt, után? Végső esetben cseréld vissza a régire, és úgy nézd meg a 250-et, ha megy, itt a bibi. -
BobChemistry
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
hm..eszembe jutott, hogy a ramokat átraktam a másik két slotba
lehet, hogy ez a probléma? -
válasz
BobChemistry
üzenetére
Milyen chipsethűtőt tettél rá? Jól megpasztáztad? Ha nem jut eszedbe semmi, akkor szedd le nézd meg a maszlag rendesen eloszlott-e alatta, aztán tedd fel mégegyszer.

Sata natív megy, az nem lehet gond. -
BobChemistry
őstag
na, tegnap hazamentem és felhúztam a procit
de már a 233MHz FSB se tetszett neki, újraindult
fogalmam sincs mi a fene lehet vele
két hete még gond nélkül ment 250-en is
azóta mindössze annyi változás történt, hogy vettem még két db SATA vinyót, meg lecseréltem a chiphűtőt
nemértem...

-
HERR Z
veterán
-
éN79
addikt
esetleg akkor másik proci bele, bios fless és talán menni fog?
Ha teheted, ki kellene próbálni valóban egy másik procival, akkor a bios-t valóban flesselheted, bár nálam az ASUS-nál mindíg a legfrissebb volt fenn, mégse lett jó. Ha nincs eredmény, akkor neked se nagyon marad más, mint anno nekem.
csigi: legyünk erősek!
-
éN79
addikt
Akkor csak hogy ne keserítselek el (
):
Én ezt ebben az évben többször tapasztaltam, mint kellett volna.
Volt egy (2!) A8N-E m (az Asus istállójából=trágya, most így utólag), ami tökéletesen ment egy 3200 Venice E6-al, ellenben a te általad leírt jelenséget produkálta egy 3700+ SD-vel (vadiúj, boltból, dobozos). SD ki-Venice be és minden stimmt. Egy hét múlva másik bolt, bontatlan SD újra: Venice ki-SD be->se kép se hang, csak a ventipörgés. SD ki-Venice be-> minden jó!, SD boltba vissza... (még jó, hogy visszavették, csak a jóindulatukon múlt!)
Kb. egy hónap múlva Venice helyére érkezett egy 4000+ Clawhammer. Simán lezajlott a csere, minden ment ahogy kell.
Eltelt v. másfél hónap, Clawhammer helyére X2 3800+ ééésss: nem ismerte fel, ua a jelenség mint nálad. Na ezt már nem tűrhettem, teljes gép be a kereskedésbe, lássák, hogy Clawhammerrel megy, saját X2-mel nem. Látták. Bevizsgálták, azt mondták Bios fless közben volt valami gixer, újrarakták ők is a legfrissebbet, kipróbálták egy náluk lévő X2-vel és jó. Lapot visszakaptam, de el is adtam, mert amíg bevizsgálták kellett valami a gépembe. Mondanom se kell, hogy az új tulajdonosnál egy procival ment, másikkal nem (ott is X2-vel volt a gáz). Visszavitte, neki már kénytelenek voltak egyből cserélni.
Szóval lehet hogy te is hasonló cipőben jársz, de akkor nem kis nyűg elé nézel, sajnos, ill. remélem hogy nem ez a gond.
Ramokat másik slotban próbáltad már? (csak hogy konstruktív is legyek egy picit)
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Én is ismerem magam (és vannak hasonló vonásaink a kényszerűség területén is
) , de az utóbbi időben elég jól le tudom beszélni magam az újítás vágyáról. 
Számomra ez az X2-es rendszer ha minden igaz, elég lesz a következő nagy durranásig (vagy még tovább...), aztán meglátjuk, hogy mi lesz az akkori jövőbeni technikai fejlettség tényleges előnye. -
Igazad van, hogy 939 lenne a kissebb ellenállás iránya. De akkor később még több összetevőt kellene lecserélni, mikor mégis átállok...

Avagy kihúzni AM2+ vagy AM3-ig vagy akármi lesz az utód, ez esetben már megérné egy 939-es X2 hosszabb távra. Ezzel csak az a baj, hogy ismerem magam...
Szóval nemtom.
Addig is nézegetem a piacot, mostanság hiány van X2-ből, úgyhogy türtőztetem még magam. -
válasz
BobChemistry
üzenetére
proci alapfeszen 2500MHz : Én ezt le nem cserélném, maximum X2-re. Ez több, mint a 3800+!
Részemről mégis inkább ramot cserélnék. Neked van jól tuningolható 400-as ramod és elég lenne egy kevésbé hajtható 500-as. A különbség szerintem nem lenne sok PH!-s áron...
-
HERR Z
veterán
Nos...vettem egy ilyen deszkát, és a jelentség ua. mint abrahamnak....csakhogy nekem nem indul el sehogy se
1 ventit rákötök(az a chipseté) mint prociventi és semmi
ha rátolok egy másik ventit(egy primecooler vf700 klónt) akkor sincs semmi
van esély hogy ez is csak a venti miatt van, vagy pedig halott a cucc?
jah...vadi új a lap -
éN79
addikt
Naná, hogy ezt állítjuk, csak nem vallanánk be, hogy gáz, de hála az AMD-nek, nem így van, tényleg remek a procc.

Vigneau se bánta meg (szerintem és remélem) pedig hát ő se nagyon nyugszik, ha arról van szó, hogy ficánkolhat egy-két kósza megahertz még a processzormagban.
Nem azt állítom, hogy ég és föld, de azért nagyon hamar hozzá lehet szokni az X2 nyújtotta ''előnyökhöz''.
Ha vennél, akkor a ramjaid és minden más összetevő miatt az S939 lenne szerintem nálad is a legoptimálisabb megoldás, vagyis a legkissebb beruházással járó beavatkozás, hiszen az AM2-t már korábban kiveséztük, és a teljesítménye inkább egyenrangú jelenleg az S939-ével, mint fölé kerekedő, amire meg újabb/fejlettebb procikat dob a piacra az AMD AM2-be, addigra úgyis cserélni akarsz majd...
-
BobChemistry
őstag
proci alapfeszen 2500MHz ram visszaosztva 333-r (így 417MHz-en mentek)
ram 466MHz gond nélkül, 480MHz már bajosabban, de megy (stabilnak stabil, de nem szívesen hajtom ezen az órajelen)
a ram árak nagyon felmentek mostanában, a prociárak viszonylag kedvezőek (és itt most nem a Core 2 Duo Extreme változatára gondolok
) -
válasz
BobChemistry
üzenetére
Igaz, azt magam sem komálom, ezért vettem az 500-as párocskámat...
Mit bírnak a ramjaid? Mit bír a proci visszaosztott ramokkal? Ezután lehet elmélkedni, hogy proci vagy ramcsere. -
A kérdés jogos, de az X2-es tulajok állítják, hogy van különbség..., persze mit is mondhatnának.
Nemtom, tipródok még... Meg ha vennék kétmagost, csak használt, tuningos darab jöhet szóba, hogy ne legyen nagy visszaesés a MHz-ekben sem.
És ha veszek is X2-t, 939 avagy AM2?
De Neked is adott a dilemma, olcsóbban kapnál egymagos szandit...
BobChemistry: Tuningban nem lehetne kihozni azt a 3800+ -t?
[Szerkesztve] -
Üdv, rég találkoztunk!
A KN9 meg a DDR2-es ramok kapcsolata kiforrott már? Én is nézegettem már ezt a lapot, logikus továbblépés lenne, csak hát akkor proci meg ram csere is kell..., húzós. Konkrétan én gondolkodom X2-ről, de akkor már esetleg AM2 legyen? Vagy maradjak még 939-en? Teljesítményben mindegy. Te hogy állsz a dologhoz?
PCMark hiba meg úgy is a szívünkhöz nőtt már. Az miatt nem váltok AM2-re.
Különben szerintem ott menne, mégiscsak más a chipset, ram. És a bibi ezek körül van. -
éN79
addikt
A KN9-nél is vannak 1-2 slot meghasal, 3-4 slot működik megoldások. Csak tudnám, hogy akkor miért van 4 slot a deszkán!

Sebaj, már csak arra várok, hogy ezek után kipróbálja valaki ott is a PCMarkot, és fogja a fejét a memírásnál, tényleg meg is kérem az úriembert, hogy tesztelje majd le nekünk. Kiváncsi vagyok. -
PPSH
őstag
egy kerdes
ha a PCIe orajelet emelem 100-rol pl 110-re akkor valtozik valami? 
-
törölt tag
-
K9
tag
válasz
BobChemistry
üzenetére
A proci váltás:
A legfontosabbat nem mondod mennyibe fáj ez neked?
Mert ez kajak kis előre lépés már majdnem a maga a munka proci kivesz és másik betesz már nem nagyon éri meg szerintem
Legalábbis én lusta lennék rá.
Ha tudsz szerezni egy e4 3700 sandit akkor van értelme talán előre lépni. -
K9
tag
abraham007
Kösz az infót.Szerintem itt jópár embert megszivatott volna ez, mert senki nem mondott ilyen ötletet sem
Andre1234 Abit ultra, énis átnyálaztam már egy csomó lapot és ez volt a legszimpibb. Asus és gigabyte felejtős, csak annak nem akinek már ez van
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Destrier Ergo gamerszék
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- ZTE Blade A36 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem pöpecül áll a helyén..., bár már kezdenek kétségeim lenni.
Ht visszaosztva? ramok? nf4 fesz?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
):
)