Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10401) BauerK válasza phobos86 (#10400) üzenetére


BauerK
csendes tag

Legjobb tudomásom szerint az eladó nagy darabszámban vásárolt fel és ez az utolsó darab a megmaradt rendelésből és mivel akar jövő hónapban többet is behozni és emiatt inkább többet ad el alacsony áron, mint kevesebbet többért. Legalábbis nekem ezt mondta

(#10402) Lokids válasza BauerK (#10399) üzenetére


Lokids
addikt

Menj el és ülj bele. Utána tudni fogod. Itt már nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy Mirra2 vagy Aeron. Főleg, hogy az Aeron-t 3 méretben gyártották. Nem tudni neked melyik a jó. Kép alapján Mirra2. De bele kell ülni.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#10403) (ex)Cat válasza BauerK (#10401) üzenetére


(ex)Cat
senior tag

De az a jófogásos Mirra2? Amit 260.ért hirdet a srác? Ezt adja 153e-ért?

(#10404) BauerK


BauerK
csendes tag

Nem, csak a jófogásost linkeltem be. Ugyan onnan vette az illető is a széket, mint a jófogásos srác, viszont ő romániában 153e árulja 260 helyett.

(#10405) Gilexand válasza LLKobe (#10172) üzenetére


Gilexand
csendes tag

Köszi az ajánlást, végül mirra 2 lett. Sok időm még nem volt ülni benne, elsőre talán annyi, hogy az ülőlap mélységére még elférne 2cm :K

(#10406) Stehe


Stehe
aktív tag

Sziasztok!

Lassan végére érek a székválasztási projektnek, röviden megosztom a tapasztalataimat, hátha valakinek hasznos lehet! :-)

Az elmúlt két évben egy Varier Balans hinta térdelőszéket és egy Spinalis hacker széket használtam. Az előbbit nagyon szeretem, de max 1-2 óráig jó, utóbbit pedig két év alatt sem tudtam megszokni. Fórum alapján + tesztek olvasása alapján elindultam én is a javasolt hármas vonalon (HM, Haworth, Steelcase). Leirások alapján szinte biztos voltam benne, hogy a Mirra 2 az én székem, amig bele nem ültem! :) Én 188cm magas és 95kg vagyok.

Kipróbáltam mind a három márkát a helyi képviseleteknél, az alábbi eredménnyel:

HM - Mirra2: Modernebb és több állitási lehetőséggel bir mint az Aeron, de nekem széltében szűk, hiába próbálkoztam 5 percig, hogy jó lesz ez nekem... :-)
HM - Aeron: Itt a C volt az én méretem, nem volt rossz, de a hátamat úgy éreztem nem tartja annyira. Amúgy nagyon kényelmes, de az új ára horror, refurbishedként pedig nem találtam C méretet...
HM - Embody: Fura kinézetű szék, de asztal előtt ülve egész kényelmes, a hátat is jól tartja. Volt benne valami furcsa, mintha a gép előtt ülve a vállaimat előre döntené, igy a tartásomat kicsit gönyének is éreztem.

Haworth - Fern: Haworth csúcsmodellje, designban és kényelemben is nagyon jó, bár ezt próbáltam a legkevesebb ideig. EU webshopon keresztül lehet rendelni, ő az egyik esélyes...

Steelcase - Karman: Aeronhoz hasonlit designra, de jóval szebb. Viszont itt minimális állitási lehetőség van, és legmagasabb állásban is alacsony. Nekem nem volt jó
Steelcase - Gesture: Ezt gondoltam második tuti tippnek, nem rossz, de annyira nem is jó, nem éreztem rajta, hogy egy tesztgyőztes székben ülök. Hátat tartja, de valahogyan nem éreztem a "kell nekem" érzést...
Steelcase - Leap: Nem nagyon foglalkoztam vele a rövidebb háttámla miatt, viszont beleülve talán ez volt a legkényelmesebb. A rugóerő mellett a hátsó támla gerinctámasz dőlése is állitható volt, Fern-nél több beállitási lehetőség van benne. Illetve amikor itt hátradőltem, az ülőfelület is előrébb mozgott, ez nagyon kényelmes . Fern mellett ez a másik befutó...

(#10407) BauerK


BauerK
csendes tag

Sziasztok. Végül megvettem az Aeront, veszíteni valóm nincs alapon, mert 2 héten belül visszaküldhetem. Viszont eléggé vegyes érzéseim vannak és van pár dolog amit nem értek, ezért érdekelne a ti véleményetek.

A cég képei: https://imgur.com/a/9Ic6odt
A székről általam készített részletes képek: https://imgur.com/a/58K4cWN

Pozitív részek:
1. A háttámla/ülőlap meshe új vagy alig használt - Szoros, nincsenek szakadások/pattogzódások, jól illeszkedik a székre, és nagyon kényelmes.
2. Az állítható kartámasz új - Majdnem nulla esztétikai hibával rendelkezik, csak egy apró karcolás van a bal oldalon.
3. A háttámasz új - Nincs törés, a műanyagok a végén nincsennek megsérülve, eltörve stb
4. A 3 kábelből amelyik a szék különböző beállítsaiért felelős 2 szerintem cserélve lett, az egyik kicsit kopottabb
5. A habpárna amelyik a szék elején helyezkedik el úgy tűnik, hogy cserélve lett
6. A kartámasz magasságának állításáért felelős görgős típusú szabályzókat, ami a cég képein van csap szerű (?lift adjuster) szabályzókra cserélték le
7. A szék összes állítható beállítása közül csak kettőnél voltak problémák (lásd a negatív részt), egyébként minden simán működik, nincs recsegés, teljes szögben hajlik minden, zökkenőmentes a működés
8. Megvizsgáltam a szék mechanikai állapotát, és nem találtam jelentős repedéseket vagy töréseket a fém elemeken, főként csak karcolások és festék lepattogzódások vannak
9. Ez a B méret nagyon jól passzol hozzám, nagyon kényelmes, igazán jó benne ülni

Negatív részek:
1. A legnagyobb probléma az, hogy a Herman Miller logó betűtípusa a szék hátulján kisbetűs. Utána olvastam több reddit fórumon is és ez arra utal, hogy a széket 1994 és 1999 között gyártották.
2. A gáz cilinder cserélve lett. Nem tudom, hogy e miatt van-e, vagy a szék hidraulikájával van probléma, de amikor leengedem akkor elég hirtelen ereszkedik. Okésan működik, nincs hang vagy bármi probléma, csak nem olyan sima a mozgása - a régebbi székekre jellemző ez a hirtelen ereszkedés ahogy én láttam
3. Másik probléma, hogy a forgatható karfák elég lötyögősek. Nem túl zavaró, de van némi (1-2cm) játéka, különösen amikor középre vannak forgatva - tipikus a régebbi modelleknél, ebben az esetben arm indexet kellene cserélni.
4. Ez az index csere eredményezheti azt is, hogy a balodali karfát egy 5-10 fokkal jobban tudom kifelé fordítani, mint a jobboldalit
5. A céges képeken az Aeron karfája görgős típusú, viszont az enyém csapszerű - miért? A logó (első kép) arra utal, hogy a szék régi, de ezek a lift adjusterek az újabb típusokra jellemzőek
6. Nem tudom eldönteni, hogy a cég által linkelt képek erről a temrékről voltak-e vagy sem? A hírdetés még mindig aktív, a csappal állítható karfa is fura, a cég képeinél a jobboldali karfának a sínjéről le van pattogzódva a festék, nálam nincs semmi. Itt maximum arra tudok gondolni hogy karfákat cseréltek és lefestették is akár (?)
7. Ez a legkisebb probléma az ár mellett, de van néhány festékmegpattogzódás és mélyebb karcolás a kereten
8. Ez személyes preferencia, de előre dőlést sokkal erősebbnek gondoltam. Kb. +10 fokkal dönti előre a széket, és még ha rögzíteni akarom az pozícióját, akkor is van egy kis játék benne.
Összefoglalva: Az a benyomásom, hogy egy 1994-1999 között gyártott széket kaptam, amely jó állapotban van mechanikailag és jó vázzal rendelkezik, és minden olyan alkatrészt lecseréltek rajta, ami a napi használat során elkopott. A szék, minden funkciój működik rendeltetésszerűen (kivéve 2 de nem a legvészesebb az sem), esztétikailag a kopóalkatrészeket lecserélték, szóval úgy érzem elég becsületes munkát végeztek.

A kérdésem felétek:
1. Én nézek be valamit a Herman Miller logóval és a kartámaszokkal és a szék újabb 24 évesnél?
2. Ha valóban ősrégi székről van szó aminek a kopó alkatrészeit felújították a mechanikai része az Aeronnak mennyire megbízható/strapabíró?
3. Nektek mi a benyomásotok a székről? Túlságosan leharcolt és inkább ne kockáztatssak küldjem vissza vagy még ki tudok húzni én is vele egy decens időt?

Előre is köszönöm a válaszaitok és elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett csak egy teljes összképet akartam nyújtani a szék állapotáról :)

[ Szerkesztve ]

(#10408) szasanyi


szasanyi
félisten

Ezt a széket, esetleg a gyártót ismeri valaki? A gyártói adatokon túl semmi infó sem pedig tesz nincs sehol ami fura. Ettől még nem biztos, hogy rossz de a bizalmamat sem alapozza meg.

[ Szerkesztve ]

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#10409) LLKobe válasza BauerK (#10407) üzenetére


LLKobe
veterán

Szerintem egy kicsit (nagyon) túlagyalod a dolgokat. De írok minden "negatív" dologra amit írtál:

1. Kit érdekel? Ha 20 éves a szék, azt bizonyítja hogy ki fog bírni még 20-at is, és ez a lényeg.
2. Az enyém is ilyen, lényegtelen.
3. Ennyi holtjáték egy vadiúj széken is van, ne izgulj rajta.
4. Lényegtelen.
5. Mert valszeg több évjáratú székből újították fel, más alkatrészekkel. Lényegtelen.
6. Teljesen lényegtelen.
7. Ha a te esztétikai érzékedet nem cseszteti, ez is teljesen lényegtelen.
8. Ezt csak te gondoltad, ez így normális.

Összefoglalva: kényelmes a szék? Ahogy írtad igen. Ha egy ősrégi darabról van szó, azt mutatja hogy mennyire tartósak ezek a cuccok. 10-15 év múlva mikor a kopó dolgok megin le lesznek harcolva elviszed egy céghez, fizetsz pár tízezret, és megint ilyen állapotú lesz, újabb 10+ évre.

Ha minden funkciója rendesen működik, kényelmes, esztétikailag elégedett vagy vele, akkor ne akadj fenn a lényegtelen / teljesen normális dolgokon, élvezd, használd.
Btw ilyen áron én is vennék egy ilyet bármikor.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10410) nyesteb


nyesteb
tag

Sziasztok!

Nagyjából 100-140 között keresek széket max, korábban már jártam erre, de elmaradt a projekt. Nem sikerült eljutni próbaterembe, úgy látom, nem is mostanában fogok Pestre menni. Zalában van esetleg valami lehetőség erre?
Amiket néztem most, csak neten:
UNIQUE ERGONIC
UNIQUE SHELL
UNIQUE SPINELLY

Esetleg valami hasonlót?
176cm / 80kg vagyok. Sokat kell ülnöm benne, itthonról dolgozom, de max 2 óránként felállok egy fél órára, szóval nem egész nap ülök benne.

Köszi!
nyesteb

(#10411) Hippy


Hippy
csendes tag

Sziasztok!

Olvasgatom egy ideje ezt a fórumot, most kicsit én is hozzátennék a közös tudáshoz. :)
Amikor elkezdtem új széken gondolkodni akkor végignéztem az itt ajánlott felső kategóriás székeket és majdnem vettem is egyet. Aztán rájöttem, hogy én naponta max 2-3 órát fogok benne ülni, úgyhogy nem biztos, hogy akarok rá ennyit költeni. A most lecserélt noname székem is bírt majdnem 5 évet, pedig 40000 volt csak amikor vettem. Viszont mindenképpen olyan széket akartam, amit be tudok állítani magamhoz.
Végül 1 [link] Unique Hero-ra esett a választásom.

3 napja szereltem össze, úgyhogy még sok tapasztalat nincs vele, de eddig nagyon elégedett vagyok. Meglepően sok benne a fém ami engem meglepett. Számomra ez hosszabb tartósságot jelent, de nem biztos, hogy mindenki egyetért ezzel. Azt hittel elírás, hogy 23 kg, de van annyi.
Ami nekem eszembe jutott azt mindent lehet rajta állítani, és be is tudtam lőni úgy, hogy nekem teljesen kényelmes. (174 cm, 92 kg) Az ülőlap magassága lehet probléma nálam magasabb emberek számára. Nekem pont leér a teljes talpam mezítláb a padlóra, amikor teljesen fel van emelve a szék. De ez gondolom attól függ ki hogy szeret ülni.
A széken semmi nem lötyög vagy ad hangot, kivéve a kartámasz felső része. Lehet forgatni kifelé és befelé is, de ez a része kicsit laza. Viszont amikor benne ülök, akkor ez nem mozog, úgyhogy részemről rendben van.
Van benne állítható deréktámasz, de sok vizet nem zavar. Lehet ha majd nyúlik egy kicsit a mesh akkor lesz jelentősége, de most nem igazán érzem, hogy ott van.

A szék nem a legjobb gyártóktól van, de egyelőre nem találtam olyan okot ami az én felhasználásom mellett megakadályozná, hogy hosszú évekig használjam.

(#10412) Kabum911


Kabum911
csendes újonc

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani max 100k-ért valami széket nem muszáj h gamer legyen inkább az irodai vonal érdekelne.
170cm és 75 kg vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#10413) addman123


addman123
csendes tag

Sziasztok!

Kb 3 éve egy használt, Steelcase (szerintem Please) széket vettem használtan. Az ülőlap valószínűleg újra van húzva mert az szürkés, a háttámla sárga, ezekkel nincs is bajom. Ellenben a napokban elengedett a gázrugója, illetve már megvételkor is volt pár pozíció ahol a sok állítási lehetőség nem reteszelt, mostmár ahogy ennyi év után állítani akartam rajta, mintha több lenne. Továbbá maga az egész váz lötyög, valamint a háttámla "kétrészes", 2 oldalt vékony műanyag fül fogja össze, ez el van repedve mindkét oldalt, de mivel középen is tartja, nem törik el teljesen illetve ha el is törne, szerintem megtartja így is. Nekem nem nyerte el a tetszésemet ez a márka és a szék, annak ellenére sem, hogy derékfájós létemre simán kiszálltam belőle jópár óra után is, bárhogyis ültem rajta. A fejtámla nagyon nagyon hiányzik. Talán 20-30e. Ft-ért vettem anno, annyit bőven megért még így is.

Szeretnék most venni egy olyan ami fejtámlás, nem ennyire simul rá gerincre (szerintem túl bonyolult az állítása is pl). Markusban volt lehetőségem ülni, nekem a vékony kartámaszt kivéve bejön, de nagyon elszállt az ára.
165 CM, 60kg vagyok, az asztalom nem állítható, a jelenlegi széket ha legmagasabbra állítom, pont elmegy a karfa az asztal felett, ilyenkor lábam nem ér le, amire van egy lábtámaszom. Laptopom kijelzője "alacsonyan" van, később ezt egy magasabb laptop hűtővel orvosolni fogom.

Van esetleg ötletetek, merre kezdjek el nézelődni? Szerintem használt, akár felújított vonal esélyesebb az árazás miatt, kárpitos ismerősöm van így az se baj ha az sérült, akár bőr akár szövet. 50e ft alatt jó lenne megúszni, nagyon max 100e. Rövid ülőlap, erős deréktámasz előny.

Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#10414) sinick


sinick
senior tag

Sziasztok! Vettem egy Endorfy Scrim BK F széket (infó ITT). Elsőre nem rossz. Masszív, kényelmes, talán az ülőlapja picit keményebb, mint gondoltam. Van valakinek tapasztalata elsősorban a szövet, belső szivacs, gázlift és mechanika tartósságával kapcsolatban. (Elég sok eladót láttam vaterán, teszveszen, jött is a para, hogy szabadulnának meg tőle, de aztán láttam, hogy azok kereskedői hírdetésekl voltak) Köszi és BÚÉK: sinick

(#10415) guerilla90


guerilla90
csendes tag

Sziasztok!
Ergonomikus széket keresek 175 cm/95 kg testalkatommal és 10 perc után megfájduló derekammal. Keret 100k-120k.
Elsőre egy UNIQUE-TUNE [link] szék tetszett meg, mivel már elég sokrétűen állítható, de árban még éppen a lélektani határt súrolja...
Valakinek van erről tapasztalata?
Köszi!

(#10416) M0RGI


M0RGI
őstag

Sziasztok!
Én is segítséget szeretnék kérni.
Mit tudnátok ajánlani max 100 ezerért? Lehet gamer is, irodai is, de kényelmes legyen és nem baj ha ergonomikus. 183 cm és 80 kg vagyok.
Napi 4-5 óra használatra kellene otthon. Most egy Ikeás (Flintan korábbi kiadás) irodai székem van, de elég kényelmetlen.
Köszönöm!

(#10417) nanorambo


nanorambo
őstag

Látom az emagra szék ára megint feljebb ment. A sima változat már netto 200 fölött van. Ennyit nem fogok kiadni egy ilyen székre, úgyhogy Haworth fern lesz.

(#10418) phusername


phusername
újonc

Sziasztok!
2 széket nézegetek, Hinomi H1 Classic V3 vs. UNIQUE ERGOTECH
Gondolnám hogy a Hinomi sokkal jobb, de egyáltalán nem vagyok képben a témában. Esetleg ezek is még nagyon alsó/rossz kategóriás székek, tökmindegy mit veszek 150 alatt? Akár egy MARKUS is jobb ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#10419) M0RGI válasza nanorambo (#10417) üzenetére


M0RGI
őstag

Szia, és utóbbit hol lehet megvásárolni? Egy magyar linket nem találok, a hivatalos külföldi weboldalon meg ezer euró.
:F

(#10420) nanorambo válasza M0RGI (#10419) üzenetére


nanorambo
őstag

Hivatalos oldalon. At tudod allítani a magyar regióra (azt hiszem akkor is angol marad maga az oldal). Vagy bemutatóterembe elmesz budára.
Igen a haworth fern legolcsóbb változata 350 ezer ft körül mozog.
De 230 ezret nem adok olyan közel noname székekért mint emagra és ztársaik. Jó szék az is 200 alatti árcédulával.

[ Szerkesztve ]

(#10421) Speedy007


Speedy007
őstag

Sziasztok széket keresek jelenleg ilyet használok [link] nem tudom hogy lehetetlen kérés jó lenne ha nem lenne több mint 65.000. 175CM magas vagyok és 70kg. a jelenlegi székem 40cm-él lejebb nem tud menni jó lenne ettől lejebb menne kicsivel de az se gond hogy ez a maximum de ettől magasabb nem kell jó lenne hogy minnél kényelmesebb és puhább lenne mert a jelenlegi esetén új kora óta spóroltaka szivaccsal az ülő felületén. Szövet legyen a borítása és karos a hát támla állítása nem fontos a gamer szék .
Előre is köszönöm a segítséget

(#10422) dioka7


dioka7
senior tag

Sziasztok!

Bocs, hogy hosszú leszek...
A helyzet az, hogy 4 db ilyen széket vettünk a munkahelyemen az elmúlt 3 évben. 2 etapban történt a vásárlás, de a 4ből 1 nem volt nagyon használva, mert a gazdája felmondott, a másik 3ból pedig 2nek a gázrugója tönkrement és leengedett. Az egyik az enyém, és nem is értem, de van, amikor 1 hétig nem ereszt le és van, amikor pedig 10 percenként emelgetem magam vele. Na mindegy is, ezt csak azért írtam le, mert most magamnak itthonra kellene szék és ez minden igényem kielégíti. Maximálisan kényelmes hosszabb használatra is, viszont ha már 120k-t adok egy székért, akkor nekem ne menjen tönkre 13-14 hónaposan (nyilvén a gari idő letelte után ment mind tönkre...), mert kivágom, nem leszek boldog. Egy másik kollégám pedig ilyen széket kért. Ez tökéletesen "működik" már 3 éve használja, de ennek 5cm-el szélesebb az ülőlapja, mint a fentebb linkeltnek és nekem olyan kényelmetlen emiatt, hogy nem tartja a combom, hogy beleülök és azonnal ki akarok szállni belőle. Mintha egy padon ülnék, ahol oldalról semmi nem tart. Most nézegettem Secret Lab székeket, mert az minőséginek tűnik, de amellett, hogy az 200k ft, amellett ránézésre az is elég széles ülőlappal rendelkezik, és biztosan agyf...t kapok, ha ennyire drágán megveszem és még kényelmetlen is lesz.
A kérdésem tehát az, hogy tudtok ajánlani valamit, ami minőségibb, mint a fent linkelt Noname DxRacer, viszont tartósabb is, de kialakításában ha nem is azonos, de nagyon hasonló? Esetleg valami tipp, hogy merre keresgéljek (márka, vagy bolt tipp is jöhet)?
Köszi :R

(#10423) LLKobe válasza dioka7 (#10422) üzenetére


LLKobe
veterán

- Mennyi a keret
- Milyen magas vagy és hány kiló
- Mennyit ülnél benne egy nap

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10424) dioka7 válasza LLKobe (#10423) üzenetére


dioka7
senior tag

-150k körül jó lenne, ha megállna, de ha valami bestbuy vétel van, akkor 200k.
-185cm és 95kg.
-Hétköznapokon napi 3-4 óra, hétvégén 10-12 óra is akár.

(#10425) Headoff válasza mrviceguy (#9432) üzenetére


Headoff
csendes tag

És bevált?
Mi a tapasztalat így kb. fél év távlatában a Fern-ről?
Bírja a gyűrődést?
Lassan megint előkerül nálam a téma, és nem mind1, hogy mennyit kell összegyűjtenem :D

Normális vagyok! - A hangok is megmondták!

(#10426) LLKobe válasza dioka7 (#10424) üzenetére


LLKobe
veterán

Ez már egy egész jó összeg. Ha ragaszkodsz az újhoz akkor menj be az office plaza bemutatótermébe, és ülj végig pár széket, pl. a unique egész jó cuccokat gyárt, csak ne hálós ülőfelületűt vegyél.
Arra figyelj hogy legyen állítható deréktámasz, állítható karfa, magadra tudd állítani.
Ha használt is mehet, akkor ennyiért már marketplace-en elég sok Steelcase-t találsz, pl. Please V2-t.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10427) dioka7 válasza LLKobe (#10426) üzenetére


dioka7
senior tag

Köszi szépen, nem ragaszkodom az újhoz, de az office plázás tipp jól hangzik, szétnézek mindenképp mielőtt végleges döntést hozok! :R

(#10428) Headoff


Headoff
csendes tag

Esetleg Kinnarps székekkel valakinek van tapasztalata?
195cm magas vagyok 130kg és még egy Ikea Markus széket használok, de már kattog és nyikorog ami zavar, gondoltam szétnézek, milyen lehetőségeim vannak...
Esetleg a Haworth Fern-en gondolkodom még, de ki kellene próbálni, esetleg tudtok olyan helyet, ahol ki lehet?
Illetve olvastam itt, hogy a gaming székek nem jók, mit szóltok ehhez? :DD
[link]

Normális vagyok! - A hangok is megmondták!

(#10429) Tv


Tv
senior tag

Sziasztok,

Valakinek van ArenaRacer Craftsman 360 széke? Most "akciósnak tűnik". A kínálatukból ez a legszimpatikusabb, mert viszonylag széles a vállam.

Viszont ami kérdéses számomra azok a vállak tájékán látható "ablakok". Képek alapján kicsit kiállnak a síkbók, de így nehéz megítélni.

Ha valakinek van vagy próbált ilyet, jó lenne a tapasztalat. Sajnos kipróbálásra nincsen lehetőségem.

(#10430) Jamboo529


Jamboo529
senior tag

Hali!

188 cm és 125kg. Napi 3 óra üléshez mit ajánlotok? Alkalmanként lehet 8 óra is kis megszakításokkal.
200k keretig van valami ajánlott?

(#10431) LLKobe válasza Jamboo529 (#10430) üzenetére


LLKobe
veterán

A 200k-s keret már rendben is lenne, de sajnos a súlyod kilövi az összes ajánlható darabot. Szinte az összes széket 110-120 kilóig tesztelik. Vannak nagyon jó székek, amik bírnak simán többet (pl. Herman Miller Aeron) de az nem fér bele a keretedbe még használtan se.
Guglizz rá a nagy teherbírású székekre, és onnan válogass, vagy ha tuti tartós megoldást akarsz, akkor a keretedre tegyél egy leglább 1,5X-es szorzót.
Sajnos a nagyobb súly ezzel jár.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10432) Asrach


Asrach
tag

Sziasztok!

Ergonómikus széket szereznék mindennapi munkához Mi lenne a jó választás olyan 200 HUF körüli áron.
Nem vagyok egy nagy darab átlagos testalkatom van 75 kg vagyok

Olvastam sokmindent
nekem szimpatikusnak tűnik a UNIQE WAU 2 [link]
vagy az Emagra X5 is bár ezt már picit sokallom: [link]

Minden érdekel ami jó lehet hosszútávon, kíváncsi vagyok ti mit ajánlanátok.

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#10433) LLKobe válasza Asrach (#10432) üzenetére


LLKobe
veterán

A WAU2 egy elég jól összerakott szék, csak ne hálósat vegyél.
A fejtámla és a kartámasz könnyen jár, van akit ez zavar, engem nem zavart.
Az a helyzet hogy nekem volt, kényelmesnek találtam, de mivel minden ember más, lehet hogy szerinted pl. nem az.
Menj el, üls bele, próbálgasd, ha tetszik a FAB verziót vedd.

A másik székről nem tudok nyilatkozni, de ez az ár ránézésre ezért elég meredek.

Illetve én szétnéznék a helyedben a használt piacon is.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10434) Asrach válasza LLKobe (#10433) üzenetére


Asrach
tag

Mi a baj a hálós verzióval?

én amúgy az Elastomer verzión gondolkodom a szellőzés miatt, de ismeretlen számomra ez az anyag.

[ Szerkesztve ]

(#10435) LLKobe válasza Asrach (#10434) üzenetére


LLKobe
veterán

Az számomra is.

Nekem hálós volt, és 1 év alatt hintaággyá nyúlt a háló, és nagyon kényelmetlen lett, le is cseréltem.
Én egy 25 kilóval nehezebb vagyok mint te, uh lehet hogy nálad ez nem jönne elő, de az én tapasztalatom nem volt jó a hálós ülőfelülettel.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10436) Asrach válasza LLKobe (#10435) üzenetére


Asrach
tag

Ebben az esetben a hálósat elengedem, amúgy pont ez a félelmem hálós megoldásokkal, szerintem megnézem a boltban elastomer megoldást.

[ Szerkesztve ]

(#10437) LLKobe válasza Asrach (#10436) üzenetére


LLKobe
veterán

Nem minden mesh rossz. A Herman Miller-é hibátlan sok év után is.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10438) Asrach válasza LLKobe (#10437) üzenetére


Asrach
tag

Oké de az 5x annyiba kerül :)

(#10439) Asrach válasza Asrach (#10438) üzenetére


Asrach
tag

Ár érték arányban a Herman Miler biztos nem éri meg.

(#10440) LLKobe válasza Asrach (#10439) üzenetére


LLKobe
veterán

Azért ezt ne kiabáld el...
Mi a túlárazott, egy 100k-s szék, ami 2 év múlva kuka, vagy egy 500k-s szék, ami minimális karbantartással 10 akár 20 év múlva is ugyanolyan lesz?

Melyik éri meg?

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10441) Asrach válasza LLKobe (#10440) üzenetére


Asrach
tag

Hát én értem , de ha nem a hálós verziót nézed nem hiszem hogy bármi gondja lesz.
ha egy szék tönkremegy 5 évnél hamarabb az tuti valami széria hibás vagy gyári hibás példány.

nekem van egy sztenderd székem ami már 15 éves és akkor volt kb 20000 ft.

(#10442) LLKobe válasza Asrach (#10441) üzenetére


LLKobe
veterán

Hát én értem , de ha nem a hálós verziót nézed nem hiszem hogy bármi gondja lesz.

Sajnos tévedsz. A hálónak sem kellett volna megnyúlnia, az sem normális. Szerinted mit mondtak mikor garizni akartam? Kiröhögtek. És ez egy (akkor) 150k-s szék volt.

ha egy szék tönkremegy 5 évnél hamarabb az tuti valami széria hibás vagy gyári hibás példány.

Sajnos itt is tévedsz. Utalnék a fentebbi sorokra.

Ez egy nagyon mély verem, nem akarok és nem is tudok neked egy regényt leírni, de hidd el sokkal összetettebb mint gondolod.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10443) Asrach válasza LLKobe (#10442) üzenetére


Asrach
tag

Igazad van nem kellett volna, de sajnos számtalan példa van arra hogy valami a legdrágább és ugyanolyan hulladék, és pont ezért nem mondhatod az hogy de az legalább nem megy tönkre 2 év múlva hát, oké de nem ettől 5x-10x drágább a szék.

[ Szerkesztve ]

(#10444) Lokids válasza Asrach (#10443) üzenetére


Lokids
addikt

De ha van rá 10 év gari, akkor kicsit jobb a közérzet...

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#10445) Asrach válasza Lokids (#10444) üzenetére


Asrach
tag

Az biztos hogy egy Aeron vagy egy Embody szék nagyon jó.

(#10446) Devilfox


Devilfox
csendes tag

Sziasztok!

Mit ajánlotok 24 órás felhasználásra? 80-120kg között fognak benne ücsörögni a dolgozók, 12 órás váltásban. A keret kb. 350.000ft.

(#10447) LLKobe válasza Devilfox (#10446) üzenetére


LLKobe
veterán

A Haworth Zody-ból a fekete belefér a keretbe, ha egy kicsit vársz egy akcióra, akkor a Fern is bele fog férni.

A Zody egy jó szék, a Fern még jobb.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10448) Asrach válasza LLKobe (#10447) üzenetére


Asrach
tag

Ez a Fern amúgy nekem nagyon szimpatikus szék, csak nem tudom egyáltalán hol lehet megnézni, megvenni?

[ Szerkesztve ]

(#10449) LLKobe válasza Asrach (#10448) üzenetére


LLKobe
veterán

Pesten van Haworth bemutatóterem, ott meg tudod nézni. Megvenni is, de tudtommal drágább mint a külföldi webshopjuk.

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#10450) Lokids válasza LLKobe (#10449) üzenetére


Lokids
addikt

Ha nem 1 db-ot vesz lehet adnak kedvezményt.

If you chase two rabbits you will lose them both.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.