Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Radeon_5
aktív tag
Nincs osszefoglalo, ugyhogy megprobalok leirni mindent ami legyeges, keresek szeket.
Melyik boltokat ajanlanatok Bp-n vagy kornyeken, ahol a leheto legtobb nem gagyi 1 evig jo szeket ki lehet probalni?
Mondjuk 200e-ig bezarolag erdekelne valami, allithato karfaval mindenkepp, ha lehet allithato derektamasszal, szellozos legyen ha csak lehet es tartos tobb evig. Nyilvan fel-le, es a hattamla elore-hatra allithato legyen. Az ulolap is ha jol gondolom nem jo ha tul rovid, de ezt eloben lehet erezni hogy kenyelmes-e.
Ha eredmes, hasznaltat is akar bevallalok, itt mire kell figyelni?
Es alapbol markak, konkret tipusok tippjei is johetnek.
Gyors guglival ilyeneket talaltam 100 alatt: Mark Adler Expert 8.5, Halmar Admiral/Hasel, Unique Ergonic/Fulkrum/Shell, ezek valami gagyik vagy van ertelme?
Napi sok ora ulesre, kodolasra, fajo derekra es hatra kell, 90-93 kilo korul vagyok, 179cm magas.
Koszi![ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
PeL
addikt
Sziasztok!
Egyetlen kérdésem lenne, 60.000 forint alatt létezik tartósabb, ajánlható szék, vagy teljesen felejtős a dolog? Kettő darab kellene, és úgy már a drágább székek nem jöhetnek szóba sajna :\
-
Egon
nagyúr
A cégnél kisírtuk a jelenlegi székek cseréjét. Több jelölt is van, elvileg próbára hoznak majd el pár darabot, ez az egyik jelölt:
[UNIQUE ANGGUN ERGONOMIKUS IRODAI SZÉK]
Van ezzel tapasztalat?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
hiddenroth
csendes tag
Budapesten van bármi az Office Plaza-hoz hasonló hely, ami olyasmi márkákat árul, mint ők? Vannak persze jó székek, ahogy látom, de nagyon kevés van, amit ki lehet próbálni:
Forgószékek: 64 db - Raktáron 15 - Kipróbálható 13
Vezetői forgószék: 47 db - Raktáron 12 - Kipróbálható 6
Ergonomikus forgószék: 117 db - Raktáron 39 Kipróbálható 25
Prémium forgószék: 84 db - Raktáron 25 Kipróbálható 17
XXL forgószék: 6 db - nincs - nincs
24 órás forgószék: 10 db - Raktáron 1 - nincs
Gamer székek: - 59 termék - Raktáron 4 - Kipróbálható 1Tehát 62 széket lehet kipróbálni, ami a székek 15%-a. Persze vannak azonosak is, csak a színezetük más. De max 30% szerintem, amit lehet tesztelni. Ráadásul a többsége, ami nekem kellene a nagysága miatt, nem nagyon van. Gondolom olyat nem csinálnak, hogy egy kiválasztottat, amit szívesen megnéznék azt összeszerelik nekem? Ne álmodozzak?
Eskü néha már azon gondolkodok, hogy veszek egy autóülést. Van pár, ami nagyon betalált nekem minden tekintetben és annak csinálok talpat, vagy átalakítom valahogy. Persze ez nem kis feladat lenne, szóval csak ennél a verziónál maradnék inkább. Csak ugye, jó lenne, ha ki tudnám próbálni. Legalább ülni benne 5-10 percet, milyen is.
[ Szerkesztve ]
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
Radeon_5
aktív tag
-
-
Lokids
addikt
válasz Radeon_5 #10558 üzenetére
A legnagyobb gond, hogy a legtöbb esetben nem is lehet megmondani a tutit, mert nincs ilyen. Mivel minden ember más, így más lesz számára a megfelelő szék.
Aki Bp-i annak azt szoktuk ajánlani, hogy járja körbe az irodaszék bútorokat és üljön benne legalább 10-20 percet!
Nem azért, mert nem akarunk válaszolni, hanem mert egyszerűen nem lehet.A 100K HUF-os határ a másik probléma.
Sajnos annyira megdrágult minden, hogy a 40K-s IKEA szék is a 100-at nyaldossa.
PL az EMAGRA X5 szék, amit anno bárkinek ajánlottam volna 120-ról 230+-ra nőtt az ára.És a leggyakoribb kérdés pedig a gamer székek. Általában nem ajánlottak, mert a kagyló ülés forma számítógép elé nem megfelelő. De ha valakinek mégis az kell, akkor is nehéz, mert csili-vilit szeretnének, ami van akár 30K-tól is. De kitudja meddig lesz jó.
Legtöbbször egy gyerek sírja ki a szülőtől, aki meg nem akar egy vagyont költeni úgy, hogy másnap a gyerek már másmilyent szeretne. Úgyhogy mikor idejönnek, hogy gamer szék, max 50-60K, akkor megint csak széttárt karokkal állunk, hogy annyiért nem merünk semmit se mondani. Azt meg mégse tehetjük, hogy dobjon hozzá még 200K-t és vegyen egy Titan evo-t.NA szóval ezek miatt nincs sokszor válasz itt a kérdésekre. Meg nincs sok ember aki ide visszajár és megosztja a tapasztalatait az olcsóbb székekről. Pedig még ha negatívak is, akkor is hasznos lenne.
[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Egon
nagyúr
válasz Lokids #10560 üzenetére
Nekem (a családban) volt tapasztalatom olcsó székekkel is, volt pozitív és negatív is, de felesleges megosztani, mert azok a székek már sehol sem kaphatók (szerintem az ilyen olcsó székek elég gyakran cserélődnek, vélhetőleg nem függetlenül a rossz tapasztalatoktól).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Radeon_5
aktív tag
válasz Lokids #10560 üzenetére
Koszi ez egy korrekt valasz volt. Bar nem az en kerdeseimre amit postoltam, en alapvetoen ujonnan 200k korul neznek.
Plusz hogy az office plazan kivul van-e mas ertelmes bolt ahol lehet probalgatni. Es hasznaltaknal mit erdemes nezni es milyen markakat?
Amugy ugy 5 eve vettem 60k-ert egy gamert, ugy 3 evig nagyjabol jo volt, mukodott. De nem hasonlitottam meg egy minosegi office-hoz.u.i. az a valasz masoktol, hogy "keress vissza" azert is hamis, mert hiaba teszem, azok az infok mar elavultak, az arak is, sot egy csomo linkelt oldal sem el mar, mivel eladtak a szeket (es meg a neve sincs a posztban es az ara sem szoval ez igy ertelmetlen linkelgetes a jovore nezve)
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
Lokids
addikt
válasz Radeon_5 #10562 üzenetére
Használtaknál alapból a prémium márkákat javasoljuk. Azok valószínű még sokáig bírják. De azt mindenképp meg kell nézni vétel előtt.
200K-ig érdemes lehet megnézni a UNIQUE WAU 2 FAB széket.
Esetleg picivel többért az Emagra X5. Ez utóbbira 5 év gari van.Figyelembe kell venni, hogy ezek 110 max 120kg-ig vannak. De az már nagyon max.
Sajnos minél nehezebb az ember annál vastagabb pénztárca kell az ilyenhez.Most nézem, hogy 20%-os akcióval a Fern 400K. Jól megdrágult az is.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Radeon_5
aktív tag
válasz Lokids #10563 üzenetére
Azt mar sikerult kideritenem hogy a Premium markak a Herman Miller es a Steelcase. Ezek amugy garizhatoak/ javithatoak itthon is ha epp kell?
Szoktak akciok lenni avagy erdemes varni par honapot hogy lejjebb menjenek vissza az arak? Hihetetlen hogy egy 120k szek a 2x-ese lett par ev alatt? Lehet epp peaken vannak es lejjebb megy, mint az ingatlanok pl eppSon of a Bit
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem a fórum címéhez tartozik közvetlenül, de esetleg tudnátok ajánlani vmi szőnyeget/padlóvédőt stb szék alá? Ezek a 0,05 mm vastag műanyagokon már túl vagyok....felpöndörödik a széle, szétcseszi a padlót....frissen lett felújítva itthon a régi fapadló és nem szeretném a lakkot, 2 hónap alatt kikoptatni...annó láttam ilyen tényleg 0,5cm-s gumiszőnyeget, de már nem találom sehol...ha esetleg valakinek lenne tuti tipp, hogy mit érdemes megköszönném! -
Merchior
tag
válasz ToZala #10565 üzenetére
Szia!
Nálunk ebből van kettő, kb. 3 éve a székek alatt. Nem gumi, inkább textil szőnyeg, így a takarítás egy faktor - spoiler: porszívózni kell.
A szék kereke fel tudja gyűrni, cserébe nem kemény műanyag, ami szétvágja a mindenséget.
Sajnos készleten nem látom már sehol, de biztos kapni hasonlót. -
ToZala
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek!
-
mm779
tag
Sziasztok!
Ha már padlóvédőkről folyik a diskurzus: nemrég vettem egy Herman Miller Mirra 2 széket és egyelőre nagyon bejött, viszont egyetlen problémám vele, hogy parkettán használom és nagyon csúszik a kereke (ha csak egy kicsit elengedem magam, akkor már gurulok hátra, pedig elvileg kemény padlós kerékkel lett felszerelve a szék).
Tudnátok ajánlani alá valami jó csúszásgátlót, amitől nem csúszna ennyire parkettán?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Radeon_5
aktív tag
Egyebkent ugy tudom leteznek olyan kerekek is amik terhelesre (ra raulsz) fekezodnek azaz nem gurul el. Uresen meg tudod guritani. Ez mellekvagany de erdekes, nem tudom utolag hogyan szerelhetoek fel es mire, de amugy nekem tetszik a megoldas.
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
cd930
aktív tag
Pár éve eszembe jutott már, hogy a padló védelme érdekében a kerekek helyett nem gurulós talpat vegyek, mert nem igazán szoktam mozgatni a széket. Addig nem jutottam el, hogy vegyek is, de a kerekek tengelyeit megmértem, mert abból is többféle van a székek alatt.
Szóval a padlóvédő helyett másnak is elegendő lehet a kerekek helyett talpat tenni.20+ éve a Prohardveren
-
Egon
nagyúr
Hoztak a céghez 6 széket kipróbálni. Talán a fentebb linkelt Anggun a legkényelmesebb, de annak meg egy kicsit billeg az ülőfelülete (remélem, hogy csak a kiálított darab hibája), illetve felróható még neki, hogy egy kicsit alacsony a háttámla (de ez csak akkor zavaró némileg, ha hanyatt fekszel benne).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Akkor te egy mágus vagy, ha képes vagy beteleportálni magad ülőpozícióba (hint: kicsit az asztal alá belóg a szék ülőlapja), és felkelésnél sem tolod el az asztaltól ugyebár...
-
Egon
nagyúr
válasz Radeon_5 #10578 üzenetére
Az nem tudom milyen, nekem a Markus-on pont fordítva van, azaz terhelve gurul, terhelés nélkül nem. Mondjuk nem tudom, hogy így mire jó, mert ha takarításnál odébb akarom tolni, akkor csak szívok vele...
-
-
Radeon_5
aktív tag
válasz mrviceguy #10583 üzenetére
Hat nem tudom, nekem legalabbis eddig mindig normal gurulos szekem volt es eszembe nem jutott hogy ez problema lehetne nem feltem sosem hogy elgurul alolam lol. Ez valami marketing duma lehet?
Viszont ules kozben meg ha megvan a jo pozicio, az siman tudott zavarni hogy arrebb maszik, szoval a masik irany.Son of a Bit
-
mrviceguy
tag
válasz Radeon_5 #10585 üzenetére
Ez a task chair-el jellemzője. Gyárakban az operátoroknak lényeges szempont (ugye balkántól nyugatra egy gyári operátornak drágább a munkaszéke, mint a legtöbb fórumozó teljes irodája), akik óránként 12szer állnak fel/ülnek le, hogy a szék felállás után ugyanott maradjon, ahol hagyta, még ha kicsit nagyobb lendülettel is áll fel. De bárkinek, aki egy székben ülve dolgozik, és néha fel kell emelkednie kinyúlni valamiért jól jön, hogy nem fut ki alóla a szék a művelet során.
Ez tipikusan az a feature, amit egészen addig nem tudsz értékelni, amíg nem nyújtózol egyszer a töltőkábeledért, és ülsz vissza az alólad sunyin kiguruló széked szélére, ami miután felbillen, nem elég, hogy tarkónver 35 kilóval, de még felborultában az alumínium lábcsillaggal le is veri a falat. Jó dolog az, hidd el nekem. -
Kbali
nagyúr
válasz Radeon_5 #10582 üzenetére
Nálunk az irodában vannak magasított székek a kvázi álló asztalhoz az egyik tárgyalóban. A létező legszarabb konstrukció: tudod gurítani, amikor nem ülsz rajta, de nem lehet úgy ráülni, hogy az asztalhoz is jó legyen, ha benne ülsz, nem tudod mozgatni, kb ugrálni kell vele és még ülni is kényelmetlen benne, mert folyamatosan előre dől az egész szék. És ez is asszem vagy Interstuhl vagy Steelcase valamelyik modellje.
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Már egy ideje erősen fontolgattam egy új szék vételét, tegnap pedig látványosan elhalálozott a mostani székem. 175 cm magasság mellé 92 kg vagyok, és mindenképpen valami jobb minőségű, ergonomikus széket szeretnék, mivel lazán 10-12 órát ülök benne naponta. Nézegettem Herman Millereket, de most épp eléggé haldoklik a használt piac, 400-500e ft-ot pedig nem szeretnék kiadni rá, jelenleg maximum 200e a lélektani határ.
Az Interstuhl Goal 195g-ről van esetleg tapasztalatotok? Van itt HA-n egy példány, ami elég szimpatikus, de nem tudom, hogy megér-e 75e Ft-ot.
Köszi!
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
nagyúr
Sziasztok!
Ismét szék vásárlás előtt állok, mert a 2016-ban vásárolt AKRacing Rush székem - amivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok - olyan szinten málik, hogy az kezd az elviselhetetlen kategóriába esni. Újrahúzás, stb. nem nagyon jön szóba, egyrészt nem találtam céget, aki megcsinálja, másrészt olvasgatva itt, kb. egy új szék árával vetekszik.
Egy hasonló paraméterekkel rendelkező széket keresek, itt írtam egy hosszabb posztot, benne a magasságom és súlyom, ami nem változott és végül ugye ezekből annó a Rush került ki győztesen, ezért is keresek hasonlót.
Nézegettem, hogy lehet jobb lenne egy szövet borításos, de nem vagyok biztos benne. Pl. Nitro concepts S300, amit néztem, de lelhet ez teljesen más liga. Költeni nagyon nem szeretnék rá többet 100k-nál, persze ez változhat a felhozatal függvényében.
Van valami ajánlott? A válaszokat előre is köszönöm.Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
WOLF1stein
tag
válasz Kanczy #10596 üzenetére
Én elmentem az Office Plaza-ba, mert szentül meg voltam győződve, hogy a Unique WAU vagy WAU2 kell nekem és a pénztárcámnak. Aztán ott beleültem és kiábrándultam. Én akkora vagyok kb., mint te, 178 / 87, de a WAU-t kicsinek találtam, rövid az ülőfelület, ráadásul nem lehet állítani. Az elastomer mesh sem jött be annyira, mint másoknak.
Viszont volt ott egy Unique Ergotech is, amit előtte nem is néztem, mert eleve nem tetszenek ezek a felépítések. Beleültem és meggyőzött. Az ülőfelület állítható, végigér a térdhajlatomig, ha akarom. A karfa párnázata puha, minden irányban állítható. A deréktámasz nekem elég masszív, állítható, viszont a nálam magasabbaknak már nem biztos, hogy a legmagasabb állás elegendő. A hintamechanika súlyérzékelős, nem kell állítgatni, szerintem jó. Szóval elhoztam ezt. 175.000 volt a krómos verzió, de én vettem hozzá ötezerért egy készlet, keménypadlóhoz való kereket. A fekete verzió 160.
Egy hete használom napi 8-10 órában, eddig nincs hiba. A derekam azóta minden nap megköszöni a választást.
Mivel az ülőfelület is hálós, van egy kis aggodalom bennem a tartósságot illetően. Korábban volt itt szó róla, hogy ezzel lehetnek gondok.
Nem mondom, hogy kompromisszummentes választás, de ahhoz képes, amiket ebben a kategóriában kapni lehet, és próbáltam, messze nem adták ugyanezt az élményt.
Ha valakinek kell 5 db, nem használt puhapadlós kerék, Budaörs környékén szívesen odaadom.
A nagy embereket a szerénység teszi még nagyobbá. Ezért vagyok én is az.
-
Veron
addikt
Talán már volt erről szó: a deréktámasz nálatok is elmászik?
Beállítom egy bizonyos magasságra és a nap végére a folyamatos mozgástól egyre feljebb és fejlebb mászik. Ezért pár naponta után kell állítani.
Kezdek gyanút fogni, hogy ez normális jelenség lehet, mert Haworth és HM széknél is tapasztaltam már.
Valakinek van hasonló tapasztalata?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs