Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodboy007
senior tag
Én feladtam, menjen a p.csába a Haworth a kamu szerencsekerekével…
Ha valakinek van érvényes 40% elfekvőben, azt persze szívesen fogadom."propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
LLKobe
veterán
Ezért segít az ember, saját idejét rászánva, ingyen, hogy köszönetképpen még gúnyolódjanak is. A te kérdéseidet ezentúl mellőzöm, segítsen neked aki akar.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
MDMA
tag
Én is néztem, de ezzel nekem az a bajom, hogy nincs benne normális mechanika. Ha megnézed a videót látszik, hogy ahogy hátradől, az ülőlap nem mozdul sehova. Felgyűri a pólódat és kényelmetlen. Szerintem a legjobb, hogy az ülőlap is dől (szinkron), egyel kevésbé szar, ha csak előre csúszik. Ebben egyik sincs.
Bocsköszi
-
bisiz
tag
Meg vagyok lőve, mert itthon én nem nagyon találok egyet se az itt ajánlottákbol. Gondolom ki kell fogni a jó vételt használtan.
MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
MDMA
tag
Én néztem a Scret Lab irodai szék márkáját a Neue Chair-t is, de egyrészt ebben sincs szinkron mechanika, másrészt sehol sem lehet kipróbálni. [link]
A visszaküldési feltételek pedig nem igazán vevőbarátak. Ha nem szereled össze (??), akkor csak a szállítási költséget bukod, de ha használt, akkor 20%-ot levesznek átvizsgálás címen és a szállítási ktg-et is bukod. Tehát egy próba akár 150 Eurba is kerülhet. Azt köszi nem.
Én nagyon csalódott vagyok a kínálattal kapcsolatban.
Még a 300+-os kategóriában is lötyögő, össze-vissza csúszkáló kartámaszok vannak; olcsó, bakelit hatású alkatrészek a támlában, amik pár év alatt elrepednek vagy kikopnak majd. Nincs állítható deréktámasz vagy csak egy irányban és már a bemutató terméknek sincs tartása. Nekidőlsz és elforog onnan, ahova bepattintottad.
Ma voltam pl. az antares bemutató teremben és még a zászlóshajó ergohuman szék [link] is ilyen alap hiányosságokkal van tele.
Tényleg csak a Hermann Millert érdemes megvenni? Miért nem tudja senki lemásolni végre valamilyen értelmes minőségben?Bocsköszi
-
LLKobe
veterán
Ha nem vagy legalább 190 magas, akkor inkább ezt venném.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
Én ~190 cm vagyok, a Haworth Fernnél hiányoltam a fejtámlát, mielőtt vettem, kicsit tartottam tőle. Mert az ikeás székeimnél (Markus, Jarvfjallet) nagyon akítvan használtam a fejtámlát. A Fern megjött, kb egy napig éreztem a fejtámlahiányt, aztán utána el is tudtam engedni, egyszerűen nem kell, még akkor sem amikor hátradőlve tespedek. És nem igazán értem miért. Tippre ott lehet a kutya elásva, hogy ez egy irdatlan kényelmes szék, s ha valami rendesen tartja a gerinced, akkor fejedet nem kell. De ugye itt most a Fernről van szó, ami a Haworth székeinek csúcsa, szóval lehet csak ez ilyen...
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
LLKobe
veterán
-
MDMA
tag
Szia
Elsősorban hálós ülést keresek. Igazából csak 3-4 fontos kritériumom van. Legyen hálós, legyen a gerinctámasz mindenhogyan állítható (3x porckorongsérvem van ), szinkron mechanika, legalább 2d karfa. Fejtámla meg lábtartó, fokozatmentesen megakaszható döntés meg orális kényeztetés nem kell, de legyen benne anyag, legyenek fém alkatrészei...stb. Semmi extrém nem vagyok, 180cm 81kg.
Lehet, amúgy hogy tudnék kompromisszumot kötni ezzel, ha tényleg jó, de ki lehet ezt próbálni valahol?Bocsköszi
-
Lokids
addikt
Mennyit szánsz rá, mennyit ülsz benne és milyen nehéz, magas vagy?
porckorongsérvvel a jó szék drága lesz... Itt már az ikeás széket sem merném ajánlani, ha 100K alatt kell maradni.
Bár az, hogy legyen hálós, és ajánlanám is sérv mellé... szinte csak 1 szék felel meg ennek. Mégpedig az Aeron.[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Hát most 240-280e körül kapsz ÚJ Haworth Fernt, attól függően, hogy 30% vagy 40% kedvezményt sikerül kipörgetned (azt hiszem még hó végéig van akció). Ennek tekintetében drága. Az Aeron habár ugyanígy csúcskategória, de úgy tudom eléggé megosztó, szóval nem ártana kipróbálni, na meg többféle méret is van, ez ugye B méretű.
Make Asia Great Again!
-
bisiz
tag
Elmegyek majd megnezni eloben a haworth és herman miller székeket, mert kíváncsi vagyok nagyon, hogy milyenen és nagyon rajta vagyok a témán, hogy vegyek egy fasza széket. Inkább overkill legyen mint kevés. Nekem napi 4-5 óra használatra kell, de az általában egyben megy bele és mostmar elkezdett az utóbbi időben szarakodni a derekam. A mostani szekemnek meg a hattamlaja se állítható és 170ert vettem 6 éve...
MSI x570-a pro, Ryzen 7 5600x, BQ Dark Rock pro 4, G.skill DDR4 2x16gb 3200, AMD Radeon 6900XT, Corsair rm650x
-
-
-
Misogi
aktív tag
Egyébként, így hogy még sosem próbáltam, de kíváncsi vagyok, miért ennyire népszerű ez a szék? Mitől nyújt ekkora kényelmet, ergonómiát? Mi indokolja ezt az árat az Aeron esetében? Mert csak jókat olvasok róla de ha csak ránézel, azt mondod hogy krva jól néz ki, de ennyi.
-
Az Aeron úgy tudom a legjobb minőségű full mesh szék, ennyi, ezért az ára is. Szerintem viszont borzalmasan néz ki. Persze nem nézegetni kell, anno én is ebben a modellben gondolkodtam, csak aztán jött a Fern, ami egész véletlenül még normálisan is néz ki.
Make Asia Great Again!
-
PR0JECTNR56
addikt
Aeron Remastered (B méret, minden opcionális extrával felszerelt, 2019-es batch) van az irodában, ahol dolgozom.
Rengeteg kényelmi opció van benne még az alapmodell esetében is, eléggé személyre tudod szabni az ülőlap, hátlap, gerinctámasz és karfa elemeket. Az egész szék masszív, nagyon csendes konstrukció.
A feszített hálós anyaga egyértelműen a legjobb pontja, bőrbarát, jól szellőzik, a széles és ívelt ülőlap része olyan, mintha súlytalan lennél benne.
Annak ellenére, hogy alapból fejtámla nélkül érkezik (az Atlas névre hallgató cég gyárt erre aftermarket megoldásokat) és szék háttámlája sem a legmagasabb, annyira komfortos ülőhelyzetet tesz lehetővé, hogy nem érzed a hiányát és nem érződik fárasztónak hosszabb munkanapok után sem (184cm magas vagyok).
BTODtv-t ajánlom én is a téma elméleti részét illetően, valamint érdemes minden széket kipróbálni a gyakorlatban is, ez tipikusan az a termék, ahol nagyon sokat jelent a személyes tapasztalat a választás előtt.
-
Lokids
addikt
válasz PR0JECTNR56 #9184 üzenetére
Azzal még kiegészíteném, hogy több helyen is írják/mondják, hogy az aeront be kell állítani. Meg belekényszerít abba, hogy jól ülj. Ez miatt megosztó.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Merigyuk
csendes újonc
Nekem is megérkezett 2 napja, és én is ezektől tartottam/tartok. Már kérdeztem is fentebb és azt írták 195 cm- vel is nagyon kényelmes és hogy nem húzzák ki teljesen vízszintesen az ülőlapot. Szeretném kérdezni , hogy te vagy többiek akik magasak hogyan állìtjátok be ? Van erről esetleg videó , hogy hogyan kell beállítani pontosan ? Valami szakszerű?alap videókat én is minden megnéztem. Amikor kihuzom akkor ha teljesen hátra ülök akkor érződik a rés és ülni sem olyan jó...ezért én is próbálom csak félig kihúzni az ülőlapot. Illetve még így elsőre annyi, hogy kicsit mintha lentebb nyomna a derék támasz rész mint kellene ( nincs benne derék támasz ugye, de az alap is erősen tart) ezt tudja valaki , hogy kb hol kell hogy tartson erősen ? Hallottam olyant , hogy kb ott ahol a nadrágszíjat hordja az ember kb ott kell hogy érezze a deréktamaszt ...az alapján kb ott van de kicsit nyom vmi csontot ott és egy idő után fáj. Esetleg ez pár napig lehet normális, amìg szokjuk az új széket , vagy egyből fullos érzés kellene, hogy legyen ? Köszi akinek van tapasztalata. Üdv
-
LLKobe
veterán
Azzal még kiegészíteném, hogy több helyen is írják/mondják, hogy az aeront be kell állítani
Minden széket be kell állítani.Meg belekényszerít abba, hogy jól ülj. Ez miatt megosztó.
Ez így van, ebben kényelmesen csak egyenesen lehet ülni.
De ha nincs igényed a törökülésre, meg csúszkálásra / mozgolódásra, akkor tökéletes szék. Ha van, akkor nem neked való.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Merigyuk #9187 üzenetére
Első lépés: állítsd túl magasra a széket, ülj bele, és addig engedd lassan lefele, amíg a teljes talpad a padlón van.
Ha ez megvan, told a hátsód a támlának, és ülj be teljesen a támla és az ülőlap sarkába amennyire csak tudsz.
Utána nézd meg mennyi távolság van a térdhajlatod, és az ülőlap eleje között. Vízszintesen tartva a kezed rakd oda. Az ideális beállítás, ha 2-3 ujjnyi rés van ott, ehhez állítsd be az ülőfelület mélységét.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Veron
addikt
annyit esetleg érdemes szem előtt tartani, hogy a "semmi közepén" állítsa be, ne az asztalnál! a megfelelő beállítás után, tolja az asztalhoz és ha nem kényelmes a pozíció, akkor az asztalt állítsa a székhez!
a karfa meg leengedett vállal mért könyök alá érjen!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Merigyuk
csendes újonc
Sajnos úgy tűnik továbbra sem jó. Mindenki másnak aki 190 cm feletti kényelmes és nem nyomja rossz helyen a derék támasz ? Nekem úgy tűnik túl alacsony lesz ☹️.
-
Rhino666
addikt
Néhány 30%-os kupon így akció végére:
JUNE306TNA93WT
JUNE3036CPK8X9
JUNE30CFH7SHGT
JUNE30B12SR58T
JUNE3044DOZJV1
JUNE30CD7Y6JYLAkko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
Lokids
addikt
Aki rendelt mostanában Fernt az kapott hozzá Garipapírt? Én a csomagban nem találtam.
És az emailek közt sem.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
PR0JECTNR56
addikt
Mondjuk ez szerintem el is várható egy jobbfajta széktől. Ahogyan a kedves felhasználótól is az, hogyha ennyit kicsenget egy székért, akkor rá is szánja majd azt a kis időt a legjobb a személyes beállítások megtalálására.
Közben a fentieket még annyival kiegészíteném, hogy tettem még egy kört ma az irodában és begyűjtöttem egy C méretű Aeron Remastered széket is, így ma azt használtam.
Lévén, hogy 184cm-es magasság valahol a B-C méret határán van pont, így érdekes volt a kettőt összehasonlítani. Számomra C magasabb, összességében jobb stabilitást biztosító háttámlája jobban tetszett, viszont a B kicsit kisebb ülőlapját komfortosabbnak találtam. Minden másban azonos minőségű és komfortérzetű volt a két szék, valamint a HM-től kiváló ötlet volt a műanyagformába öntött rejtett méretindikátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest