Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz -szabi- #9249 üzenetére
Üdv!
Amiket linkeltél sajnos ránézésre a meg ne vedd kategória. Azt mondd meg mik a méreteid, mennyit ülnél benne egy nap, és mi a keret amit rászánsz. Azt előre meg tudom mondani hogy ilyen 100 eur-os kategóriában használható cuccot nem fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
nuri
aktív tag
Hi all,
Ajánljatok széket pls, én már elvesztem a lehetőségek közt.
Napi 8-10+ órára, ~180cm magas vagy ~80kg-val.
A mesht preferálom "4d" karfával (lehessen a szögén is állítani).
Nem kell kagylóülés, nem versenyezni akarok. -
LLKobe
veterán
válasz -szabi- #9254 üzenetére
Ez benne van a 200as keretbe, és minőségi cucc, hosszú távra. Egyszer vegyél egy értelmes darabot, és nem kell 2-3 évente cserélni.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz -szabi- #9257 üzenetére
Nem a kialakítás határozza meg a szék minőségét, hanem hogy olyan anyagokból, és úgy legyen összerakva. Sajnos azt kell mondjam a te igényeiddel és kereteddel én nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
-
MDMA
tag
-
Szuchovszky
újonc
Sziasztok,
IKEA Markus székemet szeretném cserélni, ugyanis kb 2 év használat után sikerült teljesen elülni a felületét.
Napi 10+ óra használatra kéne (home office+játék), ~180cm és 75kg vagyok
Ami elsőre megtetszett az jófogáson egy Herman Miller Mirra 1 lenne. Ez milyen lehet az itt sokat ajánlott Haworth Very Task-hoz képest hamár árban hasonló? Valamennyire szempont a jó szellőzés is, ezért a mesh ülőlap miatt kicsit jobbnak tűnik, illetve elvileg van rá 6 hónap garancia is.
Ugyanitt van Aeron is szintén garival, mindenképp kipróbálnám mindkettőt, de árban nem szívesen mennék el eddig és valszeg a B méret nem is lenne jó nekem.
Köszi előre is a válaszokat! -
Lokids
addikt
válasz Szuchovszky #9261 üzenetére
Szia, Mirra is egy jó szék. De ha tudsz mindenképp próbáld ki. Ülj bele de ne csak 1-2 percre.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
LLKobe
veterán
-
Ispy
veterán
válasz -szabi- #9265 üzenetére
Azért írtam, mert már jópáran megfordultak itt letört karfás székkel....ilyen konstrukciót nem szabad venni egyszerűen, szvsz.
Amikor hátradölsz a székben a karfa és a háttámla találkozása folyamatosan kapni fogja a terhelést.
Viszont kevés pénzért meg csak olyat kapsz, ahol a háttámla nyeklik, nyaklik. Egyszerűen nincs benne megfelelő mennyiségű és minőségű anyag.
A közhiedelemmel ellentétben egy napi 8 órás használatban lévő szék, ami nem esik szét hamar, az nem olcsó vagy veszel egy használt felsőpolcosat, ami nincsen lerúgva teljesen. Vagy évente kidobálod a 30k-s székeket.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-szabi-
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, hogy próbáltok segíteni.
Megrágom ezt a témát még egyszer. -
Veron
addikt
Haworth oldalát megnéztem és találtam ilyet: nem fekete Zodyk 700 EUR-ért.
Én még mindig WAU álmokat kergetek, de még nem volt szívem megrendelni."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Pitasama
csendes tag
Sziasztok!
Én is szék vásárláson gondolkozom és kész ötletekkel jöttem, DE!
Olvastam itt rengeteg mindent és elbizonytalanítottatok... és most ott vagyok ahol a part szakad.Paraméterek: 8-12 óra ülés, 182 cm, 67kg.
Már régóta gondolkoztam új széken, mert lassan 15 éve ülök ugyanabban a bőr főnöki székben (semmi extra, és csak most kezdett el szakadni a bőr)
Ami tetszett, de 2 évre visszamenőleg sem találtam róla itt infót:
https://diablochairs.com/hu/3792-diablo-x-player-gamer-szek-normal-meret-frost-black-feketekicsit drágállom:
https://secretlab.eu/products/titan-evo-2022-series?sku=R22PU-StealthDe aztán olvasva titeket, először a noblechaireket figyelgettem, majd már az irodai székeket és itt el is vesztettem a fonalat.
Azt látom, hogy pár nappal lecsúsztam a lehetséges Haworth pörgetésről (persze az ára még a 40%kal sem olcsó, de talán összehúztam volna a szíjat rá)
Mindezek mellett én olyan kb 150k-ra gondoltam (tudom némelyik általam említett többe kerül, ill azt is, hogy nem igen van ennyiért jó, max használt).Esetleg tudnátok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm!
-
LLKobe
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz Pitasama #9272 üzenetére
Napi 8-12 óra ülésre egy rendes ergonomikus irodai széket vegyél, ne egy gamer hülyeséget.
Ha a 150k keret fix, akkor menj el, és ülj bele egy ilyenbe, ha fasza vedd meg.
Csak igyekezz, mert nemrég még 20 darabjuk volt, most már csak 7, a jó cuccot gyorsan viszik.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Pitasama #9272 üzenetére
Tényleg, ez is nagyon ajánlott darab, jobb mint az első amit linkeltem.
-
Scallion
senior tag
Ha nem akartok csak egyszer széket venni , akkor vegyetek egy eames-t. 8 éve vettem 95 kiló vagyok 10 órákat ülök benne. Majdnem olyan mint új korában. Kerekét cseréltem le mert szőnyeg lett, parketta helyett.
-
Motar
tag
Beneveztem én is egy Markusra, hobby széknek remélem beválik majd. Asztalt szeretnék hozzá venni, olyat ami alá befér a karfa. Szóval valaki meg tudná mondani, hogy milyen magas a karfa teljesen leengedett állapotban?
Majd egy hónap múlva költözök, addig dobozban marad az enyém.Köszönöm
Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
Scallion
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Scallion #9285 üzenetére
Az ára gyönyörű, igazi design darab. Se a háttámla nem állítható, deréktámasz nem létezik, karfa semmilyen szinten nem állítható és még csak nem is párnázott, ez az ergonomikustól olyan messze van amennyire csak lehet. Az jó pont ha tartós, de ebbe számomra büntetés lenne ülni.Nem leszólni akarom, csak a tényeket közöltem. Ez egy tárgyalóba ahol nem töltesz 1-2 óránál többet, és meg lehet mutatni a partnereknek / ügyfeleknek hogy fussa lóvéra, oda király, de nem munkára való.
-
Scallion
senior tag
Majd próbálj ki egyet, nem véletlen ennyi az ára . Rengeteg retek széket kipróbáltam. Nem veszed észre a 10 órat sem benne. szerintem még 10 évig biztos nem megy tönkre a gázrugó benne. soha nem halottam hogy eltört volna egy ilyennek a lába. Ezt egyszer kell megvenni. De 3000 az tényleg sok ennyiért nem venném meg. Nem akarok senki megtéríteni csak ha egy ilyet veszel ..kész vagy. ( nagyon sok filmben van ez a szék)
-
Lavar
aktív tag
Megmértem most, teljesen leengedett állapotban 67 cm a legmagasabb pontja a karfának, illetve 63-64 az egyik végén, mert nem teljesen sík, hanem domború alakja van. Tehát a 67-et vedd figyelembe, annál magasabb asztal kell.
Megosztanám az eddigi Markus tapasztalatom viszont, hosszú lesz.
Én hétfőn kaptam meg, pár órát ültem benne nagyon tetszett, keddtől viszont többet.
Ennyi pénzt megér, de én gondolkodok a visszaküldésen, egyelőre még időt adok neki, mert szeretném megszeretni.Hobbi széknek, ahogy akarod szerintem tök jó lesz, én több mint 7-8 órát töltök benne, az első pár óra kényelmes, aztán nyilalló fájdalmat érzek a nyakamban/vállamban.
175 centi vagyok, ehhez a mérethez az ülésmélység teljesen jó, a fejpárna is jó helyen van (amit, amúgy nem is használok ülés közben, csak ha hátradőlök filmet nézni), viszont a karfa borzalmas.
Én személy szerint nagyon magasaknak nem is ajánlanám ezt a széket, pedig több oldalon is azt olvastam, hogy inkább azoknak jó.Egyrészt néha arra figyelek fel, hogy nyomja a combom elől, és arrébb kell rakni a lábam, és bár azt hittem jó lesz, mert az előző székemen alacsonyabban volt a karfa, abban nagyon egészségtelenül ültem, begörnyedve, lecsúszva, így nem tűnt fel.
Ebben sokkal egyenesebben ülök, és a karfa nekem zavaróan túl előre van tolva. Érzem, hogy "nyújtózkodnom" kell a billért, egérért. Na most ezt ma megpróbálom korrigálni, úgy hogy, emelek az asztal magasságán, mert állítható a lába és betolom alá a széket, így az asztalon lesz a karom, hátha jobb lesz.A másik a deréktámasz, néztem redditen/yt-on, sokan kiveszik, és tényleg hosszútávon inkább böki a hátat mintsem kellemes. Meg lehetne magasabban is kicsit. Egyelőre feleségem kértem meg, hogy cipzározza ki a deréktámaszt, mert neki befért a keze a szövet alá, így érezhetően puhább lett, de ki is lehet venni teljesen a szivacsot belőle, csak macera visszatenni, ha úgy döntök megtartom, szerintem kivesszük belőle.
Összességében rendben van, de nagyon személytől (magasságtól és mérettől) függ, hogy kinek mennyire kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
És a kis lyukakból is ki tudom szedni a koszt? Valami körömkefe jutott eszembe.
Találtam refurbished Aeront 270k Ft-ért, az jó vételnek számít. Sajnos fekete, de kezdem elengedni a színfeltételt.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Motar
tag
Köszönöm a mérést és a véleményt is. Igen, nekem hobbyra lesz. PShez főként, vagy film, kicsi net szörfözés. Mikor kipróbáltam, nekem is a karfa volt érdekes, főleg mikor hátra dőltem a karfa nem dőlt vele együtt teljesen. Azaz a háttámla távolodik a karfától.
Mindegy, remélem azért beválik majd. A mostaninál biztos jobb lesz. Legfeljebb lekerül a karfa, az is egy megoldás.
Köszi még1*
Attól hogy mindig a szexre gondolok, már szexmániás vagyok?
-
LLKobe
veterán
én több mint 7-8 órát töltök benne, az első pár óra kényelmes, aztán nyilalló fájdalmat érzek a nyakamban/vállamban
Hát igen, ez az ami már középtávon is hazavág, nem hogy hosszú távon. Ennyi ülésre venni kell egy rendes széket, ugyanúgy munkaeszköz mint bármi más, csak ez nem csak a kényelemről hanem az egészségről is szól.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Lavar
aktív tag
Nincs mit!
#9294 LLKobe:
Amit linkeltél másnak Steelcase Replyt ha lesz időm meg fogom nézni. Alapvetően nem szerettem volna használtan venni széket, de látom, annak új a kárpitja, így végülis tök oké.Csak sajnos az ászf-es kötelezően bemásolt 12 havi jótálláson kívül nem találok semmi infót, hogy most adnak-e garit, meg ha beleülök helyszínen és jónak ítélem meg, de itthon előjön megint valami nyavalya, akkor vissza tudom-e küldeni, de majd megkérdezem őket.
-
LLKobe
veterán
annak új a kárpitja, így végülis tök oké
Nem tudom miért f*snak ettől annyian. Ha beleülsz valaki más kocsijába, vagy neadjisten egy taxiba, garantálom hogy százszor retkesebb mint bármilyen használt szék kárpitja.
Ezt meg 1500 Ft-ból ki tudod tisztítani / fertőtleníteni. Ha meg annyira retek a kárpit, akkor nem veszed meg. De nem fogják szar kárpittal árulni nyomott áron, inkább áthúzzák egy új kárpittal és eladják rendes áron.[ Szerkesztve ]
-
fadam91
kezdő
Na b*meg, hogy pont 1 héttel később jut eszembe széket venni, mint hogy volt ez a Fern-es akció. Vajon várható még ilyen a közeljövőben? Embody-t vagy Fern-et vennék de így a Fern a 600k vs 260k-ban verhetetlen ajánlat lett volna.
-
-
Veron
addikt
Már feljebbtoltam a keretem és lemondtam a világos színről is.
Van refurbished Aeron gen1 B méret 260ért és néhány hónapos Fern 270ért.
170 cm magas vagyok, melyiket vessem alá inkább üléspróbának?[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
- Lenovo M93P Tiny Micro - Mini PC - Core i5 4570T/8GB ram/256GB SSD - több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest