Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
knightba
csendes tag
sziasztok,
most először szeretnék progresszív lencsés szemüveget csináltatni
kell egy sima meg egy napszemüveg (sötétített lencse)
számomra a legfontosabb a minőség meg a tartósság és persze az optikus megbízhatósága
körbenéztem és ez többszázezres költségű lenne, szóval nem mindegy hova megyek
kicsit félek ofotértba vagy vision-be menni, bár nekem megbízhatónak tűnik mindkettő, csak nem tudom hogy minőségiek-e a lencsék vagy inkább az átlag, tömegcuccokra fókuszálnak
amit tőlük vettem eddig, az sokáig nem tartott -szóval bizonytalan vagyok, ha drágább cuccot veszek náluk, az tényleg jó minőség is lesz-e
van erről tapasztalatatok?
másik kérdés: lencse márkák számítanak?
varilux? - sok jót mondtak róla, de túl sok nekem a marketing, ráadásul ez a legdrágább
hoya? - erről is jót halotttam és ez van a vision-ben is
ofotértben nem tudom milyen lencsét árulnak (talán zeiss?) -
ferkoboy
senior tag
-
udvardi1994
újonc
Nos be kell látnom valóban nem a szemüvegtől fáj a fejem, azóta szemészeten pupillatágításban is lemérték. Tehát akkomodációs görcs lehetősége kizárva. A fejfájásom okát ezek után máshol keresem.
Viszont ugye említettem a másik problémám, hogy úgy érzem ferdén áll rajtam, meg hogy néha elcsúszik rajtam jobbra......épen ezért úgy döntöttem veszek egy keret nélküli / fúrt szemüveget. Mivel október közepén pénz állt házhoz, ezért megvan már az ára is.
Arra gondoltam ha már elkerülöm az Ofotérteket, és Vision üzleteket, és valami magánoptikába veszem akkor beruházok egy saját márkás szemüveglencsére is (Hoya, Zeiss, Essilor).
Valamivel biztosan jobb mint az Ofotértes márkátlan.
Mit gondoltok, érdemes mondjuk egy Zeiss szemüveglencsébe beruháznom? Például ha egy külső szemlélő ránéz, minőségibbnek néz ki?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok. Egy régi szemüvegemben most cseréltettem lencséket és a keret lencsecsere közben sérült. A fura az, hogy a bal oldalit sikerült komplikáció nélkül berakniuk, a jobb oldalit viszont nem. Az utóbbi lencse egyébként anyaghibás volt, így cserélni is kellett.
Kérdésem az lenne, hogy egy 4 éves kereten, ami 1 évig volt használva, normális, hogy lencsecsere közben [ilyen] sérülések lesznek? Reklamáljak vagy fogadjam el, hogy ez ilyen?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
xTech
tag
Sziasztok, ez inkább a bihari bajtársaknak szól: melyik optika ajánlott, megbízható Debrecenben? Egy komplett új szemüveget szeretnék, látásvizsgálattal együtt természetesen. Köszi!
-
rushty
őstag
Mivel és hogyan kell törölni, hogy ne lássam a függőleges csíkokat a lámpa fényénél?
Persze már vannak mikrokarcok.
Szemüvegtörlő nedves papír lehet attól.
Szalvétaszerűségektől elvileg nem.
Mikroszálas sosincs kimosva így nem hatékony.Revolut meghívó pü-ben
-
Aaron14
őstag
Nem lehet, hogy anyaghibás a lencséd? Nekem attól voltak ilyen problémáim. Egyébként meg a szappan+víz+mikroszálas törlőkendőnél nincs hatékonyabb. Ha meg koszos a kendő, vegyél újat, nem olyan drága.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
-
törölt tag
-
Till@
tag
Sziasztok !
Elkészíttettem életem első progresszív szemüvegét
44 éves vagyokVx Physio 3.0
sph: +1,00 cyl: +0,00 axe: 000° add: +1,25
sph: +0,25 cyl: +0,50 axe: 140° add: +1.25A jobb szemem tompalátó sajnos , az +3 cyl +2 lenne , de a vastagsága miatt lett a fenti +1.
2 szem együttes használata esetén nem volt jobb az erősebb dioptriával, csak külön.A problémám az lenne olvasásnál , -számítógép előtt, hogy enyhén meg kell emelnem a keretet a tökéletes élességhez.Ragasztottunk a keretre szilikon orrtámaszt (1,8mm) is, az olvasni jó volt , viszont távolra meg buktatnom kellett a fejemen előre.Állítólag a legrövidebb csatornával van készítve a lencse.
A keret lehet rossz vagy a becsiszolás, esetleg bennem van a hiba ?
4. hete viselem. -
udvardi1994
újonc
Üdv mindenkinek!
Tudom múltkor azt írtam, hogy pupillatágításban is lemérték a szemem, és a szemész szakorvos azt mondta hogy szerinte ilyen gyenge dioptria amúgy sem okozhat fejfájást...........de nem tudok amellett a tény mellett elmenni, hogy amikor elmegyek fürdeni és leveszem a szemüveget azonnal megszűnik majdnemhogy teljesen a fejfájásom. Szóval azért ez akkor is gyanús.........
Elkészítettem az új keret nélküli, fúrt szemüvegem (dioptriája ugyanaz mint az Ofotértesé, Nyers visus: 0,4 illetve 0,9) (ebben is fáj a fejem ugyanúgy):
J: -0,75
B: -0,25Szemészeten mért értékek a következők (szubjektív látásvizsgálat most nem történt):
Autorefraktométer:
J: -0,75
B: -0,25 Cyl -0,25 Ax ?? fokPupillatágításban/ sugárizombénításban mérve (cicloplégiában):
J: -1,25 Cyl +0,75 Ax81 fok
B: -0,5 Cyl +0,5 Ax ?? fok?? azért írtam a cylinder fokához, mert nincs nálam pont az a papír mivel elutaztam külföldre 1 hétre.
A szemész szakorvos azt mondta, hogy csak a szubjektív vizsgálat eredménye számít, az alapján írunk fel szemüveget, és az én esetemben ez a látásprobléma szubjektíven nem jelenik meg.......úgyhogy a fejfájásom okát inkább a Neurológián kéne keresni.
Azt hallottam hogy a pupillatágításban mért dioptriát is néha fel szokták próbáltatni, nyilván amikor a pupillatágító hatása elmúlik. Az én esetemben erre nem került sor.
Ezekben az értékekben tényleg nincs semmi gyanús?? Nem lenne érdemes a pupillatágításban mért dioptriát egy az egyben felpróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
balazsbence
senior tag
Hát ha 4-6-8 órát megvár valaki h felpróbálhasd akkor hajrá. Kicsit túlkomplikálod a dolgot polateszt volt?
-
udvardi1994
újonc
válasz balazsbence #3267 üzenetére
Igen megvolt a Polateszt is.
Eredménye a következő:
PRÓBEKERETBEN + polateszt vizsgálat (EREDMÉNY):
J: -0,75 Cyl -0,25 Ax 0fok (3 prizmafok; prizma alap ki)
B: plan Cyl -0,25 Ax 30fok (3 prizmafok; prizma alap ki)A Doktornő aki vizsgált azt mondta hogy szerinte nem valószínű hogy az az oldalanként 3 prizma hiánya miatt fájna a fejem, szerinte az annyira nem jelentős, de elképzelhető. Nem tudja biztosan garantálni hogy ez áll a fejfájásaim hátterébe.
Eléggé el vagyok keseredve ...........most azon gondolkodok hogy vidékről (pécsről) felutazok a Budapesti szemészeti klinikára (Semmelweis Egyetem), mivel már jobb ötletem nincs. Azt hallottam hogy ők nagyon profik, meg hogy náluk kötnek ki a problémásabb esetek.
Nézd egyszerűen már nem maradt jobb ötletem minthogy azt hallottam pl.: hogy a gyerekeknél, illetve rejtett távollátóknál ki szokták próbálni, hogy pupillatágításban lemérik a szemének a dioptriáját, és kb amikor elmúlik a pupillatágító hatása visszarendelik (valamikor csak 1 hét múlva), és egy az egyben felpróbáltatják vele azt a dioptriát. Állítólag az ilyen szemüveget kicsit nehezebb megszokni. Igaz az a probléma hogy én nem vagyok gyerek (25 éves vagyok), illetve rövidlátó vagyok..........pupillatágításban mért dioptria is megvan már, viszont szubjektív módon soha nem került felpróbálásra.
Amúgy mit értesz az alatt, hogy "4-6-8 órát megvár valaki h felpróbálhasd"? Vagy neked vagy bárki másnak ezek után van jobb ötleted?
[ Szerkesztve ]
-
balazsbence
senior tag
válasz udvardi1994 #3268 üzenetére
3 prizma oldalanként azért okozhat fejfájást, akár egy fél is. Ha kicsit is szétmegy a kép és az agyadnak kell szinkronba hozni akkor már megerőlteted.
-
udvardi1994
újonc
válasz balazsbence #3269 üzenetére
Biztos hogy okozhat fejfájást az oldalankénti 3 prizma hiánya?
Ezen a fórumon "rushty" nevű felhasználó azt írta hogy nem okozhat.......meg a másik fórumon is azt írták annak idején hogy nem.
Igazából nekem most két irányba vezet az utam:
1) Vagy a prizmás szemüveg irányába
2) Vagy a pupillatágításban lemért dioptria egy-az egyben történő felíratásábaNem tudom mi a helyes irány
Igazából van más szemészeti problémám is. Pl.: az állandó szemszárasság, illetve szemégés. Műkönnyel próbálkoztam nem segített, most szemgélt rakok a szemembe 3-8 óránként. Ez úgy ahogy megoldja......csak ezt épp normálisnak nem nevezném. Ez a problémám szemüveg nélkül is megvan........de mintha a szemüveg még fel is erősítené a problémát.
Aztán ott a másik szemészeti problémám, hogy kb 14 óra szemüveg viselés után elkezd elhomályosulni a látásom közelre illetve távolra is. De mindig CSAK AZ EGYIK szememre, soha nem egyszerre a kettőre. Ez a problémán is megvan szemüveg nélkül is, de a szemüveg ezt is felgyorsítja, azért írtam a 14 órát......anélkül inkább csak olyan 16-18 óra.
Szóval ezekkel a problémákkal vagyok jelenleg kénytelen együtt élni, rossz érzés hidd el.
-
balazsbence
senior tag
válasz udvardi1994 #3270 üzenetére
Én egy rendes polatesztet javasolnék amit nem szemész csinál. Nem mondom, h biztos ez a baj, de pl nálunk van polateszt, 20 éve fáj a feje, kap fél, egy prizmát és boldog. Nem meggyőzni akarlak, nem vagyok sem orvos, se optometrista.. Több 100 ilyennel találkoztam már. Van akinek negyed prizma hozza a megváltást
-
udvardi1994
újonc
válasz balazsbence #3271 üzenetére
Hát lehet kéne még egy polateszt.
Amúgy a polateszt vizsgálatot nem sztk szemészeten, hanem egy magánoptikában végezték, egy magánszemorvos.
A vizsgálat végén azt hajtogatta, hogy szerinte az a 3-3 prizma szerinte nem okoz fejfájást, bár van egy kis szemizom egyensúlyproblémám. Nem tudja garantálni hogy ettől fáj a fejem............de szerinte egy kis terhet levenne rólam.
Amúgy tök olcsó volt a vizsgálat díja, mindössze 6000 Ft. Csodálkoztam is rajta, hogy csak ennyi......máshol ezt jóval drágábban adják, inkább 10-15 ezer forint között szokott lenni. Hmmm meg azon is csodálkoztam hogy nem igazán akar a vizsgálatot végző szemorvos üzletet csinálni. Persze azért jó, hogy feleslegesen lehúzni se akar, szóval becsületes.
És hogy milyen volt a prizmás szemüveg felpróbálva (próbakeretbe)? :
Soha életemben nem láttam még olyan tisztán, varázslatosan szép volt benne a világ, mind közelre, mind pedig távolra Viszont ebben is fájt a fejem úgy 5-ször jobban, és agyilag fogyatékosnak éreztem magam benne. Bár azt hallottam, hogy ezt a szemüveget hosszabb ideig tart megszokni, és a megszokási idő után elmúlik a fejfájás,és egy új látási élményben lesz részünk.
-
balazsbence
senior tag
válasz udvardi1994 #3272 üzenetére
Az utolsó bekezdésedre hagyatkoznék, én ezt tartanám szem előtt. Akár próbára egy régi keretbe legalapabb lencsével. Aztán ha beválik akkor ok. Nem az ár a lényeg.. Az meg h miért nem nyit boltot az meg megint más tészta. Hozzánk 3 orvos jár, egyiknek sincs boltja. Műtenek, ilyesmi. A gyerekszemészen kívül viszont dioptriát egyik sem ad, azt csak optometrista. Ők a szemüvegfelírást tanuljak
-
balazsbence
senior tag
válasz udvardi1994 #3272 üzenetére
Az üzletet félreértelmeztem jó h nem akar, de akkor mit javasol? Az a lényeg h ne legyen panaszod, így meg efektíve 6000 ftért tulképp egy papírral vagy csak közelebb a megoldáshoz.
-
ferkoboy
senior tag
válasz udvardi1994 #3270 üzenetére
Üdv!
A 3 hasáb az oldalanként értendő, tehát összesen 6cm oldalirányú eltérést diagnosztizáltak nálad egy méter távolságban. Azaz 5m-ről már 30cm az eltérés a két szemed által látott kép között.
Ez nem kevés, de azt jó tudni, hogy oldalirányú eltéréseket viszonylag jól tudunk kompenzálni - persze személyfüggő is a dolog, van aki adott körülmények között simán lealkalmazkodik, akár 15-20 PrDptr-t is, van akinek meg már 1-2 hasáb eltérés is problémát okoz.
Nálam momentán 7000Ft egy ilyen Polateszt vizsgálat. - Ez alapján sem lehet messzemenő következtetéseket lemérni, bár tény, hogy 10-15e gyakoribb a fővároshoz közeledvén.
Az nem mindegy, hogy ezt ki végzi, mennyi tapasztalattal.Pupillatágításos vizsgálat: ok, de tényleg nem ez a mérvadó. Ellenben az ott mért cylinder-értékeket én azért egy keresztcylinder személyében bemutatnám neked, hogy tényleg elég e az a "sima" szférikus korrekció.
Még egy mai divatos "digitális" lencse is lehet szóba kerülhet a problémádra - amit a hsz. végén írsz.
De ehhez látni kell téged. Látátlanban csak találgatni lehet, s nem jó szemüveget "felírni".Üdv: Ferkó
Ui: az hogy ki mit írt...azt nézd, hogy ki írja, s aztán azt, hogy mit. Van aki csak nagyon lelkes itt...
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
udvardi1994
újonc
válasz ferkoboy #3275 üzenetére
Üdv Ferkó!
Ami azt illeti köszönöm a részletes, kielégítő magyarázatot. Te valóban nagyon profi lehetsz a prizmás korrekciókat illetően, meg szemüveg felírás terén is. Bár tudom, hogy vidéken vagy, én meg pécsett, de azt hiszem valahogy felkereslek. Bár hatalmas a távolság köztünk, de megoldom valahogy hogy eljussak oda.
De először elutazom Budapestre a szemészeti klinikára, és meghallgatom ők mit mondanak.......meglátjuk. De ezek után azt hiszem valóban a prizmás korrekció lesz a megoldás számomra.
[ Szerkesztve ]
-
udvardi1994
újonc
Az ismerőseim körében láttam ma egy olyan embert aki egy ehhez NAGYON hasonló keret nélküli szemüveget hordott, csak annak a külső része volt vastagabb, a belső része vékonyabb (jól megnéztem). Arra gondoltam megkérdezhetném őt erről, mi a tapasztalata vele, de ha kiderül hogy nem azt hord akkor beégek mint "Reistag"
Ezen a 2 db képen Prizmás szemüveg látható?
-
balazsbence
senior tag
válasz udvardi1994 #3277 üzenetére
Inkább csak plusz dioptriás, ez a tag keret elég széles, nagy átmérőjű lencse= vastagabb az orrnál.
Ja bocs, értelmezem újra..
Lehet minuszos a lencséje, akkor kívül vastagAmúgy ha 10x kiírod egy másik fórumon szted kapsz választ? Ilyen helyről miért vársz megoldást? Menj el egy optikába, ahol csinálták esetleg a szemüveged és old meg a problémát ott. Innen majd összegereblyézed mások tapasztalatait és majd beballagsz valahova? Sok szerencsét elmondtam egy hete, sztem 1 honapja is, mégis puffogsz.
[ Szerkesztve ]
-
udvardi1994
újonc
válasz balazsbence #3278 üzenetére
Szóval attól még nem valószínű, hogy prizmás lenne. Nagy kár, ma egy pillanatra azt hittem hogy élőben kikérdezhetek erről egy ismerőst......mondjuk utólag, hát csalódnom kell.
Ami a másik fórumot illeti, szerintem jogosan lettem dühös, hogy ott kb. senki nem ért a problémámhoz, és még válaszolni sem hajlandók .
"Menj el egy optikába, ahol csinálták esetleg a szemüveged és old meg a problémát ott."
Hát hogyne eddig is meg tudták oldani......Pl.: kedves Ofotért olyan borzalmas volt, hogy ők nem hogy ezt a problémát, de még a szemüveg beállítását se tudták megoldani. A mostani fúrt/ keret nélküli szemüvegemmel beállítási probléma nincs (nagyon kényelmes keret), de ugye ettől is ugyanúgy fáj a fejem (ez sem prizmás).
Amúgy meg "balazsbence" kíváncsi lennék, hogy te mi a fészkes fenét tennél azután, hogy felülvizsgálták az eredményt, vissza is jelölték a szemüveget, de azután is fájna tőle a fejed.......és mondjuk 100 %-ig meg lennél róla győződve hogy attól fáj a fejed.......mert Pl.: szemüveg levételtől kb. megszűnik azonnal a fejfájásod fele, háromnegyede.
Vagy kifognál egy "remek" szemész szakorvost, aki Polatest is végez, megállapít oldalanként 3-3 prizmát.......de azt is hozzá teszi hogy szerinte nem ettől fáj a fejed, esetleg, talán, de nem tudja garantálni.
Azt hiszem akkor te is bajban lennél, hogy kihez fordulj........
-
balazsbence
senior tag
válasz udvardi1994 #3279 üzenetére
Akkor röviden. Ne ofoba menj, és csináltasd meg a prizmát a legalapabb lencséből. Az h megkérdezel valakit h jo e a prizma egy hülyeség. Ha jó neki attol neked nincs megoldva a problémád.
A másik fórumon sevan kivűl felhasználók vannak, élen a fúrt keretet ne vegyéles fickóval. Az h kinek milyen látásélménye van a saját szemüvegével az pont kvára mindegy a te esetedben mert neked kell jó. Ha a prizmát szeretnéd, én is írtam már, ha jól sejtem ferkoboyjal beszéltél, csináltasd meg.Ui: csak ma 5 db prizmás szemüveget készítettem, egyik se volt 2-2nél több... Vond le a konklúziót
Az meg, hogy a másik oldalon nem tudnak válaszolni, hát ne neked álljon már feljebb, hogy az ország optometristái nem az index fórumot bújják és segítenek a látásvizsgálat nem így történik.
[ Szerkesztve ]
-
udvardi1994
újonc
válasz balazsbence #3280 üzenetére
Hello
Amit arról az 5 db prizmás szemüvegről írtál amit készítettél és kb. nem volt 2-2 prizmánál több, az nagyon megnyugtató. Így már én is szívesebben belevágok
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
Sziasztok
Hoya Blue Control rétegre beszélne rá az optikusom, szerintetek mennyire fogja "megsárgítani" a képernyőt, illetve milyen lesz más használatra, mert állandó szemüveg lesz?
Hosszú évek óta viselek szemüveget 36 vagyok, de nem volt még soha kékfényszűrős szemüvegem.
Informatikusként rengeteget bámulom egész nap a monitort, van hogy 12-14 órát is.
Mennyire lesz zavaró, vagy hamar meg lehet szokni?
Nem kell hogy színhelyesen lássam, nem photoshop jellegű a munkám.* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
Zoleee83
addikt
válasz Zoleee83 #3282 üzenetére
Közben megvolt a vizsgálat és kértem Blue Control réteget is.
Viszont amit nem teljesen értek, hogy más van a vizsgálati papiron mint amire emlékszem, talán -1es értéket? mondott az optometrista hölgy, illetve azt hogy a negyed romlás annyira nem is rossz 5 év alatt.
Eddig -0,75 illetve -0,5 volt az dioptriám ha jól emlékszem.Most ezek vannak a lapon:
Jobb:
Sph: -0,50
Cyl: -0,50
Ax: 175
Pd: 60,5Bal:
Sph: -0,25
Cyl: -0,50
Ax:50Van köztünk olyan akinek mondanak a számok valamit? Hálás lennék egy véleményért.
Bízom benne, hogy nem elírás és jó lesz a szemüveg, mert remek áron sikerült beszerezni.* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *
-
gulac12
tag
Kérem a hozzáértők véleményét, hogy az alábbi problémák új szemüveg esetén megszokhatók-e vagy az új szemüveget hibásan készítették el.
Ha egy szemmel olvasáshoz a fej mozgatásával éleslátásra pozicionálok, majd csak az eddig lehúnyt szemmel olvasni próbálok, akkor nem éles képet látok és ezzel a szemmel újra éleslátáshoz kell pozicionálni. A régi szemüvegemmel bármelyik szemmel az éleslátást beállítom, akkor csak a másik szemem használva pozícionálás nélkül is élesen látok.
A másik probléma, hogy amikor a mobil telefont vagy tabletet jobb vagy bal irányban elfordítom a mobiltelefon képernyő téglalap formája eltorzul, rombusz formává változik (a lefelé mozgatott oldal és annak tartalma felfelé megnyúlik, az ikonok és a szöveg sorai felfelé ferdülnek. Le és fel irányban történő elforgatás esetén a képernyő és tartalma pl. a betűk mérete változik, amikor a hozzám közelebbi alsó oldalt lefelé mozgatom a képernyő és tartalma, a betűk összenyomódnak, ellenkező irányban megnyúlnak.
-
nhpeti
tag
Sziasztok!
Tud valaki mostani lencseárakat az Ofotértből, vagy esetleg más optikákból? Sima egyfókuszú lencsékre lennék kíváncsi. Ofotértben azt hiszem "Extra" néven futnak a mostani lencséim, ami azt hiszem pont nem a legolcsóbb kategória, hanem eggyel fölötte: van rajt tükröződésmentes bevonat + párataszító réteg + uv szűrő.
Ezeknek a mostani áraikra lennék kíváncsi. -
Viperator
őstag
Ez nem kosz?
Ajánlott tisztítókészlet.[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Breki
veterán
Sziasztok
Carrera Ca 6614 dfn keretet keresnék.
Be tudja valaki szerezni?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
erh75
tag
Dioptriás napszemüveghez milyen lencsét használtok/javasoltok ? gyereknek lenne.
-
lehevi
csendes tag
Sziasztok, Életem (46 év) első multifokális lencséjét csináltatnám meg. A képen látható a vizsgálati eredményem. Munkahelyi használati szokások : heti : 3 nap 7-8 óra monitor és papírmunka 2 nap 3 óra autóvezetés, tárgyalás közben laptop használat. Eddig 3 helyről kaptam javaslatot:
1. Ofotért saját márkás lencse multifokális
2.Opticworld Hoya Sync
3. Helyi kis optika Hoya Dynamic , szerintük bőven elég, nem kell a klasszikus multifokális lencse
Mit javasolnátok? Teljes tanácstalanság..
Előre is köszönöm a választ.[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Valaki tud egy olyan weboldalt, ahol megbíható, minőségi dioptriás szemüveget lehet rendelni? A nyáron volt szemviszgálat, az eredménye megvan, és az alapján vennék egy dioptrisá napszemüveget, de itthon ez simán 40.000 körül lenne.
Hogy jobb legyen, a kettő nagyon eltérő, a balra -0,75, a jobbra -2.25 kellene.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
MTbc
senior tag
Sziasztok, lett egy új szemüvegem, Zeiss DuraVision Blue Protect-es. -2,75 jobb és -4,5 bal.
(cyl +0,5 és +0,25) . Nem kaptam hozzá kártyát, de a gravír benne van, másik lencsét is kértem a régi keretbe ahhoz kaptam kártyát, az alap Zeiss.
Viszont az zavar hogy a bal szemem bal szélén jobban torzít mint a régivel, ez adódik abból is hogy a keret kicsit más és nem olyan széles ez által a torzítás már hamarabb érzékelhető.
A boltba kérdeztem, hogy a vékonyítás befolyásol-e valami vagy csak esztétika azt mondták csak esztétika úgyhogy nem kértem. De itt olvasgatva illetve máshol is ez nem igaz. Ha vékonyított lencsére cserélnék, segíthet azon hogy a torzítás kisebb legyen? Korábban itt olvastam valakinél, hogy a vékonyított lencséje jobban torzít mint a sima nem vékonyított, most mi lehet az igaz? Nem szeretnék rá pénz kidobni, hogy tesztelgessek akkor inkább használom a régi keretem amíg bírja, de elgondolkodom az árak láttán. Mielőtt visszamegyek a boltba örülnék egy kis fejtágításnak mástól is. Köszi -
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok!
Első szemüvegemben szeretnék segítséget.
Rendeltem most egy Hugo Boss acetát keretet és valahol szeretném megcsináltatni bele a lencsét.
0,5 0,75 ös cilinderes egyfókuszú kell távolra így gondolom az alap vastagságú jó.
A fényre sötétedő mennyire használható, mert van aki szidja van aki dicséri, Hoya sensity-t néztem esetleg?
Melyik boltot ajánljátok ahol érdemes lenne a keretbe lencsét csináltatni? -
balazsbence
senior tag
válasz nokia3650365 #3296 üzenetére
Szia! Perpill ez elég nehézkes lesz, ha van mért dioptriád, talán saját felelősségedre megcsinálják de az optikák zöme zárva van mert nem lehet vizsgálni, minden felpróbált keretet fertőtleníteni kell.
Itt most készül egy lista, elvileg bővül folyamatosan
link -
nokia3650365
aktív tag
válasz balazsbence #3297 üzenetére
Megvan hol csináltatom meg, 3 opció közül kéne választanom.
1.5 HOYA Long Life 18.960
1.5 HOYA Long Life plusz bluecontrol 22.960
1.5 Hoya Long Life Sensity 38.960.-
plussz 4e csiszolási költség.
Most akciós amúgy mert Super Hi Vision árán ingyen van a Long Life réteg.
Kérdések:
BlueControl a lencse színe nem lesz sötétebb, megéri-e a +4e-t?
Másik ha nem bluecontrolt kérek hanem sensity-t ez használható állandó beltérre , mert van aki dicséri van aki szídja, de alapjában véve ha jó ezt választanám, hogy ne kelljen napszemüveget hordani külön.
Köszönöm! -
D4ni
őstag
válasz nokia3650365 #3296 üzenetére
Szia! Hoya sensity darkot csináltattam decemberben. Kértem rá mindent amit lehetett. Gyorsan alkalmazkodik, de nem túl gyorsan. Ez annyit jelent,hogy kb 30sec-60 sec alatt teljesen felveszi a maximális sötét árnyalatot, viszont ha csak átszaladok az irodán vagy egy alagúton nem kezd el ugyan olyan sebességgel "kifehéredni"(nem mértem stopperrel, ezek kb. adatok). Ezek nekem mind pozitívumok, lehet másnak épp negatívum lesz. A bluecontrol valami zseniális, nem fárad a szemem mióta hordom. Azt veszem észre, hogy esti/éjszakai vezetésnél nem vakulok ha jön velem szemben egy-egy autó, erősebb fényszóróval. Elnézést ha nem voltam túl szakmai, laikus vagyok szemüveg témában. A legfontosabbat majdnem kihagytam, hiszen emiatt választottam ezt a gyártót: szélvédőn keresztül is besötétedik, szintén gyorsan, amennyire kell.
"Fujigama? Nem ismerem ezt a márkát. - Csak kívül Fujigama, belül Sony "
-
nokia3650365
aktív tag
Köszönöm, az infot, de nekem azt mondták nem lehet sensity-t kérni egyszerre a blue controllal, vagy lehet de csak sensity darkot ezek szerint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest