- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pimmi
senior tag
Tudom nehéz így.... Sziazstok, segítség kellene, csináltattam egy új szemüveget, jobban látok vele egy fokkal mint a régivel, de rosszabbul mint a családban a többiek, gyenge,? vagy nemtudom, félek ha erősebb az meg azért nem jó, szerintetek? köszi
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1886 üzenetére
Az én időm is véges, amit inkább a családommal töltök, mint magyarázkodással.
Egy dolog kérdezni, és más kérdezgetni.
Úgy gondolom, hogy nem az a feladatom, hogy mindenkinek mindent a szájába rágjak.
Az alapján amit írtam, utána nézhetsz dologknak bármelyik keresővel. (pl. G**gl*)
(Pl. mi az aszférikus, mi a szférikus felületkialakítás, vagy hogy mit is jelent az Abbe-szám.)
És ott van továbbá az üzlet, amit majd választassz. Szerintem az a korrekt, ha útbaigazítalak, hogy mi is létezik, mi után kérdezz, de ne azt várd el, hogy mindent készen a szádba rágjak.Dolgozzanak meg ők is pénzükért, akik mellett leteszed a voksod.
És itt hadd ne az legyen az érvelésed, hogy ott nincs idő. Ha valaki hozzám bejön, akkor kap felvilágosítást.
És nem az volt a bajom, hogy nem értessz hozzá, hanem az, hogy adott támpontok alapján látszólag nem veszed a fáradtságot, hogy magad nézz utána dolgoknak. (támpontokat - elég konkrétan - adtam)
És igen, nyilvános fórum, ahová pont azért írogatok, hogy a közhiedelmeket - butaságokat - ne reklámozza senki laikusként, hanem szakszerű választ kapj a kérdéseidre.
Csak tudod ez az én szabadidőm terhére megy.Van aki megtalál messzebbről is, és olyan is, akinek pont UPS hozta-vitte a szemüvegét.
Üdv: Ferkó
-
szkaroly
senior tag
válasz
ferkoboy #1885 üzenetére
A hozzászólásomban nem írtam olyat hogy a boltba mondták volna ezt, én kombináltam így. Ha értenék hozzá akkor ugye nem kéne irogatnom ide.
"Ne haragudj meg, de te boltba/boltokba jársz, és nem tőlük kérsz segítséget, hanem tőlem vársz???"
Ez egy nyílvános fórum, általában ide szoktak jönni az emberek segítséget kérni. A boltba úgyse kapok teljes infót sose (nincs idő, ha selejtet árulnak úgysem árulják el (lásd Vision), szerintük úgyis az övéké a legjobb cucc, stb ). Ettől függetlenül valamelyikben meg kell csináltatnom a lencsét, az UPS nem hozza ide készen.
"Ha nem haragszol meg, nem szeretnék én "dolgozni" veled, miközben a végén a más zsebében landol a haszon."
Ne haragudj, de ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Ha Sárospatokon laknék nyilván beugrottam volna hozzád is, de sajnos Békéscsabán lakom.
"Felvilágosítást szívesen adok mindenkinek (csupán jószándékból), de azért senki se nézzen "h*lyének"."
Ha esetleg valami hülyeséget írtam korábban akkor sorry, de nyílván te sem értesz mindenhez, veled is előfordulhat hasonló bármikor. Azért a segítséget köszönöm.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1884 üzenetére
Nem, nem igaz!
Semmi köze a szférikus/aszférikus felületkialakításnak az alapanyag színbontó képességéhez!Ne haragudj meg, de te boltba/boltokba jársz, és nem tőlük kérsz segítséget, hanem tőlem vársz???
(Szomorú, ha ott nem értenek hozzá, és még drágán is adják a portékájukat.)Ha nem haragszol meg, nem szeretnék én "dolgozni" veled, miközben a végén a más zsebében landol a haszon.
Szerencsére van elég munkám ahhoz, hogy tudjam jobb dolgokkal is tölteni az időmet.
Felvilágosítást szívesen adok mindenkinek (csupán jószándékból), de azért senki se nézzen "h*lyének".Remélem megérted!
Üdv
erkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1882 üzenetére
Minél kisebb az ABBE szám, annál jobban bontja alapszíneire a fényt a lencse. (mint egy optikai prizma)
Van akit ez zavar, van aki nem érzi meg. 1,60-os törésmutatóig nem szokott gond lenni (n=1,50 ill. 1,53 a legjobb ilyen szempontból, de 1,59 vagy 1,60-os alapanyaggal nem szokott gond lenni). 1,67-es törésmutatónál már gyakoribb, hogy valakit zavarjon ez. Ha nem mondom, lehet fel sem tűnik...Az, hogy melyik (Essilor / HOYA) épp milyen réteggel van az ajánlatban, az nem elhanyagolható.
Mind a kettőhöz egyébként kellene , hogy járjon garancia-kártya. Ha az valóban egy eredeti Essilor / HOYA lencse. (Maxxee-hoz a Hoya nem küld, de a márkázott saját lencséihez minden esetben igen!) (Essilornál ugyanez a helyzet)Ha szeretnél amúgy konkrétan valamit, akkor pl. privátban is megtalálsz.
-
szkaroly
senior tag
válasz
ferkoboy #1881 üzenetére
Hát sajnos itt Békéscsabán ez a választék. A 3 kisebb bolton kívül csak a Vision és az Ofotért van még.
"Jobban hajlamos alapszíneire bontani a fehér fényt" Ez hogy jelentkezik a mindennapi használatban? Van olyan Abbe érték aminél az lehet mondani hogy az a lencse jó vagy nem ajánlott?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1880 üzenetére
HOYA és Essilor esetén jó lenne látni konkrét rétegeket is.
Felületkialakításra sem mindegy, hogy Aszférikus(AS) vagy Szférikus.Amúgy ha egyszerűbb:
Zeiss/Sola
1,60 HMC+: 3800/db
AS 1,60 HMC+: 6800/db
AS 1,67 HMC+ : 9150/dbHOYA/Maxxee:
1,60 HMC: 4270/db
1,60 HMC+ : 5300/db
1,60 AS HMC: 5930/db
1,60 AS HMC+: 7300/db
1,67 AS HMC: 8500/dbÉs ez csak a Zeiss ill. HOYA által forgalmazott lencsék...
1,67: vékonyabb,de jobban hajlamos alapszíneire bontani a fehér fényt (nem kívánt tulajdonság, van aki érzékenyebb erre).(ezt a tulajdonságát a lencséknek jellemzik ún. Abbe-számmal)
-
szkaroly
senior tag
válasz
ferkoboy #1873 üzenetére
Megfogadtam a tanácsodat és szétnéztem kisebb boltokban milyen vékonyított lencsét tudnak ajánlani -8.0-ig:
1.
1.6 Hoya 20.000 HUF/pár, ebben benne a munkadíj és a vizsgálat is
2.
ORG 1.6 HMC 15.400 HUF/pár
ORG 1.67 HMC 20.000 HUF/pár (gyártót nem tudott mondani, de van egy olyan sejtésem hogy Hoya ez is)
Essilor 1.6 26.590 HUF/pár
Itt még hozzájön 1.000 HUF munkadíj.
Az 1.67-es azon kívül hogy vékonyabb különbözik másban az 1.6-ostól? Pillanatnyilag az 1.67-es felé hajlok mivel ennyit tudnék rászánni amúgy is.
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok
csináltatok dioptriás napszemüveget, és az a kérdésem hogy ebből kérhetek rá pluszba polarizálást.
megéri ez a cucc rajta, vagy csak parasztvakítás?
kb +15k-t kellene ráfizetnem -
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Ofotértbe vett az asszony muanyag Lencsés szemüveget.
Elvileg van rajta ilyen olyan réteg stb.
Viszont ha a nap süt,akkor feher csíkokat lat.
(Regi szemuvegnel nem volt ilyen gond)Mi lehet a baj?
Visszaviheti?
(Ennyi pénzért elvárná az ember,hogy tokeletes legyen) -
SimS
senior tag
Üdv
Nem igazán tudom, hogy ez-e a megfelelő topik a kérdésemre, de jobbat nem találtam.
Lassan szükségem lesz sajnos szemüvegre, távolra egyre homályosabb a kép.
Ezzel kapcsolatosan szeretnék információt kapni, hogy a fővárosban, hol érdemes kezdeni (szemészorvos / optikus / üzlet; vizsgálatok / vásárlás), ahol hozzáértőek és használhatót kapok a pénzemért?
Továbbá milyen márkák illetve rétegek ajánlottak a lencséknél?Jöhet privátban is,
Köszönöm előre is,SimS
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
"enyhén " eltérek a szemüvegtől...egy pillanatraRokonságba van látássérült
Nem tudom,hogy ti tudjátok-e,de egy bizonyos látásromlás után igényelhető gyengén látó kártya,mellyel az utazás díjmentes,múzeumok stb stb stb,rengeteg kedvezménnyel jár.Van itt valaki aki rendelkezik olyan kártyával?(tagsággal?)
Milyen dioprtiás szemüveget használsz?
És a látásvesztés hogy számítható százalékban?És még egy dolog.
OFOTÉRT szemüvegtisztító spray nem használható minden anyagú szemüvegtörlővel? -
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1868 üzenetére
A multik reklámokra, alkalmazottakra, vezetőségre, stb.. elég sokat költenek. "Valamiből nekik is meg kell élni." - így ne várd, hogy ott kapod meg a legjobb minőséget a legjobb áron.
Pl. szerszámot sem a Tesco-ban kell venni, de mondhatnám azt is, hogy a csavar sem az OBI-ban van a legjobb áron...
S hogy neked mezei halandónak honnan kellene tudnia? Nehéz kérdés.
Sokszor csak az idő, ami megmutatja, hogy mi-milyen minőségű. Persze nem szabad(na) naivan állni a dolgokhoz ebben a kapitalista világban.
Példának okáért nem a legújabb S8-as A*di lesz a legmegbízhatóbb autó, és a legtartósabb se.
2 szó: tervezett elavulás.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #1869 üzenetére
Sola 1,60 HMC+ , és igen, van -8,00 Dptr-ig, és 2 cyl-ig.
-
szkaroly
senior tag
válasz
ferkoboy #1867 üzenetére
Azt elfelejtettem említeni hogy -6,75-ös mindkét lencse. Gondolom így a 3800/db már nem klappol.
Egyébként a normál halandónak honnan kéne tudnia hogy mi a lencse valódi értéke? Vagy hogy egy évet is alig fog kibirni? Amúgy nekem nem spéci antireflex rétegekre volna szükségem, hanem olyan lencsére amivel jó a látásom, nem vastag és legalább 4-5 évet kibír. És a nettó hetvenezres fizumból ki tudjam fizetni. Lassan egy szemműtét jobban megéri.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1866 üzenetére
Üdvözlet!
Ez sajnos a gyártón / használt technológián múlik.
Az olcsóbb szegmensben sajnos gyakran előfordul az említett probléma. (És sajnos itt nem az számít, hogy mennyiért adták el az adott lencsét, hanem az, hogy annak mennyi a valódi értéke!)
A rétegzés tekintetében elég nagy eltérések lehetnek. Jómagam ezért inkább a nagy tapasztalattal rendelkező gyártók termékeit preferálom, lévén ott ált. 2-3 évet is vállalnak adott rétegükre. Minél több garanciát vállalnak rá (pl.3év) annál nagyobb az esélye, hogy az tényleg ki is fogja bírni azt az időt.A mai rétegeket, lencséket sajnos nem az örökkévalóságnak gyártják. (Sajnos mást sem...Létezik a tervezett elavulás.)
Régebbi antireflex rétegek kicsit kevésbé voltak hatékonyak, ellenben az élettartamuk nem ritkán 5-10 év is lehetett.
Az újabbakat inkább 2-3 évre tervezik. Persze odafigyeléssel, kíméletesen bánva / védve a szemüvegünket ez meghosszabítható.
A minőségibb rétegek nagyobb eséllyel fognak kibírni 3-5 évet is.A VE. kódolásából sajnos én nem értek. Ellenben 1,60-os lencse HMC+ réteggel létezik akár 3800/db-tól is... Sima HardMultiCoat réteggel még olcsóbban is...
A nagy gyártók prémium rétegekkel ellátott lencséi ettől természetesen drágábbak, pl. átlag 15-20e közöttre tenném.
Mind a kettő szemüveglencse, és rétegezett is, de látszik a különbség. Illetve sokszor a viselő számára nem látszik vásárláskor - csak idővel lesz érzékelhető.
Én személy szerint ha nem is jár hozzá garanciakártya, akkor is oda szoktam adni a vásárlónak a lencse eredeti tasakjait (amiben a gyártótól kapom) - bizonyítván ezzel is, hogy valóban az került bele, amiért ő fizetett, s amit megbeszéltünk.Üdv: Ferkó
-
szkaroly
senior tag
A szakértőt kérdezném: normális az hogy a vékonyított lencse vedőrétege 1 év 2 hónap után kipurcan? Vis.Exp. Opt. 1,6 (HP 60A3 7070) a lencse tipusa. És már a második. Az előző sem bírta ki a két évet. Megállapították hogy gyári hibás. Garis csere megvolt, de erre már csak egy év a gari. Ha nagyon nagy mákom van és a központban valakinek megesik a szíve rajtam talán kicserélik. Persze gondolom jó egy év múlva megint mehetek cseréltetni.
Anno 40e volt a lencsepár. 25 éve vagyok szemüveges de soha nem volt gondom a lencsék minőségével.
-
törölt tag
Sziasztok!
A Rodenstock progresszív szemüveglencsék milyen minőséget képviselnek? Ezeket itthon gyártják?
Zeiss-ről érdemes erre váltani? Az már kb 7-8 éve megvan, egy keret törés miatt át csiszolták egy másikba, ekkor lejött róla a külső bevonat és innentől kezdve egyre jobban karcolódik. -
Mr.csonti
csendes tag
-
Mr.csonti
csendes tag
Hali!
Van valakinek tapasztalata a Drivewear lencsékkel,lehet őket este használni? Nyilván lehet használni de látok is benne? -
AmunRa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó szemüveges céget Budapesten vagy É-ÉK Pest megyében? Ideje lenne egy új szemüvegnek. 3 szemüveget csináltattam a Vision Expressben lustaságból, mindegyikkel volt kisebb nagyobb problémám. Fiatal tapasztalatlan emberkék vannak a boltjaikban. A segítséget előre is köszönöm!
-
kew
senior tag
No, elkészült az új szemcsim
Végül egy Eschenbach Humphrey's keret lett, Zeiss DuraVision BlueProtect lencsékkel. Az első néhány óra után eddig tökéletes, remélem minden rendben lesz vele hosszabb távon isNémi kékes-lilás visszacsillanást már felfedeztem hazafele jövet, de nekem kimondottan tetszik
Ferkónak utólag is köszönöm a sok segítséget, tanácsot!
-
ferkoboy
senior tag
Több minden okozhatja a panaszodat. Ehhez látatlanban nem lehet megmondani a "tutit". Egy vizsgálat kellene hozzá mindenképp.
Ha elégedetlen vagy, akkor vidd vissza, s kérd meg őket, hogy adjanak rá magyarázatot, hogy mi okozhatja a problémádat. S ha ezt követően 3 héten belül nem múlik el a gondod, akkor reklamálj újra.
Ha náluk fizettél egy szolgáltatásért, akkor legyenek kedvesek ők felhomályosítani. Éppen ezért nem írnék most ide oldalakat a lehetséges okokról.
-
ferkoboy
senior tag
- BLC réteggel ellátott lencse mindenkép műanyag lesz.
- Igen, cylinderes korrekciónál valóban kellhet 2-3 hét a teljes megszokáshoz.
- A plusszos szemüveg nem okvetlen csak közelre kell! Miből láthatta, hogy távolra kell, s jó lesz közelre is? Pl. nem múltál el még 40 éves...
Ettől még jómagam minden esetben nézek közeli látást is olvasópróbával. (minden korosztálynál - jó kontrolljha lehet annak is, hogy valóban jó lesz e a távolra felírt korrekció)- Amikor erősebb fényt láttál, akkor az vagy szemtükör volt, vagy réslámpa.
- A ballonos műszer mérte a fénytörési hibádat.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
ghostie #1850 üzenetére
Szia!
Érdemes először várnod vele 2-3 hetet, s e közben lehetőleg minél többet viselni (reggeltől-estig).
S ha 3 hét elteltével sem lenne jobb, úgy akkor nyugodtan menj vissza, s jelezd a problémádat.
Első napokban létezhet ilyen panasz, ami normálisnak tekinthető.Üdv: Ferkó
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! A Medic-Optikában csináltattam egy új szemüveget mert amit már pár éve használtam eltört, bár a helyi szemészeten vissza állitották a keretet úgy ahogy, és vissza ragasztották a lencséket. Mindegy úgy gondoltam jobb lenne új szemüveget csináltatni nem a karcossal bajlódni. (Otthon felejtettem ezt a régit, így nem tudtam fejből már a dioptriát). Na kész is lett, már 4. napja hordom de úgy érzem sokkal erősebb nekem az új szemüveg mintha egyfolytában meg lenne erőltetve a szemem mellesleg mintha a lencsébe is sokkal nagyobb ív lenne mint az előzőbe igy mikor oldalra nézek benne minden így össze van benne nyomódva, tehát szinte akkor látok jól ha pont szemből nézek valamit.. Most a régit hordom 1 napja, inkább legyen karcos mint ez. Mit javasoltok? Gondolom nem fogják korigálni az újat vagy más lencsét bele tenni ingyen gondolom ezt felejtsem el. Vagy a régit mennyibe kerül lecsiszolni vagy larcmentesiteni? Van ilyenre lehetoseg ???
-
Mr.csonti
csendes tag
Sziasztok!
Hol érdemes szemüveget csináltatni?Látásvizsgálat is kellene,olyan helyet keresek ahol tényleg szakemberek dolgoznak,de az is segítség ,hogy hova ne menjek
-
Eddi91
csendes tag
Hello!
Pát hete lettem szemüveges és még pár dologgal nem vagyok tisztába.
Pár kérdést intéznék felétek
- HOYA Blue Contorol lencsét kértem mert sokat ülök a gép előtt és nem tiszta számomra hogy ez műanyag lencse vagy üveg lencse?
- Azt olvastam, hogy állítólag astigmiám van, fénytörési gond ha jól tudom és cylinderes lencse kell. Lehetséges, hogy kell 1-2 hét amire megszokom mert 3 napja hordom és még eléggé furcsa.
Úgy kezdődött az egész, hogy elkezdett fájni a jobb szemem és amikor becsuktam a bal szemem és jobb szememmel néztem eléggé homályos volt a monitoron az írás, viszont ha erősen fókuszáltam akkor valamennyire élesedett.
Pluszos szemüveget írtak fel. Azt kérdezném ezzel kapcsolatba, amikor nézte a szemész csak távolra nézetett velem, honnan tudja megállapítani ebből hogy közelre nem látok ha csak távolra nézet velem. Plusz két géppel is megvizsgálta a szemem az egyiknél valami fényt nyomtatott bele, gondolom ez volt a fénytörés vizsgálat, viszont a másik gépen egy hőlégballont kellett néznem és az közbe éles lett közbe nem, azzal a géppel mit nézett a szememen?
Jobb: Dia 65 Sph +00.50 Cyl +00.50 Axe 065
Bal: Dia 65 Sph +00.75 Cyl +00.00 Axe 000Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest