Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ferkoboy

senior tag

válasz szkaroly #1866 üzenetére

Üdvözlet!

Ez sajnos a gyártón / használt technológián múlik.
    Az olcsóbb szegmensben sajnos gyakran előfordul az említett probléma. (És sajnos itt nem az számít, hogy mennyiért adták el az adott lencsét, hanem az, hogy annak mennyi a valódi értéke!)
    A rétegzés tekintetében elég nagy eltérések lehetnek. Jómagam ezért inkább a nagy tapasztalattal rendelkező gyártók termékeit preferálom, lévén ott ált. 2-3 évet is vállalnak adott rétegükre. Minél több garanciát vállalnak rá (pl.3év) annál nagyobb az esélye, hogy az tényleg ki is fogja bírni azt az időt.

A mai rétegeket, lencséket sajnos nem az örökkévalóságnak gyártják. (Sajnos mást sem...Létezik a tervezett elavulás.)
    Régebbi antireflex rétegek kicsit kevésbé voltak hatékonyak, ellenben az élettartamuk nem ritkán 5-10 év is lehetett.
    Az újabbakat inkább 2-3 évre tervezik. Persze odafigyeléssel, kíméletesen bánva / védve a szemüvegünket ez meghosszabítható.
    A minőségibb rétegek nagyobb eséllyel fognak kibírni 3-5 évet is.

A VE. kódolásából sajnos én nem értek. Ellenben 1,60-os lencse HMC+ réteggel létezik akár 3800/db-tól is... Sima HardMultiCoat réteggel még olcsóbban is...
    A nagy gyártók prémium rétegekkel ellátott lencséi ettől természetesen drágábbak, pl. átlag 15-20e közöttre tenném.
    Mind a kettő szemüveglencse, és rétegezett is, de látszik a különbség. Illetve sokszor a viselő számára nem látszik vásárláskor - csak idővel lesz érzékelhető.
    Én személy szerint ha nem is jár hozzá garanciakártya, akkor is oda szoktam adni a vásárlónak a lencse eredeti tasakjait (amiben a gyártótól kapom) - bizonyítván ezzel is, hogy valóban az került bele, amiért ő fizetett, s amit megbeszéltünk.

Üdv: Ferkó

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés