- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szkaroly #1866 üzenetére
Üdvözlet!
Ez sajnos a gyártón / használt technológián múlik.
Az olcsóbb szegmensben sajnos gyakran előfordul az említett probléma. (És sajnos itt nem az számít, hogy mennyiért adták el az adott lencsét, hanem az, hogy annak mennyi a valódi értéke!)
A rétegzés tekintetében elég nagy eltérések lehetnek. Jómagam ezért inkább a nagy tapasztalattal rendelkező gyártók termékeit preferálom, lévén ott ált. 2-3 évet is vállalnak adott rétegükre. Minél több garanciát vállalnak rá (pl.3év) annál nagyobb az esélye, hogy az tényleg ki is fogja bírni azt az időt.A mai rétegeket, lencséket sajnos nem az örökkévalóságnak gyártják. (Sajnos mást sem...Létezik a tervezett elavulás.)
Régebbi antireflex rétegek kicsit kevésbé voltak hatékonyak, ellenben az élettartamuk nem ritkán 5-10 év is lehetett.
Az újabbakat inkább 2-3 évre tervezik. Persze odafigyeléssel, kíméletesen bánva / védve a szemüvegünket ez meghosszabítható.
A minőségibb rétegek nagyobb eséllyel fognak kibírni 3-5 évet is.A VE. kódolásából sajnos én nem értek. Ellenben 1,60-os lencse HMC+ réteggel létezik akár 3800/db-tól is... Sima HardMultiCoat réteggel még olcsóbban is...
A nagy gyártók prémium rétegekkel ellátott lencséi ettől természetesen drágábbak, pl. átlag 15-20e közöttre tenném.
Mind a kettő szemüveglencse, és rétegezett is, de látszik a különbség. Illetve sokszor a viselő számára nem látszik vásárláskor - csak idővel lesz érzékelhető.
Én személy szerint ha nem is jár hozzá garanciakártya, akkor is oda szoktam adni a vásárlónak a lencse eredeti tasakjait (amiben a gyártótól kapom) - bizonyítván ezzel is, hogy valóban az került bele, amiért ő fizetett, s amit megbeszéltünk.Üdv: Ferkó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Motoros topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- VR topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPad topik
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest