Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
Igen. Helyette van most ez a hulye spotlight. Az egy dolog, hogy kicsi ablakban jelenik meg, de ha nagyitom az ablakot, azt nem jegyzi meg. Ujabb spotlight nyitaskor ujra kicsi az ablak. Ehhez kepest a launchpad merfoldekkel jobb volt. Ez igy egyelore egy felkesz cucc.
A parancsok a felso menu savra rakasa abszolut nem mukodik. Hiaba van a menuszalag "csoportban".
A vezerloelemek kozt nehany ikon egyszercsak mar nem mukodott. Hiaba klattyintok ra, nem tortenik semmi. Gep ujrainditas utan ugyan megjavult, de mivel a frissites utan mukodott es utana egyszercsak nem, igy valszeg ido kerdese es ismet nem mukodik.
Egyelore ennyi bugot talaltam.
Aki felrakta az OS26-ot, az tapasztalt GUI javulast nem retina monitoron ? -
Sott, inkabb nem azt irnam, hogy "Ezzel szemben az ARM vilagaban, nem tortent meg ez a fajta "szabvanyositas".", hanem ugy fogalmaznek, hogy alakult ki egy eros polus, akit mindenki kovetni/utanozni akart, mint anno az IBM PC es a klongyartok kozott ez megtortent.
Jo pelda pl PC oldalon erre a Tandy 2000, ami DOS-t futtat, de nem PC kompatibilis. Ha egy alkalmazas nem DOS hivasokkal akar pl szoveget kiirni, hanem tudja jol, hogy PC-n ezt a B800:0000 memoriacimre lehet irni, akkor bumm, ez mar nem mukodott a Tandy gepen, mert ott nem oda volt a szoveges videoram mapelve. Mintha sok eve az egyik youtubernek, talan az 8bit Guynak egyik videojaban lettek volna ilyen, DOS kompatibilis, de nem PC masinak, ahol mutogatta, mi mennyire kompatibilis a gepek kozott. De hasonlo volt a multban a CP/M is. Ezer es egy gepre volt CP/M, sok gep viszont annyira nem volt kompatibilis, hogy a floppy lemez formatum is eltert. Ha egy CP/M szoftver nem hasznalt gep specifikus dolgokat, es at tudtad vinni a binarist a masik CP/M gepre, akkor ott is futott, de ha barmi gep specifikus dolgot hasznalt a szoftver (pl hangchip? grafika? videochip? stb), akkor hiaba vitted at a masik CP/M gepre, ott mar nem mukodott.
-
zacci
aktív tag
A wd sn580 4.1GB/sec-et tud. TB4 hazban 3.5GB/sec. Ettol fuggetlenul ha meg tudod csinalni a merest az mindenkeppen egy jo tapasztalas lenne

Azt vettem eszre h valos felhasznalas mellett nincs sok ertelme a gyorsabb ssd-nek, mert kb csak a seq sebesseg novekszik. Ezt nyilvan csak akkor erzed ha nagy fajlokat pakolsz ide-oda.
A 4k teljesitmeny az ami a gyakorlatban inkabb szamit. Ha nagyon erdekel csinalhatsz mereseket a ket ssd kozt. OS betoltesi ido, program inditasi ido stb.
Egy szint felett meg mar nem az ssd lesz a szuk keresztmetszet igy erdemi javulas mar nem erheto el gyorsabb ssd-vel.
Erdekes h a “lassabb” ssd-nek jobb a 4k teljesitmenye. Nem csodalkoznek ha jobban teljesitene mint a “gyorsabb” ssd. -
werszomjas
addikt
és igen, működik.

A gond már csak az, hogy nagyon sok ilyen file van még, igazából pontosan nem is tudom mennyi és melyik file, erre rá lehet egyáltalán keresni mac-en valami paranccsal?
Szóval a kérdés, hogy van-e erre valami parancs, ami megkeresi ezeket és automata átnevezi mac alatt, mert esélytelen, hogy egyesével nevezzem át win alatt.
Ez a lemez a backup-om egyébként, több éves, akár 10 éves fileok is vannak rajta, szóval simán lehet ilyen hibás filenév, ami win alatt nem okoz gondot, van olyan ami még XP-n került mentésre. -
zacci
aktív tag
Ez igaz, de a lenyegen nem valtoztat. 40Gbps-es kulso hazzal annyi lesz az atviteli sebesseg, amit az altalam beszurt kepen latsz. Soha nem lesz meg a 40Gbps, de meg csak a kozeleben sem leszel.
A 80Gbps is csak kb. 6-5GB/sec-et tud. Ez van. Lehet, hogy mas eszkozzel, protokollal meg lehet kozeliteni az elmeleti max. savszelt (ketlem), de kulso SSD hazakkal ennyi az annyi. -
werszomjas
addikt
Nem látja így, beírtam egy másikat, arra kiírt pár infót.nempeti87@Nemethi-Mac-mini Nándimese % file "Autós mese magyarul.mp4"
Autós mese magyarul.mp4: cannot open `Autós mese magyarul.mp4' (No such file or directory)
nempeti87@Nemethi-Mac-mini Nándimese %
nempeti87@Nemethi-Mac-mini Nándimese % "Autós mese magyarul.mp4"
zsh: command not found: Autós mese magyarul.mp4
nempeti87@Nemethi-Mac-mini Nándimese % file "Tűzoltós mese.mp4"
Tűzoltós mese.mp4: ISO Media, MP4 Base Media v1 [ISO 14496-12:2003]
nempeti87@Nemethi-Mac-mini Nándimese % file "Autós mese magyarul.mp4"
Autós mese magyarul.mp4: cannot open `Autós mese magyarul.mp4' (No such file or directory) -
zacci
aktív tag
Sajnos nem. Itt tobb tenyezo is befolyasolja az elerheto legnagyobb atviteli sebesseget. Eloszoris, a kulso hazakban mindig van egy vezerlo, ami az nvme-t ulteti TB-re. Es akkor ott van meg maga az SSD is es a kulonfele protokollok hatekonysaga. Mindenhol van egy kis "veszteseg" Persze valamekkora szoras mindig van, de minimalis.
A legtisztabb az lenne, ha kozvetlenul PCIe-re tenned az SSD-t, de olyan "kulso" csatit meg nem dolgoztak ki es nem is fognak. Mar megszoktam 3x ev alatt, hogy altalaban ordas nagy hazugsag a kampo marketing savszelesseg. kb. mint az 1TB-os HDD-k. Jaaa, hogy nem is 1024, hanem 1000 ? Hopsz, rogton nincs meg az 1TB es akkor a fajlrendszer sajatossagai meg ratesz egy lapattal
Soha ne a nyers elmeleti atviteli sebesseggel szamolj, hanem a valos sebesseggel. -
zacci
aktív tag
A 40Gbps-el ennyit tudsz kihozni, amit az altalam beszurt kepen látsz. Jo lehet +-5%, de nem mervado. Az hogy TCP-n mit hozol ki annak nincs sok koze az nvme protokollhoz.
Probalhatsz barmilyen 40Gbps-es hazat, nem lesz tobb ugyan azzal az SSD-vel. Meg a 40k-s csoda hazak is "csak" ennyit tudnak
"Technologiai" korlat. -
-
werszomjas
addikt
Nem eltérő az attributum, nincs benne furcsa karakter, sőt, másik file névben van furcsa karakter, és azt látom mac-en és win-en is.
Terminalban, az ls sem mutatja? - ez nem tudom mit jelent?
Win alatt: [kép]
MacOS alatt: [kép]Amiben van spec karakter, az speciel pont megvan. A két kijelölt között hiányzik pl a file. De ez csak egy példa, más mappákban is van ilyen, konkrétan esküvői videó is hiányik, de nem csak videó, PDF-ek is.
-
vadkörte
addikt
Kabelt azt egyebkent adnak hozza?
Az Acasis nem sóher sváb-zsidó...
Tavaly év végén vettem tőlük egy 3,5"(2,5")-es és egy 2,5"-os kétlemezes RAID házat. Igaz, "csak" SATA3-as USB-set. Mindegyik ház ASMedia vezérlős, a RAID-et nem használom. A datasheet-ben szereplő paramétereket hozzák, mindkettőhöz megfelelő hosszúságú USB Type-C kábelt mellékeltek aminek a minőségével sem volt problémám.
A nagyhoz melléket tápegység masszív, jó minőségű (alapból kínai végű, de a mellékelt bajonettes adapterrel EU-s).
A kicsivel annyi a problémám, hogy a Raidsonic-kal ellentétben 10 perc inaktivitás után altatja a lemezeket. A gyártó részemről erősen ajánlott.
#45653 Forraszto(Bár mivel azokkal az adatokal is történik munka, nem baj ha nem SATA-sebesség. Pár gusztustalanul nagy PSD fájl (400MB, tartalma: 2000x3000-es pixelgrafika, 3 layeren valami elmosott paca 1 db termékfotóval
, nem én csináltam, de jóvanakkor, tárolom őket), Docker-konténer-be külső volume ként csatolt mysql adatbázisok helye, pár 10 GB)
A gusztustalanul nagy PSD fájl nem 400MB...
Sima SATA3 házban lévő SATA3 SSD-kkel röhögve kezelem a 1,5GB-os PSD-t is (100x300cm-es 300dpi-s CMYK színterű molinó kb. 20 réteggel és beágyazott képekkel, akkor még nem használtam kiadványszerkesztőt). -
Forraszto
tag
Igen, megértem amit mondasz. Sajnos nem találok közbenső lépcsőfokot, és ebben a méretben a következő lépcső nekem túl messze van még. Szórakozhatnék hitellel meg részletfizetéssel meg használttal, de annyira nem égető kérdés egyelőre. @titi12 Köszi, igen, közben nézem mi van még, és igen, 5K alatt 21:9-ben minden ugyanaz csak az egyéb dolgokkal variálnak, Freesync, képfrissítés, fogyasztás, levegő-ionozáló(!), karbonlábnyom, össze-vissza forgatható talp meg ilyesmik. Elég a displayspecifications.com-on egymás mellé rakni pár olcsó és drága 21:9-es 34-es monitort és a display szekció szinte ugyanaz, egy technológián belül. IPS-VA különbség nyilván.
Ezért jöttem ide, hogy a számokon túl van-e valaki aki azért mégiscsak használ 21:9-et 34"-on, és van-e valami konkrét ajánlott vagy éppen nem ajánlott. Meg kell nézni, ezt tudom.

Az egyik 24-es fényereje már eléggé elfáradt, 100%-on mégis láthatóan gyengébb a másiknál, így vetődött fel a csere, hogy most akkor minek vegyek még egy új 24-est a régi mellé, akkor már legyen 1db.
-
Forraszto
tag
Köszi. A gondom az, hogy 21:9-et szeretnék, és az UW-QHD tűnik jónak 34" körül, a munkaterület miatt. Jelenleg két 24-es van egymás mellett, de csak 1080p-sek, de megszoktam hogy "széltében" minden elfér. De két 24-est már nem akarok, kábelek, stb, ezért szeretnék váltani egy db szélesebbre. Sajnos a költségkeret nem olyan nagy, nem vehetek csak úgy egy 5K monitort, hogy minden is meglegyen, valahol engednem kell. Van valami más 21:9-es ajánlat ami nem "rossz"?
-
werszomjas
addikt
Hmm, a "beszerzés alatt"-ból lehetséges, hogy nem lesz már beszerzés?
Két lehetőségem maradt akkor:
- 27"/4k monitor, 5k skalazsal hasznalva - ebből van azért bőven választék, 100-150k között, kérdés, ezt az 5k skalazast fogom látni a 27"/5k-hoz képest?
vagy
- 27™/5k monitor - itt viszont van 180k-ért a Dahua, utána az összes többi 300k+, amit biztos nem szánok monitorra, inkább eladom a mac-et. -
Szerintem 2880p felbontás vagy ennek a fele (1440p) "jó" a Machez, minden más "fura" lesz. Ezt nem tudom jobban megfogalmazni, ki kell egymás mellett/után próbálni őket és érezni a dolgot.
Lehet, hogy valakit nem zavar, esetleg észre sem veszi, hogy nem olyan szépen rajzoltak a karakterek, ikonok szélei, stb. 2160p esetén, de attól a jelenség még ott van.
-
cigam
titán
Közben előjöttek a régi emlékek, hogy a képernyővédő videók képesek megtelíteni a meghajtót, most kikapcsoltam egy mezei képre, és egyből lett hely.
Ez az USB-s RAID1 SSD egész jó ötlet.
Jópofa ez a felső visszajelző csilivili LED-es visszajelző elég egyértelmű jelzéseket tud adni. -
-
cigam
titán
Igen, a NAS-t is rendszeresen frissítem, 25/07/15 a fw dátuma.
Bónusz kérdés: Ha a hálózatos megható mellé felveszek egy USB meghajtót is a TM-be, akkor van rá lehetőség, hogy az egyik még jó példány alapján kijavítsa a másik hibáját?
Esetleg az is opció lehet, hogy letiltom a mentéseket, és a külső lemez konténer fájlját lemásolom a NAS-ra, és újra engedélyezem a TM mentést? -
cigam
titán
Értem én, de attól a NAS a saját fájlrendszerében tárolja ezt a lemezképet is. Ha a NAS fájlrendszere sérült, sérülhet maga az image fájl, ill. annak tartalma is.
Ettől függetlenül miért pont a WiFi miatt lenne probléma? Ugyanolyan hálózati kapcsolatot épít fel, mint a kábeles. Sőt! Nem egy olyan gépe van az Apple-nek amin nincs is kábeles csatlakozási lehetőség. A rendszer sem figyelmeztet, hogy a Wifi-n nem fog menni, vagy előbb utóbb el fog pusztulni.
A logban ilyen bejegyzéseket találok:
smbfs_vnop_ioctl: Time Machine entitlement check failed
Failed to read capabilities for '/Volumes/TimeMachine', error: Operation not permitted
smbfs_vnop_ioctl: Time Machine entitlement check failed
smbfs_vnop_ioctl: TM Read - attributes 0x1c reconnTO 0 QoS 0x0
Ignoring source 0x8d8a4ca80, snapshot is from kernel kernel_task TCP4 flow id 17481 (open) so i/f 14 props 0x8010808 first 1 pkts rx 0 tx 0, bytes 0 0 cell 0 0 wifi 0 0 wired 0 0 deltas 0 0 0 0 0 0 0 0 acct_deltas 0 0 0 0 0 0
smb2_smb_add_negotiate_contexts: No compression algorithm enabled?
Failed to read capabilities for '/Volumes/.timemachine/magic-NAS._smb._tcp.local/5C17D13B-B183-4D33-BE16-082C918FEFFB/TimeMachine', error: Operation not permittedMintha nem tudná olvasni. De miért?
Te hogyan mentesz? Helyi lemezre, és csak az az egy példány van belőle? -
cigam
titán
Nem, Wifi-n keresztül éri el a NAS-t. Tegnap 12:19-kor volt az utolsó mentés. Most a NAS-on futtatok egy fájlrendszerellenőrzést... Utolsó szalma szál.
A TM-be belépve, tegnap 13: 29-ig tudok visszamenni, gondolom a helyben lementett mentésekben tud csak körül nézni.Most eltávolítottam, újra hozzáadtam, de ugyanúgy nem tud belementeni.
-
-
M@trixfan
addikt
Hogyne lenne újdonság, maga a mindkét irányban való túlmintalvétel az. Ráadásul a programoknak nem kell tudnia róla, egységesen skáláz az OS. Windowson ez a mai napig gagyibb ha mérnöki oldalról nézzük. Az ablak és annak tartalma nem ugyanaz a GUI szempontjából. Legacy programok sokszor gyufásdoboz méretben nyitnak prompt ablakot a Lenovo laptopon, a GUI megjelenése, fejléc, stb is változik. Azért ebben lássunk tisztán!
-
M@trixfan
addikt
Köszi szépen, hogy felfrissítetted számomra konkrétumokkal a HiDPI kérdéskört!
Mikor elkezdődött nagyon király koncepció volt abban a formájában. Gyakorlatilag univerzális támogatást ígért monitorokhoz. Olvastam előző oldalakon ahogyan előjött a téma és sajnos elkeserítő a helyzet. A 24” 4K és a pár 27” 5K monitorokon kívül semmi sem retina.
Az alapkoncepció zseniális volt és megint az van, hogy a PC ipar kullog az innováció mögött. Már rég “retina” monitorok kellenének, a fizikai pixel szintű túlmintavételezésnél nincs jobb. -
balzs79
csendes tag
-
-
balzs79
csendes tag
-
Krethx
aktív tag
A garancia szerintem is megszűnik mikor szétszedjük. Viszont a gyári SSD akkor is használható lesz ha a 3rd party SSD-re telepítjük később a 16-ot. Mivel a macOS bármikor visszatehető arra amivel az Apple előtelepítette. Jelenesetben a M4 mini-nél a 15. Ha esetleg mégsem menne akkor restore-olni kell a firmware-t. Mint a 3rd party SSD-nél. Ha pedig cserélve volt akkor szerintem annak nyoma is lesz szoftveresen. Tehát az Apple látni fogja.
A mini M4 Pro-hoz már jöhetne az SSD vagy a panel. De még senkinél nincs készen. Már várom.
-
Sott, ahogy nezem, ez az Fn/Globe opcio meg kihat a 2008-as alu keyboardra is. Viszont nem emlekszem, hogy ez miota van benne a macOS-ben. Az Apple eltuntette az osszes regi doksit, de a Big Sur-os 11-es verzioban mar tuti, hogy benne volt: https://support.apple.com/en-au/guide/imac/apd0e7983e19/2021/mac/11.3
-
-
vadkörte
addikt
Ha már külső ház.
Ugyanezt (ugyanilyen?) a RaidSonic 2,5"-os házat használok adattárolásra, csak tükör nélkül. Tökéletes! Ezt a fajta RaidSonic 2,5/3,5"-os házat kerüljétek, mint ördög a tömjénfüstöt! A tápköre konstrukciós hibás! PC-n korrektül működik, Mac-en nem.
Az Acasis-nek vannak nagyon jó 2,5"/3,5"-os házai. Sosem hallottam a gyártóról, blikkre vettem 1-1 2,5" és 3,5"-ost. Mindegyikkel teljes mértékben elégedett vagyok.
#44823 cigam
Megnyugodtam, hogy nem bennem van a hiba. (de ugyanígy vagyok az Option/Win párossal is)
#44824 Aszpirin
Ha választanom kell, hogy nézzem a 3x 1920x1200-as 24"-os monitorom "szőrösfos" képét vagy elverjek ~2,7MFt-ot StudioDisplay-re és cseréljem az M2 Mini-t Studio-ra, hogy ne kelljen dokkolóznom (~1MFt-ot ASUS ProArt-ra), akkor inkább nézem a "szőrösfos"t. Ronda? Az. Vállalhatatlan? Nem. Zavar? Szo-szo...
#44827 Syl
Ha kellően sokat dolgozok otthon a Mac-en majd visszaülök a munkahelyi Win-es gép elé vannak izgalmas pillanatok...
-
Én egy Studiora kötöttem, abból meg úgyis kismillió tyúkbél lóg, plusz egy már nem oszt-nem szoroz.
Előbb egy "external Home folder" módszert próbáltam, de azt gyorsan elvetettem, pár számomra kellemetlen mellékhatás miatt.
Ezért klónoztam a meglévő rendszert a külső SSD-re és napok óta arról használom a gépet. Feltűnt volna a lassulás, lecsatlakozás - de szerencsére semmi ilyen nem volt. Egyelőre megbízhatónak (és gyorsnak) tűnik. -
zacci
aktív tag
Nyilvan hasznaljak par millioan nagy megelegedettseggel az apple rendszeret. Mindenki azt a rendszert hasznalja, ami szamara megfelel, vagy nem ismer jobb alternativat.
Sajnos winfos utan sok szempontbol nehez lealacsonyodni a macos rendszer szintjere.
Az a sok allando korlat, amibe belefutsz es talan csak egy 3rd party progival tudod orvosolni (ha egyaltalan) nem vet tul jo fenyt a rendszerre. De nem akarom ezt tovabb ragozni, mert aztan jonnek a hitteritok es nem akarom oket megbantani vagy ilyesmi. -
csaba1203
addikt
Nincs monitorom ezért kértem ajánlást tőletek.....
Egyébként mi ez a HiDPI dolog?
Jelenleg egy MacBook Airt M1 használok és őt szeretném majd leváltani a Mac minivel, mivel igen keveset hordozom nagyrészt asztalon van.
Te mit ajánlanál, ami költséghatékony, mert 4K-ra nem igazán áldoznék.
Bőven elég a 24 coll átmérő. -
-
Érdekes fejlemény.
Amíg le nem húztam az egyik type-c monitort, akárhová dughattam a thunderbolt drive-ot, nem látszott. Ahogy lehúztam az egyik monitort, megjelent a drive.
...
Játszottam a monitorkábelekkel.
Ha a két (kiegészítő) monitoromat az 1-2 lyukba dugom, akkor a thunderbolt drive megy a 3 vagy 4 porton.
Amíg a monitorok 1 és 3-ba voltak dugva, a thunderbolt drive nem ment se a 2 se a 4-es lyukban.
-
-
-
cigam
titán
De igen. Hol tudom kikapcsolni ezt a töltögetést? Miért nem marad alapon? Mobil (fizetős!) Internet kapcsolaton keresztül is letölti a "végtelent"?
ATV+ előfizetésem nincs. Tudtommal nincs ilyesmi beállítva.Hol tudom törölni/letiltani a videók letöltését? Plusz ez csak 22GB, még mindég nincs meg a többi 180!
-
cigam
titán
A SWAP-ra 0-t ír. A SIP-el még küzdök, hogy hogyan tudnám engedni az io figyelő a programok futását...
Viszont ezzel szervízzel lett egy gyanúsítottam.
Ez a progi tömegével tölti le a .mov háttérkép videó fájlokat. Még van hely, de már 22GB-nyi videó van mappájában, amit újraindítás után letöltött.
Tuti van még valami valahol, mert ennél jóval gyorsabb ütemben fogy a hely -
cigam
titán
Hát azaz, de nem találom. Egy gyanúsítottam van:

Bár a lemezre írásnál nem nagyon látszik, nem is fut folyamatosan. De (valami)hatalmas hálózati forgalmat generál. Közben szép folyamatosan csökken a szabad hely. Pl. a Virtuális memóriát sem érem, hogyan foglalhat magának ekkora helyet? -
cigam
titán
Oké, de semmi nincs felcsatolva. A zip-eket sem nyitottam meg.
Plusz ezek ott lennének a Letöltés mappában, meg el sem férnének. A kevés hely miatt egyesével töltöttem, átmásoltam, töröltem, hogy legyen szabad hely a következőnek. De ez hetekkel ezelőtt volt. Miért most telítette be, ráadásul úgy, hogy újraindításkor még bőven volt hely.
Ha az iCloud, vagy a Fotók foglalná a helyet, az nem a "minden másba" jelenne meg. A Home mappám nincs 50GB, ahogy az iCloud-ban is csak 50GB-ra vagyok előfizetve, vagyis ha az összeset letöltené, még akkor sem tudná megtölteni a lemezt.

-
cigam
titán
Több ~100GB-os ZIP fájlok voltak.
De!
- Safariban kikapcsoltam a biztonságos fájlok megnyitását.
- Átmásolás után töröltem.
- a Kukából is.
Ezután szerintem megszűnik fájlként létezni. Ha el is kezdte idekszelni, reményeim szerint a Kuka ürítése után abbahagyta, mert eltűnt a fájlrendszerből.Attól tartok nem kell sokat várni, hogy újra megteljen, mert ez nem normális. Nem azt mondom, hogy a 15.4 hibája, de az elmúlt hetekben más változás nem történt.
Mire ezt megírtam, már majdnem meg is telt.

-
cigam
titán
Csak felugrott egy rendszerüzenet, hogy elfogyott a hely, később a TM is hisztizett emiatt.
A DU szerint is tele van a DATA volume
És a Finder szerint is tele van
Csak nem tudni mivel, és hol.Mert nem jön ki a matek:
Parancssorban viszont:
du -a 2>/dev/null | sort -n -r
258148165 .
170083242 ./System
144770042 ./System/Volumes
95012730 ./System/Volumes/Data
66824192 ./Users -
cigam
titán
Nem tudom mennyivel alaposabb, de ingyenes profi szerint 65GB a foglalásom. (A Teljes hozzáférés a lemezhez bekapcsolva a biztonsági beállításokban)

Hasonló problémákat találtam, de megoldást nem
-
cigam
titán
Árukereső szerint 44k volt a az egyik legolcsóbb vezeték nélküli ára.
Mi volt a vezetékes kódja?
Mondjuk mind1 is, mert már nem kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple TV+
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI X99S i7 5820K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GAMDIAS TALOS E2 Elite ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Update 11.13. Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, nem én csináltam, de jóvanakkor, tárolom őket), Docker-konténer-be külső volume ként csatolt mysql adatbázisok helye, pár 10 GB)

Ok most tudom, de első körben átméretezni akartam, amit nem lehet.

)
TigerCat