Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz Alex91 #43947 üzenetére

Hú! Ezt jól elmagyaráztad, a végére el is veszítettem a fonalat ;-) De nagyon köszönöm!
    Akkor ezek szerint a 24"-os 4k (3840x2160) monitorom nem az igazi macOS-hez?
    Vagy ez "csak elmélet", 220 helyett pl. 215ppi lesz, amit észre sem veszek?
    Most így hirtelen nem emlékszem, hogy hogy volt ez a macOS-ben: de hogyan lesz "pixelhelyes" a beállítás? A felbontást gondolom érdemes natívan a monitor felbontására állítani, és a skálázást (linuxot használok, ott így hívják) meg 200%-ra, és akkor kevésbé terheli a vasat a megjelenítés, és a felbontás is használható? (Mert 24" FullHD az kb. jó)
    És ha jól értem: ha a skálázást pl. 150 vagy 175%-ra állítom, akkor sokkal jobban terheli a grafikus kártyát a megjelenítés?
    Éppen ezzel szívok linux alatt, mióta 4k monitorom van... ;-) Annyira, hogy már kezd elegem lenni a linuxból. Mert OK, lehet, hogy macOS alatt is terheli a vasat, de legqalább nem vettem észre! Legutóbb egy 2019-es i5 procis mac minim volt ezzel a monitorral, akárhová állítottam a skálázást, minden folyékonyan működött. Linux alá meg már vettem egy Ryzen 5 procis gépet Vega 7 IGP-vel, de még mindig egy nagy kaka, ha nem 100 vagy 200%-on van a skálázás :-(

Új hozzászólás Aktív témák