Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz _NCT #21805 üzenetére

Nem te csinálsz hülyeséget, sajnos az amd/ati driver sok disztrón ilyen kínszenvedés. :(

Az a probléma - hogy értsd mi történik - hogy a kernel és az x.org program folyamatosan fejlődik. Ezt a fejlődést az amd a linuxos drivereivel nem követi le rendesen. Aztán ha a disztribútor úgy dönt, hogy xy kernelt ad, ahhoz vagy jó a driver, vagy nem. Sokszor vagy nem. Ekkor jön a bűvészkedés.

Lehet mondani, hogy miért nem dolgoznak együtt normálisan. Dolgoznak, csak bizonyos disztrókkal egyeztetnek. A többiek levannaksz... nem, oldják meg maguknak. :D

Namármost gyártó oldaláról lehet azzal érvelni, hogy minek erőlködjek, ha egyszer adtam elég dokumentációt, a közösség meg vállalta, hogy csinál drivert. Hát csinál is, csak még pont az a része nem készült el, ami neked kéne. Ha elkészül, akkor kisimulhat az arcod, mert a disztribútor egyből odaadja neked a friss kiadással a drivert, ami neked kell.

Addig megy a tótágas.

plusz: a nyílt drivert sok esetben le is kell tiltani, hogy használni tudd. Mondjuk a csomagkezelést pont erre - is -találták ki, hogy a disztribútor neked messziről a csomaggal megcisnálja ezeket a beállításokat.
    Mindegy.

Most épp mi van fenn? suse esetén link a On openSUSE >= 12.2 szekció kell neked szerintem.

• lev258

veterán

válasz _NCT #21805 üzenetére

Suse-val nincs sok tapasztalatom. :DDD
    Egyrészt nem tudom, ez melyik driver-t teszi fel, másrészt amennyire tudom, telepítés után még érdemes lefuttatni egy konfiguráló parancsot is (legalábbis Ubuntu alatt).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés