- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Szólánc.
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Tegnap "érdekes" gondom támadt.
Előző nap este hibernáltam a rendszert, másnap pedig szerettem volna bekapcsolni, hogy gépelni tudjak.
Bootkor Grub nem indult, kurzor bal felső sarokban villogott.Szerencsére volt nálam egy Pen-driveon Slax, így megnéztem a partíciókat.
A még fent lévő NTFS partíció volt aktívnak megjelölve.
Átállítottam a boot partícióra, de ugyanaz maradt a helyzet, fsck sem írt hibát.Ekkor annál maradtam, hogy alap Slaxból gépelek OO helyett normál text-ben, képletekkel együtt...
Kicsit később csináltam egy grub reinstallt, ezután be tudtam bootolni a rendszert, felállt hibernálásból. Leállítani viszont nem sikerült, talán valami temp fileokat nem tudott írni... fogyott az időm, ezért ki kellett lőnöm a gépet.
Ezután csinálnom kellett Slax-ból egy fsck-t (Mandriva file-írási hibákra panaszkodott bootkor).
Fsck kicsit hosszabb ellenőrzés után (ennyire még nem nézte át a filerendszert nálam) javított pár dolgot, utána indult a rendszer.Azóta minden rendben van, de a kiindulási problémát nem értem.
Miért vándorolhatott át a boot flag az NTFS partícióra + mi baja lett a grub-nak?
...mindezt egy "sima kikapcsolást" - akarom mondani hibernálást - követően.Valaki tud esetleg magyarázatot erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest