Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-09-30 15:51:13

LOGOUT.hu

Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6893) Xpod


Xpod
addikt

Üdv

Dolgozok egy cégnél, ami active directory-t használ, és az active directory kezeli a jogokat stb. Én szeretnék linuxot használni, amit talán majd engedni is fognak.
Azt tudom, hogy az AD használatához kell majd a Kerberos, ez eddig okés.
Kaptam egy céges notit, amit majd én fogok "kizárólagosan" használni, amin jelenleg windows fut. De sajnos nem tudok a notira telepíteni progikat (pl java, vagy egyéb kis segédprogram, amit szeretnék).
A windowst szeretném majd lecserélni linuxra.
A kérdésem a következő, linux alatt létre lehet-e hozni egy olyan felhasználót, ami nem foglalkozik az active directoryval, és tejles hozzáférést enged a rendszerhez.

Tehát a notin lenne egy AD-s user, ami az adott jogok szerint dolgozik, és lenne, egy root vagy hasonló jogkörrel rendelkező user, aminek viszont teljes hozzáférése van a géphez.

Igen, szeretném megkerülni az AD jogosultságokat a notebokkomon, hogy ne kelljen a rendszergazihoz rohangálnom, ha kell nekem valami progi.
(Szeretnék elmélyedni a linuxban és nem akarok minden kis próbálkozáskor futni a rendszergazdihoz, hogy ugyan tegye lehetővé ennek meg annak a futtatását.)

Várom a válaszokat, remélem van rá megoldás.
(Végszükségbe marad a virtuális gépen futó linux, de ez ugye nem annyira jó az akku szempontjából sem.)

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux - haladóknak (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.