- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Ööö, szerintem mindhárman elbeszélünk egymás mellett.
A processzornak ismernie kell valamiféle órajel-állítást. Ezt kezeli a kernel a megfelelő beállítással (a mostani kerneleknél AMD, Intel vagy ACPI módon).
A governornak ehhez szinte semmi köze, az csak azt határozza meg, hogy az előző driver által jelentett frekvenciákat milyen módon, minek a függvényében kapcsolgassa a kernel. A userspace sehogy sem kapcsolja, a userre bízza. Van, ami a minimális fogyasztást (powersave), van, ami a maximális teljesítményt (performance) helyezi előtérbe. És van, ami a kapcsolgatással variál: csak min-max lehet (ondemand), vagy ha a processzor ismeri (a megfelelő driver segítségével), akkor akár hertzenként változtatja conservative).Na, megkukkoltam. A mostani kerneleknél (2.6.22 és 2.6.23) van AMD Powernow, Intel Speedstep és ACPI driver. Ez utóbbi Intel Speedstep is egyben.
A régi P3-nál csak ez a két frekvencia van, nem a kernel hibája.
Nem is úgy értettem, csak arra írtam, nem nagyon tudom próbálgatni.
Az AMD64-em is összesen hármat ismer, ami inkább kettő (valami 700 és 800Mhz és max, az első kettő vicc, semmi különbség).Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest