Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _NCT

addikt

Sziasztok! Előre bocsátom nem akarok hitvitát indítani, csak a száraz, nyers tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Szóval szükségem lenne segítségre, hogy a jövőre nézve AMD vagy Nvidia kártyát érdemes vásárolni, ha az elsődleges OS Arch linux/Manjaro lenne, melyiknek jobb jelenleg a támogatottsága driver szinten? Azt olvastam, hogy az Nvidia csak zárt driverekkel operál, a nyílt meg baromi régi. Az AMD-nél van nyílt driver, viszonylag frissítik is, de az OpenCL régebbi (de talán még újabb) kártyával is pain-in-the-ass.

Az AMD-nél szíven szúrt, hogy az OpenCL támogatást kinyírták a Polaris kártyáknál (RX580 8GB-om van, nem mondanám gyengének és túl réginek sem), gyakorlatilag ROCM 4.0-tól kezdődően. Eddig elvoltam a problémával, de mostanában hashcat-et kellett volna használnom, és egyszerűen egyik driver-el sem akar szépen futni. Illetve az opencl-mesa csomaggal úgy ahogy működik, de egy-két hash-t nem tud, megfelelő opencl támogatottság jegyében. Most jönne az, hogy akkor nyergeljek át Windows-ra és ott van minden, de munka során ez inkább szívás. rocm-opencl-sdk pedig az istennek nem akar buildelni, próbáltam yaur/paru és makepkg-el is felrakni, fél napja csak áll, az elején 12 core-t használt a makepkg, egy idő után már csak egyet...

Sok helyen azt írják, hogy a CUDA a jövő és számítási feladatoknál (pl AI) jobb az Nvidia, az AMD inkább gamingre feküdt rá. Megint máshol az OpenCL előnyeit mutogatják, kontrasztban a zárt(abb) CUDA-val. Mennyire igazak ezek?

Új hozzászólás Aktív témák