Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- P.e.t.ya.: Agyvízgőz-szelep
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
sh4d0w
üzenetére
jó hogy ezt írtad, eszembe is jutott egy mai eset kapcsán.
összeraktam egy VM-et a legfrissebb Ubuntu LTS-el, rakom fel a dockert, indítanánk benne amit akartunk, az apache fogja a 80-as portot... milyen apache? nem is raktam fel apache-ot. látszólag nincs is, de a process létezik, hiába lövöm ki, restart után megint ott van.
root@host:/# ps aux | grep apache
root 1212 0.0 0.1 16528 4764 ? Ss 10:26 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data 1213 0.0 0.1 1221408 5184 ? Sl 10:26 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
www-data 1214 0.0 0.1 1221408 5184 ? Sl 10:26 0:00 /usr/sbin/apache2 -k start
root 2032 0.0 0.0 5192 676 pts/0 S+ 10:29 0:00 grep --color=auto apache
root@host:/# ls /usr/sbin/apache2
ls: cannot access '/usr/sbin/apache2': No such file or directorymeg kiderült, hogy a dockert hiába a Docker saját repojából akartam felrakni, azért valahogy mégis egy snap kúszott a gépre... meg egy csomó másik.
töröltem az egész VM-et a francba, készítettem egy újat, Debiannal, ami csak azt és csak úgy csinál, ahogy azt utasításba kapja és nem akar okosabb lenni nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux haladóknak
- Hardcore café
- Mi a labubu? – és pár fontos dolog, amire idén rágugliztál
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest