- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Systemd (teli vele a hócipőm...
) névfeloldási gondom van, de elképzelni sem tudom, hogy merre keressek.
Korábbi Asus fw-rel relative normálisan működött, amennyire az Asus-tól telt. Most felraktam a legfrissebb verziót, azóta a 17.04-es Ubuntun nem működik a lokális(!) névfeloldás.
Ha internetes nevet kell feloldani, akkor megy gond nélkül, ha lokálisat, akkor timeout a válasz.
DNS-ként a router címét kapja az összes gép a DHCP szervertől.
A szerveremen 16.04 van, ott nincs gond.
A laptopon 17.04, itt megakad, de nem tudom, hogy mi.
Néztem wiresharkkal, ha a /etc/systemd/resolved.conf-ban az LLMNR=yes van beállítva, akkor látok néhány LLMNR csomagot kimenni, de válasz nem jön ha egy dig, host v. nslookup segítségével próbálok kérdezősködni.
Ha LLMNR=no, akkor egyáltalán nincs ezzel kapcsolatos hálózati forgalom kifelé (lo-t nem néztem).
Itt megállt a tudományom.
Hibaüzenet nincs a timeouton kívül.
Valami tipp, hogy mit nézzek, hol keressek?Ja, ha közvetlenül a routerhez fordulok(host nev 192.168.1.1), akkor működik, a systemd-resolve --status szerint a wifi interfészhez a router tartozik DNS-ként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest