- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Systemd (teli vele a hócipőm...
) névfeloldási gondom van, de elképzelni sem tudom, hogy merre keressek.
Korábbi Asus fw-rel relative normálisan működött, amennyire az Asus-tól telt. Most felraktam a legfrissebb verziót, azóta a 17.04-es Ubuntun nem működik a lokális(!) névfeloldás.
Ha internetes nevet kell feloldani, akkor megy gond nélkül, ha lokálisat, akkor timeout a válasz.
DNS-ként a router címét kapja az összes gép a DHCP szervertől.
A szerveremen 16.04 van, ott nincs gond.
A laptopon 17.04, itt megakad, de nem tudom, hogy mi.
Néztem wiresharkkal, ha a /etc/systemd/resolved.conf-ban az LLMNR=yes van beállítva, akkor látok néhány LLMNR csomagot kimenni, de válasz nem jön ha egy dig, host v. nslookup segítségével próbálok kérdezősködni.
Ha LLMNR=no, akkor egyáltalán nincs ezzel kapcsolatos hálózati forgalom kifelé (lo-t nem néztem).
Itt megállt a tudományom.
Hibaüzenet nincs a timeouton kívül.
Valami tipp, hogy mit nézzek, hol keressek?Ja, ha közvetlenül a routerhez fordulok(host nev 192.168.1.1), akkor működik, a systemd-resolve --status szerint a wifi interfészhez a router tartozik DNS-ként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest