Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

Nem tudom ért-e valaki hozzá, de egy próbát megér. Az se biztos, hogy jól el tudom magyarázni ilyenkor, de megpróbálkozom vele. Azt is hozzá kell tenni, hogy a hálózatokhoz hülye vagyok. :)

Alaphelyzet: Debian 6.0 szerver, telepítve rá egy Virtualbox 4.2.8. Ebben létrehozva két guest, mind a kettő FreeBSD 8.2. Minden működik, kivéve a hálózatot és az internetelérést a guesteken. Virtualboxban bridged-mode van beállítva az eth0-ra. Eddig stimm.

Adni kellene statikus IP-ket a guesteknek, hogy netről elérhetőek legyenek és ők is ki tudjanak menni. NAT módban kapnak netet, de ugye kívülről nem érhetőek el, ezért kell a bridged-mode. A statikus IP-k biztosítva is vannak számomra a két FreeBSD-hez, DE... ezekhez az IP címekhez más átjáró tartozik és teljesen más tartományból is származnak.

Példa:

A Debian szerver adatai:

IP: 80.82.209.X
    Átjáró: 80.82.209.X
    Netmask: 255.255.255.0

A két extra IP esetében ez így néz ki (ezeket kéne beállítani a guestekhez):

IP: 46.20.37.X
    Átjáró: 46.20.37.X
    Netmask: 255.255.255.0

Gondoltam semmi probléma, beállítom ezeket FreeBSD-ben és minden tökéletes. De nem... nem az. Nincs kapcsolat, se ki, se be.

Viszont van még egy IP-m ami ugyanazt az átjárót használja és ugyanúgy 80.82.209.Y mint az anyaszerver, ezt beállítva viszont minden tökéletes a guesteken. Tehát nem én vagyok a béna. De ezt az IP-t nem használhatom. Nekem a két 46.20.37.X-et kell beállítanom a 46.20.37.X átjáróval.

Megvalósítható ez? Merre kutakodjak?

Új hozzászólás Aktív témák