Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Nem tudom ért-e valaki hozzá, de egy próbát megér. Az se biztos, hogy jól el tudom magyarázni ilyenkor, de megpróbálkozom vele. Azt is hozzá kell tenni, hogy a hálózatokhoz hülye vagyok.
Alaphelyzet: Debian 6.0 szerver, telepítve rá egy Virtualbox 4.2.8. Ebben létrehozva két guest, mind a kettő FreeBSD 8.2. Minden működik, kivéve a hálózatot és az internetelérést a guesteken. Virtualboxban bridged-mode van beállítva az eth0-ra. Eddig stimm.
Adni kellene statikus IP-ket a guesteknek, hogy netről elérhetőek legyenek és ők is ki tudjanak menni. NAT módban kapnak netet, de ugye kívülről nem érhetőek el, ezért kell a bridged-mode. A statikus IP-k biztosítva is vannak számomra a két FreeBSD-hez, DE... ezekhez az IP címekhez más átjáró tartozik és teljesen más tartományból is származnak.
Példa:
A Debian szerver adatai:
IP: 80.82.209.X
Átjáró: 80.82.209.X
Netmask: 255.255.255.0A két extra IP esetében ez így néz ki (ezeket kéne beállítani a guestekhez):
IP: 46.20.37.X
Átjáró: 46.20.37.X
Netmask: 255.255.255.0Gondoltam semmi probléma, beállítom ezeket FreeBSD-ben és minden tökéletes. De nem... nem az. Nincs kapcsolat, se ki, se be.
Viszont van még egy IP-m ami ugyanazt az átjárót használja és ugyanúgy 80.82.209.Y mint az anyaszerver, ezt beállítva viszont minden tökéletes a guesteken. Tehát nem én vagyok a béna. De ezt az IP-t nem használhatom. Nekem a két 46.20.37.X-et kell beállítanom a 46.20.37.X átjáróval.
Megvalósítható ez? Merre kutakodjak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest