Új hozzászólás Aktív témák

• Aslan

aktív tag

Üdv mindenkinek!

Emberek, olyan témával jövök hozzátok, ami nem valami gyakori. Én konkrétan most találkoztam ilyennel először. Linux-ban sem vagyok annyira pro, egy időben elég sokat Ubuntuztam, de pár éve már hanyagolom.

Hoztak nekem egy kis laptopot: Lemote YeeLoong 8101b

[link1]

[link2]

Ez egy ilyen only linux gép. Nem is láttam még ilyet. A márkát sem ismerem. A BIOS sem olyan rajta, mint a megszokott, hanem az egész cucc egy ilyen linux bios akármi.

Ami a lényeg, hogy valami jó gyerek megpróbált rá Windows rakni, hát nem jött össze neki, de a korábbi rendszert sem tudta visszaállítani. Gondoltam én megpróbálom, de egyszerűen nem megy.

Ami a lényeg lenne: ha akad olyan, aki esetleg (szerintem erre kicsi az esély, de ki tudja) ismeri ezt a márkát, ismeri a helyzetet, vagy eleve sejti, hogy miről is lehet szó, az kérem írja már le, hogy hogyan tudnék erre a gépecskére felvarázsolni egy Linuxot?

(Elvileg az egyik legjobb disztribúció, ami jó a géphez az a gNewSense 2.3. A gépben nincs CD/DVD meghajtó, de nekem van külön USB-s ODD egységem, de hiába kötöm rá és teszem be a Live CD-t, semmi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés