Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jeszi

tag

Sziasztok!

Van egy külső oldal, legyen ez kulso.com. Ott csak egyszeres authentikáció van (username, password), ami nem felel meg a cég policy-nak. (min. 2 kell)

Azt találták ki, hogy kulso.com csak a mi céges ip-nket fogadja csak el és mi majd reverse proxyzzuk az oldalt. A mi reverse proxy szerverünk meg client tanusítványt követel meg amit előre legyártunk és odaadjuk a partnereknek, így már két ellenörzés is van a belépésig. Szerintem elég elvetemült az ötlet, túl hegesztős, de mégis hogyan lehet ezt megvalósítani?
    Vagyis valami olyasmi lenne a cél, hogy ha valaki beírja a "cegunk.hu" címet, akkor a kulso.com oldal tartalma jöjjön be és a mi proxy szerver ip-nk legyen a forrás a kulso.com-on. Ugyanakkor a linkeket is át kellene írni az oldalon, hogy minden a cegunk.hu neven legyen, így a forgalom mindig átmegy a proxy szerverünkön, anélkül, hogy a partnernek a böngészőben be kellene írnia egy proxy címet.
    Szerintem ez nagyon nem jó, mert ha átírjuk a linkeket, nem biztos, hogy minden működni fog. Meg nem tudjuk követni megfelelően a kulso.com oldalon történt módosításokat, egy új link megint elrontja az oldalt.
    Mi a véleményetek? Valahogy mégis meg lehet ezt oldani? Vagy van másik olcsó megoldás a dupla authentikációra?

Amit elkezdtem:

reverse proxy: nginx

upstream kulso {
    server kulso.com:443;
    }

server {
    listen 8869;
    ssl on;
    ssl_session_cache off;
    server_name *.kulso.com;
    ssl_certificate /etc/nginx/certs/cegunk.hu.crt;
    ssl_certificate_key /etc/nginx/certs/cegunk.hu.key;