Hirdetés
- Amazon Kindle JailBreak
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
bambano #13022 üzenetére
oké, csak azt nem tudom hogyan tudok root lenni a távoli ("ottani") gépen. meg tudom oldani valahogy, hogy az ottani rendszert szinkolom ide?
arra rájöttem menet közben, hogy beléphetnék az ottani rendszerre, ott sudo, és akkor onnan indítom az rsyncelést ide. azt nem tudom viszont, hogy ugyanez menne-e az ottanira belépős vargabetű nélkül.
nemtom mennyire világos, a permitrootlogin = no felállás a kritikus pont. erre van valami varázslat automatizáláshoz, hogy kicserélik az rsyncet sudo rsyncre meg /etc/sudoers-be rakják és végül ssh kulccsal csatlakozik. de én ilyet nem kívánok, csak valami olyasmire gondoltam, hogy az rsync bekéri az ottani sudo jelszót vagy ilyesmi. de eddig ilyet nem olvastam sehol, azért gondoltam inkább rákérdezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest