Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Jó hírek: a terápiás kezelésekról, valamint: " Ellentétben más koronavírusos fertőzésekkel, mint például a MERS vagy a SARS, a tüdő helyreállhat a Covid 19 betegségből - még akkor is, ha ez a gyógyulás gyakran hosszú ideig tart." [link] Fontos még, hogy nagyon ígéretes a hazai fejlesztésű APN01 terápia. [link] , [link]
-
-
Ringman
nagyúr
válasz
freeknight #47293 üzenetére
3.6 not great not terrible
-
-
Csatravi
senior tag
-
Ringman
nagyúr
válasz
Csatravi #47196 üzenetére
cikkből:
Hazudni kell
Mariann nem engedte kilencéves gyerekét az iskolába, mert egyre több osztálytársról derült ki, hogy koronavírusos. Kisfiának legalább 10 napig kellett otthon maradnia, hogy lássák, megjelennek-e rajta a tünetek. Mariann úgy gondolta: az a felelős magatartás, ha mindannyian otthon maradnak, hiszen ha a gyerek már elkapta a fertőzést, akkor se a testvérek, se a szülők ne fertőzzenek meg másokat. Kiderült azonban, hogy Mariannak így törvényesen nem jár táppénz, egész pontosan nem jogosult a 12 évesnél fiatalabb gyermeke után gyermekápolási táppénzre. Közvetlenül az Emberi Erőforrások Minisztériumát hívta fel, ahol azt a választ kapta, hogy 2 esetben kaphat csak táppénzt: ha bizonyítottan a munkahelyén fertőződött meg, vagy ha beteg gyermeket ápol otthon. A gyereke azonban nem beteg. Paradox helyzet, amelyre jelenleg nincs jogszabály. Mi a másik megoldás? Az, hogy hazudni kell. Ha telefonon bemondják a háziorvosnak, hogy a gyerek lázas, köhög, fáj a füle vagy hányt, az orvos jobb esetben kiállít egy orvosi igazolást. Egy háziorvos a Telexnek azt mondta: akkor kaphat táppénzt a szülő, ha a gyerek otthoni karanténját a járványügyi hatóság rendelte el, és erről hivatalos igazolást is kiállítanak.
nagyon gáz, hogy itt tartunk. -
-
syberia
veterán
Kijárási korlátozás, ágazatonkénti célzott szigorítások, a tömegközlekedés korlátozása mellett minden lehetőség az asztalon van - jelezte az Elysée-palota a védelmi tanács keddi ülése után, miközben Jean Castex miniszterelnök az illetékes kormánytagokkal vitatta meg azokat az újabb korlátozásokra vonatkozó elképzeléseket, amelyeket szerda este jelent be a köztársasági elnök.
Sajtóértesülések szerint a regionális, illetve helyi karantén bevezetése egyelőre nincs napirenden, de Emmanuel Macron olyan szigorú intézkedéseket fontolgat, mint amilyen a Francia Guyanán március óta érvényben lévő kijárási korlátozás.
telex -
válasz
#16729600 #47270 üzenetére
"Hát , ha az a kérdés, hogy kedvelem -e ezt a neoliberális multik által irányított univerzumot, akkor kérdésre a válaszom: nem."
nem, ezt szerintem senki sem kérdezte
(amúgy közgázt végeztem)
"A polémia a 'kutyvalék jelzőből indult ki. Arra írtam, hogy minden bizonnyal súlyos emberi tragédiák állhatnak egy ilyen hír mögött."
mármint az, hogy egy oltásnál mellékhatások vannak, minden bizonnyal (!) "súlyos emberi tragédiák"? vagy az, hogy ki jelentkezik tesztoltásra eleve tartalmazza ezt, mert szegények és pénzért, míg a gazdagok megvárják, hogy a szegényeken jól kiderüljenek a mellékhatások?
de akárhogy is, egyik sem stimmel úgy, ahogy azt sugallod (egy olyan járvány közepén, ahol azért az oltásba tett és darabszámra beállított víruskópia nehezen üt rajtad nagyobbat, mint a sima, kontrollálatlan elkapása ugyanannak).
de túlbeszéltük, és bár nem igazán győztél meg arról, hogy amit eredetileg írtál, az nem az, ami, tudomásul vettem a véleményed, részemről case closed.
-
törölt tag
Nem találtak ki mást, addig ez van. De a multi bírálat nem egyenlő az 'ellenességgel. Minket 2 éve felvásárolt egy multi, családias osztrák cégből, lettünk leányvállalat. Fizu több lett, de a légkör romlott. Nem a profitéhséggel van dolgom (pláne, hogy mint kiderült pozitív dolog ) ,de a körítést nehezen viselem. Agyf@szt kapok a hetenkénti zoom értekezletektől és a semmi hajtástól. Hagy ne kelljen már szeretnem őket
-
Drizzt
nagyúr
válasz
"Arra írtam, hogy minden bizonnyal súlyos emberi tragédiák állhatnak egy ilyen hír mögött."
Miert minden bizonnyal? Semmi bizonyitas nincs az allitasodra, csak a sajat feltetelezesed. Egy esetrol tudunk ebben a tesztben, hogy letezik, de azt sem tudjuk, hogy mi az az eset, mennyire sulyos, illetve az oltas okozta-e, ideiglenes, vagy maradando-e a dolog.
Es az sem nagyon elkepzelhetetlen, hogy valaki siman azt gondolja, hogy akar jol is kijohet egy ilyen kiserletbol(pl. ha most bejut egy vaccine trial-ba, akkor kb. 50% valoszinuseggel megkapja az oltast, mig lehet ha bevalik az oltas, a nagy igeny miatt honapokig, evekig nem tudna megkapni. Mas medicine trial-nal: olyan jelentosnek erzi az adott kondicio hatasat az eletere, hogy egy esetleges kockazatot a kiserletbol kisebbnek itel meg. Vagy csak szimplan szeretne az emberiseg javara hozni valamilyen kockazattal aldozatot. Es persze lehet az anyagi ellentetelezes is. Nem gondolom, hogy alapvetoen nagyobb kockazatot vallana az ember, mintha kaszkadornek, alpinistanak, vagy fertozo osztalyra szemelyzetnek menne pl.). Sot, voltak tobb tizezres nagysagrendben olyan jelentkezok is( [link] ), akik abba is belementek volna, hogy az oltas utan szandekosan megfertozzek oket Covid-dal. Sot, most ugy tunik, UK-ben lesz is ebbol valami: [link] . Ez olyan szempontbol jo nekunk, hogy a hatasossag/hatekonysag tekinteteben joval gyorsabb eredmeny lesz, mintha nem lenne.
-
Coyot
őstag
válasz
A profit akkor lesz, ha a gyógyszer jó lesz. Mit gondolsz a világ jobban működne, ha mindenki csak a két szép szemedért fejlesztene gyógyszert vagy hobbiból, neagyisten állami megoldással? (hint: nem) Mindenki nyereséges akar lenni és ez a legjobb motiváció jelenleg arra, hogy jó gyógyszereket készítsenek. Manapság kb csak a máv nem akar nyereséges lenni.
Lehet hogy te nem szereted ettől ez még mindig e legjobb és leggyorsabb módja egy széleskörben alkalmazott gyógyszer fejlesztésének. A gyógyszer jó lesz minden bizonnyal, de így is tele lesz tolva a média azzal, ha valakinek a bal kislábujja viszketni fog a cucctól.
Nekem meg ez a fajta hozzáállás az amit rettenetesen szúrja a szememet, nem elég hogy nem értjük hogy megy a fejlesztés folyamata, de még okosabbak is vagyunk egyből mindenkinél. 10millió biológus gyógyszerfejlesztő országa, midnenhez is gecire értünk na
-
törölt tag
Hát , ha az a kérdés, hogy kedvelem -e ezt a neoliberális multik által irányított univerzumot, akkor kérdésre a válaszom: nem. A polémia a 'kutyvalék jelzőből indult ki. Arra írtam, hogy minden bizonnyal súlyos emberi tragédiák állhatnak egy ilyen hír mögött. Igen arra is utaltam, hogy a jövőbéli profit reménye a plebszre van terhelve és az egészségével fizet(het) érte. Azt is tudom, hogy a világ így működik, de hozzáfűztem a véleményemet. Aki a profitorientáltságot tagadja, annak felhívnám a figyelmét arra, hogy az általam linkelt cikk se feljti el közölni, hogy az adott cég tőzsdei mutatói miként változtak a bejelentés hatására.Az emberi vonalat próbáltam szétszálazni, lehet rossz megfogalmazással tettem. De én is multinál dolgozom, se a multiellenesség, se az oltásellenesség stigmáját nem fogadom el, azt vissza kell dobnom az ezt állító részére. A véleményemet fenntartom, ha szankció jár érte meg vállalom.
-
az unalmas "gonosz gyógyszergyártó" vonal helyett inkább mondjatok légyszi izgalmas, itthon is megvehető, házilag is elvégezhető, korrekt antigén tesztet, ha tudtok!
-
Ispy
veterán
Beszarás, lassan tényleg vicc, ami itt megy (nem, nem az).
-
válasz
#16729600 #47259 üzenetére
"Bocsi, de nem érdekelnek a kutatók, se a multik CEO-i, se a részvényesei, talán majd akkor lépek én is pozizív érzelmi viszonyba egy kemokáliával, ha ők adatják be maguknak tesztelni elsőnek afejlesztéseket."
figyelj, segíts nekem értelmezni ezt, jó? tisztább lenne, ha azt mondanád, hogy ja, de, ez multiellenesség és kész. ahelyett, hogy terelni akarsz megint ezzel a tiltott izével. elmondhattad, itt vagy, tehát már meg is van ez a vonal cáfolva.
-
Ispy
veterán
-
Rive
veterán
Ennek a tesztfázisnak a lényege, hogy belőjék a hatásos adagot és a mellékhatások súlyosságát, gyakoriságát. Ha ezerből ötven esetben előjön a 'jujj, szuri => beájulok', ami ~ egy általános reakció a tű látványától, akkor le se fogják sz@rni. De ha százezerből csak egy kap valami igazán súlyosat, akkor ~ scrub a projektnek.
-
Ispy
veterán
Most csak írtam valami hasracsapva, nem ismerem a sztenderdeket, de a hírekben máris úgy fog lejönni, hogy na, ezek legyílkolják a tesztgyógyszerrel a fél lakosságot. Pedig csak szerintem olyan magasan van a mellékhatások küszöbe rakva, hogy nem lesz könnyű ilyen rövid idő alatt megugrani. Gondolom eddig sem volt az, csak eddig nem volt téma (mint sok dolog sem, ami ma az).
-
törölt tag
Én csak megemlítettem a dobokocka egyik oldalát. Van ilyen? Szerintem van. Ez nem multiellenesség és főleg nem oltásellenesség. Sajnálatos, hogy tiltott és nem lehet róla beszélni.
-
Rive
veterán
válasz
#16729600 #47249 üzenetére
Minden oltás és gyógyszer mögött meg van valami betegség, amit megelőzni vagy gyógyítani remélnek vele.
Érdekes, hogy milyen gyorsan 'magára marad' egy tesztfázisú oltás, ha ellene kell érvelni. Jelen állapot szerint egyelőre a betegség vezet millió-plusz ismert halottal -
Ispy
veterán
válasz
Olyan nincsen, hogy mindenkinek jó, olyan van, hogy kis eséllyel lesz vele baja a nagy átlagnak vele, mindig lesznek kivételek. Amikor sok a kivétel, gondolom akkor kaszálják a projektet, simán lehet, hogy mondjuk 1000 emberből csak 50-nél jött elő valami gigszer és ezért már kaszálják is (persze most találgatok csak, szóval lehet hülyeséget beszélek).
-
válasz
#16729600 #47253 üzenetére
ezt most te vizionálod, nem írt ilyet
viszont egyrészt dicséretesen pontos vagy, ami a források megkövetelését, dolgok vizsgálhatóságát illeti, ráadásul higgadtan álltál mindenféle szempontokhoz, aztán bedobsz egy ilyet, ami... értelmezhetetlen.
nyilván a gyógyszergyár egy piaci szereplő, akik pedig profitért dolgoznak, de ha ezt valami morális síkra toljuk és en bloc megkérdőjelezzük, az nagyon messzire vezet. miért kellene egy gyógyszergyár részvényeseinek vagy igazgatójának magán kezdenie egy vakcina teszjét?
és mit akarsz ezzel az egésszel mondani?
-
válasz
előbb-utóbb ki kell próbálni embereken, mert nekik készül.
ugyanaznap meghaltak 143-an koronában ugyanott.
és ha mindezt félretesszük, akkor meg annyian vagyunk a földön, hogy tönkretesszük az élőhelyünket.
szóval... ez van.
(a multizós, ceo-zós, részvényezős rész nekem sem jön be.)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#16729600 #47240 üzenetére
te meg kihagyod azt, hogy oltas csak ugy nem a semmibol lesz, azt elotte egy kontrollalt kornyezetben ki is kell probalni, hogy ne elesben, nagyobb populacion deruljon ki, ha baj van. oltasnal pedig az a lenyeg, hogy minimizalja a karokat.
amit te "eü anomalia"kent irsz le az az, hogy tudast bizonyos modon lehet epiteni, es amit valamit nem probalunk ki a gyakorlatban, azt nem tudjuk, hogy mukodik.
a multizasba csomagolt oltas- es tudomanyellenesseget pedig itt es most fejezd be, ez nem az a platform ahol megturjuk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ispy
veterán
válasz
Csatravi #47238 üzenetére
Hát ez az egész pandémia, ha másra nem is jó, de olyan dolgokat talán előtérbe hoz most, amit eddig egyébként globálisan leszartak az emberek, köztük én is. Talán nem is baj, hogy a covid jött most, igaz sok a halott, de biztosan lesz ennél durvább cucc is, ahol már legalább lesz mindenkinek tapasztalata, nem csak filmekből, meg történelemkönyvekből. Még akkor is, ha közel sem ideális a védekezés jelenleg semmilyen szinten. Eddig csak legyintett a világ nagy része, hogy Kína, meg Thaiföld messze van, hát most lehet tapasztalni testközelből.
-
törölt tag
Jó, de ami kimarad a legfontosabb: minden ilyen hír mögött kihasznált tesztalanyok állnak, akik fillerékért kényszerülnek piacra dobni a testüket. ( jellemzően 1000€), amiért is aláírnak egy 358 oldalas titoktartásit. Bocsi, de nem érdekelnek a kutatók, se a multik CEO-i, se a részvényesei, talán majd akkor lépek én is pozizív érzelmi viszonyba egy kemokáliával, ha ők adatják be maguknak tesztelni elsőnek afejlesztéseket.
-
-
Alex91
félisten
Zarjak az iskolakat sorban a kornyezo orszagokban. Kerdes: Tudjuk, hogy hany gyerek koronas...?
-
Zolton
csendes tag
Csak reflektáltam a fenti kommentre. Amugy 1 hétig szarul voltam, de aztán jobb lett.
jah amúgy a sztori végére, hogy kollégámat letesztelték az asszonnyal együtt, kollégám aki nem érzett izeket, szagokat ő negatív, felesége (akinek semmi tünete nem volt) az pozitiv volt hivatalosan(#47185) bigdady
Nem, de nem szoktam beteg lenni + az említett 2 kolega elég gyanús volt. -
Ezekiell
veterán
-
Csatravi
senior tag
Az a baj hogy laikusként a legtöbben nem tudják használni, értékelni az eredményeket mert miért is kellene tudniuk. 1-2% különbséget egy eltérő légzéstechnika is tud adni. Egy oldalfekvéses mérés úgyszintén befolyásoló tud lenni.
Jó lenne ha ezekhez a készülékekhez egy orvosilag validált használati utasítást is adnának, hogy ne kezdjen el pánikolni valaki ha az értéke csak 93 százalékot mutat és ő az interneten azt olvasta, hogy pld (Ha a vér oxigénellátottsága nem éri el a 99%-ot, akkor a szervezet folyamatosan oxigénhiányban szenved, a sejtek és így a szervek egy része folyamatosan alulműködik.) -
Amur
addikt
A covid ambulancián is a véroxigénszint alapján döntöttek kit fektetnek be, és ki mehet haza.
Tehát jó ötlet a figyelése.
Akinek rossz volt az érték(általában az idősebbek) azt rögtön küldték osztályra.
Nem jellemző szerintem hogy fals tünetekkel kierőszakolják a tesztet.
Aki benn volt, kb. 10 ember, már kilencnek volt pozitív tesztje.
Viszont aki tartosan szarul van az már gyanúsan nem egy kis megfázás.
A forumtárs aki az én hsz-emre válaszolt, lehet érdemes újra hívni az orvosát, ha elmondja hogy egy hónap alatt sem javult az állapota, akkor csak küldi valahová, ha nem is feltétlen covid ambulanciára. -
-
És ezek az idióták itt a topicban azt gondolják, hogy a tesztelés leállítása a bizonyíték arra, hogy kutyulmány, holott épp az ellenkezője: ez mutatja, hogy működik a rendszer és a módszer.
Ezek ugyanazok az emberek, akik fikazzak a tudományos módszert, mert időnként kiderül, hogy valami, amit régen még a tudomány igaznak gondolt, mégsem az. Bezzeg a kézrátétes néni sose téved.
-
6-10e ft és mivel tényleg az elsődleges diagnosztikai eszköz a témára per pillanat, ami eldönti, hogy kell-e bemenni, szerintem nem rettegés kérdése, hanem ez pont a racionális felkészülésé. egy darab elég egy egész háztartásnak, akinek belefér, nem érdemes megspórolnia. szerintem. későbbi tüdőgyulánál is jól jöhet 40 év múlva is.
-
válasz
Csatravi #47213 üzenetére
94%-ig vagy jó, ha tartósan elkezd alatta mérni, például <92%, akkor. nyugalmi állapotban kell mérni, 30-60 mp nyugalom után. és ezek az optikai izék azért nem a legpontosabbak, szóval érdemes kitapasztalni még betegség előtt és ahhoz képest látni a változást.
nekem egy garmin órámban van spo2 mérés, az 94-100% között szokott mérni. egyszer mért 92%-ot, de előtte és utána is a normális tartományban mért, szóval nem az a kérdés, hogy meglát-e az ember véletlenül egy ilyen számot. nyilván, hogy ha vannak tüneteid és tartósan rosszabbat mér, mint szokott, akkor van gond.
-
Drizzt
nagyúr
Mivel ma ugy tunik elaludt a napi esetszam kozlo bizottsag, helyettesitem oket: 920 uj fertozott, 27 uj elhunyt. Korhaz: 1538/156.
-
válasz
#16729600 #47210 üzenetére
a kutyulmányozás a nagy mellény. attól, hogy egy tesztfázisban leállítanak valamit, az nem "kutyulmány", könyörgöm, biológusok hada fejlesztette qrva sok munkaórán át, minden, csak nem "kutyulmány". aki úgy érzi, hogy velük szemben ő jobban tudja, hogy de, az "kutyulmány", az elég nagy mellényt hord.
így értettem.
de most valóban nem te írtad, hanem laca.
-
A kemény mag, reggelente teszteléssel indítaná a napját.
Tünetek nélkül nincs értelme a tesztelésnek. Egy kivétel van, ha igazoltan közvetlen kapcsolatban volt valaki fertőzöttel. Illetve ha valaki veszélyes területről érkezik. Ez esetben az egyszeri teszt valóban megelőző hatású.
A teszt csak megerősíti vagy kizárja a tesztelés pillanatában a fertőzöttséget. Nagyjából. Ennyi, a teszt utáni időszakra nincs hatása.
-
válasz
Csatravi #47207 üzenetére
legyen otthon véroxigén mérőd és nyilván tedd fel időről-időre, ha beteg vagy. nem hülyék a háziorvosok sem, nem véletlenül mondják, amit direkt be is raktam nektek: ha az oxigéned jó, akkor akár turbó ramaty állapotban is maradj otthon, ha az oxigéned elindul lefelé, irány a kórház, akkor is, ha nem vagy olyan rosszul.
-
válasz
#16729600 #47201 üzenetére
akartam is írni, hogy hagyjuk már a nagy mellényt és kutyulmányozást. nevetséges, hogy mezei userek a topikból jobban tudják, mint a qrva nagy számú kutató és fejlesztő csapat, aki az oltást csinálja. ahogy az is nevetséges, hogy minden ilyen hírre jön a "na ugye", miközben egy tesztfolyamat közepén vagyunk.
rohadt káros, hogy a média ezt is igyekszik felfújni, mert semmit sem használ, senki sem lesz okosabb, de minden ilyennel bővül az oltástagadók tábora
először készüljön el, aztán mindenki döntse el, hogy ő maga kéri-e, aztán legyenek tapasztalatok milliós beoltotti mintából.
mellesleg simán lehet ám, hogy jópár ilyen leállítom, kivizsgálom, újraindítom játék lesz és nem hogy nyárra nem lesz oltás, de még 2-3 évig nem. szerintem lesz, de nem törvényszerű.
-
lacafaca
addikt
mást nagyon nem is tehetsz...én ezen már tavasszal átlendültem, azóta leszarom üzemmódban nyomom. (amúgy is a sors ellen nem lehet semmit tenni, az meg van írva előre..jajj ezért megint kapni fogok
)
#47202 orvos vagy? ha nem, akkor bízzad a diagnosztikát a szakemberre...ha nem bízol az orvosodban akkor keress másikat, de csak azért átverni, hogy te biztosan tudod, hogy elkaptad..véleményes és lehet pont a sok hipochonder miatt vannak a tesztelési anomáliák.. és igen, alapvatő lenne minden emberi lénynél, ha valami devlája van, akkor izolálja magát, de persze ez nem opció a mai világban tudom
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Oakley Five Square OO9238-04
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest