Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wn2tl
aktív tag
A lakosság morál romlásának egyik pillérje. Tudom, mert látom és hallom az embereket miként gondolkodnak. A billegőket magával rántotta magával a mélybe, miután lement a rádióban, tvben. Orbán dehonesztáló megjegyzése pont, hogy Gődényt erősítette meg. Én érzékelem a hatását a környezetemben. Ha az én buborékomban ennyi van, akkor mi lehet országos szinten?
-
daneel_hu
addikt
válasz
lacafaca #49480 üzenetére
"tavaszi lezárás alatt faragtam a fóliasátron kicsit és kisflexel (nem, tegnap/ma is egész nap a kezembe volt, nekem olyan, mint nektek a billentyűzet, nem kocaflexező vagyok) belevágtam a bal kézfejembe...becsületesen (volt már máskor is, hogy megsértett itt-ott), olyan 5centi hosszan és jó 2mili mélyen, szóval alapból varratni kellett volna menni...soha nem mentem semmivel kórházba, pedig volt, már a kés is párszor az ujjamba blabla...hívtam lányom (asszony nem bírt ellátni, mert fölfordult a gyomra), hozta a firstöt, meg olyan összehúzató ragtapaszt, aztán megoldottuk így...ami nem öl meg az megerősít
"
Kemény.
Nemcsak a nézeteink hasonlítanak, hanem...(mondjuk ez 1,5 cm mély volt a seb közepén, tehát nekem szükségem volt kórházi kézműtétre sajnos) 4 dl vért veszítettem. Másfél óra volt mire rendberaktak a műtőben.
Szerencsére nem volt idegsérülés. -
lacafaca
addikt
válasz
Ricardo #49486 üzenetére
mert...leírtam már, 35 évesen egy műtét küszöbén és évekig tartó gyötrődés és halom gyógyszer zabálása mindenféle hatás nélkül rákényszerített az alternatíva keresésre...és hálistennek mind az életminőségem nagyszerű, mind a devla eltűnt egy életre
#49487 ennyi...aggódjon a rosseb, én élem a világomat mindenféle kötelmek nélkül...
-
Asbee
veterán
Nézd, egyértelmű már csak a választási dolgai miatt sitten lenne a helye, nemhogy még osztja az “észt” . Ezzel vitába sem szállok, mert teljesen egyet értek. De amikor olyan hangzik a gödény tehet róla, hogy beindult a jàrvány, főleg egy ilyen nyár után, azt te nem érzed elrugaszkodottnak ?
-
Ricardo
titán
válasz
lacafaca #49471 üzenetére
"hányszor mondtam már, a sors ellen fölösleges küzdeni, mindenkinek meg vagyon írva fogantatása pillanatában..."
Ha ez így van, miért élsz egészségesen? Miért figyelszoda magadra? Meg van írva a sorsod, akármit megtehetsz akkor is az lesz, ami írva van, nincs ráhatásod. -
Csókolom
tag
válasz
lacafaca #49480 üzenetére
Tegnapelött beraktad a magyar statiszikai hivatal halalozasi adatait. Mivel eddig itt többször emlitve lett, hogy Mo-ot valamiert elkerülte a jarvany es a többieket viszont eddig ütötte rendesen,..
Itt a Nemetorszagi halalozasi statisztika, covid-dal kiegeszitett lista: [link]
Az oldal aljara erdemes lemenni, mert ott
Internationale Quellen zu Sterbefallzahlen:
Belgien
Dänemark
Finnland
Frankreich
Großbritannien
Irland
Italien
Niederlande
Norwegen
Österreich
Portugal
Schweden
Schweiz
Spanien
Tschechien
halalozasi szamai vannak. De hogyha csak a nemetet nezed meg, mar le tudod vonni azt a bizonyos következtetest: ...hogy nem nött meg jelentösen a halaozasok szama. -
lacafaca
addikt
nálam nem opció, mindent is megcsinálok, ha kell kőműves, ha kell lakatos, ha kell autószerelő (mondjuk majdnem ez a szakmám), ha kell számítógépszerelő, bármi...én még így neveltettem, meg minden érdekel(t), szóval nem nagy ügy....aztán a végére a kertészet maradt megélhetésügyileg
kár, hogy a programozást sose bírtam elsajátítani, most tuti én lennék a legnagyobb hacker
-
Ezekiell
veterán
Ott a link a kommentben, csak rá kellett volna kattintani...
A 18/1998. NM rendelet szerint:
járvány: egy adott fertőző betegségnek a vártnál szignifikánsan gyakoribb vagy egy meghatározott küszöbszintet meghaladó előfordulása egy adott területen, illetve közösségben, egy meghatározott időtartam alatt, vagy legalább két egymással összefüggő eset, amely összefüggés járványügyi bizonyítékkal alátámasztható.Látjuk tehát, hogy a rendeletben többféle kritérium szerepel, a küszöbszintet lehet adott területre vagy közösségre is alkalmazni, illetve már két összefüggő eset is elegendő a járvány kimondására. Mivel fertőző betegségről van szó, ami kétségkívül terjedt és terjed, így utóbbi kritérium alapján Magyarországon volt és van járvány - és természetesen várható is.
-
lacafaca
addikt
válasz
daneel_hu #49473 üzenetére
tavaszi lezárás alatt faragtam a fóliasátron kicsit és kisflexel (nem, tegnap/ma is egész nap a kezembe volt, nekem olyan, mint nektek a billentyűzet, nem kocaflexező vagyok) belevágtam a bal kézfejembe...becsületesen (volt már máskor is, hogy megsértett itt-ott), olyan 5centi hosszan és jó 2mili mélyen, szóval alapból varratni kellett volna menni...soha nem mentem semmivel kórházba, pedig volt, már a kés is párszor az ujjamba blabla...hívtam lányom (asszony nem bírt ellátni, mert fölfordult a gyomra), hozta a firstöt, meg olyan összehúzató ragtapaszt, aztán megoldottuk így...ami nem öl meg az megerősít
ma ilyen:
korházba én akkor megyek, ha a mentő visz -
azt gondolom, hogy az, hogy egy választási csaló simán szabadlábon terjeszthet egy járvány közepette azt eszkaláló nézeteket, sőt, "celeb", nem olyasmi, amit túl lehetne kritizálni. mindegy is a hatásának mértéke, mert az egész sokkal inkább egy társadalmi és korlenyomat, és picit messzebbről nézve egészen elképesztő. de mindegy.
-
válasz
daneel_hu #49473 üzenetére
"Szóval sajnálom, de baromi nagy az egyéni felelősségünk is a kialakult helyzetben."
társadalmilag van. de nekem például "alig van" (bőven lehetett volna jobban, de a szokásos: a lakosság 80-90%-át így is überelem). szóval szeretném, ha kapnék ellátást, ha kisorsol magának a kínai pestis, és nem magamat hibáztatni egy picit sem!
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
lacafaca #49457 üzenetére
Orbán focihóbortja és a Gődény féle értékrend pont azok agyában szuperponálódik negatív irányba, ahol nagyon rossz táptalajra lel. Amit még meg is támogat néhány multimilliárdos üzletember biznisze. Sajnos ez már emberi életekben mérhető közvetett vagy közvetlen módon.
-
szóval a megelőzés és isten kezében vagyunk. miközben tök jó terápiák léteznek már, itthon is.
És ez jó ideje igaz, most viszont durván túlfolyik a dolog a peremen és nincs elkeserítőbb annál, hogy jórészt pénzhiány miatt nem jut megfelelő terápiához a beteg.
Mindeközben ma reggel olvashattuk, hogy csak a KÜKÜM petike 1mrd-t kap a Külügyminisztérium űrprogramjára!
(sajnos ezt az infót nem is kell hitelesítened, önmagát hitelesíti)
-
daneel_hu
addikt
Egyértelmű.
Ezzel nem azt mondom, hogy elégedett vagyok a magyar eü-rendszerrel mert nagyon nem.
(kétszer kértünk mentőt az eddigi életünk során, 1x ájulás, 1x csuklótörés végett, ja nem... egyszer szikével szétvágtam a kézfejem akkor is, akkor jött és 40 percet késett)
Az első két esetben nem jöttek ki, mondván idősebb betegekhez kell menniük(!).Emlékszem ebben az időszakban évi 2 milló forint volt az asszony és a saját EGBA-befizetésem.
Szóval erősen problémás, hogy még egy mentőautó sem jutott nekünk.De.
Az sem működik, hogy 60 éves korig valaki önpusztulat-módon él, majd rábízza magát az eü-re, hogy tegyenek csodát és védjék meg ettől-attól.
Nem fog menni.
Azt mondom, hogy muszáj magunkkal foglalkozni, hogy ne legyünk ennyire kiszolgáltatottak.
A tágabb családi körömben is volt ilyen ember és már nem él, vagy egy másik családtagnál nagyon-nagyon sok műtét kellett hozzá, hogy még viszonylag minőségi életet élve egyáltalán élhessen. Pedig könnyedén változtathatott volna a dolgokon saját maga.
Szóval sajnálom, de baromi nagy az egyéni felelősségünk is a kialakult helyzetben. -
Asbee
veterán
válasz
Ezekiell #49465 üzenetére
Rühellem gödényt, de ha a magyar jàrványtani kritériumokat nézem, még csak nem is hazudott....
Kicsit túl van tolva ez az állandó gödényezés/az utolsó mondat nélkül is ott az infó, viszont nem kritizálunk senkit, alapot adva a reakcióra és a topik bomlására. Parci/
[ Módosította: Parci ]
-
lacafaca
addikt
hányszor mondtam már, a sors ellen fölösleges küzdeni, mindenkinek meg vagyon írva fogantatása pillanatában...
daneel_hu persze...irtózatos fejetlenség és káosz uralja most a világot, de nem kell ezen csodálkozni, tett érte keményen az emberiség, hogy ilyen helyzetbe kerüljön...amúgy abban az élelmiszer-kereskedők talpon maradására se tegyél sokat, mert ha kemény lezárás jön és valóban dőlni kezdenek a bábuk, akkor az élelmiszertermelés is bele fog állni a földbe, volt már ilyenre példa, most pedig annál hatványozottabban kiszolgáltatott a városlakó, mint anno
-
válasz
lacafaca #49464 üzenetére
most mesélte xy (nem nevezem meg, hiteles az infó), hogy mi van a kórházban (ezt sem nevezem meg). van egy képben lévő doki, és kap maga mellé első éveset (példa), meg szemészt (példa), meg stb. meg hogy miért nem kap favipirapirt z beteg, milyen indoklással.
szóval a megelőzés és isten kezében vagyunk. miközben tök jó terápiák léteznek már, itthon is.
-
daneel_hu
addikt
válasz
lacafaca #49464 üzenetére
És milyen jól teszed.
Mellesleg nekem a szeretteim sem fosnak, mert egészségben élnek, még a gyermekeim 93 éves dédnagyija (feleségem nagyija) sem fél. Mindennap kimegy sétálni az utcára.
Ok most bezárunk.
És mit nyerünk vele? Hamarabb jön a vakcina?
Kinyitunk 3-4 hét múlva és újra elkezd terjedni az egész, majd 8 hét múlva újra bezárunk? (mert be fogunk...tél van, tehát a felső légúti betegségek szezonja)
Csiki-csuki folyamatosan? 1 munkahely sem fog megmaradni... maximum a netes cégek, élelmiszer-kereskedők stb.. -
Ezekiell
veterán
válasz
daneel_hu #49461 üzenetére
Hááát, azért érdemes lenne kicsit jobban utánaolvasnod akkor.. Ilyeneknek pl, mint hogy "Magyarországon a járványtani kritériumokat figyelembe véve, eddig járvány nem volt és nem is várható.". Mondjuk itt.
Szóval erősen tagadó a faszi... A több tízezer(!!) követője pedig bőven sok.
-
lacafaca
addikt
-
daneel_hu
addikt
"Nagyon nem. A nyári szabadjára engedés, tömeges strandok, rendezvények csoportosulások. Egy idő után meg már nem kell csoportosulni terjed az magától."
Egyetértek.
Ma már túl vagyunk a "point of no return"-ön, egyszerűen túl nagyok a számok.
Ha bezárunk, akkor is hazaviszi aki fertőzött és megfertőzi azt aki még "szűz".
De ez egész európára igaz.Valahogy a veszélyeztetett korcsoportokat és a betegeket kellene védeni, de nincs ötletem hogyan. Lehet, hogy ez is lehetetlen.
-
daneel_hu
addikt
Gödényt virustagadónak titulálja a mainstream média.
Láttam pár gödény-videót, de nem emlékszem, hogy tagadta volna a koronavírus és egyéb vírusok létezését.
Én sem értek egyet sok dolgával, de nagyon sok hasznos tanácsa is van, sőt inkább a prevencióra hívja fel a figyelmet. A maszktagadása miatt kicsit kétes a hírneve, de nem vírustagadó. Érdekes is lenne ha gyógyszerészként vírustagadó lenne.Az egészséges életvitelre hívja fel a figyelmet, mozgással, jó kajákkal, vitaminokkal.
Nem hiszem, hogy ez olyan rossz lenne.Persze akik egész nap mobilt nyomkodnak és a gép előtt tespednek, azoknak lehet antipatikus a figura és inkább munka (mozgás)
nélkül szeretnének egészségesek lenni.
Na ez az ami nem megy.Gödény túl van értékelve a médiában, ennyire nem mérvadó fazon. (szerintem)
-
törölt tag
válasz
HellGreg #49449 üzenetére
Szivességet tennének?
Közszolgák. A Te és az én és a 'minden adófizető által alkalmazva. A szakmaiság, tisztesség, etika nem jutifali a lakosságnak, hanem a minimális kötelezően teljesítendő alapkövetelmények. ( tudom ez is naivitás, de aki ezekből enged, annak utána tényleg nincs erkölcsi jogalapja a számonkérésre )
-
Floyd80
addikt
A tegnapi adatkorrekcióval mi történt?
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Ezekiell #49366 üzenetére
"Gödényt mondjuk lecsuknák, a kár már megvan."
Így van. A magyarországi rapid terjedésnek egyik fő kiváltó oka a Gődény féle propaganda. Valamint futball hulligánok tevékenysége.
A szuperkupa és a kupán kívüli rajongói gyülekezések óta exponenciálisan megnövekedett a terjedés mértéke itthon.
A fejétől bűzlik a ló. Hogyan lehet akkor elvárni a lakosságtól a helyes magatartást? -
HellGreg
őstag
-
daneel_hu
addikt
válasz
#20749568 #49443 üzenetére
A tavaszihoz hasonló korlátozás nagyon sokba fájna.
Szerintem itt páran nem értik, hogy ez mibe kerülne az országnak...Így is padlón van néhány terület, pl idegenforgalom, rendezvények stb.
Ha megint jönne egy leállás, azt a kereskedelmi és szolgáltatói szektor nagy része nem élné túl. 1x még elment, és a tulajdonosok nagy része zsebbe nyúlt, de éven belül mégegyszer ez nem fog tudni megtörténni, vagy az állam jelentős bevételektől esik el.Összességében be lehet zárni, de könnyedén államcsőd lehet belőle, akkor meg már az állami intézményeket sem lehet működtetni rendesen. (pl eü)
Biztos van tartalék persze, csak kérdés mennyi.
Aki azt hiszi, hogy itt megint 3-4 hétre be lehet zárni az nagyon téved.Az eü-kapacitásokat kellett volna megfelelőre hozni + a veszélyeztetett korosztály/csoportot jobban védeni.
-
Asbee
veterán
válasz
HellGreg #49442 üzenetére
Nem lehetne kicsit elvonatkoztatni attól, hogy halál vagy nem halál? Igen védekezzünk, igen tegyük meg amit lehet, míg nincs más komolyabb kára mint ami a vírusnak van. De már egyre inkább úgy beszélsz a covidról ami csak halállal végződhet. Van ám köztes rész. Az egèszet nézve pedig még mindig a halál része a sokkal kisebb, és egyre csak csökken....
-
törölt tag
Személy szerint egy ilyen jóelőre tervezett leállást tudnék is támogatni. Ám ehhez hiteles tájékoztatás kellene hiteles személyektől. Ám az előbbi mondatban felsorolt két komponensből jóesetben egy, de leginkább mindkettő hiányzik. Társadalmi bizalom nélkül pedig se enyhe, se drasztikus intézkedéseknek nem lesz kielégítő hatása a virnyákra.
-
válasz
#20749568 #49437 üzenetére
hát, igazából most is elsöpörhető az állam...........
"Mert akkor az embernek megvan a választása, hogy elsöpri az államot (amit mint felelős polgár tett meg, és utána nincs hiszti)"
ez megint egy elméleti okfejtés. a gyakorlatban meg az van, hogy nem lehet bevezetni egy reformot évtizedekig, mert jár kényelmetlenséggel, és ezért elsöprik (illetve meg sem próbálják). az emberek nagyobb része nem felelős polgár, a csúcsra járatott modern demokráciában rég eltérített információk alapján szavaz stb.
tudom, erre is roppant kényelmes azt mondani, hogy itt bizony különbség van köztünk, mert te mindenkit felelős állampolgárnak tartasz és nem dajkálandó bábnak. megteheted, hogy ezt mondod -- elméleti síkon.
a döntések és következményeik viszont gyakorlatiak. az emberek elsöpörnék a kormányt, aztán meg lenne hiszti. és megválasztanak bárkit, aki azt mondja, hogy megoldja ezt a parát. aztán nem oldja meg, de mindegy is, belefér, hogy az egyetlen büntetése, hogy elbukja a következő választást, hiszen hülyére korrumpálta magát addig is. stb.
-
válasz
#20749568 #49430 üzenetére
én értem (érteni vélem), amit mondasz, nagyjából egyet is értek vele (ezért erre a részére annyira nem is reagálok), csak éppen te elmész odáig és ott megállsz. pedig szerintem van tovább, és ami tovább van, az a nehezebb kérdés, ezért rugózom rajta. az én tapasztalatom az, hogy a lét az pont az ilyen lehetetlen dilemmákról szól.
de jobb lenne egy olyan világ, ahol nem lehetne egy államnak indoklás, meggyőzés nélkül bevezetni ilyen horderejű dolgokat, mert elbuknának. csak éppen egy karantén kényelmetlen, az emberek inkább nem akarják és elsöprik az államot, akkor is, ha indokolt. stb.
rohadt nehéz ez. és én arra céloztam, hogy megadod magadnak a fekete-fehéren morális tisztánlátás kényelmét, ami szerintem kizárólag elvi illúzió.
-
válasz
#16729600 #49424 üzenetére
a háborús retorikát, különösen piktoréktól én sem tűröm (bár választásom csak egy szavazat erejéig van, nyilván).
viszont a karanténról azt gondolom, hogy iszonyú szar, de ha nem tudunk jobbat, akkor nincs alapunk azt mondani, hogy nem. akkor az van és kész.
és egyébként még mindig vesszőparipázok: évente párszor 2, nagyon maximum 3 hét zárka tervezhető, ledolgozható, elengedhető, kibírható. sokkal rosszabb idióta látványintézkedésekkel így is eléggé megrogyasztani mindent, hogy aztán a zárás még több legyen ezen felül.
egész európában nem volt tehetség a járvány kezelésére. és a vicc az, hogy lehet, hogy a nyugati ember szabadságarzenálja mellett nem is lehet. szívás
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#20749568 #49425 üzenetére
Valóban. Csak itt nem tájékoztat, hanem megindokolja, hogy miért korlátozzák az életedet. Alapnak kéne lennie, de sehol sem az.
svedeknel ez teljesen alap.ugyanigy, tavasszal egyenkent vezettek be az intezkedeseket pont amiatt, mert ugy lehetett latni mi volt hatekony es mi nem.
viszont ehhez egyeni felelossegvallalas is kell, avagy vigyazz magadra es vigyazz a korulotted levokre. felelos felnottkent pedig mindenkinek van felelossege, nem lehet a masikra tolni, hogy minek hallgatott ram.
-
HellGreg
őstag
válasz
#20749568 #49413 üzenetére
„Nárůst je obrovský a bohužel ta opatření, která jsme udělali v minulých týdnech, křivku nárůstu nezploštily. Vypadá to, že zatím nefungují,“ uvedl premiér Andrej Babiš. „Proto jsme se rozhodli k těmto opatřením, za která se samozřejmě všem omlouvám, protože to podnikatelům, občanům, zaměstnancům znepříjemní život. Omlouvám se i za to, že jsem v minulosti de facto tuhle možnost vyloučil. Protože jsem si neuměl představit, že se to může stát,“ poznamenal předseda vlády. „Bohužel se to stalo, a my musíme v první řadě ochránit životy našich občanů. To není jenom o životech nemocných s covidem, to je o ochraně životů všech občanů,“ dodal premiér Babiš.
Tessék az indoklás. Összefoglalva: a növekedés hatalmas, és sajnos az eddigi intézkedések nem lapították ki a járványgörbét. Úgy fest, nem működnek. Ezért döntöttünk az új intézkedések mellett. Elnézést mindenkitől akit ez rosszul fog érinteni, vamint azért, hogy azt hittem, ez nem kövezkezhet be... bla bla bla.
Mit akarsz még, ha ez sem elég???
Plusz még ilyen csemegék, hogy "közel az egészségügy összeomlása" meg hasonló szép hírek a cseh hírportálokon. -
törölt tag
Teljesen legitimek és elfogadhatóak a szempontjaid. Különben is imádok értelmes emberektől még olyat is olvasgatni, ami gyökeresen ellenkezik a véleményemmel. Ámde a háborús narratívákat nem tudom elfogadni se az erőszakra buzdítást, mint elfogadható módszert ( beszélgetni ezekről simán ).
-
Floyd80
addikt
Vastagbőr S10E151
Szerdán váratlanul nem Müller Cecília, hanem Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője jelent meg az operatív törzs tájékoztatóján. Azt mondták, azért, mert a tisztifőorvosnak hivatalos elfoglaltsága van, de csütörtökön visszatér.
Bár a második hullám magyar halálozási számai európai szinten kimagaslóak, és szerdán újabb rekordot döntött a napi halálesetek száma, Galgóczi elmondta, hogy
„az összhalálozást tekintve az elmúlt 10 évre visszamenőleg elmondható, hogy nem nagyobb a halálozás mint az elmúlt 10 évben összességében”. -
Ispy
veterán
válasz
- Ez volt eddig, mert hát fingunk sincs a járványokról és azok kezeléséről, nekünk csak a ti szabadságotok (szavazatotok) számít, azzal a pár szakértővel meg nem foglalkoztunk kellőképpen, akik értenek is hozzá
- Azért nem volt sikeres, mert hát benéztük, ez van, a politikus is csak ember, nem? De egyébként jó volt az Adrián a víz?
- Azért nem tudunk ennél enyhébb korlátozásokat bevezetni, mert már ahhoz késő, az eü nem arra van kitalálva, hogy akár csak a lakosság 10%-át is egy időben el tudja látni megfelelően
- A korlátozások addig maradnak érvényben, ameddig....fingung sincs róla, ha majd csökkennek a számok, utána mindenki mehet majd megint nyaralni, még az sem baj, ha nem lesz addig vége a járványnak, szeptemberben majd kezdjük elölről megint (de azért még szavazol rám, ugye?)
-
Floyd80
addikt
Szünetel a betegfelvétel a mohácsi kórház intenzív osztályán, mert karanténba került az összes szakdolgozó.
Ide kiket vezényelnek át a szügyig harcban állók? Persze hogy senkit, cserébe hívhatod "Dr." Gyurcsokot.
A település vezetője azt írta: az osztályok ideiglenesen nem vesznek fel betegeket, így azokat, akik ellátást igényelnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézményekbe veszik fel. Hozzátette, táv-gyógyszerfelírásra és távkonzultációra továbbra is van lehetőség.
-
válasz
#16729600 #49416 üzenetére
ebben a kérdésben jórészt egyetértek veletek, és rohadtul rosszul voltam, amikor piktorék nettó belpolitikai pontok végett eljátszották az egész felhatalmazásos bohózatot tavasszal. illetve hát bohózat akkor lett volna, ha lehetett volna rajta őszintén nevetni. az államtól megszerzett szabadságjogok jórészt vérben, rengeteg vérben fogantak. vigyázni kell(ene) rájuk. de azért ez messzire vezet, mert nézd meg, hogy az évszázadok alatt elért egyetemleges szavazati joggal mit csinál a xxi. szd. nyugati embere
-
válasz
amit itt írsz, az a tájékoztatás, és alapnak kéne lennie. nyilván jobban be is tartják az emberek a dolgokat, ha értik, hogy miért hozták őket, illetve tudják, hogy meddig tartanak. nem is értem, hogy miért nem kommunikálnak, ingyen van és hatásos.
viszont ez még nem zár ki semmilyen döntést, csak némileg elmagyarázza azt a lakosságnak.
amúgy meg nem tartom elegánsnak az "ez márpedig szar" (tehát ezt tudom), és a "mittomén, hogy hogy lehetne másképp, nem az én dolgom" (ezt már nem tudom) együttesét. ha ennyire biztos vagy benne, hogy egy lockdown nem lehet megoldás, akkor kezdd el törni a fejed. a lockdown ugyanis epidemiológiai szempontból egy biztosan működő megoldás. ha elszabad egy járvány, bármilyen járvány, megállítható vele.
cserébe szar, a legszarabb, ezt senki sem vitatja. de ha szerinted megengedhetetlen, akkor sajnos tudnod kell arra is válaszolni, hogy mi az, ami jobb, mert ennek híján ez csak üres követelőzés valahol.
-
lacafaca
addikt
főnit beojtották...rosszul
tuti valami jobbikos doki vót
-
törölt tag
Tényleg barátilag írtam ezeket, az erős fogalmazás csak azért volt, hogy ne sikkadjanak el a lényegi gondolatok belőle.A címzésnél figyeltem, hogy általános legyen és ne személyes. Ha sok volt, akkor bocsi. Ennek ellenére tartom, hogy határozott kiállás kell, mert különben felzabál az állam és az utólag kiköpött maradékokból már sosem áll össze még ugyanaz sem, mint ami előtte volt.
-
-
HellGreg
őstag
válasz
#20749568 #49397 üzenetére
Nem hiszem, hogy bárki vágyott ilyen lehetőségre. Senki nem szórakozásból teszi azt, amit tesz. Ha az emberekben lenne egy kis belátás, meg felelősség mások iránt, akkor senki nem kérdőjelezné meg a szabadságjogokat. Hiába harsogod itt a jogokat, a jogok addig jogok, amíg mások jogait nem kezdik sérteni. Amíg az emberek nem tudják kollektíven belátni, hogy az idei év nem róluk szól és a nyaralgatásukról, a hétvégi partykról és a kávézgatásról, hanem valami fontosabbról, akkor sajnos az államnak kell közbeszólnia.
-
Rive
veterán
válasz
#20749568 #49402 üzenetére
Nem voltak lépcsőzetes lépések vagy valami, hanem egyből a legdurvább. Biztos vagyok benne, hogy lettek volna egyéb, látjosabb fokozatok is.
Amikor R0 egy járványnál kettő fölötti és elb@szták, illetve más megközelítésben: a 'lájtosabb fokozatokat' igénylők kedvéért ellazáskodták a védekezést akkor amikor éppen nem volt baj, akkor egészen pontosan ez a következmény. Egy teljes (!) lockdown ~ két hét múlva látszik az új fertőzöttek számán: három hét alatt fordítja az új kórházba kerülők számát (a kórházban kezeltek száma ~ két hónap, mire csökkenésbe kezd!) illetve a halálozások úgy egy hónappal később kezdenek csökkenni.
Vagy megvan a védekezés akkor, amikor még nincs baj - láttuk, miféle ellenszél fúj ha effélét mer valaki forszírozni - vagy pontosan az van, hogy mire eléri a 'nép' félelemküszöbét, addigra egyszerre nagyon keményen kell beleállni egy mentéshez mert már nem az aznapi, hanem az egy hónappal későbbi számokat kell menteni.
-
Ezekiell
veterán
válasz
zilazil #49399 üzenetére
Nem. Felbujtó az, aki mást bűncselekmény elkövetésére szándékosan rábír. A maszk nem hordása nem bűncselekmény, csak szabálysértés legrosszabb esetben is. Ha belepisálsz a konnektorba, az se bűncselekmény, csak Darwin-díj
- szóval aki erre biztat, az nem felbujtó (jogi értelemben).
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Canon EOS DSLR topic
- Bontsuk ki ezt a 4K-s vadállatot! - ASUS Prime 5070 unboxing
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Proxmox VE
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 6 éve!
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest