Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Frutiger Aero
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
#50000 ezt is megéltük
-
Kékes525
félisten
[Aggasztó kilátásokról beszélt Müller Cecíla]
"A koronavírus-járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza figyelhető meg, ami miatt számítani kell a fertőzöttek számának további növekedésére - nyilatkozta az országos tisztifőorvos."
Azért szólhatnának a vírusnak is, hogy a szennyvízadatok szerint ennek már nem így kellene lenni. Azt nem is akarom elhinni, hogy ott mást közöltek volna és csak Cecíliához futottak be a helyes adatok.
[Koronavírus: az intenzív osztályok rettenetesen küzdenek]
"Az őszi hullámban több mint duplájára, 20 százalék fölé nőtt a koronavírusos betegek halálozási rátája a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A tavaszihoz képest most több a súlyos állapotú fertőzött és sokkal kevesebb beteget tudnak levenni a lélegeztetőgépről. Az intenzív osztályok rettenetesen küzdenek - hangzott el többek között a kórház főigazgatójának előadásában az IME egészségügyügyi szaklap csütörtöki online konferenciáján."
[Operatív törzs: ennyi az egészségügyi dolgozó a fertőzöttek között]
"Az igazolt fertőzöttek 4,66 százaléka egészségügyi dolgozó."
Ez az koronavírussal dolgozó egészségügyiek között jóval nagyobb százalék értéket jelent.
-
Amur
addikt
válasz
fatal` #49996 üzenetére
Egyetértek! Különadó..maximum a baráti-családi kör cégeire akik eddig kaptak, most adjanak kicsit vissza. Természetesen a stadionépítés, és egyéb jelen helyzetben luxuskiadások járványhelyzetre való fordításából, vagy a spanyol példa: az uniós pénzeket erre használták fel: a karaténban lévő polgárainak a fizetését az állam bácsi állta..
Nálunk egy ilyen sztori benedek elek meséskötetében szerepelhetne(ha nem fognák rá hogy homokosok vannak benne és nem égetnék el.. LOL)
Elég sok országban megoldották ezt, nálunk nem feltétlen jobb anyagi helyzetben lévő nemzetek is(maximum kevésbé korruptak, de ez már nagyon politika) -
Drizzt
nagyúr
"Én elhiszem külföldről, állami segítséggel, home officeban és stb könnyen magyaráz az ember, de fogjuk már fel végre nincs mindenki ebben a helyzetben. Annak a
műkörmösnek is ennie kell valamiből....."
Ez tény, de éppen ezen kell változtatni. Felesleges faszságok helyett arra kellene költeni a pénzt, hogy ezek az emberek is otthon maradhassanak, akár munka nélkül, amíg járványügyileg az indokolt. Van erre példa bőven környező országokban is, ahol érdemeben nem más a gazdasági alaphelyzet. Még ha esetleg a felesleges beruházások leállítása se lenne elég, akkor is lenne csomó eszköz. Pénznyomtatás, adóztatás... Engem spec tökre nem zavarna, ha kapnék valami ideiglenes különadót a nyakamba, de ezért cserébe értelmes járványügyi fellépés lenne. -
-
Asbee
veterán
válasz
t72killer #49988 üzenetére
Miért csak végletekben tudsz gondolkodni állandóan? Pénz vs emberélet. Abba belegondoltál hány ember élete nyomorodna meg ha leállna minden? Ebben a végletben miért nem gondolkodsz soha? Én elhiszem külföldről, állami segítséggel, home officeban és stb könnyen magyaráz az ember, de fogjuk már fel végre nincs mindenki ebben a helyzetben. Annak a
műkörmösnek is ennie kell valamiből..... -
válasz
#20749568 #49986 üzenetére
Persze, meg 10, 100ezer, amiből már a műkörmözés is fontosabb lesz, mint a másik ember élete. (nem csak a halálozás, hanem a maradandó károsodások és sokak 2-3-6hónapos szenvedése ha fullra fel is épül).
Ami pedig a pénz vs emberélet kérdését illeti, nem hiszem, hogy tudsz nekem annyit fizetni, amiért bevállalnék egy kórházi kört, még úgy is, hogy utána "full felépülnék", búvárorvosi eltanácsolás és dialízisre járás nélkül. Ha már itt tartunk: a betegek vérén üzemeltetett gazdaság ad majd valami kártérítést azoknak/azok hozzátartozóinak, akiket a profit kedvéért zsákba vagy a kardiológushoz küldtek? Vagy ezt is szépen megköszönik, mint az összes többi externáliát...
Egy háború komoly vállakozás egy ország részéről, igaz? Sorold fel a II.vh óta hány konfliktus eredményezett 1M+ halálos áldozatot. Ezekután el lehet gondolkodni, hogy talán ezt sem ártana legalább annyira komolyan venni, mint egy mezei lövöldözést Szebrenicában.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
radi8tor #49984 üzenetére
Értelek, de ha már van 2 hetente kormány infó és napi operatív törzs, akkor miért nem lehet a kommunikációt összehangolni. Vagy amit Floyd80 is írt, Vityának ma reggel jutott eszébe, hogy vége a türelmi időnek a maszkviselés tekintetében? Eddig erről nem volt szó, hogy türelmi időszak van...
Erre értem a transzparens kommunikációt.
Mindegy engedjük el a kérdést, megszoktuk már, hogy így mennek a dolgok.
-
válasz
#20749568 #49969 üzenetére
és a vírus elképzelése hogy hangzik az ésszerű keretekről/az európai lakosság hány%-a viselkedik ésszerűen?
Személyszerint mi a 7végére a 3 sokgyerekes meghívást kaptunk*, amiből "természetesen" csak 1 volt, ahol csak olyanokkal találkozna a gyerkőc, akikkel 7közben is együtt van. Tömegek viselkednek úgy a kötelező bolti+tömegközl. maszkviselésen túl, mintha abszolút semmilyen járvány nem lenne. Kérdem én, muszáj ezt? miért kell a józan ész minimumát is mellőzni?
* "természetesen" mind zárt térbe, egyik egy könytárba, ahol ugye x korábban ott járt széria fogdosott össze mindent.
-
Floyd80
addikt
Közölte, hogy áttekintették a maszkviselés szabályait, mint fogalmazott, adtunk elegendő türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése. Ezért utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy szerezzen érvényt a hatályos jogszabályoknak és érje el azt, hogy a maszkviselés általánossá váljon.
Köszönjük a türelmi időt Főnök!
-
Kékes525
félisten
válasz
radi8tor #49977 üzenetére
Azért is vannak sajtótájékoztatók, ilyen a Cecill show is, hogy minden fontos járványintézkedést ott jelentsenek be. Mindennap van, tehát megtudják tenni. Miért nem tették meg délelőtt? Miért nem tették meg másnap délelőtt? Miért kellett titokban megtenni? Szégyellik? Akadályozni akarják a védekezést? Csak, hogy néhány kérdést mondjak.
Persze, ahol olyan kormányfő van, aki reggel kijelenti, hogy az óvodákat semmiféleképpen nem zárjuk be, de estére már azt mondják, hogy bezárjuk, teszik ezt anélkül, hogy valami indokot mondanának a két eltérő közlés miatt, attól ez nem meglepő.
-
Rage47
veterán
[link]
A 28-year-old volunteer in AstraZeneca's coronavirus vaccine trial has died, but a report says he was in the control group and given a placebo -
Sir Pocok
őstag
-
Floyd80
addikt
KÉRJÜK, MINDEN SZURKOLÓNK HOZZON MAGÁVAL MASZKOT, AMELYET MÁR A STADIONBA ÉRKEZÉS ELŐTT, ÚTKÖZBEN VEGYEN FEL! A MASZK VISELÉSE A RENDEZVÉNY TELJES IDŐTARTAMA ALATT KÖTELEZŐ. A KLUB ÉS A SPORTFIVE KFT. 10 EZER MASZKOT VÁSÁROLT A MÉRKŐZÉSRE, HA VALAKINEK NINCS MASZKJA, ANNAK EGYSZER HASZNÁLATOS MASZKOT – A KÉSZLET EREJÉIG - TUDUNK BIZTOSÍTANI.
FOKOZOTTAN FELHÍVJUK SZURKOLÓINK FIGYELMÉT, HOGY A SZOMBATI DERBIN MÁR ZÁRT ÉS NYÍLT TÉRBEN EGYARÁNT KÖTELEZŐ A MASZK HASZNÁLATA! AKI A SZABADTÉREN IS ÉRVÉNYES RENDELKEZÉST, A KÖTELEZŐ MASZKHASZNÁLATOT KÉRÉSRE SEM TARTJA BE, AZT AZ FTC BIZTONSÁGI SZOLGÁLATA KÖTELES A STADION ELHAGYÁSÁRA FELSZÓLÍTANI. A SZABÁLYOK A VENDÉGSZURKOLÓKRA IS ÉRVÉNYESEK.
A belépésnél, a mosdóknál, és a büfék esetében a sorban állásnál 1,5 méter távolságot jelölünk ki, amit kérünk, mindenki szigorúan tartson be.
Majd vessük össze a meccs alatti, utáni képekkel. -
Kékes525
félisten
válasz
bigdady #49962 üzenetére
Nem, épp arról van szó, hogy nem tudjuk, hogy tényleg csökkent e, vagy csak a "merítés" volt olyan. Különösen, ha a változás objektíve is kisebb, mint a növekedés üteme. Ilyen nagy pozitív teszt aránynál csak a nagy változások észlelhetők, azok is torzan. Tudományosan csak az az infó, ha a különbség szignifikáns. Más pedig nem érdekes, mert az már csak hit kérdése.
-
-
válasz
radi8tor #49964 üzenetére
a szülők így is úgy is maximális dózist kapnak. fürdetés, esti mese, kutyafüle.
én egyébként, amikor a köhögő gyerek behív, hogy apa, feküdj mellém, akkor felrakom a textil ffp2 maszkot. kényelmes, nem zavar annyira, és ártani nem használ. a fogát egyedül kell mosnia, könyökébe köhög stb.
de azért ne legyenek illúzióid, napok alatt így is kapsz egy fincsi dózist a kínai levesből.
-
törölt tag
Jogillag szabályozták a tervezhetőség érdekében az országos lock down kritériumait Ausztriában. 80%-ot meghaladó intenzív ágytelitettség esetén jöhet képbe a lezárás. Jelenleg ez 8%. November 4.re 12% van prognosztizálva. Ez szerintem jó módszer, megközelítés. [link]
-
Drizzt
nagyúr
válasz
radi8tor #49954 üzenetére
Köszi, ez érdekes link, nem találkoztam még vele!
Viszont:
"Are your estimates for the number of available beds and ICU beds just for COVID-19 patients or for all patients?
The hospital resources shown are those estimated to be available for COVID-19 patients. We have excluded non-COVID patient needs, that is, the typical percentage of hospital beds occupied by other patients and emergencies."
Ez alapján az ICU bed az náluk is egy becslés. Viszont az a december eleje/közepe prognózis az tényleg azt mutatja, hogy itt mindenképpen hatalmas nagy baj lesz(van olyan nap, amire 1100 - 2300 az ICU bed need becslés. Ott még a legoptimistább esetben is nagyon durván túl leszünk a kapacitásunkon). Ahhoz, hogy ezt megússzuk, már most sem tudom, hogy időben lennénk-e. Csehek a becslések alapján is, meg nyilatkozataik alapján is már kifutottak ebből. -
Kékes525
félisten
"ha az őszi szünet nem tesz csodát,"
Ez érdekes lesz. Ha nagy hatása lesz az összi szünetnek, akkor az azt is jelenti, hogy az iskola erős fertőzési forrás. Ha nem lesz nagy hatása, akkor az iskola a terjesztében nem sok szerepet játszik. Elméletileg. Baj ezzel az egésszel az, hogy ahhoz hogy ezt pontosan lássuk, a pozitív tesztek arányának sokkal kisebbnek kellene lennie. Így kevésbbé fogjuk megtudni az igazságot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Drizzt #49953 üzenetére
Itt meg lehet nézni. 525 ágyat írnak. 322 lehet most kihasználva.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
radi8tor #49928 üzenetére
Szerintem egy fontos adat hiányzik igazán: hányan vannak Covid intenzíven. Ez ugye nem egyenlő a lélegeztető gépen levők számával. Németországban épp olvastam egy cikket, kb. kétszer annyian vannak Covid intenzíven, mint lélegeztetőgépen. Persze fogalmam nincs ez az arány itthon is így van-e. De ha feltételezzük, akkor kb. 400-an lehetnek Covid intenzíven. Szintén nem emlékszem már hol, de múltkor azt írták, hogy 800 körül van a Covid intenzív férőhelyek száma jelenleg. De ugye az intenzív ellátásra képes személyzet nem csak a Covid osztályokra kell. Pontos össz intenzív kapacitásra szintén nincs adatom, de mindig előhozzák ezt a 2000 környéki személyzeti számot. Ők sem dolgozhatnak megszakítás nélkül nyilván. Szóval explicit nem mondanám, hogy hazudnak, de fontos paramétereket nem ismerünk.
-
Kékes525
félisten
válasz
UberMutant #49948 üzenetére
Nagyon igaz. A citokinviharban már az antivirális szereknek (pl. remsedivir), vérplazmának nem sok jelentősége van (a szteroidoknak annál inkább). Ilyenkor már a szervezet legtöbbszőr legyőzte a vírust, azonban a vírus okozta kár az amiben meghal a beteg, mivel a citokinviharban a szervezet nagyon nehezen tudja regenerálnia magát. A betegség elején adott gyógyszereknek van a legnagyobb hatása. Ez a legtöbb betegségnél is elmondható.
-
válasz
South Velen #49949 üzenetére
hát, az oktatás minőségét kritizálni velem nem kell félned, jó lesz
tök szar a tananyag. és kb. annyira segíti a jó tanárt csodát tenni (mert ilyen is van), mint az egészségügy a jó orvost csodát tenni. a kisebb csodánál kevesebb nem is elég a normális minőséghez
-
South Velen
addikt
Nem azzal vitatkozom, hogy kell -e egyáltalán irodalomoktatás, és a kultúra megismertetése a gyerekekkel. A baj az, hogy ez a tanterv legnagyobb része, és közben úgy jönnek ki az érettségizett diákok (tisztelet a kivételnek, de azt nem az iskolai oktatás okozza), hogy fogalmuk sincs a mindennapi élethez szükséges dolgok alapvető koncepcióiról.
De még talán a heti 3-4 irodalomórával sem lenne baj, ha nem szubjektív műelemzés alkotná az irodalom órai tantervek 80%-át meg hogy az egyes költőknek milyen nőügyei voltak. -
UberMutant
őstag
válasz
Jablocskov #49933 üzenetére
félrevezetők ezek a cikkek. mivel a fertőzés megállítására való készítményektől várja el a test regenerációt.
bakta tartályt kéne alkalmazni a góygszerek után.
szerencsére a lényeget azért sikerült becsempészni a cikk végére:„A vérplazma leszereplése csalódás, de nem teljesen meglepő” - közölte Ian Jones, a readingi egyetem virológusa, aki szerint a vérplazmás kezelés akkor lehet hatásos, ha valaki a megfertőződést követően nagyon rövid időn belül megkapja, ezért azt javasolta, hogy olyanokon végezzenek vérplazmás kezelési kísérleteket, akiket frissen diagnosztizáltak a fertőzéssel. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy továbbra is az a legbiztosabb, ha az emberek védekeznek a fertőzés ellen, és nem kapják el a vírust.
más kérdés, hogy amíg nem hajlandók mindenkinek rendelkezésre bocsátani a hatásos kezeléseket idejében, akkor nyilván így is marad.
-
Kékes525
félisten
válasz
"Tehát ez a 2200 vagy 2400 beteg (attól függ hogy bele számolják-e) miatt szabadult volna el a pokol?"
Igen, ez miatt is. Ha ezek a beteg "csak" betegek lennének és nem fertőzőek, akkor is sok ennyi plusz beteg, de ezek fertőzőek és ezért az egészségügy erőforrásaiból rendkívül sokat lekötnek. Sokkal többet, mint egy "egyszerű" beteg, olyan egészségügyben, ami maga is beteg. Nagyon beteg.
-
válasz
proci985 #49944 üzenetére
az irodalom önmagában is rohadt fontos, nincs ilyen, hogy mivel az nem segít autót szerelni, kevésbé értékes. az egész emberiség vívmánya a kultúra, ugyanúgy, mint az űrhajó. és mind a humán, mind a reál tárgyakat lehet egészen pazarul is oktatni, meg kriminálisan is. nekem szerencsére mindenből volt jó tanárom is. épp elég nagy baj, hogy ma már nem olvasunk annyit, mint régen
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
South Velen #49923 üzenetére
irodalom kommunikacio miatt fontos. reszben az az emberi kognicio es tortenelem lenyomata, reszben kritikus az informacio atadasa miatt. filozofiaval is kez a kezben jar, az egesz STEM terulet meg a scientific methodra epul a natural science felol. utobbi neha feledesbe merul, de egy PhD curriculumnak jellemzoen mindig resze a filozofia is, neha (kutatasi) metodika es etika kurzusnak alcazva. kerdezz meg egy STEM PhDt, hogy mennyi szoveget irt, meg fogsz lepodni.
svedeknel pl az informatikai phdk egy resze bolcsesz diploma, beleertve az olyan hardcore teruleteket is, mint cNN matematikai optimizalas gepi tanulashoz.
vannak jo es rossz tanarok, nekem is volt tapasztalatom mindkettovel.
-
-
Jablocskov
tag
Ez a nem foglalkozunk a megelőzéssel, "mindenkit meggyógyítunk, aki megbetegszik" elgondolás, már kezdetben is hülyeségnek tűnt. Most, hogy a remdesivir és a vérplazma kezelés is elesni látszik, a kérdés az, hogy mivel gyógyítunk?
Sokkal fontosabb lenne a betegség megelőzésére koncentrálni, illetve a fertőzöttek esetében arra figyelni, hogy ne kerüljenek súlyos állapotba. Ilyen irányú intézkedéseknek sajnos jelenleg nyomát sem látni. -
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #49920 üzenetére
"Mindezek mellett való igaz, én se tippelem többre az első körben oltást felvevők arányát, mint az influenza-oltottak 2-3x-osa."
[link] Pedig idény úgy néz ki az 1.3M influenzaoltás simán el fog menni igen gyorsan. Egy potenciális koronavírus oltásért vélhetően sokkal nagyobb tolongás lesz.
[link] "A magyarok többsége Covid-19 vakcinapárti: 55 százalék jelezte, hogy nagy valószínűséggel beadatná magának a védőoltást." És ez a felmérés akkor készült, amikor úgy nézett ki, hogy bármi történik, Magyarországon nem tud terjedni a Covid. Azóta eléggé új világ lett, ami csak azt tudom elképzelni, hogy felfelé nyomja ezt a számot.
-
-
válasz
#20749568 #49916 üzenetére
Még ha hozod is a "100% szintet", nem te vagy egyes szám első személyben a teljes oktatás, csak mondjuk az osztályfőnök+töri-föcitanár (direkt mondtam olyat, ami kb a legtöbb világlátási kérdésben érintkezik a diákokkal). Mi van a többi tárggyal? A gyerek szted színtiszta 100%-os anyagot kap a magyar(/német, svájci, osztrák...) pedagógusállományból?
Az is érdekes kérdés ám, mit jelent a 100%. Elég magas szintig másztam már az akadémiai piramist ahhoz, hogy lássam mennyi feleslegesen tunkolt ismeretet kukázhat az ember 2-3 szinttel feljebb. Ami megmaradt a jó tanároktól az a logika, világlátás - ezt párhetes szünet hóttziher nem vágja agyon. Nem beszélve arról, hogy egy fiatal gyerek számára bizony hasznos tapasztalat lehet kibújni a mókuskerékből: esetleg később a "munkáltatója" kisebb eséllyel kényszeríti bele egy ilyenbe.
-
Jablocskov
tag
Egy új kutatás szerint a vérplazma sem segít felépülni a koronavírusból
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos lenne a megelőzés.
-
válasz
nem olyan kevés 2200 ember ám, úgy, hogy a kórházak olyanok, amilyenek, az orvosok és ápolók annyiak, amennyiek. covid előtt is hónapos várólisták stb., szerintem inkább a százötvenbillió ágy áll rendelkezésre egy elméleti valami
.
a "pokol" nem szabadult el, az még pár fokkal rosszabb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én megértő vagyok csak azt érzem valami nem kerek a számokkal kapcsolatban.
A te ismerősöd azt mondta durva állapotok uralkodnak bent.
Ezzel szemben indexen ezt a számot látom:
"Több mint 2200 beteget ápolnak kórházban, 200-an vannak lélegeztetőgépen."
Tehát ez a 2200 vagy 2400 beteg (attól függ hogy bele számolják-e) miatt szabadult volna el a pokol?
Azért nem megértőek az emberek, mert nyilvánvalóan kamu számokat tolnak az arcunkba. Nem? -
válasz
radi8tor #49925 üzenetére
mi házigazdák sem. 20 éve home office-ban toljuk!
(úgy kellett kijelölni egy napot egy héten, amikor bent vagyunk a szerkesztőségben, hogy ne legyen totál szociopata mindenki, meg hogy meg tudjuk beszélni az aktuális ügyeket. hát, ezt a szerdát a járvány miatt lazán kezeljük.
mindig az volt a lényeg, hogy a munka el legyen végezve, nem az, hogy hol, sőt, még a mikorban is van mozgástér)
-
akik szerint napi 50 halott nem sok itthon, azért az már +15% a normálhoz képest. és ez egy pillanatkép októberben. ráadásul ugyanezt mondták napi 10 halottnál is, az sem sok. mennyi a sok? itt nem érdemes elvárni magunktól, mint társadalomtól a 100%-ot, totál belefér minden hülyeség mind állami, mind user szinten?
ez csak úgy kibukott belőlem, nézzétek el nekem.
fingharcot folytatuk a topikban minden szaron, aztán ilyen kérdésekben meg elég nagyvonalúak vagyunk. oké, hogy mindenkinek vannak vesszőparipái, de akkor talán nem kéne állandóan tromfolni a másikat a másik vesszőparipájával, lehetnénk vele ugyanolyan megértők, mint önmagunkkal.
gondolkodjunk el ezen légyszi mindannyian és topikoljunk picit több megértéssel egymás iránt! (coelho off)
-
South Velen
addikt
válasz
#20749568 #49898 üzenetére
Hogy egy általános iskolában matekból osztályelső, közgáz Bsc-t és Msc-t érdemi tanulás nélkül abszolváló emberke középiskolában 3-asokat kap matekból, mégis kinek a nyakába kellene varrni? Szerencsére közgázhoz angol-törivel be lehetett kerülni, progra meg emelt matek kellett, amit nyilván nem vállaltam be azok után...
pedig 3 matek tanárunk volt a 4 év alatt, mind szar volt, mindenkinek. Persze, hogy ideges vagyok miatta, élettekkel játszanak. Nem hinném, hogy unikális eset lenne....
Ahogy amiatt is, hogy a középiskolás tanterv legnagyobb része a magyar irodalom (eleve minek? mennyit is ér a bölcsész diploma a munkaerőpiacon? bocs. milyen valós életproblémákat lehet megoldani irodalomtudással?), de annak is legnagyobb rész totál szubjektív műelemzés, ami szánalmas, és körülbelül olyan látszatoktatást ad, mint most ezek a látszatintézkedések.
Ez nyilvánvalóan nem a te hibád, hiszen nem tudhatom konkrétan milyen pedagógus vagy, de mivel itt karkoskodsz amellett, hogy ezt a finoman szólva is megkérdezhető rendszert muszáj személyesen tovább folytatni, veszélyekkel nem törődve, az nem igazán segít, hogy elkülönítselek ettől. -
válasz
#20749568 #49921 üzenetére
nem feltétlenül károsítjuk meg a jövőjüket, ez a te premisszád és téves. a jövőjüket egyébként sokkal jobban károsítja egy szar oktatási rendszer, ahol messze nem hozzák ki belőlük azt, ami bennük van, sőt, sokakat regresszív pályára tolnak. és az nem egy télig tart, hanem 8+4(+5, de az már nagyon másik téma) évig, majd a káros szarságok akár egy életen át, amiből csak azok tudnak jobban kitörni, akik megtalálják az önbizalmukat és érdeklődésüket valahol máshol.
és nem tudsz minden helyzetben 100%-ot teljesíteni, ez az utólag megkerestem a hibát sem áll meg mindig, van, hogy egyszerűen nem rajtad múlik. egen, olyankor tehetetlen vagy.
de részemről lezárom az egészet, hangzatos elvi vitáknak tényleg nincs értelme, mondom, mindenben egyetértek.
-
válasz
daneel_hu #49843 üzenetére
Az, hogy tünetmentes, csak azt jelenti, h nincsenek feltűnő légúti tünetei. Egy enyhébb vesekárosodást észreveszel? Egyébként az eddigi ismeretek alapján max 50% tünetmentes.
Mindezek mellett való igaz, én se tippelem többre az első körben oltást felvevők arányát, mint az influenza-oltottak 2-3x-osa.
-
válasz
#20749568 #49916 üzenetére
te még életedben nem kerültél olyan helyzetbe, amikor rossz és rossz között kellett választanod?
amikor a 100% elvet nem tudtad teljesíteni, akkor sem, ha beszartál? mázlista vagy! őszintén.
(egész életemben kishitűségből eredően maximalista voltam, a sulit is végig kitűnően toltam, a céget is semmiből csináltuk, szóval éppenséggel tudom, hogy mi az a maximalizmus, egy rohadt kávét nem tudok nem úgy elkészíteni, mások szörnyülködnek is, hogy mennyi ideig tart. ettől még nem 17 éves vagyok és a földön élek. az meg a szavaim kiforgatása, hogy hangzatos elvként kezelném a maximalizmust, nem arról van szó, hogy a vitánkban lustaságból akarnék bármiből engedni. de abszolútumokban gondolkodni egy olyan helyzetben, amikor erre nincs lehetőség, naiv és úgy sem történik meg.)
-
válasz
#20749568 #49913 üzenetére
vegyük észre, hogy minden, de tényleg minden olyan szituáció elől kitérsz, amikor nincs jó döntés, hanem optimalizálni kell kényszerek mellett. elméleti harcot ugyanakkor nem kívánok folytatni, ott bélám, minden "100% a minimum" elvi hangzatos dologban egyetértek veled, mi sem könnyebb!
-
egyébként tanultam 2x1 és 2x0,5 évet usában, teljesen más szemlélet mellett. itthon nem állami gimibe jártam (nyugi, felvettek a kevés ingyenes helyek egyikére, nem apuka fizetett). két egyetemre jártam nappaliban. és rengeteget tanultam magamtól, programozást, netet, médiát, az egész cégünk ebből nőtt ki. faterom tanít/matematikus. szóval, ha nem is voltam tanár soha (pár óra assembly-t tanítottam a programozás csoportnak
), azért sokféle módon tanultam.
ez a "100%" egy tipikus állami felső tagozatban és/vagy középiskolában eleve csak 6-8 lábjegyzet mellett értelmezhető.
"sosem" a konkrét, adott időszaki tárgyi tananyag a lényeg.
-
-
válasz
#20749568 #49908 üzenetére
megint egy rohadt jól hangzó elméletet írsz ide. ezek szavak. igen, ezekkel egyetértek.
de a kérdés nem ez. hanem az, hogy ha adódik egy komoly külső para (az persze vita tárgya, hogy ez az-e, tekintsük annak), és az oktatás nem lesz optimális, akkor mi a jó megoldás. és abban meg én nem fogok engedni, hogy ha hatodikban nem tanulja meg a gyerek az összes évszámot (hadd gondolkodjak én is sarkosabban, jó?), akkor bizony nem marad le semmiről, mire végez minden sulival, semmit sem számít.
és azt meg te is tudod, ha fogtál a kezedben már kőműveskanalat és volt szolid egy hónapnyi munkád vele, hogy a 0% és a 100% között ott van egy optimum, amikor el is készülsz, jó is lesz, de nem lett übermakulátlan, hanem jó 85%-os. viszont nem basztál el még két hónapot rá, és a 15% vesztése mellett sokkal több jóságot csináltál máshol.
-
válasz
#20749568 #49898 üzenetére
te most a hazai, állami, nem top 10 gimnáziumi oktatásról beszélsz? mert azon azért nagyon-nagyon sok fogás van, egészen nevetséges mennyiségű tényanyaggal terheltek a gyerekek, amiből, ha kimarad egy év, igazából nem marad le semmiről (nyilván lemarad, mert épül rá más, de... mindegy, hagyjuk, leírtad, hogy ultrasarkos a véleményed, úgyhogy átengedem a terepet)
-
-
Wn2tl
aktív tag
2066/47 most akkor lassan elhagyjuk a 2k-s szintet egy időre?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy napos mindfullness pihenő után elkezdem átolvasni a 325 hszt amit termeltetek.
szunya1: meddig maradsz ebben a koszfészekben? -
Wn2tl
aktív tag
válasz
#20749568 #49871 üzenetére
Az egyik pedig az amit ír, hidd el az egyszerű embereket elrettenti. A másik pedig több komponensű az erőközpontok, módszeres megsemmisítése saját tulajdonba játszása. Egy generációt már az oktatás révén eltorzítottak.
Az élet számos területén, ami nincs a szem előtt brutális szellemi terror, néha néha előkerül egy, mint az MTA ügy, SZFE. És lehetne sorolni a végtelenségig, de ez nem poltopik. -
törölt tag
Önkritikát is kell gyakorolnom egy napos nagyvárosi tartózkodás után. Sokkal fókuszáltabban átélhető a maszkviseléssel kapcsolatos minden anomália egy nagy népességű területen. Tanyavilágból ezt nem lehet megítélni. Itt tűnt fel mennyien hordják szarul a maszkot és milyen ordasan elkoszolódott hónapos példányok vannak egyeseken. Arról nem is beszélve, hogy sokan képtelenek betartani a távolságot és beleállnak az ember szájába.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Politika
- Nintendo Switch
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest