Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, a FEJhallgató topicban ki van emelve hogy csak mikrofon nélküliekkel foglalkoznak, itt pedig az hogy csak térhangzásúakkal, direkt stereo headset fórumot pedig nem találtam szóval remélem nem harapjátok le a fejem ha a HP Premium Digital (XA490AA) USB Headsetemmel kapcsolatban szeretnék feltenni egy kérdést.
Amióta megvettem elég gagyi módon kezeli a stereo hang megforítását, néha előre-hátra kellett forgatnom a mikrofont többször is hogy végre rendesen beálljon a bal-jobb hangszóró, és ne legyen felcserélve a kettő. Ma abszolút kezelhetetlenné vállt, konkrétan megfordult a kettő, amikor előre hajtom a mikrofont forítva hallok mindent, amikor hátra akkor jó, de így a haverok nem igazán hallanak TS-en.
Ez a probléma jellemző erre a headsetre vagy csak az enyém sérült? Megpróbáljam visszavinni még addig amíg a garancia érvényes rá, vagy lehetséges hogy javítható házilag is? -
Bulitt
addikt
válasz AeSDé Team #11504 üzenetére
És ha a hátrafordított mikrofon után megfordítod a fejeden a fejhallgatót?
-
d1abLo
senior tag
válasz AeSDé Team #11504 üzenetére
Nekem régi steelseries driverben fel lehetett cserélni a hangszórókat.
Ez a progi meg a windowsba is meg tudja csinálni, talán megoldás lehet.Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
Bulitt
addikt
válasz AeSDé Team #11507 üzenetére
A hátra nálam nem a függőleges alaphelyzetet jelenti
-
AeSDé Team
őstag
válasz Bulitt #11508 üzenetére
Én így értettem: ha hátrafelé néz a mikrofon akkor jó a stereo, de ha a fülest megfordítom a fejemen hogy előre nézzen azzal felcserélem a kettő hangszórót, és újra inverz lesz.
Most magától jó lett, megint. Ahogy szokta, egyszer így egyszer úgy. Valami érintkezési hiba lehet benne, de mindig akkor romlik el amikor szükségem lenne rá. -
Bulitt
addikt
válasz AeSDé Team #11509 üzenetére
Mikor írtad a problémádat, én rá kerestem a fejhallgatóra. Képeken azt mutatják, hogy mind a két oldalra fordítható a mikrofon. Ebben az esetben nem lehetséges, hogy érzékeli, hogy másik oldalon van, ezért automatán cseréli az oldalt? Mert ha valóban így működik akkor valóban kontakt hiba van a mikrofonnál
-
AeSDé Team
őstag
válasz Bulitt #11510 üzenetére
Pontosan ez a hiba, bocs ha nem volt egyértelmű a leírás. Automatikusan oldalt cserél, és így mindig inverz marad akárhogy fordítom a fejemen. Sajnos már vásárlás óta ilyen, de eleinte elég volt ide-oda forgatnom párszor és megjavult, ezért nem vittem vissza azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
T1k3
tag
válasz d1abLo #11441 üzenetére
Visszatérve a témára - egy kicsit jegelve volt
.
Igen, van hangkártyám, pont most cserélem le a SB-em egy ASUS Xonar DS 7.1-re (OPA2604).
Nos, ezek után érdeklődnék, hogy érdemes -e ráköltenem az USB-s verzióra?"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
d1abLo
senior tag
A DS az inkább hangfalrendszerekhez lett tervezve. A DG pedig fejesekhez, nem mondom azt hogy nem jó a DS de a DG ilyen felhasználásnál jobb. Bár, ha a DS-re köthetsz hangfalszettet, és akkor ha usb-set veszel akkor (dugdosódás, mászkálás) nélkül tudod változtatni hogy melyikről akarod használni. Illetve ugye USB laptoppal is működik. Én azt mondom vagy DG vagy USB. A DS és az usb a fentebb leirt esetben jó.
Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
T1k3
tag
válasz d1abLo #11515 üzenetére
Köszönöm szépen az információt, így már sokkal átfogóbb képet kaptam.
SS Siberia v2 (USB+-) vs. CM Sirus? Van valakinek mind a kettővel tapasztalata, vélemények?
Erősen gondolkodom a Sirus-on is - így, hogy leesett az ára - de a márkával, mint hangtechnika nincs tapasztalatom."Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
d1abLo
senior tag
Nincs rész, mindkettő nagyon jó füles és megéri az árát. Azt vedd meg amelyik szimpatikusabb. Ha a valósról olvastál jobbat, vagy gondolot hogy jobb akkor a cm, ha a virtualt részesited előnybe akkor a siberia.
-
stefyY
őstag
"I am happy to inform you that I received an update from the relevant department and a one time exception for replacement of this unit has been approved."
Jött is a válasz, jóság van!
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
T1k3
tag
válasz Bulitt #11520 üzenetére
Lévén, hogy két különböző technológia így gondoltam, hogy sokkal élesebb lesz a kontraszt a vélemények terén. Minden esetre nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. Legalább tudom, hogy egyik termékkel sem nyúlhatok mellé.
Nekem személy szerint külsőleg mind a kettő tetszik. A SS esetében ugye nem lehet gond a minőségi összeszerelésre. Ennek ellenére a CM szabályzó egysége klasszisokkal igényesebbnek tűnik. Persze ez még mindig csak a külcsín.
Ezért is lennék kíváncsi, hogy akinek mind a két fejhallgató megfordult a keze alatt annak mi a véleménye? Gondolok itt mindennapi használatból adódó tapasztalatokra - magát a specifikációt én is elolvastam."Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
-
Rruuer
senior tag
sziasztok! vettem egy Razer Kraken 7.1 headset te és annyi bajom lenne vele hogy eléggé sistereg a mikrofonja, azzal tudok mit kezdeni?
-
Trex3399
tag
Szasztok!
Gyors segítség kéne! Egyik ismerősöm füles vásárlás előtt áll és segítség kéne a választásban!
Főbb szempontok:
a mikrofon tiszta és a lényeg hogy hangos legyen
a hangszórók szóljanak tisztán, esetleg legyen virtuális 5.1 vagy 7.1 de ezzel kapcsolatban nincs kikötése
az ár 20000ft, de max 25000-ig el tud menni ha jobb a füles
leginkább játékra lesz, valamint Skype és TS beszélgetésekhez kell, ezért is kellene a jó mikrofonElőre is kössz a helpet!!!
-
d1abLo
senior tag
válasz Trex3399 #11528 üzenetére
Szia attól függ milyen hangkártyával rendelkezik. Ha van jó minőségű dedikált kártyája akkor:
Steelseries siberia
Cm sonuz
Ha nincs akkor: creative alphaIlletve 29-ért van CM storm sirus, ehhez szintén nem kell hangkari mert van hozzá.
-
T1k3
tag
válasz v!ct0y #11524 üzenetére
A true 5.1 miatt szimpatikus a Sirus (és ugye tud virtual 7.1-et is). Viszont ez igen demotiváló információ. Kétszer is meggondolja az ember ha nem tudja teljes funkcionalitásában kihasználni.
A Siberia v2 pedig már-már ikon. Ellenben "csak" virtual 7.1."Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
Trex3399
tag
válasz d1abLo #11529 üzenetére
Szia.
Hangkártya csak alaplapi és nem is tervez venni.
A CM Storm Sirius C vagy a Roccat Kave-ben van hangkártya? mert a 25 az tényleg a max lenne neki.
Esetleg még láttam a Thermaltake Shock One-t, hogy ebben van e hangkártya?De a legfőbb szempont még mindig a tiszta és hangos miki lenne. Ezeknek jó mikrofonjuk van?
UI.: és még itt láttam a Tactic3D Rage-t, hogy ez milyen?
[ Szerkesztve ]
-
Trex3399
tag
válasz ricshard444 #11533 üzenetére
Értem, kösz!
-
CsonkaImo
addikt
Nálam sem zúg a Sirus. Illetve böngészőben vagy az asztalon van egy kicsi "sistergés" ha mozgatom az egeret, de ez sem állandó jelenség. Nem tudom mitől függ. Hangminőség viszont kiváló, filmeknél teljesen kihallatszik mennyivel rosszabb minőségű a magyar szinkron mint az eredeti hang. Bf4-ben pedig nagyot szól a valós 5.1, viszont egy-két játékban nem egyforma a hangszórók hangereje (pl a beszéd jóval halkabb mint a háttérzaj).
v!ct0y: Ha a mellékelt hangvezérlővel használod, akkor a driverben a mikrofonnál az egyik csúszkát teljesen le kell venni, hogy ne halljad saját magad. Nem tudom melyik pontosan, nem vagyok gépközelben.
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Egy ismerősöm vett egy Razer Kraken Pro-t, és az vele a probléma, hogy minden behallatszik skype-on, amit hallgat. Rákerestem a neten a problémára, és talán az érzékenység a gond, de azt levéve, még ötös jelszinten is hallom a dolgokat, csak már az emberrel együtt alig. Megtaláltam ezt, de egyik javaslat sem volt igazán megoldás. Valaki esetleg tudna segíteni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
ezzel a fejhallgatóval szemezgetek, de nem sikerült eldöntenem, hogy ez már a valós 7.1 hangzást adja e, vagy a csak a virtuálist?
Van esetleg valakinek tapasztalata róla, érdemes megvenni? -
Tomdriver
őstag
válasz CsonkaImo #11540 üzenetére
Köszi a választ.
A csakot én is idézőjelben gondoltam, mert azért a virtuál sem lehet rossz..Gondolkozom még a CM Siruson még, itt olvastam róla jókat de nem tudom eldönteni a Sennheiser megéri e a felárat, mennyivel lehet jobb nála. (Sirus is tud virtuál 7.1-et úgy tudom.)
Szeretném kérni a véleményeteket. -
Bulitt
addikt
-
Tomdriver
őstag
válasz d1abLo #11544 üzenetére
Köszi, pont azt akartam kérdezni, mitől lehet jobb egy valós, érezhető e a különbség a virtuálissal szemben, de szerintem is csak nagyon "érzékeny" fülüeknél lehet ez így, akik már évek óta hallgatják ezt vagy azt, de lehet ez is pszihés.
Találtam egy kicsivel magasabb kategóriát, Guru 3d teszt] nagyon dicséri, de érdekes módon ez is "csak" valós sztereró, és virtuális 5.1, 7.1. - a CM Sirus is kb. ezt tudja, bár lehet ott az 5.1 valós.
Talán ez is jó vétel lehetne, főleg játékhoz, néha zenehallgatáshoz használnám. a 2000-es bent van a listában, gondolom akkor a bátyus is ajánlott darab lehet.
-
d1abLo
senior tag
válasz Tomdriver #11545 üzenetére
ez amit linkeltél ez vezetéknélküli, a CV 2000 is az ( a cv2100 a fejlesztett 2000). Ez is sztereó alapból és úgy virtual 7.1, a Cm storm sirus pedig valós 5.1 (1 kagylóban több hangszóró van)
[ Szerkesztve ]
-
zzeN
aktív tag
Van értelme Sirus-on bekapcsolni a 7.1-et? Még pontosabb helymeghatározás vagy észre se venném?
-
Tomdriver
őstag
válasz d1abLo #11546 üzenetére
De jó volna hallani őket élőben, mert így tényleg nehéz dönteni. Azért árban nagyon nem mindegy, CM most 26k körül van, Corsair 2100 meg 41k - hangzásban egyáltalán nem biztos hogy ennyivel többet tud, főleg hogy Corsairnál az 5.1 sem valós, minőségben esetleg nyerőbb lehet.
(#11547) zzeN: ez jó kérdés és engem is érdekelne, Corsair 2100-nél dicsérték a 7.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
Ez a felhasználó egyéni érzékelésén alapul. Én sztereóval is legalább annyira eltalálom az irányt, mint a virtual 5.1-el. A legnagyobb különbség számomra a dinamika tartomány. Virtuális térhangzásnál sokkal teltebbnek hallom a hangokat.
Illetve befolyásolja maga a játék, hogy támogatja e a 7.1 hangzást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs