Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-12 13:26:52

LOGOUT.hu

Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11601) minek?:S


minek?:S
őstag

Sziasztok, 10-15 k körül mit ajánlotok? Hely mindegy, csak megbízható legyen(és hazai)

Erről mit gondoltok?

Üdv.:M.

(#11602) scream válasza minek?:S (#11601) üzenetére


scream
veterán

Találó rajta az a Keep out felirat... :U

(#11603) minek?:S válasza scream (#11602) üzenetére


minek?:S
őstag

ja cuki :DDD haver keres fülest.. én meg vagyok elégedve a TT SHOCK-al, mondtam nek iazt is, de még keresgél.. :U

Üdv.:M.

(#11604) d1abLo válasza minek?:S (#11603) üzenetére


d1abLo
senior tag

ott van az előző oldalon a lista
ezt a keep outot meg nem hiszem hogy valaki is ismerné

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11605) Bulitt


Bulitt
őstag

Frissült az első hozzászólás. Már az új, friss lista látható. Köszönjük a moderátoroknak a segítséget :C

(#11606) drzozo válasza Bulitt (#11605) üzenetére


drzozo
senior tag

Köszi!

Név mehetett volna. ;)

(#11607) Bulitt válasza drzozo (#11606) üzenetére


Bulitt
őstag

ezt már nem én döntöm el :)

(#11608) minek?:S válasza d1abLo (#11604) üzenetére


minek?:S
őstag

Azt hiszem Tactic3D Alpha megfelelő lesz. :R

Üdv.:M.

(#11609) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! Én nem vagyok jártas az ilyen 5.1 és 7.1 hókuszpók csodákban, én maradi hifista vagyok aki csak kettőig hall. :DDD
Unokaöcsém (13év) viszont szeretne venni valami jó(?) 5.1 es fülest amivel játszhatna a pc-n esetleg filmezne, és még zenét is hallgatna.
Ő a Steelseries Siberia V2-t nézte ki magának. Elkezdtem itt olvasgatni a hsz-eket és valamit nem értek: ebből a típusból van USB-s és jack-es is?
Ez 5.1-es füles vagy sztereó?
Zenére milyen a hangminősége?
( én sajnos csak egy azt hiszem gigabyte 5.1-et hallottam régebben de az számomra csapnivaló volt)
Ha van usb-s és jack-es is akkor én az usb-st ajánlanám neki, mert feltételezem hogy abban van beépített dekóder ( ha5.1-es) vagy erősítő is, az jobb lehet mint az alaplapi.
Van esetleg kb ennyiért ami jobb vagy ajánlottabb? Sajnos ő nem nagyon tud netezni mert a szlők nem nagyon engedik, így utánanézni sem tud, nekem kellene segíteni neki. én meg szokás szerint időhiányos vagyok :(
Ha kapok valami segítséget az elinduláshoz, megköszönöm!

(#11610) mexel


mexel
veterán

Közben annyit találtam, hogy van 7.1-es Siberia is amire oda írják hogy USB-s. Az jobb mint a "sima" ?

Miközben olvasgatok, még annyit találtam itt a fórumon, hogy a különböző színűeknél azért van USB hogy tudjon áramot felvenni a világításhoz. ( világítós füles?)
Ezek 2 hangszórót tartalmaznak, vagy többet is? Mert azt olvasom hogy sztereó. Akkor miért 5.1-es? Lehet félreértettem valamit.

[ Szerkesztve ]

(#11611) Bulitt válasza mexel (#11610) üzenetére


Bulitt
őstag

A Siberia az sztereó fejhallgató mikrofonnal. Az USB jelzés annyit tesz, hogy kapsz hozzá egy USB-s hangkártyát amire az alapból Jack csatlakozóval szerelt fejhallgatót dugod. Ha nincs dedikált hangkártya, vagy laptopon játszanak ez a jó választás. Ez az USB-s hangkártya a sztereó hangzásból csinál virtuális 5.1-t. A Siberia V2 jó választás, ezt is ajánljuk a legtöbb esetben, ha minőségi fejest szeretnének nem túl drágán. Létezik belőle világítós verzió is.

Valós 5.1-es hangzásnál több hangszóró van. De ez benne is van az Összefoglalóba.

(#11612) mexel válasza Bulitt (#11611) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm, akkor idáig jól eljutottam, tehát a Siberia egy sztereó füles. ennyiért nem venneé ilyen sztereót, hanem igazi sztereót: AKG, AudioTechnika vag Sennheiser. Az 5.1 az így ennél szerintem kiesik.
( végigolvastam az összefoglalót is, azzal kezdtem de ott a Siberia nem volt részetezve hogy 5.1 vagy virtual, stb, azért kérdeztem a konkrét típusról) :) )

A Steelseries 7h vagy a CM Strom Sirus 5.1 az viszont true 5.1 úgy látom, mindkettő erősítővel együtt.
Ezek milyenek? ( csak mert árban kb annyi mint a Siberia V2 USB)
Valóban jól hallatszik az 5.1 játékoknál? (mint írtam 13 éves gyereknek kellene és játszani szeretne elsősorban)
Zenére gondolom nagyrészt alkalmatlanok, bár lehet hogy aki először hallgat fülest annak tökéletes lesz.
Ezek közül melyik a javaltabb? Játékoknál-filmeknél sokkal jobb a hangzás mint egy minőségi sztereó fülessel?

(#11613) whYz válasza mexel (#11612) üzenetére


whYz
addikt

Steelseries 7h is virtual, viszont a CM Strom Sirus 5.1 az true.

Zenehallgatasra egyertelmuen stereo. Jatekra en a virtual 7.1 mellett vagyok, de mindenki mashogy gondolja/hallja, igy ezt nehez eldonteni.

Nekem volt true 5.1 fejesem de nem jott be, inkabb a virtualt hasznalom. A true fejesek nehezek, illetve csak 30mm-es hangszorok vannak benne, igy szamomra jobbnak tunik egy nyitott stereo 50mm-es hangszorokkal, viszont talan a siriusnal erosebb a bassus amit ertekelhet egy 13 eves.

Ha nem hasznalja a mikrofont akkor csakis valami akg vagy hasonlo egy jo hangkartyaval ami tud virtual 7.1-et, ha kell neki a mikrofon akkor meg 7H vagy Siberia V2.

[ Szerkesztve ]

(#11614) mexel válasza whYz (#11613) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm! Akkor a 7h-val tévedtem.
Ha jól értelmezem akkor bármelyik jó sztereó fülessel lehet virtual 5.1-et (7.1) hallgatni ha van hozzá olyan erősítő? (van ilyen erősítő külön és olcsón?)
Mert akkor ez lenne a legjobb megoldás.

(#11615) whYz válasza mexel (#11614) üzenetére


whYz
addikt

Lehet kulon ilyen usb-s hangkartyakat(pl siberia usb soundcard) venni amik tudjak a virtual 7.1-et, de termeszetesen ezek egyike se olyan jo mint mondjuk egy Asus Xonar DG/D1, igy en inkabb egy ilyen "olcso" asus hangkartyat ajanlanek ha van ra keret. Ezek elerhetoek pci es pci-e valtozatban is.

[ Szerkesztve ]

(#11616) Bulitt válasza whYz (#11615) üzenetére


Bulitt
őstag

Találkoztam olyan sztereó hifi fejhallgatóval, ami önmagában mint sztereó nagyon szépen szólt, térhatással viszont élvezhetetlen minőséget produkált. Elvégre nem is erre lettek tervezve.

mexel:Ha már egy 13 éves gyereknek kell, akkor nem kell a true 5.1. Felesleges és nehezebbek is a sztereóknál. Ellenben gondolva a jövőre, mindenképpen mikrofonosat vennék, mert a multi játékoknál később még hasznát veszi (vagy venni kell neki később azt is). Nem zenére, hanem játékra lettek kihegyezve. Ezért zenéknél általában a közép, vagy pont a magas tartomány tompa. Játékok alatt viszont ez a hiányosság nem érződik. Filmeknél is általában akkor virtuális hangzással használná, ott is elhanyagolható eme kis hátrányuk. De éles határvonal és ellenséges megítéltetés áldozatai a gamer fejhallgatók pont a HIFI kedvelők szempontjából. Ezért is kell több mindent venni a PC-hez ha valaki HIFI fejhallgatót kíván használni (lásd: hangkártya és mikrofon)

[ Szerkesztve ]

(#11617) mexel


mexel
veterán

Köszönöm. Az a baj hogy én hifis vagyok, de már külső dac-al hallgatom a fülest pc-ről. A normál hifijeim szekrényben pihennek sajnos. Egyszerűbb így és a minőség is jó. Sajnos nekem is tapasztalatom hogy amit régen hallottam gamernek csúfolt és 5.1-nek nevezzett fülesek meg sem közelítik minőségileg a sztereó fülesek alját sem sokszor, drágán. ( tisztelet a kivételnek)
A mikrofon szerintem nem feltétel a srácnak, mert nincs net elérése, még nem engedik neki. ( ha meg kell akkor az utólagos csíptetős is jó lehet vagy tévedek?)
A pénz eléggé behatárolt, és félek ha zenétakar majd hallgatni a gépen akkor nem lesz jó az 5.1 8 true vagy virtuális jelenleg mindegy) gamer füles. inkább javasolnék nei egy lehetőleg nyitott Sennheisert (azok kicsit szellősebbek mint az akg, talán azon jobb lehet a virtuális 5.1) és egy olyan hangkártyát ( külsőt-vagy belsőt) ami erősítős és használható úgy mint pl egy Siberia. Persze tény, hogy olyan füles kell amivel jó is lesz, ezt valahogy ki kellene próbálgatni.

Az Asus Xonar tetszik, de: ennek a hangerőszabályzása hogyan megy? Ugyanolyan virtuális 5.1 vagy 7.1-et tud mint egy Steelseries 7h például? ( láttam újonnan 8-9-ezer környékén ASUS Xonar DG kártyát ez olyan ami kellene?)
Tapasztalata erről van valakinek? Mert én jobban örülnék ha ilyen megoldással meg tudnám oldani neki az 5.1 dolgot. Kettő fülesre nem lesz pénze sajnos.
Ha van még más ötlet pl külső hangkártyára azt is szívesen meghallgatom, és a tapasztalatokat is sztereó fülesekről amit 5.1-re használ valaki. :)
Előre is köszi!

Közben találtam SteelSeries Siberia USB külső hangkártyát is, kb 12-13-e ft-ért igaz már nem rendelhető. Ugyanez van a fülesekhez is. Egy ilyet kellene kipróbálnom valami fülessel és megtudnám mire jó :)
Sőt még millió féle 3d külső hangkártyát látok, kérdés melyik jó ilyen célra? Azt hiszem kezdhetek nekiállni olvasgatni :(

[ Szerkesztve ]

(#11618) mexel


mexel
veterán

Egy ilyen kütyü ( Asus Xonar U1) nem tudja a virtual 5.1 vagy 7.1-et fejhallgatóra?

A sima Xonar DG-ről nem túl jók mindenhol a vélemények. Annál hogy megy a hangerőszabályozás a fejhallgatóerősítőnél? Csak szoftveresen?

(#11619) whYz válasza mexel (#11617) üzenetére


whYz
addikt

Nekem Asus D1 van, ebbe eleg jo az erosito, illetve a DG sem rossz, csak a DS-t keruld el.

Hangeroszabalyozasos kerdest nem igazan ertem. Tudod szabalyozni windowsban a hangerot vagy a fejhallgato kabelen(altalaban van rajta hangeroszabalyozo), en pl billentyuzeten hangositok. Tud ugyan olyan virtualis 7.1-et mint az usb-sek, raadasul sokkal tobb beallitasi lehetoseg van rajta. Itt be kell pipalni a PCM-et majd a virtual speaker shiftert es az audio channelt 6-ra vagy 8-ra kell allitani ennyi az egesz.

En inkabb egy ilyet javaslok mint egy usb-s megoldast. Erre kesobb ra tud dugni a fules mellett hangszorokat is, van rajta optikai kimenet tehat sokkal tobb a lehetoseg es jobban is szol.

Edit:
Ez a Xonar U1 is tud elvileg virtualt, de en meg mindig egy hagyomanyos hangkartyat ajanlok. Ha a DG nem eleg akkor a D1 vagy DX biztos megfelel.

[ Szerkesztve ]

(#11620) DummyBoy


DummyBoy
senior tag

Üdv!

Én is sokáig kerestem jó 5.1-es fülest, de feladtam, végül átvertem magam és vettem egy Xonar DG-t, aminek az a nagy előnye, hogy van benne egy alap fejhallgató erősítő és tud Dolby Headphone-t is, valamit egy Sennheiser stereo fülest, és teljes volt az örömöm ...

Olyannira, hogy XBOX-hoz is direkt olyan headsetet vettem, amihez volt ilyen egység, így tudtam megoldani a legegyszerűbben a "térhangzást".

(Bár nekem nagy segítség hifi témában, hogy bot fülem van, így az alsó középkategória nekem már űberhifi :) )

A nagy "ál5.1"-es headsetek is így működnek általában, sőt, youtube-on van róla pár demó, érdemes őket megnézni, ugyanis ha neked megfelel, amit a dolby nyújt, és nincs szükséged mikrofonra, akkor bizony lényegesen több lehetőség közül válogathatsz, hiszen bármilyen jobb stereo füles megteszi, csak maximum kell egy új hangkártya. (Xonar Dg pedig nem egy csúcskategória, és ez az árán is meglátszik!)

Life is shor...

(#11621) mexel válasza whYz (#11619) üzenetére


mexel
veterán

Köszönöm a választ. Sajnos egy sztereó fülesen ritkán van hangerőszabályozó gomb :( A srác billentyűje is alap, így nem túl szerencsés pl játék közben szoftveresen állítgatni a hangerőt, plusz máskor is macerás. valahogy egy jó potival mindig könnyebb :) Akkor keresni kellene egy kábelbe épített potméteres toldót, azzal működne a dolog. A DG minőségéről nem mindenhol írtak jókat, sokak szerint alig jobb mint egy jó alaplapi.
Mindegy, a srácnak a virtual 5.1 (7.1) lenne a lényeg. A legjobb lenne egy olyan külső kütyü ami a siberia-hoz van, csak az drága volt és már nem is kapható. kipróbálok majd egy ilyen asus xonar dg-t azért és meglátom mi lesz :)
Talán egy Sennheiser 205 II-vel jó lesz.

DummyBoy: közben írtál, mostolvasom. milyen Sennheisert vettél? Milyen egységet vettél headsethez?
Milyen a virtuális 5.1 egy senheiserrel? Működik rendesen? Játékok alatt lehet valami pluszt hallani a sima sztereóhoz képest?

[ Szerkesztve ]

(#11622) d1abLo válasza mexel (#11621) üzenetére


d1abLo
senior tag

Ne reagáld túl. Steelseries siberia v2 usb-ben nem fogtok csalódni. Olyanom volt, szépen szól, film zene játék közben is.

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11623) DummyBoy válasza mexel (#11621) üzenetére


DummyBoy
senior tag

Szia!

Ez már elég régen volt, és mint ahogy írtam, én nem vagyok "kőkemény" hifi fetisiszta, de az akkor ajánlott Sennheiser HD485-öst vettem meg, azóta is szeretem. Mikrofonnak pedig Zalman ZM-mic1-est használok.

Bár nekem multimédiás billentyűzetem van, és így tudok hangot szabályozni, de erre igen ritkán van szükség játék közben, sőt, a hangerőszabályzóknak egy idő után nyűgjeik lesznek, így én azt nem biztos hogy erőltetném.

(Vagy ha van jobb egere, akkor annak valamilyen gombjára be lehet állítani ...)

Xbox-hoz pedig egy Turtle Beach EarForce DPX21-es szettet vettem, ebben van egy EarForce DSS nevű doboz, ami a virtuális hangzásért felel és egy PX21-es USB-s headset. Ez is jó volt, de itt sajna beleszaladtam egy problémába, ugyanis a headset túl nagy a fejemre, így kényelmetlen hosszútávon. Emiatt vettem egy másik TB-t, és most az van a DSS-re kötve :)

Játékok alatt és filmek alatt is jó, jobb mint a stereo (Viszont azt nem tudom mennyivel másabb mint egy valós 5.1-es headset ...), ellenben zenehallgatásnál érdemes kikapcsolni (Én mindig elfelejtem, és nem egyszer lepődtem meg milyen másképp szól minden otthon :) )

Ha rákeresel a Dolby Headphone-ra a youtube-on, vagy pedig a Dolby oldalán akkor vannak fent demók, ezek meghallgatásához nem kell DH-s eszköz, csak egy sztereó füles, és így vásárlás előtt is tudsz képet kapni arról, hogy nagyjából mire számíthatsz.

DG esetén pedig nem tudom milyen minőségről van szó, hangminőséget nem tudom nagyon boncolgatni, mivel botfülem van, ellenben nekem tökéletesen működik és teszi a dolgát mióta megvan, nekem megfelel ... Van hozzá alternatív driver is, nem kell az eredetit használni, ha az nem jön be ...

Drágább kategóriában is kapsz hasonló tudású kártyát, de a minőséget meg kell fizetni. Az alaplapokra ritkán raknak fejhallgató erősítőt és DH-t szóval csak rá kell dugni arra az alaplapra egy nagyobb impedanciájú, komolyabb fülest, és megnézni, hogy azzal is hasonlóképpen szól-e :)

[ Szerkesztve ]

Life is shor...

(#11624) Tomdriver


Tomdriver
őstag

Ma megjött a Corsair Vengeance 2100-am, már túl vagyok kb 1,5-2 óra tesztelésen, zenéket hallgattam különböző műfajokban, majd 3 játékban teszteltem őkelmét. (iRacing, War Thunder, Asetto Corsa)

Amit váltott egy jóval olcsóbb, de valós 5.1-es Media Tech 3530 vezetékes füles. Meg voltam elégedve azzal is és szerintem túl nagy elvárásom volt az újabb technikával szemben, így egy kis csalódást jelentett a virtuál 5.1, 7.1 hangzás, pl. utóbbiak közt nem is éreztem különbséget.
A mély hangok azért jól előjönnek, ugyanúgy az apróbb részletek is, valószínűleg equalizer csúszkáit tologatva még szebb hangzást lehet előcsalni belőle, nekem elsőre kicsit egysíkúnak tűnt, de lehet csak azért mert bot fülem van.

Ami mindenképpen tetszik a CV-ben, az a szoftvere, több gyári profil is található benne, de te is kreálhatsz és elmenthetsz profilokat, ugyanakkor a kontrol panel egyszerű és jól áttekinthető.(A szoftvert a gyártó honlapjáról kell letölteni, nincs mellékelve telepítő CD, ennek az az előnye, hogy mindég a legfrissebbhez jutsz hozzá.)

Visszatérve MT vs CV (sajnos más összehasonlítási alapom nincs és nem is volt) vagy az MT állja meg kiválóan még ma is a helyét a headsetek közt, vagy tényleg túl nagy elvárásaim voltak a CV-vel szemben, de nem szól annyival jobban, mint amennyivel többe kerül.

Persze aztán a használat során lehet előjönnek még pozitívumok, ha valaki ilyent akar venni a világért sem beszélném le róla, de azért jó lenne egymás mellett hallani egy Sirussal is, van e, érezhető e bármiféle különbség.

[ Szerkesztve ]

(#11625) K3PT3L3N


K3PT3L3N
csendes tag

Üdv mindenkinek,
A mai napon megjött a megrendelt ozone onda 3hx -em, szépen össze is raktam, minden jó volt amég rá nem jöttem, hogy teamspeaken, skypon, illetve hangfelvevőn szinte csak zúgás hallatszik ( nagyon kicsit hallatszik az én hangom, viszont amikor nem a fejhallgatóba halottam magam kristálytiszta volt ), mindent megpróbáltam már a hangerőkkel, meg minden kis dologgal, de egyszerűen semmi. Xp -m van és realtek hd audio hangkártya van benne, ez az első olyan fejhallgatóm ami nem jackdugós hanem usb-s.
Nagyon megköszönném ha tudna valaki segíteni.

(#11626) mexel


mexel
veterán

Köszönöm a segítségeket, végül sztereó füles lett a dologból, és majd később lesz hozzá vaami jóféle hangkártya ami tud virtual 5.1-et.

[ Szerkesztve ]

(#11627) Bulitt válasza K3PT3L3N (#11625) üzenetére


Bulitt
őstag

Garancia, vagy itt lehet többet tudnak segíteni: [link]

[ Szerkesztve ]

(#11628) tween


tween
őstag

Asus Rog Orion 90 megéri az árát? 20k körül játékra.

(#11629) Redneck


Redneck
veterán

Ez a Sharkoon nem tűnik rossz fejesnek pedig olcsó. Van valakinek ilyen?

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#11630) CsonkaImo válasza Redneck (#11629) üzenetére


CsonkaImo
addikt

Nekem nincs. De a helyedben inkább ezt választanám kicsit drágábban. Lehet jól néz ki a Sharkoon, de hangminőség nem biztos, hogy rendben van.

(#11631) Bulitt válasza CsonkaImo (#11630) üzenetére


Bulitt
őstag

Az ajánlott kategóriába szerepel a 10k alatti régióba :) Nem rossz az. A frissítés előtt is szerepelt :)

(#11632) d1abLo válasza tween (#11628) üzenetére


d1abLo
senior tag

hangkártya nélkül ugyanaz mint az echelon.

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11633) AttilaN


AttilaN
tag

Sziasztok! Létezik egy olyan program, amivel finombeállításokat tudok végrehajtani a fejhallgatómon (hangszín, basszus...), esetleg a mikrofont kicsit erősíteni? Egy kis Hama xPlode Evo-m van és csak az alap Windows driver van hozzá, ami csupán arra jó, hogy működjön a fejhallgató, semmi beállítási lehetőség. :(

(#11634) Redneck válasza Bulitt (#11631) üzenetére


Redneck
veterán

Hol találom az ajánlott füleseket? Az a baj hogy csak integrált hangkártyám van jelenleg.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#11635) d1abLo válasza AttilaN (#11633) üzenetére


d1abLo
senior tag

Régebben volt a razernak 1 programja (razer surround), de ez már fizetős lett ha jól tudom.

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11636) d1abLo válasza Redneck (#11634) üzenetére


d1abLo
senior tag

Legfelül:
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Összefoglaló kinyitása ▼

[ Szerkesztve ]

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11637) Redneck válasza d1abLo (#11636) üzenetére


Redneck
veterán

A Thermaltake Shockot kipróbáltam és nem tetszik. A Creative Fatality USB nem igazán kapható itthon :( Kénytelen leszek 10-20 között nézelődni? Ennek a Sharkoonnak a specifikációja elég korrekt és jobb több drágább társánál. Vajon az alaplapi 7.1-es Realtek HD hangkártya elég lesz meghajtani értelmes hangerőn?
Esetleg vennem kéne egy hangkártyát is vagy USB-s hangkártyás fülest választani??

A hangkártyám chipje azt hiszem Realtek 889-es.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#11638) AttilaN válasza d1abLo (#11635) üzenetére


AttilaN
tag

Nagyszerűen működik, köszi! :R :)

(#11639) d1abLo válasza Redneck (#11637) üzenetére


d1abLo
senior tag

Creative alpha, 11e-ből megvan, érdemes inkább akkor azt megvenni.

[ Szerkesztve ]

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11640) Redneck válasza d1abLo (#11639) üzenetére


Redneck
veterán

Megnézem, valamelyik bolt csak 1 év garit ír az mondjuk karcos. Ez ajánlott ugye?

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#11641) d1abLo válasza Redneck (#11640) üzenetére


d1abLo
senior tag

gyártó 2 évet vállal rá, illetve ennél a modellnél tanácsosabb egyből hozzájuk fordulni, ugyanis még úgyis hamarabb lesz a dologból valami, mint ittho

Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash

(#11642) tween


tween
őstag

20K-ból mit ajánlotok, mi az ár/érték bajnoka most?

(#11643) Bulitt válasza tween (#11642) üzenetére


Bulitt
őstag

Kicsivel többért a Siberia V2. Körülbelül 2k-val kerülne többe

(#11644) NLZ


NLZ
tag

CM Storm Sirus megvéve.
Nem rossz, de bőrrel hamar beleizzad a fülem, szövettel csak egy kicsit.
Elején zavaró volt a hangerőszabályzó léte, de rájöttem, hogy ha az asztal sarkára rakom, akkor jól tudom vezetni a kábelt, hogy ne zavarjon.
Na meg hogy a hangerő LEDek és a szabályzó iránya ellentétes. Oké, hogy külön-külön így szokás őket rakni, de amikor nem arra változik, amerre tekerem, az kicsit zavaró. Inkább oda se nézek állításkor.

Viszont a térhangzást nem igazán érzem, de lehet csak mert bot fülem van. Leteszteltem, tényleg megfelelően szólnak az egyes hangszórók, de így külön-külön tesztelve nem érzek semmi különbséget. Kéne esetleg valami olyan teszt hang, ami folyamatosan átkúszik előről hátulra, hátha abból kivennék valamit, de nem találok semmi ilyen hasznosat.

Gyárilag a hangszín se az igazi, lehet itt szórakozni az EQ-lel, meg a többi effekt mókával (speaker shift, flex bass). Ehhez tutdok ajánlani valami jót? Találtam egy srác videóját, az addig jutott, hogy V alakúra nyomta EQ-t és bekapcsolt minden effektet.

(#11645) #82351360


#82351360
törölt tag

(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék Teamspeak mellett, semmi zene, semmi filmezés.
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
10k
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Madzagos
(4) Circumaural vagy supraaural?
circumaluar lenne az ideális
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
természetesen mikrofonnal
(6) Milyen hangzást vársz?
teljesen mindegy
(7) Milyen csatlakozású legyen?
két különálló jack-el szereltek kizárva, csak kombinált jack csatlakozóm és usb-m van
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Fogalmam sincs, gyári asus notebook hangkártya
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök? :)
masszírozza a vállam játék közben :))

(#11646) Bulitt válasza NLZ (#11644) üzenetére


Bulitt
őstag

Ez attól függ, hogy mit akarsz az EQ-val elérni. Ha filmre akarod optimalizálni akkor egy BD film-re lesz szükséged angol 5.1 hangsávval és míg szól a film, ízlésednek megfelelően beállítani. Az ilyen "megadom a beállításaim" nem a legjobb megoldások, mert mindenkinek más az érzékelése. Windows-ba beállítottad, hogy 5.1-ben kezelje az alapértelmezett eszközt, vagy az maradt sztereó?

Játékok esetében viszont nagyon ritkán kell állítgatni az EQ-t.

MorcosMacska: 10k-alatti kategóriából Creative Fatal1ty HS-1000 USB, vagy kicsivel drágábban: Creative Tactic3D Alpha

[ Szerkesztve ]

(#11647) AttilaN


AttilaN
tag

Nem tudom mitől, de nincs lehetőségem a mikrofon erősítésére az alap Windows-os kezelőben. Tudtok erre valami megoldást vagy egy másik szoftvert, amivel lehetne erősíteni a mikrofonomat? Nagyon halk alapjáraton sajnos.

(#11648) whYz válasza AttilaN (#11647) üzenetére


whYz
addikt

Raktal fel drivert a hangkartyahoz? Ha alaplapi van akkor is van hozza. :)

(#11649) AttilaN válasza whYz (#11648) üzenetére


AttilaN
tag

Persze már fel van rakva a Realtek, de az a baj, hogy USB-s a fejhallgató és mellé természetesen semmi drivert nem adtak. A Windows felismerte és ennyi. Tegnap egész nap kutattam programok után, hátha van olyan, amivel boostolni lehet a mikrofont, de semmi eredmény, kicsit zsákutca szagú a dolog :(

(#11650) whYz válasza AttilaN (#11649) üzenetére


whYz
addikt

Igen akkor ott van a problema. A normalisabb usb-s fejesekhez adnak drivert.

Ocsemnel is ez volt a problema. Egy ratyi usb-s trust fejhallgatot hasznalt es ts-en mindenkinek fel kellett boostolnia, hogy egyaltalan egy kicsit halljuk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.