- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
29300 - 29201
68463 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Ez elvileg a hosszú kábeltől van, az szedi össze. Nálam is volt ilyesmi stúdió monitorokkal (!), pár hetente órákra bejött valami torzult, érthetetlen tam-taram duma, pedig nem gagyi tyúkbeleket használtam. Pár hete viszont balanced kábelt (XLR) használok, s azóta nem volt rádió. Kop-kop-kop.
Persze ez egy sokpontegynél nem opció, csak gondoltam megemlítem, hogy komolyabb rendszereknél is lehet ez probléma. -
gabber01
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Ha ráguglizol, ez teljesen tipikus jelenség ennél a típusnál...
Meg lehet próbálni vmi árnyékolást adni a mélynyomónak, illetve a kábelekre pattintani ferritgyűrűs zavarszűrőket - de van, akinek egyik sem használt
-
gabber01
addikt
Most komolyan, ha van olyan kérdés, amire a google is ezer meg ezer kimerítő írást dob ki kb. 3sec "munkával", miért kell külön megkérdezni?
Egyébként zenével is ugyanúgy működik, mint más, ilyen-olyan "színű" hangokkal, esetleg fázisfordítva, hangszórókat egymásnak tolva, max. tovább tart.
orc88: így ki lehetne zárni a gépet, illetve az abból jövő kábelt. Az időablaknak valószínűleg geolokációs jelentősége van, illetve lehet légköri jelenségek miatt is. Az egész hercehurca egyébként a nem megfelelően árnyékolt eszközök, aszimmetrikus kábelek miatt van.
-
Scale
őstag
Lehet kicsit hülye kérdés, de hangfalat hogy szokás "bejáratni"?
Csak nyomjam a zenét aztán ennyi vagy van erre valami módszer? 
-
orc88
őstag
-
proof88
addikt
Shingen és PuMbA, köszi szépen a válaszokat!
Most még kérdeznék egy kicsit. A magasságot megbeszéltük, meg hogy 15-20 centire próbáljam a faltól rakni őket. Viszont most jön az a rész, hogy szerintetek a szoba mely oldalán legyenek a hangfalak? Nem egyszerű kérdés hiszen nyilván a bútorok mozgatása is ettől függ, hova mi fér el, stb. Azt olvastam, hogy a hangszórókkal szemközti falon legyenek lehetőleg olyan dolgok, amik minél kevésbé verik vissza a dolgokat. Tehát pl kanapé, gondolom.
Csináltam egy rajzot kézzel hogy kb hogy néz ki a szoba, a számok centiben vannak, és fényképet is csináltam hogy kb átérezhető legyen a helyzet. Az átlósan vonalazott rész a szoba galéria alatti része.Tehát itt egy alaprajz-féleség.
Bal oldali falon van a 2 ablak, sztem az kihagyós. Tehát a 3 fal közül kéne választani. Számítógéphez is használnám őket közel ülve a monitorhoz, de hátrébb ülve is használnám őket, pl filmet nézni fotelből (bár ehhez valszeg kicsit kicsi lesz a 23"-es monitorom, de nem baj), meg nyilván "csak úgy" zenehallgatásra is amikor nem ülök a gép előtt, esetleg nem is ebben a szobában vagyok hanem a konyhában.És itt vannak a falak, a színes vonalakat berajzoltam referenciának a fényképekre.
Északi fal
Nyugati fal
Déli falKöszi előre is!

-
gabber01
addikt
-
orc88
őstag
-
gabber01
addikt
-
orc88
őstag
Üdv!
Remélem jó helyre írok... már
roh@dtideges vagyok
Van egy Logitech x-240 2.1-es szett, amit 8 órakor mindig befogja a külföldi rádiókat.
Olvastam már mindenhol, hogy mit lehet csinálni, de ha kihúzóm 1-2 napra, átrakom más helyre akkor is ugyan ezt csinálja. Legszívesebben kidobnám az ablakon az egészet.
Mit csináljak vele?

-
norba69
őstag
Ezt a Freaks original-t hallgattam a solo 6C-n, alaplapi és Xonar DSX hangkártyával, és plantronics backbeat pro fejessel. Alaplapin nem igazán tetszett, csattogós mélyekkel,idegesítő zaj az egész, xonar dsx kimenetre téve egész hallgatható, kellemes dummogós zene. Fejes bluetoothon kb a solo 6c szintje. Fejes mazzaggal a DSX-re húbazzeg! ez nem ugyanaz a szám! Ezmekkora! Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbségek lehetnek a számítógépes hangkártyák között, és nem hittem el, hogy a bluetooth A2DP ennyire szar. De ez van. A solo 6C azért szerintem jó, filmeknél nagyon is!
-
dragon1993
addikt
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok.Céghez kellene hangszóró, 60nm téglalap alakú terembe.
Filmnézéshez kellene és laptopra rá lehessen kötni, jövő hétre kellene.Keret ~150.000Ft
-
Leigazoka
tag
-
Scale
őstag
-
Degeczi
nagyúr
-
Scale
őstag
Na megérkezett a Genius 800B, elég jól szól, várakozásaimnak megfelel és amire használom arra főleg jó, bár kicsit fura hogy a basszus csak akkor hallatszódik ha felém néznek a hangfalak, oldalról nem hallani.
Olyan kérdésem van, hogy a gépbe dugós jack fele miért gerjed a foglalat közelében? Kicsit idegesítő mikor kihúzom a laptopból, gépből vagy épp bedugom és rohadt nagyot zúg a hangfal ha nem figyelek arra hogy épp ne legyen bekapcsolva, lehalkítva mikor bedugom.. ez normális?
-
Degeczi
nagyúr
Az akkor nem a hangszóró hibája (egyébként inkább pont a bal oldali szól vmivel szebben, hiszen nagyobb a hasznos űrtartalma), hanem a gyenge asztallapé. Valószínűleg tényleg arról van szó, h a nehezebb erősítős példány kevésbé tud elmozdulni, és már csak a jóval nagyobb tömege folytán is erősebben meg tudja mozdítani az asztalt - de ez így mindeképpen rossz!
Érdemes vmi megoldást találni rá (a legideálisabb, ha nem az asztalon van, hanem mellette, megfelelő magasságú állványokon, de az persze ritkán oldható meg), mert az asztallap rezgése azt jelenti, h a hangszóró energiájának egy jelentős része kárbavész: az asztal mozgatására megy el, ami a hangminőségen is ront.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Több ok lehet, tippre:
1. Az erősítős doboz jóval nehezebb, jobban átadja rezgést az asztalnak, mivel kevésbé "ugrál" rajta.
2. Az erősítő nyákja és egyéb alkatrészei nincsenek tökéletesen rögzítve, felerősítik a rezgést.A megoldás mindenesetre lábak (tüskék, gumi, stb) alkalmazása a dobozok alján. Így a hang (főleg mély) is jobb (pontosabb) lesz, a kevesebb rezonanciának köszönhetően.
Próbának pakolj valami nehezet a másik hangfalra, aztán nézd meg, hogy jobban rezeg-e úgy az asztal.

-
Leigazoka
tag
Van bekapcsolva egy alaphangja.. de ilyen volt a loginál is.. és nem zavaró. Én zenehallgatás közben-re értettem. Ha hallgatok zenét, akkor a jobb oldali hangfal (erősítős) jobban rezgeti az asztalt, mint a bal oldali hangfal.
Ez azért is tud zavaró lenni, mert ha eléggé rezeg akkor a rezgést vezeti a billentyűzet+ egér is.. és zavar.Kaptam olyan választ:
Kábel hiba.. késik a jel.
Az erősítős dobozban kevesebb a hely, mint a nélküliben és ez okozza a ,,túl rezgetést" -
Degeczi
nagyúr
-
Leigazoka
tag
Üdv
Az mitől lehet, hogy az aktív hangfal pár erősítős párja nagyon rezgeti az asztalt a passzív doboz meg szinte alig rezegteti csak.
-
Feri_1
csendes tag
-
petata
őstag
Mint laikus, mint ex-Z506 es jelenlegi Kurbis tulaj, en is rabeszelnelek az utobbira. A Z506 az elmegy kategoria (nem vajtfulueknek), de nehez kihasznalni az 5.1-et, es mig annal maximum csak 'nincs vele nagy gaz' a hangminoseg, a Kurbist kifejezetten elvezetes hallgatni. A Logi melynyomoja raadasul filmeknel akkor is puffog, amikor nem kene, rossz forrasnal meg foleg, olyankor kinozni lehetne vele. Na meg ugye a zenek altalaban sztereo minoseguek, olyankor a Z506 is csak a ket front speakert hasznalja, ha jol remlik. Egy szo, mint szaz, a Kurbis zenere es filmre is sokkal inkabb ottvan, nyilvan egy olcso 5.1 sem lesz hallgathatatlan, de en semmikepp nem ajanlanam egy normalisabb sztereoval szemben.
-
PuMbA
titán
-
Feri_1
csendes tag
Ez most tudom kemény lesz

A Kübris néz ki elég menőn. Egy 14 éves kölyöknek kell, akinél elég sokat számít még a külcsíny is, ami sztem nem baj ebben a korban.
Azaz nem baj ha áldozunk egy kicsit a hangzás oltárán a design javára

Ettől függetlenül köszönöm a Kübris ajánlást, magamnak meg is vennén, de nekem Jamo hangszóróim vannak és az erősítőmre van kötve a pc-m.
Azaz abban tudnátok segíteni, hogy a Genius SW-HF 5.1 4500 a Logitech Z506 vagy a Creative Inspire T6160 tud hangban jobbat?
Bocs, hogy messziről indultam, de ahhoz hogy kérdezni tudjak, el kellett valahonnan indulnom ( ezért írtam, hogy full láma vagyok a témához).
Kösz, Feri
-
dudika10
veterán
A Cloud, akárcsak a II sima sztereo fejhallgató (ne dőlj be a parasztvakításnak, amiben oldalanként 1-nél több hangszóró van, az legfeljebb kismókusok epéniszének növelésére alkalmas).
A 2-eshez azonban adnak egy USB-s szart (hangkártyának csúfolják), amiből virtuális 7.1-es hang jön ki.Amennyiben úgyis lesz hozzá értelmes hangkártya (na mondjuk miért pont a Z? jó kis mókusvakítás megy ott is), teljesen felesleges a 2-est vásárolni, sokkal olcsóbb az előd, és nem kapsz hozzá porfogó USB-s vackot.
Ugyan ezt lehet elmondani a sok.1-es rendszerekről is, főleg ilyen áron. Még sztereóból is csak a belépő kategória kezdődik itt. Szóval ha intelligens a gyerek, akkor tessék venni neki egy jó sztereót és elmagyarázni neki, hogy a haverjai vizelnek széllel szemben. Ha már elvakult kismókus, akkor meg csak az a lényeg, hogy legyen minél több hangszóró (utóbbi esetben mi aligha fogunk tudni segíteni rajta).
-
petata
őstag
Na, ismét T&V Kürbis:
Ezer köszönet az ajánlásért. Én sem hittem el, hogy mélynyomó nélkül tud durva mélyeket adni egy sztereó rendszer, de gondoltam, hallgatok az okosabbakra. Nagyon megérte. Olyan brutálisan szól a Freaks például, hogy eldobom az agyam. Volt régebben 5.1-es olcsó Logitech szettem, de itt finom mélyeket kapok iszonyatos dinamikával, nem csak dübörgést. Komolyzenéknél, ami a másik véglet, borzasztó finoman hangoztat meg minden dallamot. Már most imádom, picit felülmúlta az elvárásaimat. A bejáratás témára, szerintem bő másfél óra alatt változott a hangja, sokkal puhább lett minden hang az ércességet elhagyva.
-
PuMbA
titán
-
Feri_1
csendes tag
-
Feri_1
csendes tag
-
thornadoj
aktív tag
-
PuMbA
titán
-
Feri_1
csendes tag
Sziasztok!
Olvasva a fenti pengeváltást kicsit félve írok

Full láma vagyok.
Keresztfiamnak veszek egy Creative Sound Blaster Z hangkártyás a hiper-szuper gamer gépébe

Fülesnek apukámék vesznek neki egy Kingston HyperX Cloud II fejhallgatót.Így én egy 5.1-es hangrendszert szeretnék neki. Vagy 7.1-est
A fülessel játszik, ezen első sorban zenét, filmet hallgatna.Nem mennék 30-40 k fölé árban. Van olyan rendszer amit ajánlanátok?
Köszi, Feri
-
H.Ezredes
őstag
Sziasztok !
Most szeretném leváltani a régi Logitech Z3-am. Mit ajánlotok helyette ? 2.1-eset szeretnék és régóta szemezek egy Z623-al . Ebben az árkategóriában van jobb választás vagy nyugodtan vegyem a Z623-at ? Filmezésre és zenélésre használnám egy kis szobába de erőteljes basszust akarok Z3 már kiszolgált és nem is elég már :/
-
thornadoj
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
petata
őstag
-
Degeczi
nagyúr
Látatlanban senki sem fogja megmondani, mert mindkettőre van esély: lehet, h valóban csak elkötötted ha még nem láttál ilyet (bár nagyon nincs mit elrontani: egy adott színű csiptetőbe mindkét hangszórón azonos színű madzagot dugj, és persze csak a fémes részét, a műanyag szigetelést már ne), de a kínai minőségellenőrzés ennél a márkanévnél sincs mindig a helyzet magaslatán, többen írtak már ezen a fórumon is dobozból kivett hibás példányról.
-
petata
őstag
Megvettem a Kürbist, de a második hangfal nem működik?
Őszintén szólva még sosem kötöttem be ilyen drótos kábelt, de elvileg minden a helyén. Lehet, hogy hibás? Tisztára vártam már, erre nem jó. 
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Stúdió monitorok választása terén nem vagyok tapasztalt, de ami biztos, hogy meg kell hallgatnod minél többet.
Ami fontos még, hogy a tápon kívül nem jár hozzájuk tyúkbél, és (a hagyományos értelemben vett) hangerőszabályzó sincs általában rajtuk. A kábelből nem érdemes spórolni, így az is egy 5-10k-s tétel. Valami belépő hangkártya mindenképp ajánlott, a monitorok már tényleg meghálálják a normális forrást. Főleg annak tudatában, hogy fejhallgatód is van, így a kimenetek váltását valaminek meg kell oldania, még jobb, ha van rajta (kézzel fogható) hangerőszabályzó. -
Murkesz
csendes tag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy abszolút tudatlan vagyok a témában.
Budapesti belvárosi lakásba (beszűrődik némi alapzaj) szeretnék egy 2.0-ás hangfalszettet vásárolni. A szoba, amibe bekerülne, 26 m2 alapterületű, kb. 3,5 m magas. Elsősorban zenehallgatáshoz (klasszikus, nagyzenekar) és filmnézéshez használnám a hangfalakat. Azt hiszem, az első hsz-ben lett linkelve egy cikk, ami a stúdiómonitorokról szól. Elég meggyőzőnek tűnt, hogy egy stúdiómonitor, ami nem igazán torzítja a hangforrás karakterisztikáját, megfelelhet az igényeimnek.
Illetve ebből nem hiszem, hogy probléma lehet, de fontos, hogy viszonylag egyszerűen tudjak váltani aközött, hogy a PC a hangfalakat vagy a fejhallgatóm hajtsa meg.
Jelenleg egy Asrock b75 pro3 típusú alaplap integrált hangkártyáját használom. Ami nyilván nem a legjobb. Szóval, ha szükségesnek érzitek, akkor egy hangkártyára is beruháznék a hangfalak mellé. (Ezt csak azért írom, mert nem tudom, hogy mennyire kell egy hangkártyát a konkrét hangfal típusához választani.)
Keret: max. 100ezer forintból szeretnék kijönni az egészből.Mit tudnátok ajánlani? Kezdjem el levadászni a nyitó hsz-ben említett 5 stúdiómonitor egyikét? Ideális lenne valami olyan termék, amit Bp-en is árulnak, hogy vásárlás előtt saját füllel is meg tudjam vizsgálni.
Előre is köszi a segítséget!
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Gondolom a ráírt teljesítmények a fele..

Mondjuk én csak arra untam rá,hogy állandóan equalizer-ni kellett cuccot. A szatokat meg hagyjuk....
Játékra viszont nagyon szerettem,de másra nem.De késöbb ráböbbentem,hogy mennyire zene orientált vagyok. Itt "találkoztam" a studio monitorral is
Aztán szia z623... -
matyiGo
aktív tag
én szétszedtem anno egy ilyen logitechet és utána bogarásztam a benne lévő szatelitnek. 15W volt
akármit is jelentsen ez.
egyébként a Logitech Z623 hangja még engem is zavart, nem tudtam soha élvezni vele semmilyen zenét. egy kis nyaralós bulira vettem meg mer ott nagyon kell a sok "mély"
aztán eladtam néhány kollégistának akiknek szintén kellet a mély. engem idegesített hogy nincs közepe egyébként pedig full basshead vagyok, nagyon szeretem mikor döcög a mellkasomon a mély.amúy azt itt megjegyezném hogy ha városban élsz forgalmas út mellet ott vissza kell kompenzálni a mélyeket, egyszerűen elvesznek ha nincsenek túlhajtva.
ha csöndes helyen laknék nem is lennék sztem basshead.volt mellé még egy kb 10 éves Creative T5900 5.1 -em. azon is élvezetesebb volt zenét hallgatni.
több közép volt vagy ilyesmi. nem tudom megmondani. poénból kicseréltem a z623 szetelitjeit a creativokra és kb jobban szólt. ráadásul ugyan akkora hangerővel.dilettáns úr beszélt

-
lezso6
HÁZIGAZDA
Bögreszettnél az legrosszabb, hogy az a mély se igazi mély. Dinamikátlan puffogás. Jó esetben lemegy viszonylag mélyre (~35Hz), de pl 80-120Hz között még mindig elég nagy tüske van, ezt hallod brutálnak. Rosszabb esetben meg 3-400Hz-nél van a keresztváltás, a tüske meg 150-200 között, amitől hosszútávon megdöglesz, pl a beszédből hümmögés lesz.
-
ToniSoprano
addikt
Vegyél akkor Microlab 6C, a mély kicsit kiemelt, de nem baj, és van hozzá távirányító is akárhogyis ragozzuk az nem hátrány. Szerintem túl van ragozva ez a téma kicsit. Sajnos hogy a Modecomok kiestek nagyon leszűkült a választék ez van.
A 2.1-nél az a becsapás, hogy a mély tud ezer wattot, viszonylag nagy dobozbam, de a magasak meg bénák, és nagyon nehéz összehozni hogy normálisan szóljon, nekem nagyon visszakellett venni a mélyeket hogy valahogy összeérjen a hangzás és pl. érhető legyen a beszéd a filmeknél, ne dörmögjön. És fél hangerő felett a műanyagok zavaróan elkezdtek torzítani, mosni.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Én ugyan nem vagyok túl kompetens a témában, de ha mélyközép a membránról van szó, akkor elvileg a kisebb a jobb. Mármint 7"-nál nagyobbak általában már csak hangnyomásban jobbak, a közép össze fog kavarodni. Ha subról van szó, ott meg azért a doboz is számít, szóval a watthoz hasonlóan önmagában nem jelent semmit a membrán mérete.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Persze, hogy nem, elég csak az áramfelvételt megnézni, ami a legnagyobb jóindulattal is 144W mínusz hő meg egyéb. S akkor még nem volt szó a hatékonyságról. Persze ezek a dobozok úgy vannak kialakítva, hogy a lehető legkisebb csillapításuk legyen, aggya a méjjet, szóval úgymond a "hatékonyságuk" nagyon jó, csak hát a minőség. Kb, mint egy 60 colos CGA TV. Hatalmas nagy, csak hát...

-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
-
freestailo
őstag
-
0021666
tag
Az sem mindegy milyen zenére kell. Ha trap/dnb/dubstep és hasonló puffogós zene, akkor Logitech Z623. A közép tartomány tényleg hizányzik belőle, szóval vagy mély vagy magas hangokat fogsz hallani. Én 1 hete szerzetem be ezt a drágát, hát a mélye valami brutális. 40k körül van, és ha érdekel 130 watt a mély, 35-35 watt a két magas hangszóró (de mint többen is írták, tényleg nem ez számít..)
-
freestailo
őstag
Úgy mondom inkább hogy eddig olyan dobozaim voltak amikre kb 50 watt volt írva.... ezek szerint nem jelent semmit (legalábbis nem sokat). Jó, ezt elfogadom. Akkor úgy teszem fel a kérdést/kérést, hogy ajánljatok olyan hangfalat amire (minimum) az van írva (gyárilag!!
), hogy 50 watt, bármit is jelentsen. 40k nál lehetőleg ne sokkal legyen drágább (darabja).. Kösz 
-
freestailo
őstag
Nem tetszik a stílusod, kérlek ne írj nekem. kösz
lezso6: tapasztalataim alapján kb az 50 wattos hangfalak képesek arra ami nekem(!) hangzásban/hangerőben tetszik. Ahogy néztem árban az alja a 40k, ennél szinte csak drágábbakat lehet találni, de azért egy kérdést megért. Vagy nem...
-
lezso6
HÁZIGAZDA
De magyarázd már meg, hogy honnan vetted azt a 2x50W-ot. Itt mindenki segíteni akar, de Te csak ragaszkodsz a wattjaidhoz. De akkor maradjunk itt. Milyen Watt? Konnektorból felvett, Szinuszos, RMS, Pusztuláskor Mért Pillanatnyi Olvadáshő vagy mindegy, csak ez legyen írva a dobozra?
-
freestailo
őstag
-
dudika10
veterán
Ha mondasz egyetlen (számomra) értelmes érvet, esküszöm keresek neked egy 2*50W-os rendszert.

Ott van az összefoglalóban, hogy mit ne kérdezzünk meg, mi az, amivel felbosszantjuk az itt lakókat. Be is másoltam neked külön. De még mindig kötöd az ebet a karóhoz. Ne csodálkozz, ha elszabadulnak az indulatok.

-
freestailo
őstag
-
HUAFBANDITA
tag
Ilyen tudatlanság mellé ekkora pofa... (vegyél wattacukrot)
A többiek birka türelemmel állnak hozzád, de te nem is próbálod értelmezni amit írnak neked! Olvass egy kicsit a témában! Amúgy meg ott van az ajánlatom zárójelben...
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Olyan paramétert említesz kritériumként, amiről nem tudod mi. Rossz kérdésre nincs helyes válasz.
Vagy magyarázd meg, hogy szerinted mit kell tudnia annak a varázslatos 2x50W-nak. 
-
dudika10
veterán
Részemről a 6C ajánlott is, bár elég kevésről tudok és abból elég sok ment tönkre, ami nem túl biztató, na meg nem is olyan egyszerű sokszor beszerezni és drágán is szokták adni ha mégis, de most éppen Modecom sincs...
Viszont nem vitatkozhatok Pumba véleményével. Ez nem olyan terület, hogy megnézzük 3 teszten melyik az erősebb és akkor az a jobb.
-
freestailo
őstag
Csak a hangfalajánlókat olvastam el, amiben benne van a microlab is mint ajánlott...
rákérdeztem, nem ajánlották..
gondolom ezt is Te írtad. Vagy nemtom már....
Megint belementünk a részletekbe, egy egyszerű kérdésem volt, 100 watt körüli (2x50), hangfalpárt keresek 40k-ig hangszínszabályzóval. Erre még mindig várnám a válaszokat. Ha ennyiért nincs ilyen az se baj, de akkor írja meg egy hozzáértőbb, hogy ne is reménykedjek...
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Hangszórón Watt jelzés nem a teljesítménye, hanem a maximális terhelhetőség, amit elbír. Erősítőnél jelzi a teljesítményt a Watt. Az eredményt (hangerő) pedig az erősítő teljesítményéből ÉS a hangszóró hatékonyságából (dB @ 1W) kapod. A minőség pedig mindettől teljesen független.

-
Degeczi
nagyúr
Ez nem hit kérdése: önmagában a teljesítmény szinte semmitmondó!
Simán előfordul, h a névleg alacsonyabb teljesítményű képes nagyobb hangerőre...Nagyjából ahogy autóknál sem jelent a nagyobb teljesítmény automatikusan nagyobb végsebességet vagy gyorsulást, mert van jópár más tényező is.
(bizisten nem olvastam Dudika hozzászólását, de már nem szedem ki az autós hasonlatot

-
dudika10
veterán
Akkor még egyszer:
A teljesítmény, ha igaz lenne sem határozna meg önmagában semmit. Se maximális hangerőt, se semmit.
De egyébként sem igaz amit a gyártó az adatlapra ír, tehát pláne nem érdemes foglalkozni vele.Tessék itt van két négykerekű jármű teljesítménye:
192 lóerő és 158 lóerőLe tudsz vonni messzemenő következtetéseket?
Az első egy Ikarus 280-as, a második egy Mazda MX5-ös. Bár nem próbáltam, de gyanítom, hogy a Mazda annak ellenére jobban gyorsul, hogy kisebb a teljesítménye.Na pont így nem jó semmire hangfalaknál sem a teljesítmény. De ez mintha le lenne írva az összefoglalóban. Legalábbis én úgy emlékszem, hogy leírtam ott is.

A kedvedért bemásolom ide, ha már őstag létedre nem találtad meg az összefoglalót (tudom-tudom, én vagyok a gonosz, nem akarok segíteni, csak beszólogatni szeretek, ésatöbbi):
„ ... de ennek a teljesítménye csak 20W, az meg legalább 60W-os ... ”
Igen, ezt mondja a gyártó, de ha belenézünk a dobozokba, egy 15W-os tápot fogunk találni, és a gyártó állítása szerint ebből a tápból 60W teljesítményt ki lehet venni. Nyilvánvaló marhaság.
Önmagában a teljesítményből egyébként se tudnánk levonni semmiféle következtetést amíg nem ismerjük, hogy a felvett teljesítményt a hangszórók milyen hatásfokkal alakítják hanggá, és a megadott adatok milyen torzítás mellett, milyen jelre értendőek.
Egy 20m²-es szobában bármelyik ajánlott doboz elég nagy hangzavart tud csinálni. -
freestailo
őstag
Nem akarok bosszantani senkit, de azért azt nem akarom elhinni, hogy egy 40 watt max teljesítményű hangszóró nem képes nagyobb hangerőre mint egy 25 wattos. Na egyébként azt még hozzáteszem hogy nem (csak!) a max hangerő miatt szeretnék nagyobb teljesítményűt...
Degeczi: 100 watt körülit keresek (2x50), a numark 80 watt (2x40), és akkor ezek után kaptam egy 2x25 wattos ajánlást...
-
dudika10
veterán
A lassan klasszikussá váló példám:
~100dB érzékenységű hangszóró 1W-al 100dB hangerőt hoz létre egy méter távolságból hallgatva.
~80dB-es hangszórónak 100dB-hez körülbelül 64W-ra van szüksége.szerk.: magyarázom picit azért:
Tehát a jó hatásfokú hangszóró 64-ed teljesítménnyel hozza létre ugyan azt a hangerőt.
1W és 64W.Ha azt hiszed, hogy jobban értesz a témához mint azok, akik neked segíteni próbálnak, akkor valóban jó lesz, ha máshol keresel segítséget, akkor legalább nem bosszantasz fel itt senkit.

-
Degeczi
nagyúr
Ja hogy a Kürbis 2x25W - akkor azt ne említsük 50W-osként, csak a marketingesek adják össze a két oldal teljesítményét!
(ezzel együtt továbbra is lényegtelen ekkora különbség, bőven elég lakószobában ez is, és minimális a különbség - ami a hangszórók kialakításától függően még csak azt sem jelenti automatikusan, h a nagyobb teljesítményű egyáltalán nagyobb hangerőre lenne képes) -
freestailo
őstag
-
Degeczi
nagyúr
És ezért néztél volna egy hozzászólással korábban 40W-osat...

(egyébként tényleg nem múlik rajta semmi ebben a kategóriában) -
freestailo
őstag
-
PuMbA
titán
A Watt nem határozza meg a hangerőt

-
freestailo
őstag
-
PuMbA
titán
Akkor a Thonet Kürbis is játszik

-
freestailo
őstag
a távirányítótól még el tudnék tekinteni de a hangszínszabályzó az kell. Hátrafele lévő bassznyílás nem gond.
Ezt találtam még de ezen meg nincs hangszínszabályzó...
-
PuMbA
titán
-
freestailo
őstag
-
ToniSoprano
addikt
-
gabber01
addikt
-
Shingen
addikt
-
PuMbA
titán
Nem, mert a Z-2300-ban a mélynyomó és a szatelitek is rosszak, tehát az egész rendszert le kéne cserélni, hogy értékelhető hangzást kapj

ricinus13: Tényleg nincs Modecom

-
ricinus13
senior tag
A Microlab cuccost én nem zárnám ki azért(lehet elfogult vagyok). Hátránya a Modecommal szemben hogy nem elől van a reflex nyílása, viszont nincs 2,5m "antennája" ami gyűjti a mindenféle zajt. A távirányító is nagyon hasznos ha nem közvetlen közelről irányítja az ember. És nagyon jól szól egyelőre az alaplapi zörgőröl is, de holnap jön a sztereo hangkártyám amivel még jobb lesz.
szerk: lehet én vagyok a béna de nem találok Modecom-ot

-
zsoltnyiri
tag
Ez tényleg egy működőképes dolog lehet?
-
PuMbA
titán
-
gubabela
senior tag
-
Shingen
addikt
Microlab mellett, nézd meg a modecom 120U, állítólag lehet már kapni újból!
-
petata
őstag
Kürbishez adnak-e 2xRCA to jack kábelt, nem tudja valaki?
-
freestailo
őstag
Sziasztok! Közeljövőben szeretnék a pcm-hez valami "komolyabb" aktív 2.0-ás hangfalat. Kinéztem a microlab solo 6c-t, de szeretném megkérdezni, hogy ebben az árkategóriában ~40k van-e valami jobb/hasonlóan jó választás. Illetve még azt is szeretném megkérdezni, hogy a SAL eszközei mennyire ajánlottak, mert 30 ért már kapni a SAL 20 aktív hangfalpárt, és ez azért lényegesen nagyobb doboz, nagyobb hangszórókkal. A hangerő annyira végül is nem fontos, kb 100watt -ra lenne max szükség. Integrált hangkártyáról szólna a cucc, nem vagyok egy nagy audiofil. Köszönöm a válaszokat.

-
Scale
őstag
-
Scale
őstag
Köszi, meglesem
Esetleg még valami alternatíva?Amúgy edigitalnal pont akcióban van, ha tetszik akkor asszem be is nevezek ilyen áron rá ingyenes szállítással

-
Scale
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy hangfalszettet venni a vásárolandó monitorom mellé, először úgy volt, hogy talán beépített hangszórós tv-monitort veszek de aztán erről elég gyorsan lebeszéltek és inkább monitor+hangfalpárost ajánlottak.
Olvastam az összefoglalót, a legolcsóbb említett Genius árából eredően meg is felelne de sajnos méretei miatt kollégiumban elég sok helyet elvinne illetve talán ilyen "komoly" berendezés nem is kell.A hangfal filmnézésre, alkalmi zenehallgatásra lenne használva. Laptopra lenne kötve amiben egy integrált realtek hangkártya van.
Mindenképp 10k alatt szeretném megoldani a vásárlást, nem is kell hogy olyan jó hangzása legyen, igazából a beépített hangszórót szeretném kiváltani ami ugye valószínűleg nem valami nagy feladat. Nem fontos a jó basszus, stb, csak ne legyen dobozhangja, kb ennyi a feltétel, illetve a kisebb méret+ 5-10k körüli ár.
Előre is köszönöm a választ!

-
ToniSoprano
addikt
Szerintem valami jobb minőségű mp3 lejátszót kéne venni amin van rádió is.
De pl. én a zenéket Nokia C5-03 telefonról játszom le, ez régen egy 70 ezres telefon volt, ma már fillérekért lehet kapni, és elég jó a rádió része is. Az is jó benne, hogy pl. amikor csatlakoztatod a jack kimenetet megkérdezi hogy fejhallgató, vonalkimenet, hangszóróállvány jelet küldjön ki ettől függ a jelerősség/hangerősség. Akkor még a Nokia szerintem adott a zenei dolgokra, mert szerintem azonos, vagy jobb hangminőséget produkált, összehasonlításkor, mint egy Iphone 4S. A későbbi, drágább telefonjaimnak érezhetően rosszabb volt a kimeneti hang minősége, itt már spóróltak ezen. A c5-03 hangszórója is egész normális, sokkal jobb minőségű mint az új Lumia 640-esemé, hangszínben. Itt vannak az árak:
[link]No mindegy, nem tudom az mp3 lejátszók mennyivel produkálnak jobb minőséget, én azokat nem ismerem, melyik árkategória a jó, mit érdemes venni. Ezeket beépített hangszórós rádiós csodákat nem ismerem a képel alapján nem tűnnek túl biztatónak, pl. az a Blaupunkt amit kinéztél egy kínai bóvlinak tűnt kinézetre.
-
dik
őstag
-
PuMbA
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
29300 - 29201
68463 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 31901 31900 - 31801 31800 - 31701 31700 - 31601 31600 - 31501 31500 - 31401 31400 - 31301 31300 - 31201 31200 - 31101 31100 - 31001 31000 - 30901 30900 - 30801 30800 - 30701 30700 - 30601 30600 - 30501 30500 - 30401 30400 - 30301 30300 - 30201 30200 - 30101 30100 - 30001 30000 - 29901 29900 - 29801 29800 - 29701 29700 - 29601 29600 - 29501 29500 - 29401 29400 - 29301 29300 - 29201 29200 - 29101 29100 - 29001 29000 - 28901 28900 - 28801 28800 - 28701 28700 - 28601 28600 - 28501 28500 - 28401 28400 - 28301 28300 - 28201 28200 - 28101 28100 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Jövedelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Analóg fényképezés
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Witcher topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- AKCIÓ! Nothing Phone (3) 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 17 Pro Max 2TB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze ez egy sokpontegynél nem opció, csak gondoltam megemlítem, hogy komolyabb rendszereknél is lehet ez probléma.
Csak nyomjam a zenét aztán ennyi vagy van erre valami módszer? 

Szóval továbbra is Kürbis
Őszintén szólva még sosem kötöttem be ilyen drótos kábelt, de elvileg minden a helyén. Lehet, hogy hibás? Tisztára vártam már, erre nem jó.
akármit is jelentsen ez.
), hogy 50 watt, bármit is jelentsen. 40k nál lehetőleg ne sokkal legyen drágább (darabja).. Kösz